Şimdi Ara

Tecil bozma sürecinde yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Askerligin düşmesi ile mevcut açık öğretimden vazgeçip tecil bozdurma için şubeye gittim fakat burda işlemin yok e devletten yapcaksın dediler. E devletten yoklama başvurusu yaptım fakat celp dönemi 2020 kasım gözüküyo fakat ben bu sene kasım celbine gitmek istiyorum formları doldurdum fotoğraf ekledim yarın aile hekimine gitcem süreç nasıl oluyo anlatırmısınız sonrasında tekrar şubeye gitcek miyim yada askerligi uzatmak istemiyorum seçenegini seçtigim için otomatik Kasımda mı alırlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam e devletteki celp dönemine takılmamak gerekir. Ben de başvuru yaptığım zaman ''askerlik şubenizin genel celp dönemi: 2020 Ağustos'' yazıyordu ama tüm işlemlerimi tamamladıktan sonra askerlik şubesini aradım bana dediler ki 15-20 Ekim'de yerin belli olur, ekimin son haftası ise askersin dediler. Kısacası o tarihe takılmamak gerekir.

Asal başvurunu yaptıktan sonra aile hekimine gidip muayene olacaksınız. Doktor sizden boy-kilo-kan grubu bilgileri isteyebilir, hazırlıklı gidiniz. Muayene olduktan sonra doktor size bir belge veriyor. Eğer askerliğe elverişliyseniz belgede ''askerliğe elverişlidir'' yazısı yer alır. Muayene sonuçları 2-3 günde askerlik şubesine ulaşır. Daha sonra tecilinin bozulup bozulmadığını öğrenmek için e-devlet üzerinden ''askerlik durum sorgulama'' sayfasını açınız. Eğer teciliniz bozulmuşsa o sayfada erteleme nedeni yazan yerde ''sınıf ve tertibat bekliyor'' yazısı çıkmalı.

Bu yazı çıktıktan sonra başka da yapacağınız bir şey yok. 6 ay normal er olarak gidecekseniz sadece bu işlemleri yapacaksınız ama yedek subay. vs olarak gidecekseniz ''askerlik hizmet seçimi'' hizmetini kullanmanız gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zlatan.İbrahimovic -- 30 Temmuz 2019; 20:6:15 >

• Zlatan.İbrahimovic Z kullanıcısına yanıt
    6 ay normal er olarak yapacağım 2020 kasım yazınca endişe ettim yarın aile hekim raporunu alıp beklicegim o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.