DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Portal arayüzümüz herkese açık ALFA sürümüne girmiştir, siz de bu deneyime davetlisiniz. Gizle Detaylar ve Geri Bildirim
TAVUK DÖNERCİ İÇİN FİKİRE VE MALZEME TEMİNİ İÇİN YER BİLGİSİ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı
101
Cevap
4
Favori
29.259
Tıklama
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> TAVUK DÖNERCİ İÇİN FİKİRE VE MALZEME TEMİNİ İÇİN YER BİLGİSİ?
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • Yarbay
      2165 Mesaj
      31 Mart 2012 01:04:33 Konu Sahibi
      sanırsam binicez bir alamete gidicez gıyamete..2-3 ay içinde açmayı düşündüğüm(umarım düşüncenin ötesine gidebilirim) dçnerci dükkanı için fikilere ihtiyacım var.. klasik birşey olsun istemiyorum ben.. sıradanlıktan uzak.. dönerci dediysem sadece döner olmayacak.. çeşitli yemekler de sunmayı düşünüyorum.. giderse diye 15 gün denerim olamzsa bırakırım ama ne gibi şeyler mesela? birde malzeme almak için istanbulda uygun yerler nerede dönerciler için? aynı şekilde dükkanın dekoru için masa/sandalye gibi şeyleri de uygun fiyata alabileceğimiz yer neresidir istanbulda? şimdiden teşekkürler..


      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 31 Mart 2012; 1:06:19 >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      386 Mesaj
      31 Mart 2012 01:09:32
      Usta daha önce döner yapmadıysan yaprak olur tavuk olur. O dönerin terbiyesini hazırlamayıp güzelce kesmediysen nolur yapma bu işi. İstanbulda yaşıyorum 3 liraya baştan sağma o kadar kötü dönerler yiyor ki insanlar. İyi olanları da fiyatlarıyla şişiriyorlar ederi olmadan. Kısacası elinde hüner yoksa veya bir ustan yoksa gerek yok bu işe bence.


      _____________________________

    • Yarbay
      2165 Mesaj
      31 Mart 2012 01:12:20 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: skrullrex

      Usta daha önce döner yapmadıysan yaprak olur tavuk olur. O dönerin terbiyesini hazırlamayıp güzelce kesmediysen nolur yapma bu işi. İstanbulda yaşıyorum 3 liraya baştan sağma o kadar kötü dönerler yiyor ki insanlar. İyi olanları da fiyatlarıyla şişiriyorlar ederi olmadan. Kısacası elinde hüner yoksa veya bir ustan yoksa gerek yok bu işe bence.

      döneri tavuk olarak yapmayı düşünüyorum.. hazır baton döner satan büyük kuruluşlar varmış.. onlardan almanın daha mantıklı zahmetsiz ve ortalama olarak neredeyse aynı fiyata denk geleceğini düşünüyorum.. sizlerin bu konudaki fikriniz nedir?



      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      899 Mesaj
      31 Mart 2012 01:14:30
      15 günlük iş değil yalnız bu, açacaksan 3-5 ay beklemen lazım düzene girmesi için işlerin. olur da açarsan sos hazırlayın.


    • Yüzbaşı
      601 Mesaj
      31 Mart 2012 01:14:41
      banvit al


      |
      |
      _____________________________

      Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline.
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      31 Mart 2012 01:16:30
      hatay usulu yap bana sorarsan donas diyorlar sanirim ankarada rihtim isimli bir mekan var yemek icin birde sira bekliyorsun yarim saat


      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

    • Yarbay
      2165 Mesaj
      31 Mart 2012 01:16:38 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: slapert

      15 günlük iş değil yalnız bu, açacaksan 3-5 ay beklemen lazım düzene girmesi için işlerin. olur da açarsan sos hazırlayın.

      sos hazırlıycam elbette ama önce evde deneyip bakıcam



      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2950 Mesaj
      31 Mart 2012 01:16:44
      Mesela bizim burada süt döner var, sırf adı bile sattırıyor. Akşamdan süte yatırıyormuş döneri sabaha pişirip servise hazırlıyor. Tadında pek değişiklik olmuyor bildiğimiz döner ama daha bir güzel sanki, adından da kazanıyor dediğim gibi.


