Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (158. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
16.223
Cevap
276
Favori
812.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • la1ent L kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler.diğer arkadaşlardan da katkıları bekliyorum
  • mavera71 M kullanıcısına yanıt
    evet hocam kendi sayfasında gördüm şimdi alttaki tarihlerde kampanya yapmış ama benim tarihlerde promosyon biletler bitmiş olmalı

    Ticketing Date : Now until 16 July 2014.
    Traveling Date : Now until 30 September 2014.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayveysel

    forumda bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkürler(başta serkan hocama) tüm formu zevkle okudum.
    acaba şöyle bir liste halinde yapsak.bangkok.phuket ve pataya için ayrı ayrı öneriler.maddeler halinde
    1-gezilecek yerler
    2-gidilmesi gereken adalar
    3-normal masaj salonları
    4-köpüklü masaj salonları
    5-yerel tur şirketler
    6-alışveriş yerleri
    7-gece kulupleri gibi herkes listeye ekleyip katkı sağlasa iyi olur.şimdiden teşekkürler

    Veysel hocam öncelikle aramıza hoşgeldiniz
    şahsım adına düşünüceleriniz için teşekkur ederim..inanın birçogu bu forumda yazmakta forum üyesi soruyor mesela. yazıyorum konu ılerledıkce arkada kalıyor tekrar soruluyor yıne yazmaya üşenmiyorum :)fakat sayfa ilerledikce dediginiz gibi bütün bilgiler geride kalmakta konu başlıgına alınabilir aslında.. haklısınız..
  • bu arada unuttum
    @la1ent ve @erenn. nickli forumun degerli üyelerine düşünceleri için teşeşkkür ederim sadece yardımcı olmaya calısıyorum mesajımı yazmamın asıl sebebıne gelirsek..
    inanın taylanda hiç gitmemiş olup acaba yapabilirmiyim ? yalnız kalırmıyım? tatil zehir olurmu? turlamı gitsem kendımmi gitsem.. gidicem ama cesaretim yok gibi düşünüe sayın arkadaslarım evet tayland uzak bir ülke 9000 km gibi rakamlardan bahseiyoruz ama cidden tatil bölgelerine cok kolay adapte olabiceginiz bir yer ... içinizdeki kuruntuları ,sıkıntıları bir kenara atın...o büyülü dünyaya bir an önce adım atın... biz forum üyeleride hiç gitmeyen yada 1 kez gidipte pek tat alamayan arkadaşlara yardımcı olalım...
    tur şirketleri tamam onlarda ekmek yiyor anlıyorum (beni bulsalar taşlıycaklar)
    ama sizde arkadaşım uygun yapın.. ekstraları ekstralamayın...
    herkes gitsin ögrensin bilsin.. emin olun bir avrupa ülkesinden daha kolay anlasılıcak bir ülke tayland.. thai insanına sevgi dolu yaklasın.. ein olun kat kat fazlası size geri dönücektir..untmayın her gidenın davranısı kendını baglar... fakat türkü arabı vs.. hangı mıllıyetten olursanız olun.. yaptıgınız hareketler kendı mıllıyetınden ınsanlarıda bir nebzede olsa ılgılendırıyor..o yüzden başta kendimizi ve sonram illiyetimizi dısarıda iyi temsil edelim..neden fransızlara ornek italyanım dediginde oo cool diyip bize demesinler...neden..bizler kimin torunlarıyız.. bir zamanlar bütün dünya neredeyse bizim degilmiydi? millet bize başını egiyordu... (çok gaza geldim tutmayın beni simdi taylandı ele geciricem)
    neyse sakin oliyim.. yani şaka bir yana.. thai insanı sever fedakardır...masum gözüksede akıllıdır..incedir..onlar için herşey para gözüksede emin olun hersey para degildir..böyle düşünen de varmıdır para para diyen evet var.. ama bizim mahalledeki berber kazım amca da para para diyor.. ama az sohbet ediyoruz kendımızı cekıyoruz olay bitiyor sizlerde öyle yapın siz siz olun thaı halkına kız erkek coluk cocuk kendınız gibi davranın.. sevgi verin karsılıgını kat kat saygı sevgı olarak alırsınız..
