Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (587. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
16.224
Cevap
276
Favori
812.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 7 temmuz gidiş (istanbul Atatürk,THY ile)-28 Temmuz dönüş Hanoi/Vietnam biletimi kesmiş bulunmaktayım. Gidiş uçağım Vietnam da hanoi şehrin den önce Ho Chi Minh şehrinde kısa bir duraklama yapacak. Acaba ben hanoiden önceki bu durakta inmek istesem inebilirmiyim.İndiğimde pasaport kontrolünde bir önceki durakta indiğimden dolayı sorun çıkarmı? Bu soruların cevabını Thy müşteri hizmetlerinden alamadım.Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşların bilgisine ihtiyacım var. (Not:Yeşil pasaportum var)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReNeDrAg

    Merhaba arkadaşlar. 7 temmuz gidiş (istanbul Atatürk,THY ile)-28 Temmuz dönüş Hanoi/Vietnam biletimi kesmiş bulunmaktayım. Gidiş uçağım Vietnam da hanoi şehrin den önce Ho Chi Minh şehrinde kısa bir duraklama yapacak. Acaba ben hanoiden önceki bu durakta inmek istesem inebilirmiyim.İndiğimde pasaport kontrolünde bir önceki durakta indiğimden dolayı sorun çıkarmı? Bu soruların cevabını Thy müşteri hizmetlerinden alamadım.Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşların bilgisine ihtiyacım var. (Not:Yeşil pasaportum var)

    Bence hiç bişey olmaz pasaport kontrolündeki Ada'm sizin devam etmeyip orda indiğinizi bilmez yani sıkıntı olmaz ama check in yaparken burdan bildirin ki siz inince valizinizde insin sizle beraber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 gün için 5 bin tl yeterli olur mu arkadaşlar? Yol ve barınma 2500 cep harçlığı 2500 olarak düşündüm. Günlük 85 dolar filan yapıyor yani 3000 baht kadar sanırım. Cep harçlığı içinde her şey dahil hesaplama yaptım. Aslında gitmişken 1 gece kamboçya kuala lumpur singapur u da görmek istiyorum en azından birini ama 5 bin tl kurtarmaz sanırım.
  • ReNeDrAg R kullanıcısına yanıt
    geçen yıl sizin gibi duraklama noktasında inmeyi planlamış ve geniş geniş araştırma yapmıştım . Farklı havayollarını aradım ve hepsinden aldığım cevap : Uçuş ayaklarından herhangi birini havayolu veya olumsuz hava koşulları nedeniyle aksama yaşanmadığı takdirde kullanılmaması halinde biletinizin tamamı yanıyor . Yani gidiş-dönüş bilet aldım ve aktarma noktasında indim ve koltuk boş gitti , biletiniz yandı ! Yinede zor ama belki bilet sınıflarında farklı bir durum olabilir . iyice araştırın derim ...
  • Phukete gidip koh samuiyi gorurum diye tavsiye vermek hayli ilginc olmus. Hiç gitmemisken tavsiye vermekse daha ilginç :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emreast10

    @Erotomaniac

    ilginiz için teşekkür ederim.
    kendi adıma yanlış anlaşılmak değil kaygım
    zaten ne halt amacım olduğunu yazdım
    sadece bazı arkadaşlar turistik amaçlı, yani cowboyculuk oynamadan dönmüş gibi yazmışlar,
    belki doğrudur, sonuçta yanlarında değildim
    ne derlerse ona inanmam icabeder
    o arkadaşları ayırarak yardım istediğim için,
    yani motora binmek için gitmeyenleri benim mevzum dışında bırakmak için söyledim.

