Şimdi Ara

Tavsiye almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba, yaklaşık 3 ay önce bir kasa topladım ve iskelet olarak Cooler Master MasterBox Lite 5 aldım. İlk başlarda herşey güzeldi fakat sonradan çok ses yapmaya başladı ve kasa hakkında forumlarda açılan konulara göz gezdirdim. Herkes aynı problemi yaşıyormuş. Bende yeni bir kasa alıcam fakat bütcem çok yok. Ucuz bütceli sessiz ve soğutma sorunu olmayan bir kasa önerebilir misiniz?



  • Everestlere baka bilirsin.
  • everest rampage 79.
  • start_system kullanıcısına yanıt
    ses veya soğutma sorunu yaşar mıyım?
  • Ne gibi bir ses sorunu yasiyosunuz acaba? Kasa fanlarindan mi geliyor bu ses? Kasa degistirmeden once, fanlarinizi BIOS uzerinden kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Fan Speed ayarinda > Silent modunu secerseniz, fan ve ana kartiniz destekliyorsa daha dusuk hizda donecektir fanlariniz ve ses sorununun onune gecebilirsiniz.


    Eger fanlarinizin PWM ozelligi yok ise ve 3pin baglanti ile anakarta bagli iseler, su tarz bir fan kontrolcu takarak fanlarin hizini kendiniz belirleyip sesi yonetebilirsiniz. Her bilgisayarima kesinlikle fan kontrol sistemi kurarim, ses sorunu icin en garanti onlem bence.

    https://www.hepsiburada.com/akasa-fc-six-lcd-6-pwm-uclu-fan-kontrolcu-ak-fc-08bk-p-BD101356

    Eger fanlarinizin 3 pin cikislari yoksa ve Molex ile dogrudan guc kaynagina bagli iseler, fanlar surekli maksimum hizda donecektir. Bu durumda fanlarinizi degistirip kasanizin destekledigi en genis fanlardan takmanizi oneririm. Kendime en son asagidaki fandan aldim, ses konusunda memnun kaldim dusuk hiz icin ama TR fiyatlari cok yuksek geldi. Baska modellere de bakabilirsiniz.

    https://www.hepsiburada.com/corsair-air-series-af120-led-white-quiet-edition-highairflow-120mm-fan-co-9050015-wled-p-BD304556




  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Kasamın önünde ki 3 ledli fandan şikayetciyim, hem ısıtmıyor hem çok ses yapıyor maximum hızda dönmesine rağmen. Ve güç kaynağına bağlı maalesef anakarta bağlı olsa bende düşünmüştüm ama :( . Thermaltake vs. bakmayı planlıyorum şuanlık.
  • berattmtrk B kullanıcısına yanıt
    Komple kasayi degistirmektense fanlari degistirseniz? 2.el bolumunde bile uygun fiyatlı 3pin girişli tonla fan bulabilirsiniz. RPM i dusuk modelleri tercih ederseniz ses sorunu da azalacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanların kontrol edilmesi önemli bir konu ancak soğutma bakımından başarısız bir kasa almışsınız. Kasayı değiştirmenizde yarar var bence.


    Alacağınız kasanın tavanında fan yuvası olsun, ön paneli mesh ızgara olsun. Ayrıca, fan kontrolcü almak gibi bir niyetiniz varsa, kasanın 5,25" genişleme yuvası olsun.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Bu kriterlerde önerebileceğiniz uygun bütceli bir kasa var mı ?
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Bu seçeneğide göz önünde bulundurucam teşekkürler.
  • berattmtrk B kullanıcısına yanıt
    Pahalıdan ucuza doğru birkaç seçenek göstereyim:

    https://urun.n11.com/bilgisayar-kasasi/dark-n10-advanced-500w-600w-750w-5-fanli-cam-panel-oyuncu-kasasi-P22552841

    https://www.yukko.com/aerocool-aero-800-usb-30-4x12cm-fan-ssd-ready-pencereli-super-atx-kasa-ae-aero800-v-50004475

    https://www.teknolojipazar.com/aerocool-pencereli-midi-tower-siyah-renkli-powersiz-kasa-ae-aero500-47143?utm_source=

    Bunların dışında (yine bunlara benzer) yazdığım kriterleri karşılayan başka modeller de vardır. Kendiniz de araştırabilirisiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.