Şimdi Ara

TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nın Bitcoin (BTC) ve kripto para raporu ortaya çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaRK_KniGHT_

    Kendini çok zeki sanıyorsun ama senden daha zekiler de var malesef. Altın ve nakit paralar birbirine dönüştürülebilir, fungible varlıklardır ve bu tur varlıklarla para aklamak çocuk oyuncagi, yıllardır yapılageldiği üzere bilhassa altın ile. Kripto paralarsa tamamen takip edilebilir geçmişe yönelik yaptığın tüm işlemler sayfa sayfa önüne serilebilir istenirse hangi ip adresinden işlem yaptığına kadar. İnternet üzerinden yapılan hiçbir işlem gizli değildir, olamaz da bunu aklının bir kenarına yaz bence lazım olabilir bu bilgi.

    Başkalarının zekaları ile dalga geçme ve o bindiğin hayali kripto uçan atından bir an önce in bence, yoksa yakında tepe üstü çakılacaksın. Altın ve nakit para birbirine dönüştürülür derken bir kazana atıp çorba yapıyorsun her halde evde. Bu iki varlık birbirine alış veriş ile dönüştürülür ve bu da yasal olarak takip altında olur ve hepsinden vergi kesilir. Kripto varlıklar ise bir para mıdır AB Merkez bankasına sormak gerek, malum beni değil ama belki Avrupa Merkez bankası başkanını senden zeki bulabilirsin.


    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, son zamanlarda yüksek talep gören Bitcoin hakkında, "Kripto-aktifler bir para birimi değil. Oldukça spekülatif bir varlık" ifadesini kullandı. Lagarde ayrıca bu tür kriptoparaların Darkweb gibi yerlerde yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığını da hatırlattı.


    https://tr.euronews.com/2021/02/08/avrupa-merkez-bankas-baskan-lagarde-bitcoin-para-degil-yeni-bir-duzenleme-planl-yoruz





  • "Tüm riskler değerlendirilerek, teşvik edici düzenlemeler yapılırsa" bunun yerine aslında hiç burnunuzu sokmasanız da en azından birileri ekmek yemeye devam edebilse ne güzel olurdu. Burnunuzu soktuğunuz her sektör çöküyor ve yok oluyor ...

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Normal paralar ne kadar güvensizse kripto paralar da o derece güvensizlik içeriyor. Birbirine üstünlükleri yok o konuda. Her ikisi de kara para aklamak için kullanılabilir aklayan kişinin profesyonelligine bakar bu sadece. Kripto paralara temkinlikle yaklasilmasinin sebebi o konu değil, daha çok yeni bir teknoloji olması ve ülkeler nezdinde haklarında hiçbir düzenleme yapılmamış olması. Bu yeni teknoloji yavaş yavaş oturduğunda bütün dünya merkez bankalarında benimsenmesi ve geleceğin ödeme teknolojisi olması kaçınılmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Çok da hayıflanmayın bir günde yüzde 50 kazandım yüzde 500 kazandım diye hava atıyorsunuz %15 vergi size koymaz zaten havadan gelen para o.

    Ne boş adamsın. Hayatımda kripto para almadım. Size göre yanlışa yanlış demek için yanlıştan zarar görmek lazım illa.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Oyuncak dinozora 750 milyon dolar harcamak buna bir örnek di mi :D

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    tabi haklısın kripto takibi yapılamaz kesinlikle haklısın ))))

  • dolaylı vergiler sıralamasında dünyada 1.yiz gurur duyuyorum )

  • aliss A kullanıcısına yanıt

    Bana değil AB merkez bankası başkanına söyle sen onu. :)))

  • Sana ettiğin o küfürün hesabını DH kuralları içinde soracaklar merak etme "hayasame". Gelip vergi almayın parasızım diye ağlayan şahısın altındaki arabalara bakın, hatta arabalardan araba beğenemiyor, ama sorsan kriptomdan vergi alacaklar diye ağlamaya gelince ilk sırada. Laf edene de küfür edebilecek kadar da seviyesiz. Tabii canım açsın ölüyorsun şuna birileri biraz para daha versin de yeni SUV'unu alsın.

