Şimdi Ara

Tavsiye Ev Sinema Sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Merhaba,

    Oncelikle sorum icin forumda baya bir arastirma yaptim, fakat tam benim istedigim bilgiler tam olmadigi icin tekrar baslik acip size sorayim istedim.

    1) 5.1 ev sinema sistemi almak istiyorum, fakat dts ve ac3 , sistemlerinin ne oldugunu tam bilmiyorum, simdi ben arastirma yaparken dts li olmasina vs dikkat etmemmi gerekiyor, bana ne yarar saglar dts desteklemesi veya desteklememesi. DTS desteklerse tum filmleri calistirabilirmiyim, dvd, bluray, usb den film vs..

    2) Baska dikkat etmem gereken optik giris vs.. diyorsunuz, bu ne yarar saglar , bu ozellik olmali mi ?

    3) Ben normal tv seyrederkende (kanald, atv, star vs.. ) bu 5.1 sistemden ses almak istiyorum, televizyona bagladiktan sonra sorunsuz hem tv izlerken hemde bluray film veya dvd izlerken 5.1 ses alabilirim degil mi ?

    4) LG marka ( muhtemelen 47LW4500 ) bir televizyon almak istiyorum, buna uygun yine LG marka bir ev sinema sistemimi bakmam lazim, yoksa baska markalarada bakayimmi ?

    5) 4 ude ayakli bir sistem ariyorum, butce 1000 TL gecmezse iyi olur. ne onerirsiniz.

    Bilgi verebilirseniz sevinirim.

    Tsklr.







  • Yardimci olabilecek, fikir verecek arkadas yokmu
  • en iyisi gideceksin bir elektronik mağazasına dinleyeceksin
    tv ile ilgili olarak da istedğin tv yi istediğin ses sistemi ile kulanabilirsin.

    alacağın sistem ev sinema paketi olacaktır hi-fi değil.
    bundan dolayı seçimin kolay olacaktır
    geçenlerde harmon un sistemini görmüştü mmarkt ta fena gözükmüyordu
  • Öncelikle konulara tam hakim olmamakla birlikte bldiklerimi paylaşayım.

    1- DTS destekli olursa DTS'li filmleri izlerken seste sorun yaşamazsın. atıyorum alacağın sistem usb'den de film açarsa ve indirdiğin film dts li sese sahipse silmi sorunsuz izlersin. Aynı şekilde blueray filmlerde de dts li olanlar var diye biliyorum.
    2- sisteminizin kendinden hoparlörlü olacağını düşünürsek optik ses girişi harici bir kaynağı sisteminize bağlamaya yarar. örneğin optik çıkışı olan bir uyduyu, PS3'ü veya TV yi. Optik bağlantı sayesinde sesi dijital olarak tek kabloyla sisteminize iletirsiniz. gelen dijital ses sinyali sahip olduğunuz sistem tarafından çözülüp hoparlörlere iletilir. Bunun yanında dijital coax giriş(koaksiyel) olması da işe yarar. aynı zamanda analog 5 kanal ses girişi olması da.
    3- sisteminizde kaç tane giriş varsa aynı anda okadar çok kaynağı bağlayabilirsiniz. atıyorum tv nizde ve uydunuzda optik çıkış var ise alacağınız sistemde 2 tane optik giriş olursa bunları aynı anda bağlayabilirsiniz. Ayrıca dijital koaksiyel giriş olması da 3. bir kaynağı bağlamanıza olanak sağlar. Ne kadar çok giriş okadar çok kaynağı anda bağlama imkanı
    4- ev sinema sistemlerinde lg samsung ayrımı olmaz. sonuçta girişler önemli. aynı tip bağlantı modülü olan sistemler ortak kullanılabilir (optik çıkışlı tv + optik girişli sistem gibi) Hatta HDMI 1.4 girişi olursa tv den veya uydudan sesi de aktarbilirsiniz sisteminize. Ama ev sinema sisteminde profesyonel bir kalite istiyorsanız lg ve samsung değil, denon, yamaha, harman kardon, bose gibi sistemlere yönelin
    5-1000tl bütçe ile ayaklı bir sistem arıyorsanız lg, sony samsung ve philips gibi ürünlere bakabilirsiniz. Yukarıda saydığım sistemler anfi dahil 1500-2000tl civarı. Ayrıca ayakları da genelde ayrı satılır (200-300tl çifti)

