Şimdi Ara

TC kimlik no isteyen siteler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
24.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar saat alacagimda tc kimlik flan istiyor ve zorunlu alan , baska seylerde var tabi de tc mi aslinda vermek istemiyorum guvenilir mi biresy olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

TC Kimlik No İsteyen Sitelere Dikkat!

İnternet alışverişi yaparken, bazı sitelerin TC kimlik numaranızı talep ettiğini fark etmiş olabilirsiniz. Shopier gibi bazı e-ticaret platformları, kullanıcılarından TC kimlik numarası istemektedir. Bu istek, çeşitli nedenlere dayanabilir.

• Yasal Yükümlülükler: Bazı sektörlerde, yasal düzenlemeler şirketleri müşterilerinin kimliklerini doğrulamaya zorunlu kılabilir. Örneğin, finansal işlemler ve sağlık hizmetleri ile ilgili siteler, dolandırıcılığı önlemek için TC kimlik numarası talep edebilir.
    • Sahtekarlığın Önlenmesi: TC kimlik numarası, sahtekarlığı önlemek için bir güvenlik önlemi olarak kullanılabilir. Bu numara, bir kullanıcının birden fazla hesap oluşturmasını veya yasa dışı işlemler yapmasını engellemeye yardımcı olur.
    • Kredi Kartı İşlemleri: Bazı durumlarda, TC kimlik numarası kredi kartı işlemlerini doğrulamak için kullanılabilir. Bu, dolandırıcılığı azaltmaya ve kart sahiplerinin bilgilerini korumaya yardımcı olur.

Ancak, TC kimlik numaranızı paylaşırken dikkatli olmanız önemlidir. Çünkü bu bilgi, kimlik hırsızlığı ve diğer kötü niyetli faaliyetler için kullanılabilir. Güvenilir olmayan veya şüpheli sitelere TC kimlik numaranızı vermemek en iyisidir.

Itemci TC Kimlik İstiyor mu?

Itemci e-ticaret platformu, kullanıcılarından TC kimlik numarası istemez. Bunun yerine, kullanıcılar hesaplarını oluşturmak için e-posta adreslerini veya cep telefonu numaralarını kullanabilirler.

Shopier TC İstiyor

Shopier e-ticaret platformu, kullanıcılarından yasal yükümlülükler ve sahtekarlığın önlenmesi nedenleriyle TC kimlik numarası talep eder. Shopier'dan alışveriş yaparken TC kimlik numaranızı paylaşmak zorunludur.

TC Kimlik Vermek Tehlikeli mi?

Güvenilir ve saygın sitelere TC kimlik numaranızı vermek genellikle güvenlidir. Ancak, kişisel bilgilerinizi her zaman dikkatli bir şekilde paylaşmalısınız. Dolandırıcıların kimlik hırsızlığı için TC kimlik numaralarını kullanabileceğini unutmayın.

Sonuç:

İnternet alışverişi yaparken, TC kimlik numaranızı isteyen sitelere karşı dikkatli olun. Güvenilir olmayan sitelere kişisel bilgilerinizi vermeyin. Güvenilir sitelerde bile, TC kimlik numaranızı yalnızca zorunlu olduğunda paylaşın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Satış sitelerin hemen hemen hepsi t.c no istiyor dert etme.
  • sitenin ismini veriyim isterseniz , valla bilmiyorum ya kararsizim gitti gidiyorda istemiyordu sanirim , e-bay tescilli
  • verme sakın tc no nu benden söylemesi. hiç bir satış sitesi bunu sormaz gerekte yok zaten
  • tc kimlik istenmesinin sebebi faturaya yazacak olmasıdır

son kullanıcı sahıs ise vergi kimlik nosu vergi numarası olarak kullanılır.

