Şimdi Ara

TDA8560Q 2X40 OTO ANFİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 8 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 5
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 6
  • Ortalama Mesaj Aralığı 2 saat 57 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 5
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • merdosoft (6 mesaj) linyit43 (4 mesaj) Rkx (4 mesaj) 55electronicdesign (4 mesaj) IItwentysixII (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Elektronik ve Mekanik >> Elektronik >> TDA8560Q 2X40 OTO ANFİSİ
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Teğmen
    103 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Arkadaşlar ben devreyi plaket üstüne yaptım. led bağlı ama devreye 12 volt verdiğimde led felan yanmıyor. jackı telefona bağlıyorum çok az bi ses geliyor hoparlörden. entegrenin 1.ayağına dokunduğumda hoparlörde şiddetli bi ses geliyor (hani hoparlörün çalışığ çalışmadığını anlarız ya o ses ) ne yapmalıyım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdosoft -- 23 Nisan 2014; 20:06:39 >



    |
    |
    Bahsedilenler: IItwentysixII
  • Binbaşı
    1450 Mesaj

    Devrenin resimlerini atın yardımcı olmaya çalışalım.
    |
    |
    merdosoft kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    103 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    buyrun hocam
    |
    |
    55electronicdesign kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2880 Mesaj

    Arkadaşla ben görüştüm devreyi yapmasına az buz yardımcı oldum ama şöyle bir şey var

    Bu sitede :http://320volt.com/tda8560q-2x40-watt-btl-oto-anfi/

    Gösterilen en aşağıdaki resimde devre yolları var ve iki adet atlama var ve anahtar yeri var atlama ve anahtar yerini yapınca :http://i.hizliresim.com/DXRzd6.png

    Bu çıkıyor bundan önce ses gelmiyordu şimdi geliyor ama az bişey arkadaş 2x40 değil bir adet hoparlör takıyor ve stereo yerine mono pot kullandı yani pot yuvalarının birini kullandı diğeri boşta ve kullandığı yere göre jackın bir kablosunu bağladı ve hoparlörü 1. çıkışa taktı.

    2. çıkış zaten ses vermiyor çünkü potu bile bağlı değil. 1. hoparlör çıkışı ise az ses veriyor sessiz bir ortam olmadan duyulması zor bir şekilde. Jack bağlantılarını tamamen doğru hoparlör çıkışı doğru herşey tamam ve devredeki led takılacak yere patlak olmayan çalışan bir led takıldığında 12v verilince led yanmıyor anahtar koyun demiş anahtar yerine orayı direk kısadevre ettirdik.

    Buyrun resimler :




    |
    |
    55electronicdesign kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör




  • Binbaşı
    1450 Mesaj

    Jackınız 3 kanal değil 2 kanal.
    Stereo pot isteniyorsa kullanmak zorundasınız.
    Potlar direkt hoparlore bağlanmazlar. Jackı değiştirin çalışmazsa stereo pot kullanacaksınız.

    Bunlarda jack bağlantıları:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 23 Nisan 2014; 14:49:18 >
    |
    |
    Bahsedilenler: linyit43, merdosoft kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    103 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    hocam bende samsunluyum hatta samsunda oturuyorum :)
    bu resimde dişi jack var stereo.
    ben sadece stero bi jack alsam giriş bağlantılarını yapsam olur mu ?
    |
    |
    55electronicdesign kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1450 Mesaj

    Dişi ve erkek stereo jacklar var resimde.
    Stereo jack alın yeterli olur sanırım.
    Eğer yine aynı sorun olursa, pot stereo olarak değiştirmeniz gerek.
    |
    |
    merdosoft kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    103 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    peki hocam takıldığım bi yer var..
    led bağlı. devreye enerji verdiğimde led yanmıyor. hoparlörden çok ama çok az bi ses geliyor ( çalan müziğin sesi )
    entegre ısınma yapıyor çok da olmasada.
    bide entegrenin 1.ayağına dokunduğumda kuvvetli bi ses çıkıyor hoparlörden ( hoparlörün çalışıp çalışmadığını anlarız ya hani o ses )
    |
    |
    55electronicdesign kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    3574 Mesaj

    Entegrenin 1.nolu pini ses girişi olduğu için, hoparlörü 2.çıkışa taktığınızdan dolayı ses alamıyorsunuz.
    Şemasını inceleyin.Ses girişini 2.nolu girişe yani 13 bacağına bağlı olan 220nF kondansatörün ucuna ses sinyali verin ses gelecektir.

