Şimdi Ara

TATLISES ÇİĞKÖFTE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
8.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 9 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 43
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 11
  • Ortalama Mesaj Aralığı 34 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 3
  • Favoriye Eklediklerim 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • next-urla (11 mesaj) fairstars (6 mesaj) Freut Mich (5 mesaj) cobalt_evan (5 mesaj) ksk_mehmet (4 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (39 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> TATLISES ÇİĞKÖFTE
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Binbaşı
    1422 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    izmirde varwww.tatlisescigkofte.com da subeleri var
  • Yarbay
    2595 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: next-urla

    izmirde varwww.tatlisescigkofte.com da subeleri var

    inönü caddesinde varmiş yarın deneyeyim.Teşekkürler
  • Yarbay
    2987 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: cobalt_evan

    quote:

    Orijinalden alıntı: next-urla

    izmirde varwww.tatlisescigkofte.com da subeleri var

    inönü caddesinde varmiş yarın deneyeyim.Teşekkürler

    Havuzlu kavşağın karşısında hacı , bende geçerken görüyorum arada , denemek nasip olmadı daha.
  • Yüzbaşı
    379 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    dikkat edin bazı firmalar çi köftelerine monosodyum glutamat (MSG) koyuyorlar.

    MSG hakkında en ufak bilgin var mı ? fikir sahibi olmak bilgi sahibi olmak demek değildir. MSG'yi güvenilir kaynaklardan araştır sonra gel tekrar yaz lütfen...

    Saçma Sapan konuşma be.! Halkın sağlığıyla oynamak ve Kanser riski olan maddeyi kullanmayı mı savunuyorsun. Git önce öğrende gel.

    :) bu söylediğini mesleğime hakaret olarak sayıyorum. msg'nin kanser yapıcı hiç bir etkisi yoktur. DAha doğrusu bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. kulaktan dolma bilginle gelip bana burada artislik yapma. araştır diye boşa demedim. rezil etme kendini boşa.


    http://www.food-info.net/tr/intol/msg.htm

    http://blog.milliyet.com.tr/hazir-corbalari-zevkle-ve-guvenle-icelim-mi-/Blog/?BlogNo=62493

    her siteye güvenme. bilimsel verilere bakarak yorum yap.

    not : gıda mühendisiyim...




  • Teğmen
    112 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    dikkat edin bazı firmalar çi köftelerine monosodyum glutamat (MSG) koyuyorlar.

    MSG hakkında en ufak bilgin var mı ? fikir sahibi olmak bilgi sahibi olmak demek değildir. MSG'yi güvenilir kaynaklardan araştır sonra gel tekrar yaz lütfen...

    Saçma Sapan konuşma be.! Halkın sağlığıyla oynamak ve Kanser riski olan maddeyi kullanmayı mı savunuyorsun. Git önce öğrende gel.

    :) bu söylediğini mesleğime hakaret olarak sayıyorum. msg'nin kanser yapıcı hiç bir etkisi yoktur. DAha doğrusu bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. kulaktan dolma bilginle gelip bana burada artislik yapma. araştır diye boşa demedim. rezil etme kendini boşa.


    http://www.food-info.net/tr/intol/msg.htm

    http://blog.milliyet.com.tr/hazir-corbalari-zevkle-ve-guvenle-icelim-mi-/Blog/?BlogNo=62493

    her siteye güvenme. bilimsel verilere bakarak yorum yap.

    not : gıda mühendisiyim...

    Hala saçma sapan konusuyorsun. Verdiğin Blogdaki yazılara mı güvenelim (!) şimdi ne yapalım bilemedim ki. Aman ne yararlı kaynaklar .bence işletmeci gibi bir halin var.




  • Yarbay
    2595 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Feel Me

    quote:

    Orijinalden alıntı: cobalt_evan

    quote:

    Orijinalden alıntı: next-urla

    izmirde varwww.tatlisescigkofte.com da subeleri var

    inönü caddesinde varmiş yarın deneyeyim.Teşekkürler

    Havuzlu kavşağın karşısında hacı , bende geçerken görüyorum arada , denemek nasip olmadı daha.

    eyw hocam.bilgi icin tesekkurler



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |




  • Yüzbaşı
    379 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    dikkat edin bazı firmalar çi köftelerine monosodyum glutamat (MSG) koyuyorlar.