buradaki endişeniz üzerinize olan banka hesapları kredi kartları evler arabalar ise yapmanız gereken sey bu tür maddi varlıklara sahip olmayan bir

yakınınız üzerinden alıs veriş yapmanızdır.örneğin ögrenci biri veya ev hanımı ev kızı vb
  • Fatura kesileceği için isteyebilir vermenizde sorun olmaz.tc kimlik numarası tek başına bir işe yaramaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Statham*

verme sakın tc no nu benden söylemesi. hiç bir satış sitesi bunu sormaz gerekte yok zaten

valla bnde oyle dusunuyorum ama dur bakalim yorumlara..

quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

tc kimlik istenmesinin sebebi faturaya yazacak olmasıdır

son kullanıcı sahıs ise vergi kimlik nosu vergi numarası olarak kullanılır.

buradaki endişeniz üzerinize olan banka hesapları kredi kartları evler arabalar ise yapmanız gereken sey bu tür maddi varlıklara sahip olmayan bir

yakınınız üzerinden alıs veriş yapmanızdır.örneğin ögrenci biri veya ev hanımı ev kızı vb

valla hicbirseye sahip degilim ole ev flan ustume yok ((: daha ogrenciyim ben 2nci sinif universite.. simdi sorun yok mu diyorsun?

quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

Fatura kesileceği için isteyebilir vermenizde sorun olmaz.tc kimlik numarası tek başına bir işe yaramaz

tek bir ise yaramaz diyorsunda baska seylerde istiyor isim soyisim flan? bunlari da istiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TC Kimlik nosu Tek Biten vatandaş
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kafadan bitane salla
  • onu da dusundum bi sorun cikar mi bilmiyorum
  • girip sinav sonucuna bakar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keske cddi biseyler yazsaydin
  • çoğu alışveriş sitesi ister tc no yu.
  • off cok karisik kafam ya sitenin adi :saatcell

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0DECB8E5A -- 29 Ekim 2011; 21:49:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

arkadaslar saat alacagimda tc kimlik flan istiyor ve zorunlu alan , baska seylerde var tabi de tc mi aslinda vermek istemiyorum guvenilir mi biresy olur mu?

ben vermem tc mi ..
  • bnde oleyim sitenin adinida verdim bakalim yorumlar nolcak
  • bencede verme karrşiiimmm salla gitsin ne öle fatura matura bişe yapamazda yinede salla sen verme internet alemi ne adamlar varrr
  • salladigim zaman , urunle ilgli bir sorun ciktiginda , " bu tc size ait degil o yuzden birsey yapamayiz " denmesinden de korkuyorum (:
  • vatan bilgisayar da bana aynısını yapmıştı müşteri hizmetlerini aradım tc kimlik numarası vermeden halletmiştim
  • arayip flan halledemem ya bide onlari mi ariyim :S cok sacma ya tc kimlik nie istiyorsun ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0DECB8E5A

salladigim zaman , urunle ilgli bir sorun ciktiginda , " bu tc size ait degil o yuzden birsey yapamayiz " denmesinden de korkuyorum (:
    quote:

Orijinalden al©¥nt©¥: Gurk¥án

salladigim zaman , urunle ilgli bir sorun ciktiginda , " bu tc size ait degil o yuzden birsey yapamayiz " denmesinden de korkuyorum (:

o zaman şöyle yap©¥caks©¥n.adamlara sorucaks©¥n ben üyelik formunu yaz©¥c©¥dan ç©¥kar©¥p kalemle doldursam,size faxlasam yada mail olarak göndersem sorun olurmu de ?

eğer kabul ederlerse alta veya tc kimlik numaras©¥n©¥n yan©¥na not düş ; "Bu T.C Kimlik numaras©¥ ***** şirketinden ald©¥ğ©¥m saat için kullan©¥cak işlemler d©¥ş©¥nda kullan©¥lamaz" diye yaz bi kopyas©¥da sende kals©¥n koy bir köşeye tamamd©¥r

yada aray©¥p adamlara durumu bildir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.