    Küfür edip blok atınca sanıyor ki cevap yazamayacağım. Biri şuna haber etsin kapağını gelip alsın benden.



    TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nın Bitcoin (BTC) ve kripto para raporu ortaya çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 21 Nisan 2021; 7:18:13 >




  • Niyetleri gerçekten kara parayı engellemekse offshore bankalara, futbol klüplerine, hisse senedi borsalarına, yasal ve yasadışı bahis şirketlerine, müzayede salonlarına, devlet bankalarına ve bürokrasiye baksınlar.


    Amaç belli merkezi olmayan borsaları kontrol edemiyorlar. Tüm dünya ülkeleri aynı dertte. Ülkeler kontrol etme yollarını arıyor.


    Birde bu kripto borsalar yüzünden bankalar kar ettikleri bazı kalemlerden ciddi kayıpları var. Mesela aka b.ka aldıkları komisyon, yok bankaya girdin parası, çıktın parası, benim kartımı kullandın parası vesaire. Türkiye'de ki bankalar bu abuk subuk kalemlerle milyarlarca dolar kazanıyorlar.

  • revilationer R kullanıcısına yanıt

    aynen bu fedöncüler hep böyle kardeş. Bir araba kendine iki araba saraya alıyorsun diye atıp tutuyorlar vatan hayini israyıl ajanları. Külliyen yalan. Doğru diyen fedöncüdür. Hatta aynı zamanda pkklıdır.


    Bakın elin norveçine, vergi yükü o kadar fazla o kadar fazla halkı sefalet içinde. ABDde de durum aynı zaten. Bir araba kendine alıyorsun 2 araba beyaz saraya. Hele o almanya yok mu almanya, halk açlıktan perişan o almanya'da millet sokaklarda yatıyor. Enflasyonu da ölçerken et süt şeker değil şemsiye fiyatına göre falan bakıyormuş çakallar düşük göstermek için.


    Bu arada sihalarımız var ihalarımız var. Süper güç olduk almanya tir tir titriyor. Tekrar italyanın kapısına dayanmamız yakındır.

  • İsviçre bankalarına baksınlar karaparayı orada görürler!
    Asıl dertleri bankaların kestiği eft havale ücretleri ve bunların takibi. Yurt dışına küçük bir fee karşılığında para göndermek mi işlerine gelir yoksa bankadan göndererek EFT ücreti ödemek mi? Yada kime ne kadar para gönderdiğinizi takip etmek mi?

    Kaldı ki herhangi bir coin almak yada satmak istediğinizde bu işle uğraşan bir firma bulmanız gerek değil mi? Bu firmaların yaptığı işlemler takip edilmiyor mu? Bence ediliyor.
    Ayrıca parayı bu firmalara elden vermiyorsunuz banka aracılığıyla gönderiyorsunuz. Yani bu da takip ediliyor. Üstelik EFT-HAVALE ücreti de ödüyorsunuz!

    Sorulması gereken sorular bence bunlar!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechVET

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Cahil olmayın kripto paralar sınırlı ama kağıt para sınırsız diye bir şey yok. Bu gün rekorlar kıran pump coin Dogecoin sınırlı mı sanıyorsunuz.

    Dogecoin'in tedarik limiti bulunmuyor. Yani sınırsız sayıda Dogecoin bulunuyor. Bu yüzden fiyatı sınırlı sayıda tedariğe sahip Litecoin ve Bitcoin gibi coin'ler kadar yükselmeyecek. Sadece 21 milyon Bitcoin olacak. Ancak şu anda sirkülasyonda olan hemen hemen114 milyar Dogecoin bulunuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 22 Nisan 2021; 13:48:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechVET

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Ne kadar cahilce bir mesaj. Demek pırlanta veya altın alırken satarken hiç komisyon ödenmediğini, katma değer alınmadığını makbuz kesilmediğini ve vergi verilmediğini ve kayıt dışı bir işlem olduğunu sanıyorsun. Vah ki ne vah. Kripto para işinde bir takip yok çünkü vergi yok, makbuz yok. Devletin bilmesi gereken hiç bir şeye izin verilmiyor. Bu yüzden çalıntı her hangi bir kar parayı kriptoya çevirip tekrar geri alsan kimse sana hesabını sormuyor.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.