    Devrenin açık şeması olmadan arıza analizi yapamayız yapmamalıyız.Her devrede mutlaka açık şemamı yanımda bulundururum.Datasheette göre led görülmüyor büyük bir ihtimal entegrenin aşırı ısınma , distorsiyon oranının yükselmesi sırasında bu led size ikaz edecektir.Bu ledin yanmaması devrenin doğru çalıştığını gösteriyor.

    Stereo potun olmaması arızanın asıl nedenidir. ( 1.pine ses sinyalinin gitmemesi.)
    Tek hoparlörde kullanacak yada deneme yapacaksanız hoparlörü 1.nolu çıkışa bağlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 23 Nisan 2014; 20:50:37 >
    |
    |
    merdosoft kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2880 Mesaj

    Yazdığım mesajı incelerseniz üstteki devrenin alındığı yerleri görürsünüz ses geliyor diyor ama çok az geliyor diyor stereo pot kullanılmaması etkiler gibi geldi bana da ama arkadaş stereo pot bulamamış ilk devre elemanlarını alırken.
    |
    |
    RKeles93 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    3574 Mesaj

    a ve b ses girişi c ve d ses çıkışı olsun. a ve c ortak , b ve d ortak.

    a dokunduğunda ses yüksek geliyor ( buraya sinyal bağlı değil )

    ses alacaksa ya ses sinyali verdiği pin değişecek ( yani stereo pot olmalı ses sinyalini tamamlaması için ) yada hoparlörü diğer çıkışa bağlacak oda olmadı potsuz ses girişi versin ses seviyesini bilgisayardan ayarlasın.
    Devreden ufak ses gelmesinin nedeni kısa devre var yada devrenin kazancı çok yüksek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 23 Nisan 2014; 20:57:51 >
    |
    |
    linyit43 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2880 Mesaj

    Stereo pot ve stereo jack bağanılırsa sizce olabilme ihtimali var mıdır ?

    Arkadaş tek hoparlör kullanmıyor kabin var içinde 3 adet hoparlör var. Bu devre 4 ohm için ama arkadaşın 8ohm toplam arakadaki çıkış 60 watt 8ohm luk bir çıkış biz buna 40 watt 4 ohm vermiş olduk wattı iyi de hoparlörün 8 ohm olması sıkıntı yaratır mı ?







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 23 Nisan 2014; 21:05:48 >
    |
    |
    RKeles93 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör




  • Teğmen
    103 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    hoparlörü out2 çıkışına bağladım ve ses verdi. çok fazla açtığım zaman seste bozulma hissettim..
    hoparlör tek kabinde 3 tane var resmi altta. sadece en alttaki ses veriyor diğerlerinde tık yok ?
    |
    |
    RKeles93 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1450 Mesaj

    Hoparlor bağlantılarını kontrol edin.
    Üstteki 2 hoparlorlerin titremesine gerek yok. Vızırtı çıkartıyorlarsa sorun yok.
    Buradan ancak bu kadar yorum yapabiliyoruz. İncelemek gerek.
    |
    |
    merdosoft kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2431 Mesaj
    Kendime ayıracak vaktim yok kusura bakmayın kolay gelsin boş olduğum zaman incelerim
  • Yarbay
    3574 Mesaj
    O hoparlörlerin hakkı LM3886 veya TDA7294 8540Q 2ohm 40W , 4ohm 25W , 8 ohm 15W güç sağlar
    |
    |
  • Yarbay
    3574 Mesaj

    Daha öncede demiştim ses girişi yada ses çıkışını değiştirerek deneyin diye stereo pot bağladığınız zaman iki kanalda çalışacak.

    Güç kaynağınız nedir ?
    |
    |
    merdosoft kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    103 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    güç kaynağım elimde bi power supply vardı boşta onu kullanıyorum 12v çıkışını. hocam ben zaten 2x40 kullanmıyorum. benim elimde tek kabin var.
    |
    |
    RKeles93 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
valorant points
vp satın al
Sohbet
bankacılar
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,859
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.