Şimdi Ara

TCL S600 BULETOOTH KULAKLIK 398.99 TL HB (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
276
Cevap
9
Favori
29.716
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iKD44 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam video açarak anlaşılmaz ki ANC? En iyisi otoyol gibi sesli ortamlarda telefon görüşmesi yapmak veya cafe içinde görüşme yapmak. Bu dedikleriniz mantıksız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • doğrudur hocam teknolojisine çok hakim değilim daha önce de kullanmadım zaten. Ama otoyoldaki gürültü ile videodaki gürültünün farkı nedir ki?

    Araştırdığım kadarıyla anc sadece telefon görüşmesi sırasında değil müzik dinlerken de istenmeyen sesleri tersine çevirerek gürültüleri azaltmaya yarıyor diye biliyorum. Müzik dinlerken dış ortamdan duyduğum ses olarak, bahsettiğim videodan dinlediğim gürültüye dair bir etkisi olmadı.

  • iKD44 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam mikrofonların algılaması gerekiyor yani sizin kulaginiza giden sesi engellemiyor. Başka bir cihazdan rahatsız edici ses açıp bu kulaklıklarda müzik dinlerseniz o zaman farkı anlarsınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • spintirea kullanıcısına yanıt

    zaten sesi başka cihazdan (laptoptan) açtım hocam. Zaten o yüzden otoyoldaki ses ile videodan dinlediğim gürültünün farkı nedir ki diye sormuştum.


    Telefondan da müzik açıp dinliyorum gürültü engelleme seçeneği ile ama dediğim gibi kapalı seçeneği ile bir fark göremedim. Şeffaflık seçeneğine göre çok fark oluyor tabi ama dediğim gibi kapalı mod ile gürültü engelleme modu arasında, kulaklık silikonunun sağladığı izolasyon dışında bir farklılık göremedim

  • iKD44 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun sizinkinde olabilir mi acaba zira anc özelliğine testlerde ve kullanıcılarda iyi yorumlar var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • evet hocam sanıyorum benimkinde anc yönünden bir sıkıntı var. Evde silikon uçlu eski bir kulaklığı taktım. Laptoptan açtığım bahsettiğim cırcır böceği videosundan aynı derecede yalıtılmış gürültüyü duyuyorum yine. Servise göndereyim bi bakalım. Teşekkürler yorumlarınız için

  • iKD44 İ kullanıcısına yanıt

    Müzik dinlerken laptoptaki cırcır sesi ile anc nin alakası yok.

    Telefon görüşmesi yaparken karşı taraf cırcır vs duyuyorsa o zaman servise gönderebilirsin. Anc çeşitli mikrofonlar ile gürültüyü süzüp karşı tarafın sadece sesi alması demek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sioux kullanıcısına yanıt

    Hayır hocam, alakası var. ANC aktifken, laptopın hoparlöründen gelen sesleri engellemesi veya gücü yettiğince azaltması gerekir. Aynı zamanda örneğin dışarıda yürüdüğümüz esnada müzik dinlerken ANC'nin görevi pasifken duyduğumuz çevre seslerini ANC'yi aktif ederek azaltması veya tam anlamıyla kesmesidir.

  • ANC sadece telefon görüşmesinde değil, o an istediğimiz bir parçayı dinlerken dahi dışarıdaki gürültüden bizi çekip alması daha değil midir?

    Hatta genelde dışarıda müzik dinlerken çok kullanmayın yolda araç seslerini, korna vb. duyamazsınız vs. deniyordu, yanlış mı biliyorum?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sirswager kullanıcısına yanıt

    Evet ben de aynen bu şekilde biliyorum. Olay sadece kaliteli bir mikrofon sesi iletmek değil yani.

    Gürültülü bir ortamda uygulamadan kapalı mod ile gürültü engelleme modu arasında geçiş yapınca hiçbir fark yok. Benim cihazda sorun olabilir. Çünkü şeffaf mod ile aşırı fark oluşuyor mesela

  • Uygulamasında gürültü kontrolü var. Müzik dinlerken Kapalı olunca tiz yüksek, şeffaflık olunca bas tiz ses eşit, gürültü engelleme olunca bas yüksek oluyor. Başka bir numara yok sanırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iKD44 İ kullanıcısına yanıt
    Başka arkadaşlar da yorum atarsa bence sizin cihazda sorun var mı yok mu tam anlamıyla belli olacaktır, varsa direkt servise gönderin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iKD44 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam sizde sorun olabilir çünkü mesela arabayla giderken anc açınca yol sesi rüzgar sesi falan kesiliyor direkt. Normal (off) modla arasında fark var. Ama ani sesleri kesmesini beklemeyin hani kornadır çocuk ağlamasıdır vs. yine off moddaki gibi geliyor onlar çoğunlukla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk gün biraz kurcaladım ilk izlenimlerim:


    Arkadaşın dediğine katılıyorum. Aldığım kulaklıkda hiç bir şey çalmıyorken veya konuşmuyorken gürültü engelleme ile kapalı arasında hiç fark yok. tv açık ortamda kulaklıkla konuşurken karşı taraf tv nin sesini belirli belirsiz çok az alıyor. İkinci bir tane daha almıştık aksilik olmazsa yarın onu da deneyeceğim.


