Şimdi Ara

Tecilim Bittikten Sonra Ne Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 28 ve 15 Haziran'da tecilim bitecek

     

    Tecilim bittikten sonra ne yapmam gerekiyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Üniversite var ise yada okuyorsan tecil hakkın varsa uzat yoksa askere gideceksin başka bı çaresi gözükmüyor şimdilik tecilin biterse bastada söylediklerim ise yaramıyorsa doğal olarak askere gitmen gerekiyor imkanın varsa yada işin gücün duzgunse bedelli yap hiç biri yoksa 6 ay hayırlı uğurlu olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tecil hakkınız yoksa yıl sonuna kadar (31 aralık) bu videolardaki adımları sırayla yaparsınız.




    Öteki konuda sormuşsunuz
    quote:

    Hocam ben yıllardır 4.50 ve 5 numaralı gözlük kullanıyorum. 15 Haziran'da tecilim bitecek ve 28 yaşındayım. Geçmişte 1 sene kadar psikolojik ilaç kullandım. Sence akıbetim ne olur?


    Göze ve psikiyatri mi olur nöroloji mi olur artık ilgili yere aile hekimi sevk eder muhtemelen. Muafiyet için gözde toplam 14 numara olması lazım oradan geçersiniz de öteki ne olur bilemiyorum.
    Askerliğe elverişli çıkarsanız mezuniyetinize göre yedek subay / astsubay veya er; paranız varsa bedelli yapabilirsiniz.

    Bedelli planınız varsa şimdiden işlemlere başlayınız. 1 temmuz sonrası 56500 TL olan bedelli ücreti yeni zamla 75-80 bin olacak gibi. Hastane işiniz de olacak anca yetişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • haktan24 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. İşsizim ve öğrenci de değilim. Bedelliye para da yok zaten. Muayeneden geçebilirsem mecbur gideceğim tabii.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, videolara bakacağım. Bedelli yapacak durumum yok, olsa bile para verip yine askere gitmeyi anlamsız buluyorum.

    Bu saydığım sorunlar sebebiyle hastane hastane dolaşacağım gibi artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haktan24 kullanıcısına yanıt
    Sırasıyla 2018 yılında önlisans 2020 yılında lisans bitirdiğim için e devlette askerlik tecilim 31.12.2026 olarak görünüyor.
    Bu durumda ;
    Lisans mezunlarının tecil hakkı 2 yıl değilmiydi?
    Bakaya kalma veya yoklama kaçağı olma gibi durumum var mı?
    Mesela 2025 yılında bedelliye başvurabilir miyim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lisans mezunu olanlar 4 yıl tecil uzatma hakkı var diye biliyorum yaşınız kaç ona göre 4 yıl hakkınız var eğer ikinci üniversite vs okuyacaksınız 29 yaşına kadar tecil edebiliyorsunuz bı araştırın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Öğretim kurumlarından terk, ilişiği kesilen veya mezun olanların ertelemeleri

    MADDE 48 – (1) Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;

    a) Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl,

    b) Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl,

    c) Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl,

    ç) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için denklik onay birimine başvuru tarihinden itibaren ilave bir yıl,

    d) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlara bir yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ilave bir yıl,

    süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları ile denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için bir yıllık erteleme süresi verilenler için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.


    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.