      _____________________________

      Hayat, siz başka planlar yaparak meşgul olduğunuz sırada size olan şeydir. -John Lennon
      Origin: Rodinbee - Steam: Rodin - BattleTag: Rodin
    • Yüzbaşı
      386 Mesaj
      31 Mart 2012 01:18:59
      Hocam döneri fabrikasyona soktular kazanç uğruna fakat döner ülkemizin (ustasına göre değişir) en lezzetli fast food larından biridir. Yani terbiyesini bilmediğiniz döneri alıp, pişirip insanlara sadece kar amacı güderek sunacaksınız bu bana bir lezzetin sonu bir kültürün sonu gibi geliyor. Kar edebilirsiniz pazarlamanızı iyi yaparsanız ve müşteri potansiyelini göz önüne alırsanız fakat az bir paraya lezzet arayan insanların uğramayacağı bir yer olur o dükkan. O dükkan daha çok bu öğünü geçiştireyim bas pul biberi tuzu ayranı dönerin tadını boşvercilerle dolar. Anladığım kadarıyla lezzetten ödün vermişsiniz. Sorunuza gelecek olursam kar edersiniz her şekilde. Döner ekmek gibi gidiyor tabirini hatırlatırım. Sonuç olarak hakkıyla yapacaksanız ki el işi pek yok neyse Allah muvaffak eylesin.


      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2165 Mesaj
      31 Mart 2012 01:20:24 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: s.tayfun

      hatay usulu yap bana sorarsan donas diyorlar sanirim ankarada rihtim isimli bir mekan var yemek icin birde sira bekliyorsun yarim saat

      hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..



      _____________________________

    • Yarbay
      2996 Mesaj
      31 Mart 2012 01:23:29
      quote:

      Orijinalden alıntı: photo_canon1


      Alıntıları Göster


      hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..

      İçine bir çeşit sos koyuyorlar. Öyle böyle değil ama tadı.



      _____________________________


      Gondorian
      Ranger of Ithilièn
      İSS'LERİN KOTA DÜZENLEMESİNE KARŞI ÇIKIYORUZ! CİMER VE BİMER'E ŞİKAYET HAREKATIMIZA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
      #İNTERNETTEKOTAYAHAYIR
    • Yarbay
      2165 Mesaj
      31 Mart 2012 01:25:45 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: Rodin

      Mesela bizim burada süt döner var, sırf adı bile sattırıyor. Akşamdan süte yatırıyormuş döneri sabaha pişirip servise hazırlıyor. Tadında pek değişiklik olmuyor bildiğimiz döner ama daha bir güzel sanki, adından da kazanıyor dediğim gibi.

      bunu da hiç duymadım.. am elbette isimden de kazanır.. aklımda birkaç isim var.. iş fikri de ama bakalım işte..


      quote:

      Orijinalden alıntı: skrullrex

      Hocam döneri fabrikasyona soktular kazanç uğruna fakat döner ülkemizin (ustasına göre değişir) en lezzetli fast food larından biridir. Yani terbiyesini bilmediğiniz döneri alıp, pişirip insanlara sadece kar amacı güderek sunacaksınız bu bana bir lezzetin sonu bir kültürün sonu gibi geliyor. Kar edebilirsiniz pazarlamanızı iyi yaparsanız ve müşteri potansiyelini göz önüne alırsanız fakat az bir paraya lezzet arayan insanların uğramayacağı bir yer olur o dükkan. O dükkan daha çok bu öğünü geçiştireyim bas pul biberi tuzu ayranı dönerin tadını boşvercilerle dolar. Anladığım kadarıyla lezzetten ödün vermişsiniz. Sorunuza gelecek olursam kar edersiniz her şekilde. Döner ekmek gibi gidiyor tabirini hatırlatırım. Sonuç olarak hakkıyla yapacaksanız ki el işi pek yok neyse Allah muvaffak eylesin.


      hocam döner için etleri şişe geçirmek eziyetin alası.. ayrıca sence ne kadar hijyenik olur? hazır döner yapan yerlerin birçoğu iso kalite belgelerine sahip, helal kesim etlerinin kullanıldığı yerler ki birçok yer kullanıyormuş.. etleri onlar da terbiye ediyorlardır illa ki diye düşünüyorum..