    Lg G6 ya bağlıyken yan odada kesintisiz ses geliyor. ikinci yan odaya geçince seste kesilmeler başlıyor.

    Samsung Note 5 de yan odaya geçince arada kesilmeler başlıyor muhtemelen telefonların bluetooth versiyonları ile alakalı olabilir. Kapak açıldığında otomatik bağlanma olmadı muhtemelen telefonlarımızda birden çok cihaz tanımlı olduğundan olabilir.


    Kulaklık üzerinden (basılı tutarak) sesi kıstım ama geri açana kadar çok debelendim (dokunuşla) insan bir yazılım vs yaparmış max ses seviyesi nerede görülmüyor. Dokunmatiğe alışana kadar şimdilik tüm fonksiyonları iptal ettim.


    Kulaklık kullanımda iken kutu şarjda ise yazılım üzerinde şarj değeri artmıyor son ne ise sabit hep o değeri gösteriyor.

    Şarj olayı bir garip kulaklıklar kutudayken kutu%100, kulaklıklar %90 idi bir ara. Aynı anda şarj yerine önce kutu dolup sonra kulaklık mı doluyor anlamadım ilk şarjdı sonra yeniden deneyeceğim. Kutu ve kulaklık hızlı şarj oluyor.


    Google asistan düzgün çalışıyor. Ses komutu ile anında devreye giriyor.

    Ses seviyesi yeterli seviyede ve net.


    İlk kullanım için izlenimlerim bunlar.





  • Gürültü engelleme tırt çıktı. Şehirlerarası otobüs sesleri beynimi kaşıyor müzik dinlerken. Yaya olarak gidiyorum. Yanımdan geçerken araçların motor sesleri rüzgar sesleri duyuluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Operation Manager kullanıcısına yanıt

    Çünkü anc mikrofondan hoparlöre çalışan bir sistem değil. Mikrofondan vericiye çalışan bir sistem.


    Diyoruz ama anlatamıyoruz sanırım.


    Müzik dinlerken dış ses gelmemesini isteyen kulaklık ile kulak birleşim yerine silikon mastik çektirebilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sioux kullanıcısına yanıt

    Hayır hocam araştırabilirsiniz. ANC'nin öncelikli amacı, kulaklık kulağımıza takılıyken dış kaynaklardan gelen sesleri mikrofon aracalığıyla alıp yapay zekasıyla bu seslerin ters frekansı sesleri kulağımıza göndererek dış sesleri absorbe ederek sesi kesmesi veya azaltmasıdır.


    Silikonun kulak deliğini kapatma başarısı pasif gürültü engelleme, kulaklığın mikrofon ile dış sesleri alıp içerisindeki teknoloji ve yapay zeka sayesinde hoparlöre ters frekans gönderip sesleri kesmesi de aktif gürültü engellemedir.


    Özetle ANC mikrofondan hoparlöre çalışabilen bir teknolojidir. Yanlış bilgi vermemeye çalışalım. İyi forumlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BestSupTR -- 12 Nisan 2022; 7:1:57 >
  • sioux kullanıcısına yanıt

    ANC olarak da gördüğümüz bu teknoloji, kulaklıkların dış sesleri engelleyerek sizin sadece müzik keyfini yaşamanız için geliştirildi. Dışarıdan gelen sesleri kulaklıklar üzerineki mikrofon ile tespit eden bu teknoloji, seslerin tam tersi frekansta olacak şekilde üreterek bir anti ses üretmiş oluyor. Böylece dış ses ile kulaklığın ürettiği sesler frekans bazında sıfırlanarak sizin sesleri duymanız engelleniyor.

    Aktif Gürültü Engelleme (ANC) nedir? Ne işe yarar? (hwp.com.tr)


    Aktif Gürültü Önleme (ANC) teknolojisine sahip kulaklıklar, arka plandaki gürültüleri doğrusal bir şekilde azaltır ve buna siren ya da yangın alarmı gibi uyarı sinyallerinin sesi de dâhildir. Uyarı sinyalinin sesi ile arka plandaki gürültülerin oranı ise değişmez.

    Uyarı sinyallerinin ses seviyesi genelde arka plan gürültüsünden çok daha yüksek olduğu için, ANC kullanıldığı zaman bile uyarı sinyallerinin kulaklıkta net bir şekilde duyulması beklenmektedir.

    Aktif Gürültü Önleme (ANC) özelliğini kullanırken dışımdaki uyarı sinyallerini duyabilir miyim? | Jabra Evolve 75e MS | Sıkça Sorulan Sorular | Jabra Destek





  • Jabra linkini okudum. Klima sesini azaltır yazıyor. Uyarı sesi harici dğer sesleri de Tamamen engellemeye yönelik bir sistem değil o zaman. Benim kafamdaki soru çözüldü. Yeni Teknoloji adı altında mal pazarlama yönetimi. Neyse cihazın müzik sesi iyi. Seyyar satıcı ürünü değil en azından.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ürün bence gayet başarılı.
    Hele bu fiyata göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasmus61 -- 12 Nisan 2022; 22:51:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.