    tayland ı direk malum sebeblerle dusunmeyın.. bir cok güzellıgı var.. 35 yasındayım zaman zaman kendı yasadıklarımdan utandıgım oldu oralarda kaldıgım gunlerde... ben bu muyum dedim? kendimi sorguladım.. onlar bana 35 yasından sonra.. nasıl yasamam gerektıgını ögrettiler belkide.. içlerine girin sohbet edin...kimseye para gözüyle bakmayın... para gözüyle yaklastıgınız bi insandan ne sevgi beklersiniz ne saygı.. sadece kendiniz olun emin olun... orada fame olursunuz... ben böyle yaptım kendim oldum...günde asırı uc paralar harcamama ragmen ben oldum.. sohbet ettim tanıstım kendımı farklı anlatmadım.. onlar hissetti cok ıyı arkadaslıklar dostluklar kurdum.. son gittigimde kız arkadaslarımla discoya bile girdigimde.. saygı duydugumdan barın dısconun temızlıkcısıne wc cisine.. onlarda bana hızmet ettı saygı duydular.. kız arkadaslarım wc ye bile korumayla gittiler..yeri geldi hesap ödemedim... süper vip masası rezerve ettim.. benden yeri geldi para bile almadılar.. ama kendim oldum..hiç bir bayana çok da hoş olsa.. bu sukadar vs demedim yasamaddımmı yaşadım.. gezdim tozdum.. yeri gelditanıstıgım arkadaslarım kendılerını bahsederken agladı tatilde... benim tatilim gülmeye eglenmeye gittik degılmi.. ama bende agladım... cükü onlar gercekten belkıde bizim olamıycagımız kadar insanlar... onlar gibi olmaya calısıyorum olabılırıyım bılmıyorum ama herkese basta saygı duyarsanız.. güleryüzlü olursanız emın olun.. orda benım gibi seco seco derler kırk yıllık arkadasları gibi bagrına basarlar....sizlere ustune basa basa soyluyorum siz siz olun...kendınız olun cok buyulu bır dunya tayland bir bagımlılık yaratan bir ülke...her anlamda gece yasantısı yemekleri insanları... o kadar iyiler ki o kadar dürüstler ki ...
    bir olay anlatıyım size..
    bir kız arkadasım vardı asırı anlamda duygusallık yasadık.. flort ettik.. onun cok samımı bir kız arkadası vardı.. bir gün bana facebook tan mesaj attı.. seco merhaba naslssın vs.. sana bir sey soylıycem..ne soylıyceksın.. dedım hemen kot nıyetlıyızya acaba banamı asık oldu vs dedım? (bu mesaj öz eleştiri içerir dogallık icerir dikkat) sonra dusun dusun.. bana dedı sana nasıl soylesem bilemiyorum.. üzülüyorum vs. dedi ben dahada hayallere kapıldım.. masal dunyamı kurdum bile.. bana dedıki beraber gezdigini xxxx isimli bayan arkadasın var ya evet.. eski erkek arkadasıyla gorusuyor.. gizli gizli.. ben sanabunu soylemek ıstedım.. ben şok tabi..... sonra dedim ki diyemedim sustum kjaldım.. neden nasıl dedım bilemiyorum soyledım ama banane dedi dedi. uzakta o dedi..sonra ben neyımden utancıagım ısasırdım.. kurdugum pis hayallerden mi_? basıma gelendenmı bılemedım.. tek sordugum bana neden bunu soyledın dedım.. sen ıyı bırısın seco.. sen kımseye aksam sunu yapıyım boyle yapıyım dıye yaklasmadın... disco cıkısı baska yere uyumaya gıtmek yerıne hadı yemek yıyelı mdedın.. senin bazı seyler sonra geldıgı ıcın ıyı oldugun ıcın sana soyledım dedı.. ama dedım o senın en ıyı arkadasın neden soyledın? sende iyisin demişti... bu benim için iyi bir tecrube olmustu..
    neden anlattım.. bilin arkadaslar güzel ulke guzel ınsalar ruhen bedenen.. kapılmayın hep frenleyin.. kendınızı..
    (boyle seyler ozeldır soylenmez ama sizleri reeelde tanımadıgım halde tanıyormusum gibi bir yerde sohbet edıyormusum gibi anlattım bunları okuyun kı . hemen hayallere kapılmayın.. bu yuzden dırki. daha dıkkatlıyı msizde dikkatli olun..
    taylandda tek de arkadaslada gıdılır tura gerek yok nerden nereye geldım yine ... :) saygı ve sevgiyle kalmanız dilegiyle...
    2 arkadasım etıketledım fakat bu mesaj herkese yollanmıs bir mesajdır..
  • serkanertekin kullanıcısına yanıt
    Dediklerine tamamiyle katılıyorum @serkanertekin. Elline sağlık.

