Şimdi Ara

Tc kimlik üstüne imei kayıt yaptırmak/yapılmış?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle pasaportla ilgili ana konu var ancak biraz önemli olduğunu düşündüğüm için direk konu açmaya karar verdim.

Bugün kayıt dışı kalmış one x model telefona imei attırma ücreti öğreniyim diye eskişehirde bilinen bir telefoncuya gittim, dedim böyle böyle geçici kayıtlar patlayınca kayıt dışı kaldı, imei atma şansımız var mı? Ki daha önce bildiğim kadarıyla kayıt işleri de yapıyordu.

Neyse adam direk imei değilde kayıt yapalım dedi, nasıl pasaport mu buluyorsunuz dedim, yok dedi sen vergini yatır, e devlet şifreni al gel yapalım dedi,

Şaşırdım; dedim direk tc üstüne mi yapıyosun. Evet dedi. Yasa çıktı 1 mart mı dedi mayıs mı dedi yalan olmasın çıktı oluyo dedi, ne kadar dedim 115 vergi 10 tl de işlem ücreti dedi.

Ki o anda da birinin e devlet şifresini almış yapıyordu...bu şekilde yaparız dedi,tamam sağolun dedim çıktım.

Şimdi ilk başta tc kimlik üstüne(kktc giriş-çıkışı gibi pasaport gerektirmeyen) olayı duyunca benim aklıma şu çakallık geldi; gidip kendi adıma vergi yatırıp kktc giriş çıkışı yapmış gibi kayıt etsem olur mu? Muhtemelen olur sonuçta pasaport yok, pasavan belgesi alıyosun giriş çıkışta ama onu vermiyosun bile; btk da tek tek giriş çıkışa bakar mı bakmaz diye düşündüm kendimce ama açıkcası denemek istemedim; işin ucunda 115 tl olunca yemedi :)

Muhtemelen bu adamda aynı işlemi yapıyor, forumda da bu işlemi yapanlar var diye yazmıştı bir arkadaş başka forumlarda okuduğu için,

Etrafınızda bunu yapan deneyen var mı? Telefoncu kimbilie kaç kişiye yapmıştır bunu, acaba biz yapsak ilerde sorun çıkar mı, af çıkıcak deniyor ama beklemek de sıkıntı verdi artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san_jose -- 23 Mayıs 2013; 23:33:24 >

• Aynı konular başka forumlardada tartışılıyordu.Hatta yapanlar bile varmış Ancak daha sonradan kayıt düşermi düşmez mi o konuda bende merak içerisindeyim.
    Ayrıca yurda giriş çıkışlar bilgisayar ortamında saklanıyor.Ben gürcistana gittiğimde orda bilgisayara verileri giriyorlardı.Sonuçta Btk'da bu verilere kolaylıkla erişebilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 24 Mayıs 2013; 11:41:34 >
  • Af cikacak diyorlardi. Af bu olsa gerek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim iphone 4s iminde kaydı düştü konu açacaktım bu konuyu gördüm kayıt yapan eleman geçici kayıt sistemi kapandı dedi 15 haziran da af çıkacak 15 lira yatırıp tc kimlik no üstüne kayıt yapabilirsin dedi bunun doğruluk payı nedir bilgisi olan arkadaşlar bana açıklayabilir mi ?
  • Geçen forumda konuşuluyordu bu yasaya girecek filan diye girdi mi yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas1903

benim iphone 4s iminde kaydı düştü konu açacaktım bu konuyu gördüm kayıt yapan eleman geçici kayıt sistemi kapandı dedi 15 haziran da af çıkacak 15 lira yatırıp tc kimlik no üstüne kayıt yapabilirsin dedi bunun doğruluk payı nedir bilgisi olan arkadaşlar bana açıklayabilir mi ?

115 TL olmasın o?
  • Valla telefoncu yasa çıktı dedi, ama pek inanasım gelmedi sonuçta çıksa duyulurdu...

Yukarda anlattığım gibi mantıklı kayıt olur ancak ilerde btk kontrol eder fark edilirse geçici kayıtlar gibi olup 3-4 ay sonra düşebilirde...

Hatta direk e devlet üzerinden ne vergi yatırıp nede yurtdışı giriş çıkış yapmadan kendi e devlet şifremle kayıt yapasım var,acaba ne zamana kadar fark edilcek ve kayıt düşücek, sonuçta zamanında milletin geçici kayıt olarak sattığı şeyi ben kendi e devlet şifremle yapsam nolur :) en kötü 2-3 aya kayıt düşer kayıt dışı kalır heralde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vukleus

quote:

Orijinalden alıntı: Leonidas1903

benim iphone 4s iminde kaydı düştü konu açacaktım bu konuyu gördüm kayıt yapan eleman geçici kayıt sistemi kapandı dedi 15 haziran da af çıkacak 15 lira yatırıp tc kimlik no üstüne kayıt yapabilirsin dedi bunun doğruluk payı nedir bilgisi olan arkadaşlar bana açıklayabilir mi ?

115 TL olmasın o?

115 tl ise benim telefona yol göründü
  • Peki atıyorum Yunanistan'dan cihazı alsak, TC Kimlik numaramız ile kaydettirebilir miyiz? Aslı astarı nedir merak ettim.
  • bunu deneyen veya deneyip başarmış birini tanıyan var mı?
    yani 115tl harcı yatırdıktan sonra e-devlete girip kktc den gelmiş gibi direk kayıt yaptıran.
  • BTK nin sitesinde degisen birsey yok.

http://www.btk.gov.tr/tuketici/bim/yurtdisindan_getirilen_cihazlar.php

• quote:

Orijinalden alıntı: dimiTRiu

bunu deneyen veya deneyip başarmış birini tanıyan var mı?
    yani 115tl harcı yatırdıktan sonra e-devlete girip kktc den gelmiş gibi direk kayıt yaptıran.

Benim bildigim btk bakiyor gercekten kktc den girmis mi diye. Girmemisse kayit tamamlanmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dimiTRiu

bunu deneyen veya deneyip başarmış birini tanıyan var mı?

Kayıt yapanlar biliyorum ancak incelendikten sonra kayıt düşermi düşmezmi onu bilmiyorum.Daha önce yapmış ve kaydı onaylanmış yada düşmüş biri varmıdır acaba onu bulmak lazım.
  • yapan yok mu ya biz de yapalım
  • Gerçekten oluyorsa süper bir haber. Bir araştırmak lazım.

• Yasa masa yok arkadaşlar. Kanmayın şu mahalle arası telefoncuların laflarına. Adamlar vergiyi ödettirip sizin e-devletinizle giriş yapıp sallamasyon pasaport numarası yazarak kayıt yapıyor. Bu bilgi anlık olarak doğrulanmadığından (anlık olarak sadece vergi doğrunabiliyor) kaydınız yapılıyor ancak BTK kontrol ettiğinde (yaklaşık 3 ay) yurtdışından girişiniz olmadığını anlıyor ve cihazınızı kapatıyor. Sonra gitti 115 liram diye yanmayın burada.

• Arkadaşlar KKTC'den Türkiye'ye dönüşte IMEI kayıt hakkımız oluyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.