    MSG hakkında en ufak bilgin var mı ? fikir sahibi olmak bilgi sahibi olmak demek değildir. MSG'yi güvenilir kaynaklardan araştır sonra gel tekrar yaz lütfen...

    Saçma Sapan konuşma be.! Halkın sağlığıyla oynamak ve Kanser riski olan maddeyi kullanmayı mı savunuyorsun. Git önce öğrende gel.

    :) bu söylediğini mesleğime hakaret olarak sayıyorum. msg'nin kanser yapıcı hiç bir etkisi yoktur. DAha doğrusu bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. kulaktan dolma bilginle gelip bana burada artislik yapma. araştır diye boşa demedim. rezil etme kendini boşa.


    http://www.food-info.net/tr/intol/msg.htm

    http://blog.milliyet.com.tr/hazir-corbalari-zevkle-ve-guvenle-icelim-mi-/Blog/?BlogNo=62493

    her siteye güvenme. bilimsel verilere bakarak yorum yap.

    not : gıda mühendisiyim...

    Hala saçma sapan konusuyorsun. Verdiğin Blogdaki yazılara mı güvenelim (!) şimdi ne yapalım bilemedim ki. Aman ne yararlı kaynaklar .bence işletmeci gibi bir halin var.

    şu anda işsiz bir gıda mühendisiyim... üretici değilim... ben her katkı maddesi için konuşmuyorum. sadece msg zararlı değildir en azından şu an için kanıtlanmış bir zararı yoktur diyorum. sucuğa konan katkı maddeleri bilseniz msg koysunlar diye dua edersiniz... tekrar ediyorum her katkı maddesi kötü değildir. limitler dahilinde kullanıldığı sürece insanlara zararı yoktur.

    limitler belirlenirken fareler üzerinde veya ayvanlar üzerinde deneyler yapılır, hayvana zarar veren limitin %1'i oranında kullanılmasına izin verilir. yani bir fareyi 10 yılda öldürebilecek bir limitin %1'i insana ne kadar etki eder orası tartışılır. bu tüm katkı maddeleri için geçerlidir.




  • Teğmen
    112 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23

    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich

    dikkat edin bazı firmalar çi köftelerine monosodyum glutamat (MSG) koyuyorlar.

    MSG hakkında en ufak bilgin var mı ? fikir sahibi olmak bilgi sahibi olmak demek değildir. MSG'yi güvenilir kaynaklardan araştır sonra gel tekrar yaz lütfen...

    Saçma Sapan konuşma be.! Halkın sağlığıyla oynamak ve Kanser riski olan maddeyi kullanmayı mı savunuyorsun. Git önce öğrende gel.

    :) bu söylediğini mesleğime hakaret olarak sayıyorum. msg'nin kanser yapıcı hiç bir etkisi yoktur. DAha doğrusu bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. kulaktan dolma bilginle gelip bana burada artislik yapma. araştır diye boşa demedim. rezil etme kendini boşa.


    http://www.food-info.net/tr/intol/msg.htm

    http://blog.milliyet.com.tr/hazir-corbalari-zevkle-ve-guvenle-icelim-mi-/Blog/?BlogNo=62493

    her siteye güvenme. bilimsel verilere bakarak yorum yap.

    not : gıda mühendisiyim...

    Hala saçma sapan konusuyorsun. Verdiğin Blogdaki yazılara mı güvenelim (!) şimdi ne yapalım bilemedim ki. Aman ne yararlı kaynaklar .bence işletmeci gibi bir halin var.

