Şimdi Ara

Tchibo Ahşap Pikap Lenco L 90 (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
4
Favori
10.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, tchibonun ahşap lenco l90 model pikabından elimde sıfır kutusunda 1 adet mevcut. Düşünen varsa uygun fiyata heryere kargolayabilrim yada Tekirdağda alana yada bir tanıdığına eldende teslim edebilirim. Lütfen dm ile irtibata geçin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, bu pikapta düşük ses sorunu yaşayan var mı? Yamaha R-N500'ün line girişine bağladım. Mesela net radyo ve USB bellekten çalarken aldığım sesi pikaptan alamıyorum. Ses aynı seviyedeyken diğer bahsettiğim kaynakların neredeyse yarısı kadar ses geliyor. Ayrıca, sanki net, dolgun ses de alamıyorum pikaptan. (bu konudan tam emin değilim)

    Amfiden volume trim ayarı yapmadım. Volume trim ayarı yapsam bile sadece ses artıyor. Yani yine doğru düzgün bass gelmiyor gibi. Cılız bir ses gibi. Siz nasıl kullanıyorsunuz? Amfiden bir ayar yapmamı tavsiye eder misiniz? Acaba pikapta bir sorun olabilir mi? Ya da kurulumda hata yapmış olabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersan a

    Arkadaşlar, bu pikapta düşük ses sorunu yaşayan var mı? Yamaha R-N500'ün line girişine bağladım. Mesela net radyo ve USB bellekten çalarken aldığım sesi pikaptan alamıyorum. Ses aynı seviyedeyken diğer bahsettiğim kaynakların neredeyse yarısı kadar ses geliyor. Ayrıca, sanki net, dolgun ses de alamıyorum pikaptan. (bu konudan tam emin değilim)

    Amfiden volume trim ayarı yapmadım. Volume trim ayarı yapsam bile sadece ses artıyor. Yani yine doğru düzgün bass gelmiyor gibi. Cılız bir ses gibi. Siz nasıl kullanıyorsunuz? Amfiden bir ayar yapmamı tavsiye eder misiniz? Acaba pikapta bir sorun olabilir mi? Ya da kurulumda hata yapmış olabilir miyim?

    Sen söyleyince şöyle bir düşündüm sanki bendekinin de ses seviyesi İPad'e göre bir tık düşük ama yarı yarıya değil gibi. çalma kalitesinde ise herhangi bir zayıflık veya eksiklik duymadım.

    Daha öncede bahsetmiştim Tidal/Babazula ve Plaktan Babazula (otosanayi) karşılaştırması yapmıştım. İlk başlarda babazula plağındaki ses çok kalabalık ve yoğun geldiğinden müziğe odaklanamıyordum (özellikle ilk şarkı). tidal'de ise daha sade ve anlaşılır çalıyordu. Fakat şuan nedense plağı daha güzel geliyor kulağıma.

    Bu nedenle pikabının iğnesini kontrol etmeni öneririm. Ayrıca iğne plağa ne denli baskı yapıyor ve Anti-skating ayarı düzgün mü onlara da bakmak gerekebilir. Sorunun amfide olduğunu düşünmüyorum.
  • ersan a kullanıcısına yanıt
    Receiver amplifikatörünüzün Phono girişi var . ben olsam pikabınızın preamplisini iptal ederek direk amplifikatörünüzün phono girişine bağlantı yaparım , pikabınızın pre katı başarılı değil .

    Ağırlık ve kafanın merkezlemesini doğru yapın . ağırlık ayarınız yanlışsa az ses çıkabilir ..
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Bir çok ayar denedim ama biraz daha deneyeyim. Biraz saçma bir soru belki ama senin kullandığın değerler nedir?
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    İstediğim sesi alamazsam iade seçeneğini düşündüğümden içini açmak istemiyorum. Biraz daha ayar deneyeyim.
  • ersan a kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bende ayar konusunda çok tecrubeli değilim ama şuanki ayarlardan memnunum. Anti skating 1'de, denge ağırlığıda 2/3 sonda şeklinde özetleyebilir.
  • ersan a kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=WM-aIDwfrhc
    Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim. Oldukça detaylı anlatım var. Bu ve başka bir kaç videodan tekrar ayar yaptım kendi pikabıma.

    Öncelikle anti skating sıfır yapıp ağarlığı ayarladım. Videoda gösterildiği gibi tam dengeye getirip 2/4 bizdekinde sanırım 1,5/3'e denk geliyor o şekilde ayarladım. Kol aşağı kararlı inecek kadar bir baskı söz konusu. Tak diye düşecek şekilde de değil çok ta yavaş inmiyor. ilk ayarıma oldukça yakın oldu diyebilirim.

