Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (580. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.223
Cevap
276
Favori
812.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 578579580581582
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihan592


    quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Merhaba,
    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, biz hiç kimsenin helaline karşı bir laf düellosu içerisinde değiliz. Ben şahsi olarak kimsenin eşine karşı bir şey demem, diyemem. Haddim değildir. Yanlış anlaşıldıysam da peşinen özür dilerim.
    Konu ile ilgili olarak, bizim yorumlarımıza istinaden, haklı olarak bizim tepkimiz size biraz ağır gelmiş olabilir. Fakat benim gerek burada gerekse farklı platformlarda, bu konu ile alakalı olarak iletişimde olduğum arkadaşlarım var.
    Turistik bölgelerden kız arkadaş edinip de sonrasında niye aldatıldım, boynuzlandım gibi muhabbetlere girenlere zaten diyecek birşey yok. Bile bile lades oluyorlar. Bu konuda haklısınız. Fakat, düzgün gelirli iyi bir firmada çalışan, aile yaşantısına sahip, eğitimli, varlıklı, toplum içerisinde nasıl davranmasını bilen, tam bir Tayland kızı diyebileceğimiz bir bayan, nasıl olur da nişan veya evlilik aşamasındayken, ailelere kadar biliniyorken vaziyet ve anlaşılmışken, bir anda Taylandlı kız, herşeyi bir çöp parçası gibi, sanki hiçbir şey yaşanmamışçasına silip atabiliyor? Bu konudan muzdarip olan size bir sürü örnek sunabilirim. İsterseniz yabancı siteleri de araştırabilirsiniz. Ne yazık ki, altını çizerek belirtiyorum ve üzülerek söylemek zorundayım ki Taylandlı kızlarda vefa duygusu, yufka yüreklilik gibi etkenler genelde yok.
    Ne kadar güzel ve ne mutlu ki siz o istisna olan Asyalı bir hanımefendi ile birlikte ömrünüze ömür katıyorsunuz. İnanın sizin adınıza sevindim.
    Fakat Taylandlıların "farang" diye tabir ettikleri yabancılara karşı olan genel tutumları ne yazık ki "kullan at" şeklinde.

    Hocam ozur dilenecek birsey yok. Ben sizin soylediklerinize hak veriyorum. Bu dedikleriniz Taylandda olan seyler. Tayland esini aldatda siralamasinda dunyada 1. ülke. Ben sizin anlattiklarinizin hepsine burada sahit oldum. Cok arkadasimin hem huzurunu hemde paralarini kaybetti bu Taylandda. O yuzden herkese hep cok dikkatli olmalarini tavsiye ediyorum. İnanin yazdiklarinizdan hic alinmiyorum esim Taylandli olsa bile cunku bunlar sizin uydurdugunuz seyler degil bunlar gercekler. Ben sadece arada guzel ornekler olsun ve diger arkadaslarimiz biraz dikkatli olsun diye oyle bir yazi yazdim. İnceliginiz ve yazdiginiz cevap icin ayrica tesekkur ederim. Aslinda ikimizde ayni seyi anlatmak istiyoruz ama farkli yollarla atlatmaya calistik.

    Ne demek hocam, yorumunuz için ben teşekkür ederim. Görüşmek üzere.
  • arkadaşlar bilet buldum sanırım onu alacağım. shanghai > filipinler > bkk. filipinlerde 22 saat bekliyor çıkıp ülkeyi gezip geri dönebilirim değil mi çünkü filipinler vize istemiyor. eğer sorun cıkmazsa bunu almayı düşünüyorum fiyatıda normal hem biraz da filipin görürüz :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenKimimSizce -- 27 Mayıs 2016; 11:24:06 >
  • merhaba dostlar konu açıldığı günden beri takip ediyorum thy den istediğim yere biletim var gidiş dönüş fazla param yok alkol kullanmıyorum ama gezer tozar eğlenirim :) şimdi gelelim konuya tek gideceğim taylanda gitsem 6 gün gibi bir sürede bana maliyeti nolur ne harcamam olur yoksa 6-7 gün için değmez mi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım sen ilk önce orda harcayabilecegin para yı yaz arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben de hatunla ekimde nasipse gideceğiz.
    Yazdıklarınızı not aldım, gayet doyurucu, taze bilgiler vermişsiniz.
    Merak ettiğim bir şey var. Motor işi bizim için zor gibi. Hatun zaten kullanamaz, ben kullanırım ama motor küçük gibi, 2 kişi için zor olur herhalde değil mi?
    Kısaca bu konuda tavsiye istiyorum. Ya da motorsuz çok mu zorlanırız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemocem -- 27 Mayıs 2016; 19:28:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulak


    quote:

    Orijinalden alıntı: samkrt

    Arkadaşlar merhaba,

    Fikirlerinizi almak istediğim birkaç konu var.

