Şimdi Ara

Tavsiye istiyorum 8500-9000 Civarı ( Lenovo IdeaPad AMD Ryzen 7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aradığım bilgisayar hem iş yapabileceğim hem de oyun oynayabileceğim bir cihaz. Ne Ankara pavyonu gibi olsun ne de oyun oynatmayan dahili ekran kartlı olsun. Bütçem maksimum 9 bin.


    Lenovo IdeaPad AMD Ryzen 7 4800H 16GB 512GB SSD GTX 1650Ti Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 82EY00CHTX


    Bu cihaz tasarım ve görüntü olarak uygun geldi. Hem render alacak hem de oyun oynatacak kadar iyi bir seçim olur mu sizce? Üst düzey oyunlar oynamıyorum ekran kartını ona göre düşünelim. Mac'den Windowsa geçiyorum olumsuz bir durumla karşılaşır mıyım? Son olarak bu cihaza 27 4k bir monitör bağlayıp verimli şekilde kullanabilir miyim? Uzun soluklu ve üzmeyecek cihaz tavsiyelerinize ihtiyacım var.




  • yazdığınız özellikler güzel duruyor. 512 gb ssd de oyunlara yetmeyecektir bunu göz önüne alın. Bence taşıma olarak biraz zorluk yaşabilirsiniz oyun bilgisayarı normal bilgisayarlara göre bi nebze daha ağır. 5 yıldan sonrasında en azından lenovo garantide parayla bile parça desteği sağlamıyor bu uzun ömür açısından bence önemli bir nokta.

  • Teşekkür ederim faydalı bilgiler için. Oyun çok oynamıyorum age of tarzı oyunlar. Yeni oyunların büyüklüğünden vs bihaberim aslında. Simdilik en az takıldığım konu disk boyutu. Ağırlık 2.2 kg görünüyor çok sorun olur mu blmiyorum o konuya da pek takılmadım açıkcası. Cok bilgisayar gezdiren bir insan değilim. Bu bilgisayarda ısınma ve gürültü sorununndan bahsedebilir miyiz?


    İlave olarak bu segmentte farklı marka ve modelde önerilere açığım. Acer Nitroyu inceledim genel anlamda tasarımını sevmedim. Farklı önerilere açığım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEVERDIES

    Teşekkür ederim faydalı bilgiler için. Oyun çok oynamıyorum age of tarzı oyunlar. Yeni oyunların büyüklüğünden vs bihaberim aslında. Simdilik en az takıldığım konu disk boyutu. Ağırlık 2.2 kg görünüyor çok sorun olur mu blmiyorum o konuya da pek takılmadım açıkcası. Cok bilgisayar gezdiren bir insan değilim. Bu bilgisayarda ısınma ve gürültü sorununndan bahsedebilir miyiz?


    İlave olarak bu segmentte farklı marka ve modelde önerilere açığım. Acer Nitroyu inceledim genel anlamda tasarımını sevmedim. Farklı önerilere açığım.

    lenovoyu ablam kullanıyor onda ısınma sorunu görmedim. kendimin kullandığı lenovoyu garantiye yollamadan önce ağır oyunlarda klavyede ısınma hissediyordum. Tabi oyun bilgisayarında soğutma daha iyi olur. Bundan önce hp kullanıyordum 6 yıllık bilgisayar termal macunu düzenli şekilde yenilediğim için hiçbir zaman ısınma, fan sesi vs gibi şeyler yaşamadım. Oyunlarda biraz çalıştığı zaman duyuyorsunuz ama kapalı ve taşınabilir bir sistemde bunlar kabul edilebilir bence. Ama buradaki en önemli nokta bilgisayara iyi bakmak. Uzun ömürlü olmasının kilit noktası. 1650 ti ekran kartı güzel bir işlemci ve 8-16 gb yükseltmesi olan bir bilgisayar işinizi görecektir. Depolama konusunda 1 tb altı olmamasına dikkat edin. Çünkü güncel oyunlar çok yer kaplıyor. Bide mutlaka kullanıcı yorumuna yada inceleme videolarına bakın.





  • Anladım hocam teşekkür ettim. Araştırırken bu bilgisayarın renk değerlerini tasarım işlerine pek uygun olmadığını gördüm. Uygun olanı aramaya çalışmak 2-3 bin daha ekleme yapmayı gerektirir galiba. Su an merak ettiğim kaliteli bir harici monitör bağladığımızda o monitörün kalitesine göre görüntü alırız değil mi?


    Tavsiye istiyorum 8500-9000 Civarı ( Lenovo IdeaPad AMD Ryzen 7)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEVERDIES

    Anladım hocam teşekkür ettim. Araştırırken bu bilgisayarın renk değerlerini tasarım işlerine pek uygun olmadığını gördüm. Uygun olanı aramaya çalışmak 2-3 bin daha ekleme yapmayı gerektirir galiba. Su an merak ettiğim kaliteli bir harici monitör bağladığımızda o monitörün kalitesine göre görüntü alırız değil mi?


    Evet hocam hatta ana ekranı kapatıp direkt harici ekranı kullanırsanız tam performans alırsınız. Ama bu seferde taşınabilir özelliği kayboluyor cihazın bunuda hesaba katın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu cihazı MCSE ve CCNA eğitimleri için almayı planlıyorum. Sanallaştırma tarzında üzerinde WMware tarzında uygulamalar çalıştırmam gerekecek. Olumlu/olumsuz ve işime uygunluğu konusunda yorumlarınızı rica ederim. (Bu cihazı alırsam ramini 32 GB yükseltmek planım var. )

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.