Şimdi Ara

Tavsiyelere İhtiyacım Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Galiba konuyu yanlış yere açtım forumdan özür diliyorum...

    İyi forumlar. İktisat 2. sınıf öğrencisiyim. Bölümü mü seven pek az kişi var ve aslında hak veriyorum. Fakat sorun benim bölümü mü sevmem. Fakat bunların dışında ders dışı okumalarıma ağırlık veriyorum. Söylemek istediğim nokta böülümümü ilk zamanlar nefretle bakarken bu kadar geniş olabileceğini tahmin edememiştim. Yani demek istediğim geniş bir alan ve yeni şeyler öğrenince okulda öğrendiklerim dışında ve kendi çalışmalarımda hiç bir şey bilemedğimi fark ediyorum. Genelde kütüphanede kitap okuyarak geçinen bir tipim. Merak etmeyi seviyorum Anlamlandırmak gerçekten zor. Bir dersi farklı kaynaklardan 2 3 kitapla çalışıp hani zaten beceremiom bari 2 3 şey öğreneyim diyerek çalışıyorum. Ama nedense arkadaşlar hep bir yerden soru bulup ezberleyip geçiyorlar ve ben kalıyorum :D Hocaların ise pek umrunda değilim. Bazıları önemsiyor ve çeşitli kitaplar vererek bana yardımcı oluyorlar. Biraz sinir bozucu ama benim düşündüğüm lisans, bizi araştırmaya sevk etmeli ve geliştirmeli. Fakat çevremi inceliyorum ve onlar robot olmaya yönlendiriliyor. Bu çok tuhafıma gidiyor. İçimi döktüğüme göre artık başlıyorum. Konumuz bu değil.

    Kafam gelecek konusunda çok karışık. Genelde kendimi bu korkudan kaçırmak için kitaplara gömülür teorilerin altında boğulurum. Şu an da Anna koutsoyiannis den Modern Mikro İktisat, Gülten Kazgan İktisadi düşünce veya politik iktisadın evrimi adlı kitaplardan, Bunların dışında Ivan Berend Avrupa İktisat Tarihi, Leo hüberman Feodal toplumdan 20. yy a , Osmanlı iktisat tarihi- Şevket Pamuk, Henri Prienne Ortaçağ İktisat Tarihi, Paul Krugman Politika Taşeronları, Bunların dışında Ester Biton Ruben gibi farklı dallardan kişileri de okudum. Bunlar hatırladıklarım. Eğer tavsiye verebilirseniz çok yardımınız dokunur gerçekten. Bunu yaparken mutlu oluyorum. Ve başkalarıda bana bu durumda destek olduğunda daha fazla mutlu oluyorum. Abiler ablalarım tam olarak alternatif sunabilirler mi acaba :)
    İyi günler İyi Forumlar...



  • Herkes ne yapıyorsa onu yaparak lisanstan mezun ol. Ama bu özelliklerinle yüksek lisansta hocaların gözüne girersin söyleyeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende akademisyen kokusu alıyorum İnsan bir işi severek yapmalı. Bununla ilgili bir söz var.
    -Eğer hayatınız boyunca çalışmak istemiyorsanız, sevdiğiniz işi yapın.
    Koku geliyooooo kokuuuu akademisyen kokusuuuu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.