Şimdi Ara

Tavlada 3 zarla 6 kapı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tavla başlama konumundayken 3 zar atıp 6 kapısını kapatmanın bi yolu vardı ama bulamadım. Bilen var mı?

• 3 zar mı? ne şekilde 3 zar?

tek atışta kapanabilir şu şekilde :)

6-1 atarsın kapanır
    6-6 atarsın kapanır
    3-3 atarsın kapanır
    1-1 atarsın kapanır
  • 2-2, 6-6,5-3
  • arkadaş onu kastetmemiş galiba demek istediği şu :

3 kere zar atıcan ne gelirse gelsin illa kapanacak 6 kapısı galiba onu soruyo ama nasıl bilmiyorum valla öğrenirsekte fena olmaz hani
  • istediğin 3 çift zar seçeceksin.... mesela 3-2 5-5 4-1 .... (bunlar değil tabii)

sırayla oynacaksın başlangıç diziliminden başlayarak.....

6 kapı almak için 6-6 3-3 3-1 kombinasyonu kullanılabilir...ya da 2-2 3-1 4-4...

soldierın dediği 6-6 5-3 2-2 de olur....

şu an aklıma gelen bunlar...
  • varmı harbiden böle bişi??
  • Aslında 6-6, 5-3 ve 2-2 oluyor fakat benim hatırladığım kadarıyla doğru cevap bu değil. Yani nası tarif etsem... İçerdeki tüm kapılar ve 6 kapısı kapalı olacak. Yazdığınız kombinasyonlar içerideki bir kapıyı boş bırakıyor. Neyse bu akşam biraz deneyim bulmaya çalışayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 zarla imkansız hocam..... yani içerde boş kalmıcak şekilde imkansız....
  • ParacelciuS P kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun cevabını bulmuş muydunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahapurusha kullanıcısına yanıt
    Bunu bulduğum gün tavlada yenilmez olacağım :)

Şaka bir yana yöntem ; (hasan öksüz kardeşimiz turkey forum'da yazmış)

1. zar 2x2 2. zar 6x6 3. zar 5x5 olmalıdır (3-3 4-4 6-6 ile de yapılabiliyor)

2x2 zarda 6 kapısından 2 pulu 4 kapısına kapat. Karşıdaki 5li sıradaki pulların ikisini ikisıra ilerle.

6x6 zardaiki sıra ilerlediğin pulları 5 kapısına getir.karşıda kalan 3 puldan ikisini 7 kapısına getir.

5x5zarda karşıda kalan tek taşı 8kapısındaki 3pulun üzerine. 8 kapısındaki 4 puldan ikisini 3 kapısına getir.

Toplamda 6 kapı kapanmış oluyor.

Fakat benim ilk mesajımda bahsettiğim gibi içerideki tüm kapıları alarak kapamanın bir yolu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParacelciuS -- 16 Mayıs 2015; 23:38:37 >
  • ParacelciuS P kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen bir arkadaş anısından bahsetti konu ordan açıldı. Olay şöyle bundan 20 yıl kadar önce bizim arkadaş lisedeyken, 70-80 yaşlarındaki (amca mı dede mi desem bilemedim ) insanlar bu sorunun cevabını bulun ondan sonra tavla oynayalım muhabbeti yapmışlar. Arkadaşlar birkaç hafta üzerinde düşünüp yolu buluyorlar. Fakat yaşlıların yöntemi daha farklıymış

Yani bunu becermenin 2 yolu olduğundan eminiz. Bir de arkadaş 5-3'ü kullandığından emin. Ama diğer zarları bulamıyoruz. Bir de sıralama önemli tabi ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.