    şu anda işsiz bir gıda mühendisiyim... üretici değilim... ben her katkı maddesi için konuşmuyorum. sadece msg zararlı değildir en azından şu an için kanıtlanmış bir zararı yoktur diyorum. sucuğa konan katkı maddeleri bilseniz msg koysunlar diye dua edersiniz... tekrar ediyorum her katkı maddesi kötü değildir. limitler dahilinde kullanıldığı sürece insanlara zararı yoktur.

    limitler belirlenirken fareler üzerinde veya ayvanlar üzerinde deneyler yapılır, hayvana zarar veren limitin %1'i oranında kullanılmasına izin verilir. yani bir fareyi 10 yılda öldürebilecek bir limitin %1'i insana ne kadar etki eder orası tartışılır. bu tüm katkı maddeleri için geçerlidir.

    MSG (çin tuzu) zararları;


    1-Kanser, Alzheimer, Huntington, Parkinson gibi hastalıklara yol açmak.
    2-Bebeklerde ve çocuklarda zeka gelişimini yavaşlatma.
    3-Fazla miktarda kullanıldığında baş ağrısı, (migreni olanlar için) migreni tetikleme, ensede yanma hissi
    4-Düzenli tüketiminde; yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, böbrek ve karaciğerde önemli hasarlar.


    Ben sustum yukardaki maddeler konussun.




  • Yüzbaşı
    379 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich
    Hala saçma sapan konusuyorsun. Verdiğin Blogdaki yazılara mı güvenelim (!) şimdi ne yapalım bilemedim ki. Aman ne yararlı kaynaklar .bence işletmeci gibi bir halin var.


    quote:

    Orijinalden alıntı: abrahamme
    Yasak hocam. Sağlık bakanlığı yasaklamıştı en son. hatta içerisinde bulundurduğu için tuzot bile yasaklanmıştı. araştırayım detayını yazarım buradan.

    Bu arada gıdacısın anlıyorum ama, hiç bir zararı yok demek doğru bir cümle değil. zararı olmadığı bilimsel olarak ıspatlanmadığı sürece "zararlı olup olmadığı bilinmemektedir " denir. Zararsızdır denmez.

    bu siteyede güvenilir değil derseniz bir daha yorum atmayacağım...


    http://www.ggd.org.tr/sehir_efsaneleri2.php?id=50


    Aldatıcı e-posta

    MONO SODYUM GLUTAMAT

    Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel
    olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor. Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.

    MSG ZARARLI MI ?
    Buna okuduktan sonra siz karar verin.

    Bu madde Nörotoksin.
    Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve
    buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA (Epilepsi) Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite. Büyüme hormonu baskılanması.
    Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet. Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar.

    Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki
    bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor. Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta.
    Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, DONDURMALAR,
    renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var. Şimdi diyeceksiniz ki,
    Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar? Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kar etmek,çok daha büyümektir.
    Bu mamuller, al benisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur. Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız. Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta. Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz.

    Mesela Cips. Semt pazarlarında 3 kg. patatesi 1 ytl.ye alabilirsiniz. Oysa ki 50 gram CİPS 1 liradır. Yani 1 kg. Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında
    bile değiliz. Olumsuz etkileri de cabası. Ya bu mamulleri üretenler !....
    Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik
    ve doğaldır.

    Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi,
    burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı?
    Ben henüz rastlamadım.

    Gelelim genel sağlık boyutuna;
    Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyaliz cihazına
    bağlı yaşamaya mahkûm edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12'sineçıkması ve benzerleri. Ve sizlerinde aklınıza gelebilen yeni hastalıklar. Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler. Bu da
    madalyonun diğer karlı yüzüdür. Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar bir çok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi.

    Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı?
    Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır.
    Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım, genel kültür alanında
    yetersiz kaldığından, yeni nesiller tehlikenin farkında değildirler...

    Doğrusu

    Mono Sodyum GlutamatL-Glutamik asit ve amonyum, kalsiyum, monosodyum ve potasyum tuzları, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) bağlı Gıda Katkı Maddeleri Ortak Uzmanlar Komitesi (JECFA) tarafından 1988 yılında değerlendirilmiştir. Komisyon, bu değerlendirme sonucunda özellikle bağırsak ve karaciğer dikkate alınarak yapılan analiz sonuçlarında olumsuz artışlar meydana geldiğini fakat bu durumun ancak aşırı yüksek miktarların (30 mg/kg vücut ağırlığı) uygulanması sonucu ortaya çıktığını belirtmiştir. Monosodyum glutamat (MSG) alımı sonucunda glutamatın plasenta zarını geçmediği görülmüştür. Bebeklerin glutamatı yetişkinler gibi metabolize ettiği tespit edilmiştir.

