Şimdi Ara

TCG Zafer fırkateyni batırılarak emekli edildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu arada gemi batırmak dünyada sırf balıklara yuva olsun diye bile olsa yapılan bir iş. bu yüzden doğaya zararlı mazeretleri tamamen sallama.

  • Yorumlari okumak cok eglenceli. Millet olarak her konuda oldugumuz gibi, ordumuz konusunda da cok bilgili arkadaslar gelmis bos bos konusuyor yine :) yukarida yorum yapanlarin kac tanesi askerlik yapti acaba?

  • Yalnız arkadaş o nasıl bir torpidodur öyle. Gemiye 3 parçaya ayırdı, ortasından yukarı bel verdirdi.

    Anti torpido sistemleri ne kadar etkilidir bilemiyorum ama tespit ettin ettin, edemedin; sadece balıklara yuva olmaz batan metal yığını, şehit askerlere de mezar olur.

    Bu arada o torpidoyu bizim bir şirket üretmiş helal olsun

  • Torpidoya bile fiber koymaya başladık ama hala mahallelerimizde yok :D

  • Silah sistemlerimiz zayıf maalesef. Bizim gerçek düşmanımız ve rakiplerimiz süper güçler. eski teknoloji işe yaramıyor böyle durumda. Burun farkıyla önde olan kazanıyor. En azından başa başa yaklaşmalıyız.......... Bir de sadece tek torpidoyla geminin batması ilginç geldi bana. Bu kadar zayıfsa çok sıkıntılı!

  • ABD 1990'ların başında emekli etti tüm 46 adet Knox'larını (TEPE sınıfı), bizim gibi 3. Dünya ülkelerine hibe ettiler bir kısmını, ömrünü çoktan doldurmuş bir gemi ama 70'lerde en etkili denizaltı harbi silahlarından biriydi. 50 yıl olacak neredeyse hala millet çıkmış niye batırdık diye isyan ediyor konuda
  • Cehalet akıyor resmeen.

  • Askeri denizcilikte çoooook çok gerilerdeyiz malesef. Envanter anlamında şuan hiçbir ülkeye meydan okuyacak gücümüz yok. Tabiki dandik Afrika, Asya ve G. Amerika ülkelerini kastedmiyorum.

    Jeostratejik konum olarak laf ettiğimiz, gerildiğimiz ülkelerle asla denizde savaşıp üstünlük kuracak gücümüz yok. Felaket tokatlarlar bizi.
  • o gemi zafer gemisi değil zafer gemisinde d356 da askerliğimi yaptım

  • ABD vaktinde Nükleer Bombaların etkisini görmek için emekli ettiği gemileri hedef olarak kullanıyordu. Bu Nükleer Bomba testlerinde 10'dan fazla gemi batırdı. Batmayanları da kendi gemileri ile vurdu. Nedense biz Torpido ile 45 yıllık bir gemiyi vurunca olay oluyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Sizin askerlik yaptığınız D ile başlayan borda numaralı Muhrip iken burada bahsedilen F ile başlayan borda numaralı Fırkateyn dir hocam. Batan/hurdaya ayrılan vb. sebeplerle hizmet dışına çıkan gemilerin adını yeni gemilerde yaşatmak eski bir bahriye adetidir ülkemizde.
  • Cahillik ne güzel lan... Her naneyi biliyon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bravo basarili bir calisma olmus. Batik olarak hem deniz canlilarina hem de dalis yapanlara guzel bir kaynak olur.
    Tatbikatta da tecrube kazanmak adına kullanilmasi da guzel bir dusunce. Tebrikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri dönüşüme verilebilirdi, böyle batırılması israf olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1996 ylı başlarında askerliğimin 3 ayını TCG ZAFER Fırkateyninde(F-253) yapmıştım. Çok güzel anılarım oldu diyemeyeceğim maalesef. TCG ZAFER iyisiyle kötüsüyle anılarımızda yaşayacak artık. ABD nin Türkiye ye kakaladığı hurdalardan biriydi benim düşünceme göre. Hurdaya ayrıldığı tarihe kadar Donanma ya fazlasıyla hizmet ettiği kaaatindeyim. Burada; bu gemide görev almış, zorunlu askerliğini yapmış tüm personelin emeği vardır. TCG Zafer son anında bile hurdasıyla bu ülkeye hizmet etmiştir ve denizin altında da hizmet etmeye devam edecektir.

  • Torpidoya bak tonluk gemiyi hoplattı.
  • Deniz Kuvvetlerinden bu şekilde hurdaya ayrılan veya miadını dolduran gemiler içindeki cihaz ve malzemeler alındıktan sonra hurda fiyatına satılır. (Dünya'daki uygulama bu şekilde) Ama bazen hem yeni silah sistemlerini gerçek hedef üzerinde denemek için de kullanılır ve batık halde tutulur. Evet bu dipte balık ve dogal yaşam için uygundur. Ayrıca belirlenen gemiler de müze olarak kullanılmaktadır. (mesela Izmir de mevcut) Dolayısıyla yazık günah satılsaydı demek yanlış çünkü genelde satılmaktadır.

    Ayrıca Deniz Kuvvetlerimiz burdaki bazı bilgisizlerin dediği gibi zayıf veya küçük bir kuvvet olmayıp dünyanın sayılı kuvvetlerindendir. Tabii ki Amerika, Rusya, İngiltere gibi ülkelerle kıyaslamamak lazım. Ekonomi, bilimsel ve teknolojik gelişme ne kadar iyi ise silahlı kuvvetler de ona paralel gelişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.