    Anti skating içinse bir tane cd yi ters şekilde ortalayarak yerleştirdim( veri kısmı üste geliyor). malum test plağım yok. Kol ileri veya geri hareket etmeyecek biçimde ayarladım. Anti skating şuan 2,5/3 değerde. Ne kadar doğrudur bu değerler bilemem açıkçası. dediğim gibi amatörce bir ayarlama bu.
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Bir süre ilgilenemedim. Yeni denedim ama hala verim alamadım. Teşekkür ederim.
  • metulen kullanıcısına yanıt
    İşinize karışmak istemem ama kartuşun VTF değerine göre ağırlık ve anti scating ayarı yapmıyor musunuz? 2/4, 1,5/3 değerleri nedir? Kolun aşağı kararlı inmesi falan bunlar bu ayarlarla ilgili değil gibi.
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah. Öncelikle bu konuda uzman olmadığımı belirtmişimdir ya da anlaşılmıştır yazdıklarımdan. youtube dan izlediğim videoları kaynak olarak kullandım. Linkini paylaştığım videoda anti skating ve ağırlık ayarlarının pratik gösterimi vardı. Anti skating için cd yi ters koyarak dönme esnasında kol sabit kalacak kadar ayarı değiştirdim. Sonrasında kolu yukarı aşağı dengeye gelecek şekilde ayarlayarak videoda gösterildiği şekilde tam turun yarısı dönecek kadar ağırlığı ileri çektim (1.5/3 dediğim bu, videoda tam tur 4tü ve 2ye kadar çeviriyorlardı) Bu ayarı hassas tartılarla falan yapılıyor. benim öyle bir ekipmanım yok. Bu nedenle bu şekilde yaptım. Kolun kararlı olarak inmesi de sadece görsel bir bilgi mahiyetindeydi.

    VTF değerine göre ayar yapmadım. Zaten bir makale vardı onu okuduktan sonra hepten zor geldi bu bana.
    http://stereomecmuasi.com/2013/05/anti-skating-ayarina-ihtiyac-yokmus.html
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Aslında VTF VE ASF ayarları ses kalitesinin yanında plak ve kartuşunuzun sağlıklı kullanımı için gereklidir. Kullandığınız kartuşun speclerini incelerseniz gram cinsinden (veya nM)tracking force değerini görebilirsiniz, Vtf ve anti scating ayarını bu değere göre yapmalısınız. Linkini verdiğiniz yazıda bu ayarların gereksiz değil tam tersine gerekli olduğunu anlatmakta. Aşağıda verdiğim link yine Stereo Mecmuasından. 29. Sayıyı indirirseniz pikap, plak analogla ilgili temel bilgileri bulabilirsiniz.
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Söylediğimi yanlış yorumlamışsınız. VTF gereksiz demedim, makaleyi okuduktan sonra daha da zor geldi dedim ("VTF değerine göre ayar yapmadım. Zaten bir makale vardı onu okuduktan sonra hepten zor geldi bu bana.") Makale başlığı "VTF ayarına aslında gerek yokmuş" şeklinde. Bu ayarın tam kararlı uygulanamadığından bahsetmiş ve hiç olmamasındansa olabildiğince uygulamak gerekir demiş. Fakat benim şuan bu ayarı inceleyecek ve detaylı olarak uygulayabilecek zamanım ve enerjim yok. Belki ileride denerim. Bu arada eklediğiniz linki göremedim.
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Size kolaylıklar dilerim. Link aşağıda;
    http://stereomecmuasi.com/2011/10/stereo-mecmuasi-sayi-29-analog-ozel.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simsek07

    Size kolaylıklar dilerim. Link aşağıda;
    http://stereomecmuasi.com/2011/10/stereo-mecmuasi-sayi-29-analog-ozel.html

    link için teşekkürler üstadım,banada lazım olacak.Bu ayarlar önemli iğne açısından herşeyden önce.
  • Tchibo pikap tekrar stoklarda arkadaşlar
  • ozanpinar O kullanıcısına yanıt
    İade giden ürünleri bazen stoğa ekleyip tekrar satıyorlar. Öylesi bir durum olabilir mi acaba. Forumdan alıp ta iade eden kimse oldu mu mesala?
  • 1 adetmiş galiba onu da ben aldım. İade ürün olup olmadığını gelince anlarız artık. Kafa, shell, iğne, phono pre seperetor vs.. biraz modlamayla güzel olur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilhan -- 6 Nisan 2017; 11:35:8 >
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    En son alan 2 arkadaşa bildiğin kırık pikap yollamışlardı. Biri iade edecekti. O olabilir o nedenle kargoyu teslim alırken aç kontrol et derim.
  • Siteye deforme ürün olup olmadığına dair mail attım, bakalım ne cevap verecekler. İade ürünse bile bunu outlet adı altında, durumunu belirterek satmaları gerekmez mi? Böyle bir satış hiçbir şekilde etik olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.