    Tur konusuda gelince de, ilk sene gittiğimde forumlarda bu kadar bilgi yoktu hatta hiç yoktu diyebilirim. O yüzden bana da tur cazip gelmişti ve tur ile gitmiştim. Tur 2 gece Bangkok 5 gece Pattaya şeklindeydi.
    Tur ile gittiğimiz için rahat edeceğiz hiçbirşeyi biz düşünmeyeceğiz modundaydık fakat görünen kısım öyle değildi. Tur rehberinin insanlardan devamlı nasıl para kopararım diye düşünmesi mi dersiniz kalınan oteldeki kapıyı biraz zorlasanız açılacak durumumu dersiniz ya da otelin eğlence yerlerine uzaklığımı daha neler neler. Oysaki turu satın alırken çok iyi otellerde kalacağımız söylenmişti. 2 dakika yürüyüş ve tuk tuk ile 5 dakika sonra walking street te olacağımız söylenmişti.
    Daha sonraki seyehatlerimde tur kullanmadan gittim ve inanın daha çok eğlendim daha güel vakit geçirdim. Hayatımın en güzel tatil zamanını ve eğlencesini Tayland'da geçirdim diyebilirim.

    Benim gitmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem turla gitmeyin alın uçak biletinizi otelinizi toplayın valizinizi gidin ve eğlenin.
    Tayland insanı sicak kanlı insanlardır siz onlara kötülük yapmadığınız sürece kimseden de kötülük görmezsiniz.
    Son olarak gidecek olan arkadaşlardan bir ricam olacak lütfen ordaki insanlara kötü davranmayın kötü sözler söylemeyin. Son 1-2 yıldır gidenler oldukça kötü davranmışlar ki artık bizim de adımız kötüye çıkmak üzere. Kötü davranmayın dediysem ekstra birşey yapmanıza da gerek yok sadece insan olduğunu hatırlayın yeterli.

    Gidecek olanlara şimdiden iyi tatiller!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flamme -- 5 Temmuz 2014; 10:39:05 >
  • İngilizcesi az olan birisi Tayland'a tatile gidebilir mi?
  • ozan888 O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle gidebilir derdini anlatacak kadar konuşabiliyorsan sorun yok. Hiç bilmeyenlerin tek başına gittiğini görmüştüm oradakin birkaç kişi ile tanışmıştım. Herhangi bi sorun olmadığını bi şekilde anlaştıklarını söyletmişlerdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozan888

    İngilizcesi az olan birisi Tayland'a tatile gidebilir mi?

    ingilizce benimde yok.çeviri programi yuklemistim.sonrasinda derdimi anlatacak kadar ingilizce ogrenmeye basladim.1 ay falan kalsam iyicene ögrenecekdim yani..kiz arkadasim biraz turkce ogrenmisti birazda ben ingilizce..dedigim.gibi ingilizcen hic olmasa.bile sorun yok..internetten belli bazi kelimeleri ezberle yeter..alisveriste fiyati hesap makinesine baht olarak yaziyorlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulak -- 5 Temmuz 2014; 16:09:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavera71 M kullanıcısına yanıt
    Hiç gerek yok dostum tura falan özelden gel ben sana. Ayrıntıları anlatırım Türkiyeden daha kolay...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozan888 O kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu bir tek bizim milletimizin sorunu ... ingilizce bilmeyince yurtdışna gitmekten hemen vazgeçiliyor veya korkuluyor . Toplumumuzda bir bastırılmışlık duygusu hakim antalya da 10 yaşında alman çocuklar alanya sahilde otelden çıkıp tek başına geziyor bizde de anne baba çocuğun elini bırakmıyor . O alman çocukta ingilizce bilmiyor ...Yani belli saygı kuralları çerçevesinde hareket edersen kimse sana birşey yapmaz .

    Ben eminim forumda da bir çok insan hem ingilizce bilmiyorum hem de nasıl yaparım ederim korkusuyla aktarmalı uçağa binmiyor ... Neden ??? ya kaybolursam ya uçağı kaçırırsam tekrar bavulumuzu alıyormuyuz vs. vs. bir sürü komplo teorileri geliyordur onların aklına ...