    2 Eylül tarihi itibariyle eşimle 15 günlük Tayland gezisi planlamaktayız. Bileti aldıktan sonra detaylara bakma şansımız oldu maalesef. Muson yağmurlarının en yoğun olduğu ay olarak geçiyormuş Eylül. Bu durumda biletimizi Temmuz ayına almak istiyoruz ama yaklaşık 1000 TL bilet farkı ödememizi istiyorlar. Sizce bilet değiştirmeye değer mi? Sonuçta ilk seyahatimiz ve güzel güneşli geçmesini isteriz

    Bir diğer konu ise biz 15 günlük tatilimizde Bangkok ve Phuket'e gitmeyi planlıyoruz, sizce kaç günlük seyahat planı yapmalıyız? Bu rotaya başka bir şehir daha eklemeli miyiz? Ek olarak Bangkok ve Phuket'te hem uygun hem temiz ve tabi eşimle kalabileceğimiz otel önerileri yapabilir misiniz?

    Şimdiden çok teşekkür ederim

    Merhabalar ilk Basta guzel tatil gecirmenizi diliyorum.
    Yagmur taylandda Nisan ayi sonuna dogru basliyor.hatta thailar bunu songkran adi verdikleri su bayramiyla kutluyorlar.heryerde sutabancalari satiliyor caddeler oyun alanina donuyor partiler veriliyor icilen alkolun haddi hesabi yok.herkez sarhos geziyor.su bayrami ile yagmurlarin gelisini kutlarken gunahlardan arindiklarina inaniyorlar.
    Gecen scene mayis itibariyle taylandi su goturuyordu iki gunde bir yagmur yagiyordu.ama bu sene oyle degil.bit kac gun yagdi okadar.gecen seneye gore inanilmaz azalma mevcut.bu boylemi devam etcek bilemiyoruz tabi ama baslangic bu sekilde.
    Ayrica taylandda yagmur en fazla phuket bolgesine yagar.bolgenin tropical yapisiyla orantili olarak en fazla yagmur phuket ve cevresine yagmaktadir.size tavsiyem phuket icin onceden otel rezervasyonu yaptirmamaniz.gittiginiz zaman hava durumuna gore hareket ediniz.ayrica cihan arkadasimin tavsiyesi gibi diger bolgeleride programiniza eklemeniz avantajli olacaktir.
    Taylandda geldinizde bir gun bangkokda kalip hava durumu iyiyse ilk phukete gecebilirsiniz.ama iyi degilse ilk bangkok programinizi tamamlarsiniz.phuket oteller konusunda bilgi sahibi cok degerli arkadaslar mevcut yardimci Olacaklardir.Ben pattayadan bolgesini iyi biliyorum orda yasiyorum

    Cevabınız için teşekkür ederim. Son haliyle şöyle bir program oluşturdum. Bangkok ardından Pattayaya geçecegiz. Hava durumuna göre Ya phuket yada chaing Mai bölgesine gitmeyi düşünmekteyiz. Pattaya da 3 gün geçirmeyi planlıyoruz. Otel ve gezilecek yerler tavsiyesi verebilirseniz sevinirim. Bu arada Pattaya da en güzel denize girilecek bölgeleri de belirtebilirseniz sevinirim.

    Teşekkürler.
  • cemocem C kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer motor kullanmayı biliyorsanız kesinlikle ama kesinlikle motor kiralamanızı öneriyorum. Öte yandan iki kişi kesinlikle öyle fazla olmaz. Şöyle düşünün, ben 80 kilo arkadaşım boyu 190 ve kilosu 90 üstü, biz motorla gittik her yere. Bakın 125lik bile işinizi görür. Yani zaten dağları çıkarken öyle çekişten düşüyor ama bu siz öyle aman aman bir engel çıkartmıyor. Benim için phuket = motor demektir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Motor olayı önemli diyorsunuz ama tırstığım şeyler var. Mesela polisin motor kullananlarla falan uğraştığını okuyorum forumdan.
    Bu cidden sıkıntı mı? Ayrıca motorun otelde uyurken ya da bir yerlerde yemek yerken, yüzerken çalınma riski yok mu?
    Son olarak da nerede kiralamamı tavsiye edersiniz?
  • Arkadaşlar Ağustos sonu-Eylül başı çok sıkıntılı olur mu? Phuket, çevresi ve Bangkok özellikle. Yani sürekli yağış oluyor mu genel olarak bundan emin olamadım da. Yüzülebilir mi dalış yapılabilir mi? Veya gezerken falan problem oluşturur mu? İlk kez gidicem başka da zamanım olmuyor
  • Arkadaşlar kışın ara tatilde gitmeyi düşünüyorum yaklaşık 30-35 gün gibi bir boşluğum var. Uçak bileti dahil (Erken alırsam 1500 civarı gidiş geliş alacağım gibi), 5000-6000 Liralık bir bütçe yeter mi? Çok alkol alan birisi değilim, alsam da genelde evde alıp dışarıda 1-2 bir şey içerim. Tur vs de pek düşünmüyorum (Eğer çok özel, yapılması gereken turlar varsa onlara katılabilirim), daha maceracı bir ruhum var, tur yerine motor kiralayıp, atlayıp 3-5 saat yol yaparım mesela. Hayat kadınlarını da pek tercih etmiyorum. Uzun masajlar yaptırmak istiyorum gerçi. Hamburger - Pizza yiyene kadar yöresel şeyler yemeyi, meyve smoothie'leri içmeyi tercih ederim. Ucuz yollu ancak "Temiz" ve belirtmemde gerek var mı bilmiyorum ama "arkadaş" ağırlamamda sıkıntı yaratmayacak otellerde (2-3 yıldız), hostellerde kalmayı ya da oda - ev kiralamayı düşünüyorum. Lüks beklentim yok, konforlu ve temiz olması yeterli. Uzun süreli (2+ Hafta) konaklamalarda indirim oluyor mu?

