Şimdi Ara

Tavan Vantilatörü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
10
Favori
143.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim aldığımda az ses var. Eğer en ufak seslere dikkat eden yapanız varsa benim gibi, illa duyarsınız. Fakat fazla sallamazsanız sorun olmaz. Watt ve devir artarsa ses de ona bağlı artar. Benim aldığımdan daha fazla watt ve kanat uzunluğu fazla olan alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 10 Haziran 2018; 0:23:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    R5 5600, ID SE-224-XT Red Fan, 32 GB DDR4 3.2 GHZ Corsair, Gigabyte x470 aorus ultra gaming, M2 James Donkey 1TB, Zalman Gigamax 750W 80+ Bronze, , Powercolor RD RX 6700 XT 12G, Zalman Z5+, AOC 24G2U, Redragon 555 klavye, CORSAIR Sabre RGB Pro Champion, Corsair Void RGB Elite
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Benim aldığımda az ses var. Eğer en ufak seslere dikkat eden yapanız varsa benim gibi, illa duyarsınız. Fakat fazla sallamazsanız sorun olmaz. Watt ve devir artarsa ses de ona bağlı artar. Benim aldığımdan daha fazla watt ve kanat uzunluğu fazla olan alın.
    Yanıt için teşekkür ederim.

24 m2 ufak bir salonda oturuyorum. Televizyon da salonda...

Kanat büyüklüğü ve watt durumuna dikkat ederim.

24 m2 salon için özellikle önerdiğiniz bir ürün var mı?

Birde hayretime mucip olan şey, 500 tl ve üzerinde satılan tavan aspiratörleri var. Bu aspiratörlerin eti budu nedir ki, bu kadar pahalıya satılabiliyor, anlamadım doğrusu...

500 tl'ye çamaşır makinası aldım bir ay önce...

Yani tavan aspiratör fiyatlarından biraz şaşkınım açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 10 Haziran 2018; 1:45:45 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun ismi tavan vantilatörü, aspiratör değil. Yoksa siz aspiratör mü soruyorsunuz?

Ses için bir de şunu söyleyeyim, elinizden matkap vs. İşler geliyorsa kendiniz yapın. Fakat düzgün ve sağlam bağlamanız lazım. Yoksa denge sorunu çıkar, ses de yapar, Allah korusun düşüp, yaralanmalara, hatta başka büyük risklere de yol açabilir.

Sırf bu işi yapan internet siteleri mevcut. 10 bin tl ye hatta fazlasına tavan vantilatörleri mevcut. İşçiliğine, motoruna, kalitesine, havalandırmasına göre fark ediyor. Bir atasözümüz var, ucuz etin yahnisi yavan olur. Bundan yola çıkarak ucuza kaçmayın hiçbir şeyde. Almadan önce deneyin mağazalarda. Deli gibi rüzgar yapsın diyorsanız son ayarda, ona göre alın.

Benim aldığımın lambası kapalı cam içindeydi. Ben modifiye yaptım az. Alırken buna da dikkat edin. Kartonpiyer varsa, altkısmı takarken kesmeniz gerekecek. Bıçakla filan güzelce kesmeye çalışın. Ben bir ara sinirlenip, tornavida ile daldım, çirkin oldu.

Tavan Vantilatörü

http://i.hizliresim.com/dBnam4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 10 Haziran 2018; 10:47:32 >
    R5 5600, ID SE-224-XT Red Fan, 32 GB DDR4 3.2 GHZ Corsair, Gigabyte x470 aorus ultra gaming, M2 James Donkey 1TB, Zalman Gigamax 750W 80+ Bronze, , Powercolor RD RX 6700 XT 12G, Zalman Z5+, AOC 24G2U, Redragon 555 klavye, CORSAIR Sabre RGB Pro Champion, Corsair Void RGB Elite

• quote:

Hocam bunun ismi tavan vantilatörü, aspiratör değil. Yoksa siz aspiratör mü soruyorsunuz?

Ses için bir de şunu söyleyeyim, elinizden matkap vs. İşler geliyorsa kendiniz yapın. Fakat düzgün ve sağlam bağlamanız lazım. Yoksa denge sorunu çıkar, ses de yapar, Allah korusun düşüp, yaralanmalara, hatta başka büyük risklere de yol açabilir.

Sırf bu işi yapan internet siteleri mevcut. 10 bin tl ye hatta fazlasına tavan vantilatörleri mevcut. İşçiliğine, motoruna, kalitesine, havalandırmasına göre fark ediyor. Bir atasözümüz var, ucuz etin yahnisi yavan olur. Bundan yola çıkarak ucuza kaçmayın hiçbir şeyde. Almadan önce deneyin mağazalarda. Deli gibi rüzgar yapsın diyorsanız son ayarda, ona göre alın.