    Tekrar söylüyorum taylanda gitmek için ingilizce bilmenize gerek yok mağara ingilizcesi yeterlidir Zaten taililerde ingilizce bilmiyorlar ayrıca ingilizce bilmemeniz sizin için daha iyi onlar da bilmediği için emin ol daha iyi anlaşırsınız . Bak bu konuyla ilgili bir anımı anlatayım 4 arkadaş second roadda yürüyoruz arkadaşlarımdan biri ( avusturalyada yaşıyor ) akşam saat 7 bucuk falan o zamanda ufak tefek hediyelik eşyalar aldık ellerimizde poşetlerle otele doğru gidiyoruz adamın biri bize seslendi ''hello apoor'' gibi bişey dedi bende anlamamış gibi yüzüne baktım bir kez daha ''apoour'' diye söyleyince yanımızda 43 yaşında bir abimiz vardı adama thank you dedi hemen avusturalyalı arkadaşımla ben kahkahayı bastık ve abi bu adam bize fakir demek istiyor sen adama teşekkür ediyorsun dedim o da bize hayır ''airport'' havalanına gitmek isteyip istemediğimizi sordu dedi sonra baktıkki yol kenarında duran taksi onunmuş gerçektende bize havalanına gitmek isteyip istemediğimizi sormak istediğini anladık . Bu arada 43 yaşındaki abimiz mağara ingilizcesi kadar ingilizce biliyor . Benim ingilizcem iyi yanımdaki arkadaşta 25 yıldır avusturalyada yaşıyor var gerisini sen düşün . ( Bu arada tırnak içine aldığım ingilizce sözcükleri yazıldığı gibi okuyun adam bize öyle seslendiği için öyle yazdım...şimdi forumda ingiliz dil bilgisi uzmanları çıkıp öyle yazılmaz demesinler )
  • ağustos 15 de pattaya gidiyorum katılmak isteyen arkadaşlar özelden yazsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kon211

    ağustos 15 de pattaya gidiyorum katılmak isteyen arkadaşlar özelden yazsın

    Hocam ağustos başı daha iyi olmaz mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kon211 K kullanıcısına yanıt
    hocam bileti hangi firmadan aldınız
  • bayram sonrası gitmeyi planlıyorum bakalım bu sefer 2 3 ay kalcam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekremx

    bayram sonrası gitmeyi planlıyorum bakalım bu sefer 2 3 ay kalcam...

    Bende bayram sonrası gitmeyi planlıyorum 10-15 gün kalma planım var (: Keşke zaman olsada 2-3 ay kalabilsek :)

    Tek gitmek durumundayım arkadaş arayan var ise bayram sonrası ya da bayramdada katılabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar herkese selamlar,yeri burası değil belki ama singapur'da geceliği 200 TL den fazla olmayan aile ile kalınabilecek geylang bölgesi hariç metroya yakın olan önerebileceğiniz otel var mı?
  • abiler selam bana bankok için indirimli bilet satabilecek varsa acil pm atsın lütfen
  • öncelikle forumda bilgi veren herkese teşekkürler

    bilet konusunda forumdan yardımcı olacak yoksa gidip obi den alıyorum
    bu cuma 9:30 uçuşuyla kaçıyorum varmı forumdan gelecek olan??
  • Bugun Phuketde kirmizi sari tehlikeli Bayrak uyarisina ragmen denize Giren Yalcin dagdelen kayaliklara carpip vefat etmis..Yuksekligi 4 5 metreyi bulan dalgalarin arasinda kalan yalcin dagdelen basini kayaliklara carpmis..hastaneye goturulurken Yasamini yitirmis..biz turkler.nedenn bize bisey olmaz mantigindayiz hep?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulak

    Bugun Phuketde kirmizi sari tehlikeli Bayrak uyarisina ragmen denize Giren Yalcin dagdelen kayaliklara carpip vefat etmis..Yuksekligi 4 5 metreyi bulan dalgalarin arasinda kalan yalcin dagdelen basini kayaliklara carpmis..hastaneye goturulurken Yasamini yitirmis..biz turkler.nedenn bize bisey olmaz mantigindayiz hep?

    Daha gecenlerde yazi yazdim kirmizi bayrakli plajlarin tehlikelerinden bahsettim.. hep dikkatsizlik rezillikler nedense bizde hep basi cekiyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.