    alakanız için teşekkür ederim tekrar

    Bazı arkadaslar hicbirsey yapmamis gibi yazmiyorlar bazi arkadaslar adab-ı muaşeret kuralları gereği bayan erkek okunan bu forumda çok ve açık dille yazmak istemiyorlar ki olmasi gereken bu. Tek bosalma su fiyat vs gibi oneriler bile verilmis. Bunun yeri worlds**guide forumlaridir. Bunu herhangi birinin yazmasi orda sadece tapinak ziyareti yaptigi anlamina da gelmez. Ama takdir edersinizki kahvehanede arkadaslarinizla da konusmuyorsunuz burada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiesto55 T kullanıcısına yanıt
    10 gun 5bin tl yeter tayland icin ekonomik sartlarda bi tatil icin ama diger ulkelere gitmeyi zorlamayin yetmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emreast10 E kullanıcısına yanıt
    taylandda satin alirken sorun yok cikarabilirsin ulkeden ama turkiyeye girerken gumruk memuru sorun yaratir kontrol ederse cantani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masallah ulkemnizde ogretimli ama egitimsiz, saygi duzeyi negatif seviyelerde , ve bilhassa bilgii sahibi olmadan fikir sahibi olan, internetten okudugu bilgiler ile hic gitmedigi , gormedigi hatta hava sahasindan bile gecmedigi bir ulke hakkinda bilgi vermeyi birak birde insanlara yardimci oluyormus edasinin bir adim otesine gecip daha da cahil cesaretinin dayanilmaz sinirlarini asip, eğlence ve kızlar (Seks turizmi) için gidiyorsunuz bunda yanlış anlaşılacak bir şey yok. Saygı duyarız, eleştirmek de kimsenin haddi değil. gibi bir cumle kurma cesaretini bile buluyor artik insanlar.

    Ben elestiriyorum ve benim haddime. Hele hele hic gitmedigi bir ulke hakkinda ahkam kesenler icin daha da haddime. Bir adim oteye geciyorum hic de saygi duymuyorum gece hayatinda ne yapmak istedigini yada ne yaptigi yada bu tur konulari gelip burada yazanlara. 13 yildir yasadigim ulke hakkinda insanlara bilgi verirken bile cekinerek yazdigim yada yaniltici bilgi vermekten cekindigim konulari baskalarindan duydugu, ogrendigi yalan-yanlis-dogru oldunu bilmedigi bilgileri burada birseyler biliyormus edasi ile bilgi verdigini sananlara hele hic saygi duymuyorum.

    Arkadaslar gittiginiz ulkenin her insanda sunmus oldugu his ve duygu farklidir. Hic gitmedeginiz bir ulke hakkinda burada yardimci oldugunu saniyorsaniz aldaniyorsunuz. Hatta yardimci oldugunuzu sandiginiz konularda belki de kotuluk yapmis oluyorsunuz. Herkes gittigi, vakit gecirdigi, anilar yasadigi ve bu anilarin sizlerde uyandirdigi hisleri ve duygulari paylasiniz. Gozunuz ile gordugunuz, bir fiil yasadiginiz , konular hakkinda bilgilerinizi paylasiniz.

    Bu forum sizlerin ozel iliskilerinizde ne yaptiginiz yada yapacaginizin konu sayfasi degildir. Eger bu konuri merak ediyorsaniz bu tur onlarca bilgi sunan internet ustunde siteler var.
  • Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim.
  • samkrt S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.
    Ben alıntı yaptım ama sorduğunuz konu ile ilgili değil. Biz de eşimle Kasım-Aralık 11 gün gittik. 5 Phuket, 3 Pattaya ve 3 Bangkokta kaldık.
    Size şunu söyleyebilirim eğer rezervasyon yaptırmadıysanız Pattaya'da kalmayın kalacaksanız da bence 1 gün olsun. Hakikat Tapınağı dışında görülmeye değecek bir yer yok bence.

    Biz Alcatraz show'a, million years stone park mıydı neydi ona, Ripley's e ve adını hatırlamadığım o botanik bahçesine gittik. Hepsi hayal kırıklığı idi bizim için. Bana soracak olursanız 1 gün kalın gündüz hakikat tapınağını görün, akşam alcatraz yada benzeri bir showu izleyip çıkışta walking streette yürüyüp dünyanın çivisi çıkmış diyin yeterli. Bizi uyaran olsaydı onun yerine Bangkok yada Phuketi uzatırdım. Gerçi Phuket'te bir Türk restoran sahibi (KATATURK) bize söylemişti ne işiniz var diye Pattaya'da diye ama çoktan rezervasyonları yaptırmıştık. Şimdiki aklım olsa chiang mai'yi eklerdim tur planına.

