Şimdi Ara

Tchibo Ahşap Pikap Lenco L 90

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
4
Favori
10.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sevgili üstadlar,
    Pikaptan hiç anlamadığım için donanımhaber forumlarını okudum ettim derken. Bütçemin yettiği ölçüde Tchibo nun L 90 ürününü aldım 573 Tl e. Eşime hediye olarak aldığım bu aleti kullanmayı bilmiyorum. 45'lik plaklarda alacağım. Bu alet 33 ve 45 lik çalışıyor anladığım kadarı ile. İçinde preamfi olduğu için amfiye gerek yok anladığım kadarı ile. Başlangıçta basitte olsa dinleyebileyim mantığı var. Kendisi şu an başka alet olmadan bu azda olsa ses veriyor mu? Anladığım kadarı ile vermiyor. Peki en ucuz ve en iyisinden Türk satış sitelerinden bu aletin yanına ne alırsam çok ileri bir kalite olmasada plaklarımızı dinleyebiliriz. Araştırmalar yaparak zamanla ses kalitesini artırmak için kartuş ve iğne düşünüyorum. Fakat şimdilik aldığım doğum günü hediyesini eşim dinleyebilsin istiyorum. Alacağım plakların zarar görmemesi ve geliştirilebilir olması açısından bu şekilde bir alet aldım.

    Ses sistemim yok. En ucuz şekilde en iyi sesi nasıl alırım. Engin düşüncelerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.







  • Preamfi olması amfiye ihtiyaç duymaması anlamına gelmez. Sadece phono önyükselteç pikabın içindedir. Yapacağınız tek farklı şey pikabı amfilerin üzerindeki pikap bağlamaya yarayan phono girişi yerine başka standart girişe takmak olacaktır.

    İhtiyacınız olan bir amfi ve bir çift hoparlör. Bütçe verin ikisi için ona göre konuşalım. Önce bu ikisini halledin kartuş elzem değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçem İkisi için çok değil 300 çok mu yavan olur. Yoksa dahaa çok artırmalıyım?
  • 300e düzgün bir amfi bulursanız eyvallah

    En kötü bütçe oluşana kadar pikabı yatırın. Ama Çalmaya çalışmayın. Duymayacağınız için bilmeden iğneye zarar verici hareketlerde bulunabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım üstad.
    Şöyle bişi rica etsem. En uygun fiyatlı amfi ve hoparlor önerebilir misiniz? Plakları dinleyebileceğim. Bu Lenco L 90 da.
  • internetsinan İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam fazla karmasa olmasın dersen aktif monitör bak stüdyo monitör olarakta araştırabilirsin bütçene gore 1 modeli alıp pikapı direk bağlarsın olur biter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stüdyo monitöre direk bağlayıp güzel bir ses alabiliriz anladığım kadarı ile. Birde kalabalık olmaz dediğiniz gibi. Ses kalitesi nasıl olur peki? Bu pikapla uyum halinde çalışır sanırım..
  • internetsinan İ kullanıcısına yanıt
    Bu pikap için 100 TL civarına bir T sınıfı amfi ve geri kalan bütçe ile idarelik bir raf tipi hoparlör alınabilir. Şahsen bu T sınıfı amfiler verdiğiniz 100 TL'lik fiyata göre çok güzel performans veriyorlar. Haklarında bilgi sahibi olmak için alttaki T sınıfı amfi başlığını inceleyebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_72708317/tm.htm

    Altta ise sahibinden'den bir Lepai lp2020 satan birinin ilanı var. Fiyatı makul tutmuş. Bu amfinin ebay'de adaptörü ile satılanları 35 $ civarı oluyor. 35 $ da 100 TL civarına geliyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-lepy-lepai-lp-2020a-t-sinif-amfi-289793069/detay
    http://www.ebay.com/itm/LP-2020A-Lepai-Tripath-Class-T-Hi-Fi-Audio-Mini-Amplifier-with-Power-Supply-/111758610589?hash=item1a0555109d:g:wc8AAOSwT6pV48Na

    Yanına da idarelik de olsa Pioneer s-hm50 diye geçen raf tipi hoparlörü alabilirsiniz. Alttaki linkte en uygun fiyat olan 122 TL'ye geliyor. İsterseniz yarın arayıp ellerinde var mı sorun. Çünkü Google'da aratınca 150-250 TL arası farklı fiyatlar çıkıyor.
    http://hifi-sessistemleri.com/hifi-ses-sistemleri/18/Pioneer-S-HM50-Ev-Sinema-Hoparloru.html
    http://www.gelisimavm.com/pioneer-s-hm-50-hoparlor-urun518.html
    http://www.sahnemarket.com/PIONEER-S-HM50,PR-3420.html

    Açıkçası 2.el de hoparlör bakılabilir ama birçok model var ve hangisi iyidir yada kondisyon olarak iyi durumdadır bilmek zor. Bu sebeple Pioneer sizin için daha mantıklı olabilir.