    İlk maddede belirttiğim bilgilerden tam emin değilim ama diğer konular söylediklerimden pek farklı çıkmaz karşınıza. Önemli olan bütçe ve beklenti. Bütçeniz dahilinde en iyisine sahip olmaya bakın. Yoksa dediğim gibi kalite ve fonksiyonellik arttıkça maliyette oldukça artar




  • Bu konuyu incele. oldukça detaylı ve anlaşılır bilgiler var
    http://forum.donanimhaber.com/m_54021175/tm.htm
  • slm
    escobar darılmazsan sana bir şey söylemek istiyorum çok fazla soru sormuşssun onun için cevap vermiyorlar ama yinede saolsun metulen arkadaş ilgilenmiş

    www.toppopelektronik.com burayı ziyaret et tel aç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spidr

    slm
    escobar darılmazsan sana bir şey söylemek istiyorum çok fazla soru sormuşssun onun için cevap vermiyorlar ama yinede saolsun metulen arkadaş ilgilenmiş

    www.toppopelektronik.com burayı ziyaret et tel aç

    Adam darılmaz ama bence siz de böyle birşey yazma gereğini neden hissettiniz anlamış değilim.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=55811521

    Ben de bir konu açtım ve ben de çok soruyorum..Sormak da zorundayız.

    Bimeks, electroworld, vatan hepsini gezdim kardeşim.
    Ev sinema sistemi diye satılan cihazların içinde en alınabilesi sistemler F/P olarak LG ler gözüme çarptı.
    Ama insanın kafasına soru işaretleri takılmıyor değil.

    Şimdi LG 700 Tl ye 3d blueray playerlı ev sinema sistemi satıyor..En hesaplısı o.
    Ama düşünüyorsun, içinden blueray playerı çıkartsan elinde kalan ses sistemi kaç paralık sistem?

    Herşeyi bir kenara bıraktım.

    http://www.bimeks.com.tr/urun/120826/lg-hb806ph-3d-ev-sinema-sistemi-bluray-.aspx#comments

    Bu ürünü aldım diyelim.HDTV uydu receiverı buna bağlamak istiyorum.Receiverda optik ses çıkışı var..Nasıl bağlıcam bu cihaza?
    Aletin üstünde hdmi var..Onu lcd televizyona bağlayacağım.Receiverı da televizyona hdmi ile bağlayacağım.Peki uydu alıcı - ses sistemi bağlantısını nasıl yapacağım?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metulen

    Öncelikle konulara tam hakim olmamakla birlikte bldiklerimi paylaşayım.



    @metulen

    oncelikle tesekkurler ayrinitli cevap icin.
    simdi ben ayni anda birden fazla cihazi baglamak icin, atiyorum uydu, blu-ray player, mutlaka sinema sisteminde birden fazla mi optik girisi olmasi lazim ?
  • şahsen ben öyle bir sistem arıyorum..1 optik 1 koaksiyel ya da 2 optik..ona göre hdtv receiver alacağım..e blueray/dvd player ve hdtv receiver için şart ikisi.
  • slm
    arkadaşlar burası tabiki bir şeyleri paylaştığımız bir yer sorularınızı ne kadar aza indirgeyip sorarsanız o kadar çok cevap geliyor söylemek istediğim bu daha sonra diğer sorularınızı sorun hepsi bu bunda anlaşılmayacak bir şey yok soruların
    cevaplarını bilmiyorsan bilen kişilerin tel veya adreslerini vererek yardımcı olabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.