Benim aldığımın lambası kapalı cam içindeydi. Ben modifiye yaptım az. Alırken buna da dikkat edin. Kartonpiyer varsa, altkısmı takarken kesmeniz gerekecek. Bıçakla filan güzelce kesmeye çalışın. Ben bir ara sinirlenip, tornavida ile daldım, çirkin oldu.

http://i.hizliresim.com/dBnam4.jpg
    Hocam benim aklımda aspiratör diye kalmış. Belirttiğiniz gibi vantilatör demek istemiştim.

Elimden bu tür montaj işleri gelir de... Bunu monte etmek için terazisinde mi monte etmek gerekiyor ?

Ben avize gibi basit şekilde monte edilir diye düşünmüştüm. Sanırım yanıldım.

Ne de olsa döndükçe salınım yapar. Denge yoksa, salınım yaptıkça atalet oluşur. Atalet oluşunca, yalpa yapar, yalpa da sese neden olur. İçinde rulman varsa, rulmanı da aşındırır, sanırım.

Netten okuduğum kadarıyla, 24 m2 salona, kanat uzunluğu 120 cm ve üzerindeki ürünleri araştırmam lazım.

Piyasa çok çeşitli marka var. Hangisinin kaliteli olduğu konusunda bir kanaatim yok doğrusu.

Aynen, dediğiniz gibi, teraziye dikkat edeceksiniz. Avize gibi düşünmeyin. Rulman da var. Bir ara bağlantı kısmını fotoğraflayıp atarım. Kanat uzunluğu bende 107, teki 40 cm.

• Sağlık açısından klimaya göre biraz daha iyi. Bu günlerde almayı düşünüyorum. Klimayı sökmeden bir müddet deneyeceğim.

Bu sene tavan vantilatörü taktırıp, bir müddet onunla idare edeyim, diyorum...

Evin iyice ısındığı zamanlarda mecburen klima kullanacağız artık.

===============================

Havalar ısındığında en iyisi, yayla gibi yüksek yerlere çıkıp, iki ayı orada serin serin oturmak ta... Yaylada evim yok maalesef.
  • Bizimkiler klima taktırdı fakat hiç kullanamıyorlar. En alt ayarda bile rahatsızlık duyuyorlar. Soğuğa karşı allerjisi olanlar ve sıcak-soğuk değişiminde hemen hasta olanlar vantilatör kullanacak mecbur. Çok terleyip, klimada kalınca vücudu etkiliyor bende de. Fakat evin konumundan her yer güneşi görüyor. Dip sıcaklarda mecbur klima ile yatıyorum.

Tavan Vantilatörü

Tavan Vantilatörü

https://i.hizliresim.com/Q2AO3j.jpg

https://store.donanimhaber.com/b1/3d/7f/b13d7fa49bd1e6b3de8b4d785a68ae09.jpg

• Resimler için teşekkürler hocam.

Tavana montaj yerinde epeyce bir mekanizma varmış.
    İyi yapamadım. Vidalar yanında gelmişti. Onları kullandım, pek uygun değişmiş. Bir de şarjlı yerine matkapla zorladım vidaları. İyi sıkamadı. Alttaki üçgen plastikleri çekiçle vurarak sabitledim. Fakat sağlam oldu, oynama yapmıyor. Demin yeni sezon için temizledim ve vidaları filan kontrol ettim. Aşağı indindirdim rulmandan ve soketten çıkartıp. Kitapçıkta yön ayarını yanlış tarif etmişler. Ters tarafa döndürdüm deneme yaparken. Daha çok ferahlık verdi. Normalde kış modunda tavana üflemesi lazımmış. Düğme ayarını yanlış vermişler galiba. Şu an biraz daha iyi.
  • quote:

İyi yapamadım. Vidalar yanında gelmişti. Onları kullandım, pek uygun değişmiş. Bir de şarjlı yerine matkapla zorladım vidaları. İyi sıkamadı. Alttaki üçgen plastikleri çekiçle vurarak sabitledim. Fakat sağlam oldu, oynama yapmıyor. Demin yeni sezon için temizledim ve vidaları filan kontrol ettim. Aşağı indindirdim rulmandan ve soketten çıkartıp. Kitapçıkta yön ayarını yanlış tarif etmişler. Ters tarafa döndürdüm deneme yaparken. Daha çok ferahlık verdi. Normalde kış modunda tavana üflemesi lazımmış. Düğme ayarını yanlış vermişler galiba. Şu an biraz daha iyi.
    Evet. Bu vantilatörleri ters çalıştırarak kışın da istifade etmek mümkünmüş.

Kışın ısınan hava odanın tavana yakın yerlerine toplandığı( biriktiği ) için, tavan bölgesindeki sıcaklığı vantilatör ile aşağıya doğru dağıtılabiliyormuş. Gerçi kışın hiç kimse vantilatörü çalıştırıp hava dolaştırılmasını istemez.