    Altta da Lepai lp2020 ile çekilmiş video var. Youtube'da bu amfi ile çekilmiş milyon tane video var :-) Fikir vereceklerdir :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=7qlwcwocvmo&nohtml5=False




  • Başlıkları okudum T sınıfı amfi için özellikle lepai için güzel yorumlar var. Lepai dışında türk satış sitelerinde bulabileceğim kaliteli t sınıfı bir amfi önerebilir misiniz. Hoporlaru dediğinizi alacağım gibi duruyor.. Bu pioneer ile uyumlu çalışır demi üstad lepai.
  • internetsinan İ kullanıcısına yanıt
    Lepai Çin menşeili olduğu için burada satanlar da genelde kullanmak için almış ve daha iyi bir modele geçmek isteyip satan kullanıcılar oluyor. Bu cihazlardan toplu olarak getirip satışını yapan görmedim şahsen.

    T sınıfı amfi üreten SMSL, Muse, Topping gibi markalar da var. Ama envai çeşit model var, açıkçası hangisi daha iyi açıkçası ben de çok bilmiyorum. Ebay'de T amp diye aratınca kıyametle model çıkıyor.
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XT+amp.TRS0&_nkw=T+amp&_sacat=0

    Ben de masaüstü bilgisayarımda daha şık ve sağlam gözüktüğü için 2,5-3 sene önce SMSL SA-S3 diye bir T sınıfı almıştım. Halen de kullanıyorum. Hatta bir ara ev sinema amfim bozulduğunda bu T sınıfı amfiyi kule hoparlörlerimle bile kullanmıştım :-) Altta da videosu var.
    https://www.youtube.com/watch?v=9lwv9GdDbuc

    Kullanan birkaç arkadaşın yorumuna göre Lepai 2020 benimkine göre biraz daha melodikmiş. Bendeki ise bir tık daha güçlü olduğu basların daha dolgun olduğu söyleniyor. Açıkçası Lepai LP2020'den, kullanan herkes memnun olduğu için ve de ebay'den aldığında ortalama 20-30 gün arasında geldiği için o arkadaştan almak doğru bir tercih olur. fiyat olarak da gerçekten makul bir fiyat yazmış, arada 250 TL isteyen bile çıkabiliyor :-)

    Ayrıca bu T sınıfı amfiler 4-8 ohm arası hoparlörlerle çalışabiliyorlar. Size önerdiğim Pioneer da 4 ohm. O yüzden sorun olmaz. Hatta başlangıç için bilinçli bir 2.el hoparlör alımı dışında en iyi seçenek olur diyebilirim. Yada ben daha iyisini bilmiyorum diyeyim. Çünkü bu hifi işi uçsuz bucaksız bir dünya ve eski hoparlörler hakkında hiç fikrim yok.




  • Dediğiniz gibi sıfır Pioneer alacağım. Birde Bu Lepai 2020 de mantıklı geldi. Adaptör olayı önemli imiş bu amfide sanırım. Lenco L 90 - Lepai 2020 ve Pioner hm 50 ile 25m2 lik bir oda içinde plaklarımı güzel güzel dinlerim diye düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler üstad tekrardan.
  • T sınıfı gidecekseniz. Güçlü bir besleme şart.

    Ama hoparlör konusunda temiz bir vintage hoparlör 150 200 civarına daha güzel ses verebilir bana kalırsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vintange Hoparlör öneriniz var mı Creedence?
  • Sahibindene bakmak lazım

    Örnek olarak bunu buldum. Satıcıyla anlaşmaya çalışın temiz gözüküyor...

    Böylelerinde plak dinlemek çok zevklidir. Ve şaşırtıcı derecede keyifli sonuç verir. 150 liraya sıfır kalitesiz bir hoparlör alacağınıza bunları değerlendirebilirsiniz
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Tchibo Ahşap Pikap Lenco L 90

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • Size ebay dan alıp çok kısa bir süre kullandığım topping vx1 i öneririm. Sahibinden sitesindeki ilanım aşağıdadır.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-topping-vx-1-t-sinifi-amfi-255276998/detay

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetsinan İ kullanıcısına yanıt
    TECHNİCS SU-V500 üstüne vintage hoparlör. Tam olur. Budur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, bugun urun hakkinda sahibinden uzerinden size mesaj atan benim :)

    Urunun amfi ve ses karti ozellikleri ayri ayri nasil?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.tpdz.net/en/products/vx1/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar söz konusu pikap 450 TL fiyat ile satışta, sanırım almaya değer, yorumlarınız nelerdir?

    Bunun dışında konusu geçtiği üzere ucuz yollu bir ampfi de almak lazım geliyor, bunu İstanbul'da Kadıköy'de, Sirkeci'de yahut Karaköy'de bulmak mümkün müdür? Son olarak hoparlör adına bilgisayarda kullandığımız bildiğimiz Logitech marka bir ses siteminden faydalanabilir miyiz?

    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.