Şimdi Ara

TDI motor için yağ seçimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şuan 1.4 tdi motorlu arabamda castrol magnatec diesel 10w-40 kullanıyorum. Castrol edge turbo diesel 5w-40 diye özellikle turbo dizel araçlar için üretilmiş yağı kullanmamın ne gibi ''+''ları olur? Aradaki 30TL gibi bir farkı vermeye değer mi? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

    Edit 1 soru daha: Castrol magnatec 10w-40 ile Castrol magnatec diesel 10w-40 arasında ne gibi bir fark var? Yani biri diesel biri benzinli olarak sormuyorum bazıları benzinliyi de dizele koyabilirsiniz farketmez diyor da o açıdan sordum? Benzinli olan dizel motora konur mu ne gibi fark var aralarında?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur@t_333 -- 9 Eylül 2009; 16:11:00 >



  • Sorunuzun ilk kısmında bahsettiğiniz ve kullanmakta olduğunuz Castrol Magnatec Diesel 10W-40 yarı sentetik bir yağdır. Yarı sentetik olan bu yağla bir yılda yapacağınız kilometre 10.000'dir. Ancak bahsettiğiniz Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 ise tam sentetik bir yağdır. Tam sentetik yağların özelliği yarı sentetik yağlara göre daha dayanıklı olmaları ve motoru daha iyi korumalarıdır. Tam sentetik motor yağları, yarı sentetik motor yağlarına göre daha pahallıdır ve eksilmeleri yine yarı sentetik motor yağlarına göre biraz fazladır. Ancak ben aracınızda tam sentetik motor yağı kullanmanızın faydalı olacağı kanaaatindeyim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: pckopat_6
    Arkadaşlar şuan 1.4 tdi motorlu arabamda castrol magnatec diesel 10w-40 kullanıyorum. Castrol edge turbo diesel 5w-40 diye özellikle turbo dizel araçlar için üretilmiş yağı kullanmamın ne gibi ''+''ları olur? Aradaki 30TL gibi bir farkı vermeye değer mi? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 9 Eylül 2009; 18:05:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VoLKaN067

    Sorunuzun ilk kısmında bahsettiğiniz ve kullanmakta olduğunuz Castrol Magnatec Diesel 10W-40 yarı sentetik bir yağdır. Yarı sentetik olan bu yağla bir yılda yapacağınız kilometre 10.000'dir. Ancak bahsettiğiniz Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 ise tam sentetik bir yağdır. Tam sentetik yağların özelliği yarı sentetik yağlara göre daha dayanıklı olmaları ve motoru daha iyi korumalarıdır. Tam sentetik motor yağları, yarı sentetik motor yağlarına göre daha pahallıdır ve eksilmeleri yine yarı sentetik motor yağlarına göre biraz fazladır. Ancak ben aracınızda tam sentetik motor yağı kullanmanızın faydalı olacağı kanaaatindeyim.

    Teşekkürler cevabınız için. Peki turbo dizel araçlar için diyor ya bu castrol egde turbo diesel, ne gibi faydaları olur kullanmakta olduğum yağa göre. Aradaki fiyat farkına değer mi?




  • yardım eden olmayacak sanırım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.