    Geleneksel toksisite çalışmaları MSG'nin çeşitli gıdalarla alımının herhangi spesifik toksik veya kanserojenik bir etkisinin olmadığını ve üreme ve teratoloji çalışmalarında herhangi olumsuz bir sonuca sebep olmadığını göstermiştir. İnsanlarla yapılan çalışmalarda MSG'nin "Çin Restaurantı Sendromu" veya diğer bazı özel rahatsızlıklarla doğrudan bir ilişkisinin saptanamaması nedeniyle JECFA tarafından glutamik asit ve tuzları için "Günlük kabul edilebilir düzey (ADI) belirlenmemiştir" ibaresinin konmasına karar verilmiştir. Bebekler için de ilave olumsuz bir durum tespit edilmemiştir.

    1991 yılında Avrupa Birliği'nin Bilimsel Gıda Komitesi (SCF) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda da benzer veriler elde edilmiştir. Amerikan Deneysel Biyoloji Derneği (FASEB) ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından 1996 yılında yapılan değerlendirmelerde ise MSG'ye karşı hassas olan bir grubun (örn. astımlı hastaların) olabileceği göz ardı edilmeksizin JECFA ve SCF tarafından yapılan değerlendirmeler desteklenmiştir.

    Sonuç olarak, doğrudan bir ilişki tespit edilememekle birlikte MSG'nin bazı hassas gruplarda allerjik reaksiyonlara sebep olabileceği çeşitli çalışmalarda ifade edilmiştir. Bu çalışmalarda, MSG'nin alındığı miktara ve kişinin sağlık özelliklerine bağlı olarak kusma, baş ağrısı, kasılma ve güçsüzlük gibi kısa süreli etkilerin görülebildiği öne sürülmektedir. Diğer taraftan, uzun vadeli klinik çalışmalar ve laboratuvar çalışmaları MSG'nin güvenli bir katkı maddesi olduğunu ortaya koymaktadır. Serbest haldeki glutamatın bazı gıdaların doğal bileşeni olması ve ayrıca katkı maddesi olarak MSG'nin kullanıldığı dozların toplam diyetteki yükü belirgin şekilde arttırmaması da bu fikri desteklemektedir.MSG, Amerika, Avrupa Birliği ve Türk Gıda mevzuatlarına göre kullanımı yasal olan bir gıda katkı maddesidir. Avrupa Birliği mevzuatının gıda katkıları, renklendiriciler ve tatlandırıcılar konusunu düzenleyen 95/2/EC kodlu direktifi, izin verilen limitler içindeki kullanımına yasal güvence sağlar.

    En son 22.05.2008 tarihinde güncellenen Türk Gıda Kodeksi "Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Gıda Katkı Maddeleri Tebliği"ne göre tüm gıda maddelerinde glutamik asit veya tuzlarının kullanım limiti 10 g/kg, çeşni maddelerinde ise QS (Belirlenmemiş miktar, Quantum Satis) olarak verilmektedir. Amerika'da ise serbest toplam glutamat miktarı yüksek olan gıdalarda bu değerin etiket üzerinde belirtilmesi ön görülmüştür.Tüm katkı maddeleri için olduğu gibi MSG için de doz kritik olan husustur. Normal koşullarda fayda sağlamak amacıyla gıdaya ilave edilen çeşitli maddeler bazı durumlarda olumsuz etkilere de sebep olabilmektedir. Bu durum genellikle katkı maddesinin fazla veya yanlış kullanımı, üretimin veya depolamanın yanlış bir basamağı sırasında ilavesi veya katkı maddesinin saflığının ya da kalitesinin düşük olması nedenleri ile ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle, katkı maddelerinin, ara basamak ürünlerinin ve son ürünün kalite ve güvenilirlik açısından düzgün şekilde kontrollerinin yapıldığı bilinen, Tarım Bakanlığı tarafından onay almış, denetlemelere tabi tutulan ürünlerin tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak bu şekilde, diğer tüm konularda olduğu gibi katkı maddelerinin uygunlamasında da gerekli kontrollerin yapıldığına güvenmek mümkün olacaktır. Aksi takdirde kontrolsüz şekilde tatbik edilen herhangi bir başka madde de sağlık üzerinde olumsuz etkilere sebep olabilecektir. Burada dikkate alınması gereken husus, her hangi bir maddenin güvenliğinden bahsederken bunun çevre koşullarından, beraberinde tüketilen diğer maddelerle olan etkileşiminden, miktarından ve maruz kalma süresinden bağımsız düşünülemeyeceğidir.