    Belki bize öyle geldi bilmiyorum ama eğer rezervasyon yok ise planı gözden geçirin.

    Biz Phukette günlüğü 100-TL civarı bir otelde kalmıştık 3 gün sonra 2 günlüğüne thavorn beach village & spa isimli otele gittik. Burada çeşitli konaklama seçenekleri var denize açılan oda, havuza açılan oda, dağda manzaralı oda... Biz havuza açılan odada kaldık ve muhteşemdi. Tesisin içinde tavşan, tavus kuşu vs vs onlarca hayvan geziyor ortalıkta ve her yerde küçük havuzlar su sesleri. Sessiz olun tabelaları. Biraz pahalı tabi ki ancak bütçeniz uygun ise 2 gün düşünün derim. Tatilimizin en güzel zamanıydı.Bilseydim bir gün daha uzun kalırdık 2 gün az geldi.

    Gitmeden gidilecek yerlerin çoğunun biletini internetten gayet ucuza aldık. Tapınaklardan, aktivitelere. Phuket için transfer ayarlamıştım yine onda da sıkıntı olmadı.http://www.phuketsrctravel.com/transfer_service.php
    Hatta taksi ücretinden daha düşüğe götürüyorlar.

    Çok güzel anılar biriktireceğiniz bir tatil olur umarım.
  • subsonic S kullanıcısına yanıt
    Phuket'te hangi otelde kaldınız? Turları verdiğiniz linkten mi ayarladınız?
  • cemocem C kullanıcısına yanıt
    Phukette The Beach Heights Resort ta 3 gün kaldık ki tavsiye ederim temiz büyük odalı bir oteldi.
    2 gün de Thavorn beach village & spa'da kaldık ama burası pahalı idi. Tabi pahalı derken hak eden fiyatı idi ucuk bir rakam değildi Türkiye'deki otelleri düşününce. Hatta o arazi Türkiye de olsa en az 5 tane tatil köyü sığdırır bizimkiler.

    Turu hava şartlarına bağlı olduğundan internetten almadık. Ancak gördüğüm kadarıyla yukarıdaki ile http://www.phukettravelcompany.com/index.php bu site ile birlikte en uygun fiyatları veriyorlar. Hangisi idi tam hatırlamıyorum ama bunlardan birine gidip sürat teknesi ile 2 kişi James Bond ve Phi Phi'nin en dolu turlarını aldık. Biz çok pazarlık yapmayı beceremeyiz ama çok da düşmediler internetteki fiyatlardan. 200-300 baht falan inmişti sanırım. Ama bu turdaki en iyi firma fiyatı inersek şunu verebilirim gibi bilgilendirdiler hep. Hakkatten de en iyi dediği firma ile diğeri arasında organizasyon olarak ciddi fark vardı.

    Pattaya'da Ozo Hotel
    Bangkok'da S Box Sukhumvit de kaldık. Bunlar da temiz güzeldi otel arayan var ise tavsiye ederim. S Box'ın odalar küçük ama konsept bir oteldi. Zaten yatmadan yatmaya geldiğimiz için dert edecek bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subsonic -- 22 Haziran 2016; 18:50:52 >
  • Yazımı birkaç kişi eleştirmiş, cevap vereyim. Güzel bir Tayland başlığı altında tartışmaya-gerginliğe hiç gerek yok.