Ben geçen kış, klimalarla ısındım. Hiç hoşuma gitmedi. Burun delikleri kuruyor. Sabah uyanınca gözlerde yaş akmasına neden oluyor. Yani kışın odada hava sirkilasyonunun da sıkıntıları oluyor.

Normal kalorifer sistemi ile ısınayım diye, eve radyatör döşettim. Petekler vs için 6000 TL para harcadım. Henüz ısıtma cihazını almadım.

Hasılı; Konforlu serinlemek için, 1600 rakım ve üzeri yayla gibi doğal ortamlara kaçmak en iyisi.

Yani, şehir yaşamını yazın olsun bırakıp gidilebilir, tabi imkanlar varsa. Türkiye de ya en alt kesim, ya da en üst kesim olduğundan çoğu insan için yazlık-kışlık kavramı imkansız şeyler. Bizim merkezi sistem var. Fakat bina ve sistem eski. Daha ne kadar gider bilemiyorum. Dış yalıtım kötü yazın ve kışın rezalet etkileri var. İşte böyle aletlerle hem kapitalizmin çarklarını döndürüyoruz, hem de yaşamaya çalışıyoruz, yapacak fazla bir şeyimiz yok. Ülke bizim, gidecek başka yerimiz yok.
  • quote:

Yani, şehir yaşamını yazın olsun bırakıp gidilebilir, tabi imkanlar varsa. Türkiye de ya en alt kesim, ya da en üst kesim olduğundan çoğu insan için yazlık-kışlık kavramı imkansız şeyler. Bizim merkezi sistem var. Fakat bina ve sistem eski. Daha ne kadar gider bilemiyorum. Dış yalıtım kötü yazın ve kışın rezalet etkileri var. İşte böyle aletlerle hem kapitalizmin çarklarını döndürüyoruz, hem de yaşamaya çalışıyoruz, yapacak fazla bir şeyimiz yok. Ülke bizim, gidecek başka yerimiz yok.
    Aynen katılıyorum.

Benim tevellüt eskidi. Her ne kadar çalışma yaşamının içinde olsamda, yaza kışa eskisi gibi direnç gösteremiyorum. Hal böyle olunca kendi kendimize söyleniyoruz.

• Tavan vantilatörlerini epeyce araştırdım.

LED aydınlatmalı ve 5 devirli modellerin fiyatı epeyce pahalı.

===============================

Mesela; Koçtaş'ta satılan Blyss Ullin marka vantilatör, uzaktan kumandalı 5 hız kademesine sahip, ayrıca LED aydınlatma da var. Fiyatı; 800 TL.

Satın alırken servis tarafından kurulması isteniyorsa, web sayfasında üzerinden ödeme yapılırken, servis butonu da işaretlenmesi gerekiyormuş. Servis kurulumu için ilaveten 70 TL daha ödeme yapmak gerekiyor. Sonra Koçtaş merkezi telefonla aranınca, onlar ikamet edilen yere servis gönderiyorlarmış.

Hani vantilatör bağlandıktan sonra ses yaparsa yada ürün arızalı çıkarsa gibi durumlara karşı, aksaklığı Koçtaş bu şekilde üstleniyor yani...

Blyss marka ürünleri Koçtaş firması direkt Çin'ten kendisi getirtip, Blyss markası altında satıyor. Yani bu marka vantilatörlerin servis hizmetini yine koçtaş kendisi veriyormuş.

Toplamda 870 TL epeyce pahalı yani...

================================

Bir de yarı fiyata şu ürün var;

Migros'ta satılan TOUCH ME FZ52-4W1L tavan vantilatörü var. Fiyatı; 400 TL. Aydınlatma normal ampul ile... Uzaktan kumandalı 3 hız kademesine sahip.

Bu Touch Me markasının servis hizmetleri Migros'un İstanbul'daki merkezi imiş. Ürünün arızalanması halinde, ürünü satın alınan Migros mağazasına teslim etmek gerekiyormuş. Mağaza arızalı ürünü alıp, Migrosun İstanbul Merkezinde tamir ettirip müşteriye geri yolluyormuş.

Koçtaş firması, Blyss marka vantilatörleri Çin'den getirip burada satıyormuş. Yani yerli ürün değilmiş.

Aynı şekilde Migros firması Touch Me vantilatörleri Çin'den getirip burada satıyormuş. Yani yerli ürün değilmiş.

Hasılı; garanti süresi dolduktan sonra ürünler arızalanırsa, yedek parça temini imkanı da kalmıyor.

Kafa da epeyce karıştı, neyi nereden alacağıma henüz karar veremedim.

Bu LED aydınlatma özelliği olmasa da olur diye değerlendirmekteyim.