    Bu tarz bir tatil 30-35 gün için aşağı yukarı kaça patlar? Bir de tek gitmeyi mi yoksa arkadaş grubuyla gitmeyi mi tavsiye edersiniz? Ben şahsen tek gitme taraftarıyım. Bir de oda - daire kiralayan arkadaşlar varsa eğer, tecrübelerini paylaşabilir mi?
  • BenKimimSizce kullanıcısına yanıt
    Filipini bende çok merak ediyordum bence sorun olmaz. Tayland'ın 10 seneki hali diyorlar ucuzluk vb. ilk fırsatımda gidicek birini bulursam bende gidicem :) Şimdiden iyi eğlenceler.
  • Anlasilan seni
    Laoslu
    İngiliz
    Turk
    Tay
    Suriyeli
    İrakli
    Ermeni...
    Kizlari cok aldatmis..cok boynuz yemissin...
    Hahahhaha diyim hosuna gidiyor senin dimi?
    Ben laos kizindan bahsederken tay kizindan daha asil oldugunu belirtmeye calistim.orf adetleride benziyor bize.elbette aldatanida vardir.sen yazdigina gore mesela seni aldatmis.
    Cok iyi taniyorum 4 defa laosa gittim iyide biliyorum herseylerini
    Son olarak ........

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu konuya taylandla ilgili 2 şey öğrenirim diye bakıyorum her seferinde yok o kız aldatır yok bu kız aldatmaz .. yok ondan eş olur, olmaz falan ..
    evlenecekseniz yada altatılacaksanız gidin başka konuda evlenin, aldatılın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tennozer

    şu konuya taylandla ilgili 2 şey öğrenirim diye bakıyorum her seferinde yok o kız aldatır yok bu kız aldatmaz .. yok ondan eş olur, olmaz falan ..
    evlenecekseniz yada altatılacaksanız gidin başka konuda evlenin, aldatılın

    Bu kadar tepki göstermeye gerek yok hocam. Bahsettiğiniz muhabbet arada sırada oluyor. O da diğer mesajların arasında kaybolup gidiyor.
    Bu arada, bu konu Türkiye'nin en büyük, dünyanın da sayılı Tayland başucu rehberi niteliğindedir.
  • Selamlar efendim. 15 günlüğüne eşimle beraber Tayland'a gidiyoruz ama planı henüz yapmadık. 19 haziranda orada olacağız ve Kamboçya ya geçmeyi de düşünüyoruz. Phuket bangkok Kamboçya 3lusunu gezmek kaydıyla nasıl bir rota izlememiz gerekir. Konaklamalari şimdiden alayım mi gidip orada mi alayım? Phukete ve Kamboçya ya ucak bileti mi alalım şimdiden yoksa gidince orada mi halledelim? gibi ana sorularımın yanında kafama takilan yığınla soru var (ilk yurtdışı gezimiz olacak) sırasıyla kafanızı sisirecegim de önce şunları bi ayarlasam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bangkokda merkezde önerdiğniz otel var mı?
  • BenKimimSizce kullanıcısına yanıt
    maxim's inn
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavera71

    maxim's inn

    tek kişilik yok sanırım bide fiyat biraz pahalı :)
  • BenKimimSizce kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef Bangkokta otel fiyatları çok uçuk.
    Phukete Pattayaya geçseniz nerdeyse yarı fiyatı olan oteller Bangkokta (hele bi de merkezi isterseniz) çok pahalı oluyor.
    Daha ucuz bulunur mu bulunur, mesela ben geçen sene daha ucuz bi yerde kaldım, ama odada pencere yoktu ya :)
    Bangkok dediğim gibi maalesef otel konusunda pahalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavera71

    Hocam maalesef Bangkokta otel fiyatları çok uçuk.
    Phukete Pattayaya geçseniz nerdeyse yarı fiyatı olan oteller Bangkokta (hele bi de merkezi isterseniz) çok pahalı oluyor.
    Daha ucuz bulunur mu bulunur, mesela ben geçen sene daha ucuz bi yerde kaldım, ama odada pencere yoktu ya :)
    Bangkok dediğim gibi maalesef otel konusunda pahalı.

    aslında buldum ben bangkokda. bangkoka hiç gitmedim bilmiyorum neresi merkez falan taylandlı bir arkadaşım var samimi olduğum, onun kaldığı bölge "silom, asoke, ratchdadepsiek" falan buralar merkeze yakın dedi zaten kızın kaldığı evde oralarda bookingden baktım o bölgelerde oteller 1 hafta için 300-325 tl civarı falan. zaten 1 hafta otelde kalıp ev kiralamayı planlıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 578579580581582
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.