    İnternetin en güzel özelliklerinden biri de anonimsiniz, sosyal baskı (mahalle baskısı) yok, fikrinizi "aşırıya" kaçmamak kaydıyla paylaşabiliyorsunuz (pedofili, zoofili, terör içerikli bir paylaşımım olmadı). Toplumumuz için hassas bir konu (Bırak aileyi, samimi olmayan arkadaşlar arasında bile bu muhabbet dönmez). Seks ve para için seks benim için bir tabu değil (Hayatımda bir hayat kadınıyla birlikte olmamış olsam da). Ancak beğenmeyen-rahatsız olan olursa "cık-cık-cık" diyip okumadan sayfayı aşağı kaydırabilir (Hatta çok rahatsız olduysa şikayet de edebilir). Sonuçta insanlar çoluk çocuğuyla eşiyle sevgilisiyle ma-aile bilgisayar başına oturup burada bunları okumuyor. Bunları da kimseye sohbet muhabbet ortamında anlatıp ortamın havasını germiyorum. Dünyada sizin gibi düşünmeyen insanlarda var. Bu başlıkları okuyanlar da yurt dışına tatile çıkabilecek kadar yaşını almış (18+) insanlardır diye tahmin ediyorum. Yani neyin ne olduğunu biliyorlardır. Ayrıca, meraklısı da çok gibi. O yüzden ilgilenenlere bildiklerimi yazmak istedim.

    Geçtiğimiz günlerde internette dönen "oruç vakti Erzurumda insanlara yemek yiyecek yer sorma" videosu geldi aklıma. Ben de kaçırmadan oruç tutuyorum, soru soran şakacı elemanı neredeyse arabadan indirip döveceklerdi, içim acıyarak izledim videoyu. İnsanlara ve çevreye bir zararı dokunmadığı sürece farklı görüşlere, farklı ahlak anlayışlarına, farklı fikirlere bu kadar soğuk bakmasak çok daha güzel bir ülke olurduk bence. Yurt dışında farklı düşünen birisi olunca "aa bak adamların kültürleri, hayata bakışları ne kadar farklı" diyoruz, bizim toplumumuzda da farklı düşünenler olabilir. "E iyi de birader bunu neden burada anlatıyorsun!?" diyenleri tekrardan bir üst paragrafa alayım.

    Bir de en son değinmek istediğim konu, " zaten yazımın başında belirttiğim gibi Taylanda gitmedim ancak "tonla" video izledim. O kadar "Digital Nomad", gezgin, sırt çantalı, turist insan video çekip gittiği gördüğü yerlerdeki fikirlerini-görüşlerini paylaşıyor izleyicileriyle. Herhalde az çok fikir sahibi olacağız. O Videolar sayesinde Bangkok - Chiang Mai arası gece treninin uçak parası vermek istemeyenler için en uygun seçenekler arasında olduğu, turistik yerlere-gece marketine, dükkanlara yakın olması adına Chiang Mai'de konaklamanın "Old Town"da yapılırsa daha iyi olacağı, buzlu meyve sularının 30-50 baht arası olduğu, Koh Lanta, Koh Samui gibi adaların plajlarının Pattaya'dan çok daha güzel olduğu, tuktuklara binerken pazarlık yapmamız gerektiği gibi "bir çok" şeyi gitmeden öğrendim.

    VE, yazımın başında da belirttiğim gibi, yine tekrar edeyim, ""Taylanda gitmediğimi"" ancak "Burada anılarını paylaşan insanlar" gibi insanları dinleyerek-izleyerek onlardan bilgi edindiğimi, anlattıklarımın birinci değil ikinci ağızdan olduğunu söyledim. Burada deneyimlerini paylaşan insanlar ne kadar "Yalan yanlış" bilgiler veriyor ise, benim izlediğim gezginler de o kadar "Yalan yanlış" bilgi veriyordur. Gören de burada yazılan her şey %100 doğru, benim izlediğim, araştırmasını yaptığım, tecrübelerini dinlediğim, konuştuğum insanları patolojik yalancı zannedecek.

    Yazdığım şeylerin de yanlış olduğunu, insanları yanlış yönlendirdiğimi iddaa eden varsa, dayanaklarıyla birlikte burada açıklayabilirler.