Ancak Blyss Ullin marka üründe 5 hız kademesi olması, önemli bir özellik. Zira vantilatörü çalıştırdıktan sonra, rahatsız etmeyecek bir hız kademesi ile çalıştırmak, kullanım konforu açısından önemli haliyle...

Forumda tavan vantilatörünün dönme hızı konusunda epeyce modifiye yapanlar olmuş ;https://forum.donanimhaber.com/vantilator-hizi-daha-cok-dusurulebilir-mi--50484399

==================================

Hani diyorum, git migrostaki 400 TL olan ürünü satın al. Hızı yüksek gelirse, forumda anlatıldığı şekilde hız modifiyesi yaptırıp kullan.

Hasılı; aklım karıştı. Biri 400 TL. diğeri 800 TL. yarı yarıya fark var. Her ikisi de az para değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Temmuz 2018; 18:46:35 >

hangi migros ta satılıyor bu vantilatör, bizim buradaki migros da göremedim, büyük mağazalarda mı satılıyor acaba

ayrıca içinde ki ampulü led li ampul le değiştirsek olmuyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: garcibaba

hangi migros ta satılıyor bu vantilatör, bizim buradaki migros da göremedim, büyük mağazalarda mı satılıyor acaba

ayrıca içinde ki ampulü led li ampul le değiştirsek olmuyor mu
    Bi dünya Migros mağazası var. Mağazalardan birine sorarak, genel merkezine telefon açarak yada internetten bakarsanız Touch Me markası olarak çok sayıda model var.

Benim bahsettiğim model şu ;

Şuradaki PDF dosyasında da resim ve kısa özellikleri var ;
    https://www.migros.com.tr/assets/insert/5m-702/insert.pdf

Yani şu resimdeki ürün 400 TL
     Tavan Vantilatörü

LED ampul satın alınarak, değiştirilebilir diye değerlendirmekteyim.

Vantilatörün hangi aydınlatma parçası ile aydınlatacağı önemli değil. Bana göre... Çünkü LED takmak istenirse basit bir işlemle olur o iş.

Önemli olan pervane dönerken, hız kademe sayısının fazla olmasıdır. Hız kademesi ne kadar çok olursa, pervanenin konforu da aynı oranda fazla olur.

Bir önceki mesajımda bu forumdan link vermiştim. Orada bazı üyeler, pervanenin en düşük devirde bile hızlı döndüğünden yakınmışlar ve bazıları vantilatörün için elektronik parça ilave ederek pervanenin dönme hızını düşürmüşler.

İşte ben de bu 3 devirli ve 5 devirli vantilatörlerden hangisini alacağım konusunda kararsız kaldım.

Acaba 400 TL'ye Touch Me FZ52 modelini alıp, devir hızı yüksek olursa modifiye yaptırabilir miyim diye tereddütte kaldım yani...

Herneyse... Bence ampul tipine takılma. Konfor açısından dönme hızı hususu daha önemlidir diye değerlendirmekteyim.

brosurdeki kahve olan model güzelmiş ama bunların özellikleri kanat çapları, ürün zaman ayarlimi .. vs brosurde yazmıyor, birde kumandalı olanları ilerde sorun yaratırmı sizce

Tavan Vantilatörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 7 Temmuz 2018; 14:15:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

brosurdeki kahve olan model güzelmiş ama bunların özellikleri kanat çapları, ürün zaman ayarlimi .. vs brosurde yazmıyor, birde kumandalı olanları ilerde sorun yaratırmı sizce

Kahverengi olanın kanat çapı 42"

42 x 2.54 = 106 cm

Migrostaki Touch Me markanın çeşitli modellerinin tamamı zaman ayarlı değil, bilebildiğim kadarıyla...

Uzaktan kumandalı tavan vantilatörü kullanmadığım için, bu tip ürünlerin kumanda devrelerin sağlıklı olup - olmadığı konusunda fikrim yok doğrusu.

Faturayı saklamak gerekir. En azından 2 yıl içinde arıza yaparsa, iade etme yada tamir ettirme imkanı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Kahverengi olanın kanat çapı 42"

42 x 2.54 = 106 cm

Migrostaki Touch Me markanın çeşitli modellerinin tamamı zaman ayarlı değil, bilebildiğim kadarıyla...

Uzaktan kumandalı tavan vantilatörü kullanmadığım için, bu tip ürünlerin kumanda devrelerin sağlıklı olup - olmadığı konusunda fikrim yok doğrusu.

Faturayı saklamak gerekir. En azından 2 yıl içinde arıza yaparsa, iade etme yada tamir ettirme imkanı olur.

Alıntıları Göster
    Hocam tavan pervaneleri 200 tl bütçem var sizce yeteri kadar serinletiyor mu?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.