    (Kaynaklar: Branen et al., 2001. Food Additives, 2nd Edition, CRC Press; Walker and Lupien, 2000. The Safety Evaluation of Monosodium Glutamate. J. Nutr. 130: 1049–1052.Prescott and Young, 2002. Does information aboutMSG (monosodium glutamate) content influence consumer ratings of soups with and without added MSG? Appetite , 39, 25-33.James, 2003. The Respiratory Tract and Food Hypersensitivity, Blackwell Publishing, NY.Macfarlane, 2002. Integrating the consumer interest in food safety: the role of science and other factors. Food Policy 27, 65–80. Walker, 1999. The Significance of Excursions above the ADI, Case Study: Monosodium Glutamate. Regulatory Toxicology and Pharmacology 30, 119–121)




  • Teğmen
    119 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: 01cagatay23


    quote:

    Orijinalden alıntı: Freut Mich
    Hala saçma sapan konusuyorsun. Verdiğin Blogdaki yazılara mı güvenelim (!) şimdi ne yapalım bilemedim ki. Aman ne yararlı kaynaklar .bence işletmeci gibi bir halin var.


    quote:

    Orijinalden alıntı: abrahamme
    Yasak hocam. Sağlık bakanlığı yasaklamıştı en son. hatta içerisinde bulundurduğu için tuzot bile yasaklanmıştı. araştırayım detayını yazarım buradan.

    Bu arada gıdacısın anlıyorum ama, hiç bir zararı yok demek doğru bir cümle değil. zararı olmadığı bilimsel olarak ıspatlanmadığı sürece "zararlı olup olmadığı bilinmemektedir " denir. Zararsızdır denmez.

    bu siteyede güvenilir değil derseniz bir daha yorum atmayacağım...


    http://www.ggd.org.tr/sehir_efsaneleri2.php?id=50


    Hocam ben FDA ya güvenmiyorum ki GGD (dernek) ye güveneyim. Dernek hocam bu dernek. MSG üreten veya kullanan bir firma gelip 1 milyon TL bağış yapsa fare zehirine bile zararsız derler. FDA mesela, okadar zararlı şeylere onay vermiştir ki ben okuyunca şok olmuştum. Şuanda FDA msg zararlı dese ne olur sana söylüyeyim;

    Fastfood ile yaşayan ABD ekonomisi çöker hocam. sabah akşam hamburger yiyen, hazır çorba çay meyve suyu vs içen bir ülkede msg zararlı dersen isyan çıkar iç savaş çıkar. FDA böyle birşey diyecek g..e sahip değil malesef.

    msg konusunda herşey bir yana, sırf iştah açtığı ve fazla yemeye (obezite) sevk ettiği için bile zararlıdır. ABd obezite ile savaş için yılda kaç milyar dolar harcıyor bir araştır. Tek sebebi fastfood.

    Yani işin özü, bir takım gıda üreticileri msg için zararsız diyebilir. Bu ticari bir kaygıdır anlarım. Sözüm size değil yanlış anlamayın. Bir zamanlar sigaraya "sağlığa yararlıdır, sizi rahatlatır" diyorlardı ve reklamlarda bu slaganla anlatılırdı.
    |
    |




Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Radyo Dinle
Instagram takipçi satın al
Pubg mobile uc
Ko Cuce
konkasör
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,375
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.