    Herkese iyi tatiller, iyi ramazanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erotomaniac -- 23 Haziran 2016; 3:16:40 >
  • Cihan bey merhaba

    yazmayayim diyorum ama bu arkadaslarin yazdiklarini okuyunca inanasim gelmiyor. Bir tek sey biliyorum ; hic bir sey bilmedigimi demenin alcak gonullugu bile yok. Hataliyim , ozur dilerim deme cesareti bile yok insanlarda. Hakli oldugumuzu kanitlayacagiz ya hatalarimizi baska kamuflajlarla kapatma telasina dusuyoruz. 100.000 defa soylendi bu form sizlerin ozel hayatinizi paylasacaginiz bir form sayfasi degil. eger cok merakli iseniz acin cok bildiginiz ve ac oldugunuz bu konular hakkinda bir sayfa istediginiz sekilde yazisin kim tutuyor bu insanlari ?
  • Sayin Erotomaniac

    Yazmis oldugunuz yazinizin icerigi dogru - yanlis olabilir hic onemli degil ama mantigi hatali. Neden hatali siz gitmediginiz bir ulkenin gitmediginiz bir sehri, yerlesimi , hakkinda git yada gitme deme, tavsiye ederim-etmem demek ile kendinize saygisizlik ediyorsunuz. Birakin gidenler anlatsin . Hayat bir fotograf karesi degildir. Sizin gordukleriniz fotograflari ceken, videoyu kaydeden yada internette bilgileri paylasan insanlarin bilgisi. Yazinizi okuyanlari hatali yonlendiriyorsunuz. Ornek vereyim Tayland da her turistik bolgesinin mevsimsel farkliliklari var. En kucuk ornegi ; Muson yagmuru zamaninda Phuket e gidilirse zaman da kisitli ise tatilliniz ziyan olur. Bu bilgileri bilmeden Pattaya gitme Phuket e git demek zaten bilgi cahilligi. Gelin Tayland i kesifedin . Sonra burada bilgilerinizi paylasin , insanlara yardimci olursunuz. Gitmediginiz bir ulke hakkinda tavsiye etmek bana gore saygisizlik ve cahil cesareti.

    Bir takim seyler okumak , izlemek ve dinlemek ile ogrenilir ama ogretiler egitim ile bitlikte olmalidir. Egitimsiz ogretim olunca da herseyi okurum ogrenirim. 50 saat internette ogrendim, calistim, hatta tur operatoru bile olabilirim diye ortaya ciikarsaniz bu abest ile istigaldir. Ogrenilenleri , gercekler ile birlikte yogurarak bir karma yapmaliyiz. Cok sey bildigini sanan diplomali milyonlarca cahil var dunyada. Diploma sadece derslerinizde basarili oldugunuzu gosteren bir belgedir. Ama saygi diplomasi yok. Ulkemizin en buyuk eksikligi bilmiyorum diyememesi. Her seyi biraz ogrenip, her seyi biliyorum diye ortaya cikan yari cahil bir toplumuz. Bilmedigimiz konularda hep ahkam kesiyoruz. Ben okudum ogrendim diye ortaya cikiyoruz. Ama uzmanlik denen olgu SIFIR ulkemizde. Ben bilmiyorum denmez zaten Bilmedigimizi bilmemiz gerekiyor. Emin degilsek bilgimizden susma erdemligini de gostermeliyiz. Bu yuzden bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Ama bizler bilgi sahibi olmadan hem fikir sahibiyiz hemde ulemayiz. Her konu da internetten ogrenilmez. x bir ulkeye giden 1000 kisi ile anket yaparsiniz y bir sonuc cikar ama sizin hissettikleriniz farklidir . Turistik seyyahat bu yuzden kisiseldir.

    Birisi gelmis foruma bir yazi yaziyor siz de yaziniz da ; eğlence ve kızlar (Seks turizmi) için gidiyorsunuz bunda yanlış anlaşılacak bir şey yok. Saygı duyarız, eleştirmek de kimsenin haddi değil.