      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      31 Mart 2012 01:26:37
      av tüfeğin var mı
      uçan martıyı gözünden vurabilir misin?



      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      31 Mart 2012 01:27:56
      quote:

      Orijinalden alıntı: photo_canon1


      Alıntıları Göster


      hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..

      lavas icinde sosu patatesi tavuk doneri vs.. olan ve tek lavasli olani 4 cift lavasli olani 4.25 genelde icecekle kisi basi 5 liraya mal olan fast food tarzi ogrenci odakli bir yer ama dedigim gibi gercekten cok yogun oluyor tavsiye ederim



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2165 Mesaj
      31 Mart 2012 01:28:04 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: Arheleg


      Alıntıları Göster


      İçine bir çeşit sos koyuyorlar. Öyle böyle değil ama tadı.

      bizde dominos gibi, yeni bir sos icat ederiz.. adamlar sosun da reklamını yaptı ya tebrik ediyorum bu arada.. nasıl bir pazarlama taktiği ise, millet sırf sosundan ötürü tekrar denemek istiyordur..

      şaka bir yana da, bende bir tür sos yapmak istiyorum elbette.. ama ketçabı, mayonezi de bulundururum.. olur ya kullanmak isteyen olur.. yemek farklı birşeydir.. herkesin zevki farklı..



      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      8392 Mesaj
      31 Mart 2012 01:28:25
      Dostum "özel" bir sos falan lazım millet sırf o sosun dönere kattığı lezzet için senin tükana gelir


      _____________________________

    • Yarbay
      2165 Mesaj
      31 Mart 2012 01:30:07 Konu Sahibi
      quote:

      Orijinalden alıntı: yeni_nesil_deli

      av tüfeğin var mı
      uçan martıyı gözünden vurabilir misin?

      yok hocam.. martılara uzağım zaten.. milletin sağlığı ile de oynayamam.. kazanacaksam helal para isterim..



      Alıntıları Göster

      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      604 Mesaj
      31 Mart 2012 01:30:27
      quote:

      Orijinalden alıntı: photo_canon1


      Alıntıları Göster


      hiç duymadım adını.. hatay usulunden kastın nedir? açıklarsan sevinirim..

      Hatay usülü döner çok manyaktır öncelikle eti bir başka oluyor yine dner eti ince ama tadı yoğunluğu kuşbaşı gibi, bunu geçersek asıl belirleyici özelliği içine hazırlanmış donates sosu koyulması ve de lavaş ekmeğinin tekrar sacda pişirilmesi. Dolu dolu olur içi kapanmaz böyle, patates kızartması da olur dehşet bişeydir. Zincir şeklinde yaygın olarak donas var katık var mesela donasın frençayzıng alabilirsin, çok mantıklı olur. Hangi şehirdesin ?




      _____________________________

    • Yarbay
      8876 Mesaj
      31 Mart 2012 01:31:16
      hacı anladıgım kadarıyla hıç bu işten anlamıyorsun

      boşa heveslenme ve paranı da batırma

      bildigın bir iş yap

      bilmiyorsan ögrenmeye çalış ögrendikten sonra uygulamaya git.



      _____________________________

      Ey Türk! Dostunu da Düşmanını da bil artık..!
    • Yarbay
      2720 Mesaj
      31 Mart 2012 01:32:14
      özel bir şeyler yapın hocam.donas iyi öneriydi mesela bana göre.yoksa bizim dershanenin altında adam 1.5 lira'ya yarım ekmek tavuk ve ayran veriyor kimse de pis, tadı iğrenç falan bakmadığı için batarsın.


      |
      |
      _____________________________

      "c'est faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui" - remi gaillard
      breaking bad : dexter : friends : the office : parks&recreation : shameless
      better call saul : episodes : mad men : the newsroom
      | itü fizik müh.'12
Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.