    Ben bu arkadasa saygi duymak zorundamıyım ? Neden benim haddim me degil ? Siz mi karar veriyorsunuz benim kime saygi gosterip, gostermeyecegime yada neyi elestirecegimin haddime olup olmayacagima. Lutfen ustunuza vazife olmayan islere girmeyiniz. Bu cumleniz bile buradaki insanlara saygisizligin en buyuk ornegi.

    Konulari saptirararak insanlari kendi tarafiniza cekmek icin mahalle baskisi v.s. gibi sosyolojik konularda kelime oyunlari oynamanin dayanilmaz hafifligine girmenize hic gerek yok. Burada size kiimse forum baskisi yapmiyor. Bu forum insanlarin yatak odasi bilgilerini paylasacagi bir konu degil (yeterince acik mi ?) BU KONUDA KONUSMAK İSTEYENLER BASKA BİR KONU ACARAK (HATTA COK MERAKLİ İSENİZ SİZ ACİN) rahat rahat kosusa bilirsiniz. Boylece biz gonul rahatligi ile esmiz, cocugumuz, arkadaslarimz ile bu formu +18 yazisma varmi diye cekinmeden okuya biliriz. Bir kac kisi yuzunden yuzlerce insan da rahatsz etmemis olursunuz. Formlarin en buyuk ozelligi konulara bolunmus olmalaridir. Her forum konusunda her konu konusmama saygisi ve kulturu de buradan gelmektedir. Biraz forum kulturu ogrenmeliyiz. (himmm kultur demek ki bazi seyler okumak ile olmuyor. Yazili olmayan ama insanlar arasinda saygi sinirlari olusmasini saglayan kultur de varmis. Aman bunu google da iyi okuyunuz mikro organizma kulturu ile karismasin . Hani herseyi okuyarak ve seyrederek ogreniyoruz. Kultur karmasasi yasamayalim)

    Bu formda birilerinin tatillerini internette okuyup hic gitmedigi, gormedigi kucucuk anisi bile olmayan bir insanin Tayland hakkinda git-gitme yap-yapma gez-gezme dememeli diye dusunuyorum. Gercekten yuzeysel bilgiler ile insanlara kotuluk yapmis oluyorsunuz. Birakin gercekten Tayland a gitmis iyi-kotu anilari olan , bilgisi olan nsanlar tavsiyede bulunsunlar. Birisi gelip buraya bir soru sorup, cevap alamiyorsa ya soru mantiksizdir yada +18 dir.

    Bilgi kirliligi yapmaya gerek yok.


    saygilarimla
  • 2 sey soyleyip kacayim.
    Ilki giymeyen birisi sizin yaptiginiz gibi pattayaya gitmek yerine phukette kalinip koh samui gorulur der. Bu su demek istanbula gitmek yerine antalyaya gidilip trabzon gorulur. Giden kisi ise soyle derdi ; phukete gidip raja coral island smilan island vs gorulur.
    2. Olarak seks vs benim icin tabu degil demissiniz inaninki benim icin de degil fakat herseyin yeri var yahu bunda anlamasi zor olan nedir. Tek bosalma su fiyat bile yazmissiniz arkadas arasinda bile bu derece konusulmaz. Ayiptir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qatarda yüzde 50 indirim var aerobilette

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sayfa güzelmiş, 3 kişi için shuttle daha mantıklı oluyor taksiden ucuza gelir hem de taksicilerle uğraşmak zorunda kalmayız :) (genelde pazarlık yapmadan taksiye binmem yurt dışında bilmiyorum tayland da nasıl)

    bir de tur paketleri için siteden değilde ofislerinden rezerve yapsam indirim alabilir miyim, pazarlık yapabilirim :)

    bir de otellerde 2 kişilik büyük odalara tek yatak ekletirsem fiyat ne olur, genelde 2 kişilik odalar ve tek kişi fiyat farkı ile 2 kişi farkı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacikemal -- 23 Haziran 2016; 13:53:52 >
  • pasorcaprazi kullanıcısına yanıt
    Bangkok yok
  • 
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.