Şimdi Ara

Tasarım ödüllü BYD Seal, 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BYD'nin her modeli iç ve dış tasarım olarak farklı karakterlere sahip. Seal da bu ailenin en dinamik üyesi olarak karşımıza çıkıyor. Düşük ön profili ve coupe silüetiyle 0.21 gibi ekstra düşük bir hava sürtünme katsayısına sahip olmayı başaran model, bunu yüksek performansıyla da perçinleyecek gibi görünüyor. BYD Seal'ın bu tasarımla iF tasarım ödülü aldığını da eklemeden geçmeyelim.

Dış tasarım

%100 elektrikli BYD Seal; 4800 mm uzunluğa, 1875 mm genişliğe, 1460 mm yüksekliğe ve 2920 mm gibi uzun bir aks mesafesine sahip. Boyut olarak D-Sedan segmentinde kendine yer bulan modelin önünde C formu oluşturan ince farlar, dikey hava girişleri ve birleştiğinde X benzeri bir tasarım oluşturan ışık imzası dikkat çekiyor. Yan tarafta ise 235/45 Continental lastikler ve 19 inçlik jant seti ile birlikte gizli kapı kolları göze çarpıyor.

BYD Seal'ın yan aynalarında NFC ibaresi dikkat çekiyor. Bu da bizlere, otomobile girme ve çalıştırma işlemini anahtara ihtiya duymadan bir kart vasıtasıyla gerçekleştirebileceğimizi gösteriyor. Arka tarafta ise boydan boya uzanan LED stoplar, sportif bir görünüm sunan dikey (sahte) hava kanalları ve otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını gösteren 3.8s ibaresi yer alıyor.

İç tasarım

Sportif görünüm BYD Seal'ın iç mekanında da sürüyor. Deri ve nubuk kumaş karışımı kaliteli malzemelerin kullanıldığı alanda, tasarımıyla adeta bir uçağın kanatlarını anımsatan üç kollu direksiyon yer alıyor. Hemen arkada, tablet ekran şeklinde yer verilen, sürüş sırasındaki gerekli bilgi ve uyarıların yer aldığı 10.25 inç dijital gösterge paneli mevcut.

Ayrıca Bkz.2024 Toyota Crown Sport, Japonya'da satışa sunuldu

Ortada ise 15.6 inçlik büyük bir dokunmatik multimedya ekranı karşımıza çıkıyor. Diğer modellerdeki gibi dikey yada yatay şekilde döndürülebilen bu ekran, Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip. Arayüzü oldukça anlaşılır, menüler arası geçiş ise fazlasıyla hızlı ve akıcı şekilde gerçekleştirilebiliyor. 12 hoparlörlü Dynaudio ses sistemi, Hi BYD komutuyla aktif olan sesli kontrol sistemi, panoramik cam tavan, elektrikli bagaj kapağı, elektrikli, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar gibi donanımlar da standart özellikler arasında.

Motor ve batarya seçenekleri

BYD Seal, arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip. Tek motorlu versiyonda 230 kW güç ve 360 Nm tork sunulurken, çift motorlu versiyonda bu değerler 390 kW ve 670 Nm olarak karşımıza çıkıyor. Son hızı 180 km/s olarak açıklanan modelin arkadan itişli versiyonu 0-100 km/s hızlanmasını 5,9 saniyede tamamlarken, çift motorlu versiyonda bu süre yukarıda da belirttiğimiz gibi 3,8 saniyeye kadar düşüyor.

82.5 kWsa'lik büyük bataryası ve iki motor nedeniyle ağırlığı 2185 kg'a kadar çıkabilen modelde markanın ünlü Blade bataryası kullanılıyor. Her iki versiyonda da standart olarak sunulan bu batarya, WLTP'ye göre (arkadan itişli versiyonda) 570 km'ye kadar, şehir içi kullanımda ise 690 km'ye kadar sürüş menzili sunuyor. Standart ısı pompası ile kombine edilen batarya yönetim sistemi ile verimli bir otomobil olarak karşımıza çıkan modelin ortalama enerji tüketimi ise AWD versiyon için 18.2 kWsa/100 km olarak açıklanmış durumda.

Fiyat

BYD Seal'ın Avrupa'daki başlangıç fiyatı 44.900 euro. Dört tekerlekten çekişli versiyon ise 50 bin euro civarında başlangıç fiyatına sahip.

• çok güzel olmuş. Tasarım ödüllü BYD Seal, 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelecek 

videonun 50.saniyesi çok iyi. "doğuştan elektrikli bir otomobil, sonradan içten yanmalı bir modelden devşirme değil." acaba burada lafı kime dokunduruyor? Tasarım ödüllü BYD Seal, 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelecek 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 6 Ekim 2023; 20:13:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ön far posche taycan

• Gelsinler hemen bir turkiyeye fabrika acsinlar.. Hem avrupaya satislari daha uyguna gelir, hem bizim ulkeye %50 cin vergisi olmadan domine ederler… Hem de biz alinan yatirim/gereken is gucu ile de nemalaniriz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O içeride dikine yerleştirilmiş 32 inch tv nedir öyle! Dışını ben de beğendim ama içi olmamış…

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 7 Ekim 2023; 11:54:21 >
  • Yan görselde kapı altı giden aşağı kırılan çizgi formu bozmuş

• Bu araç Türkiye'ye özel bir çalışma yapılmadığı sürece 2.5m civarlarında dolaşır daha azı bana göre biraz zor, KIA EV6 'yı Hyundai IONI5-6 ve adını aklıma gelmeyen segmentindeki diğer araçları satışta ezer geçer.

Tabi burada unutulmaması gereken şey kim 2.5-3m parayı basıp c-SUV vb araç yerine gidip klasik tipte bir sedan alır???
    maho tabirle Sedanların SUV'umsu Cross'umsu bir formatını bulunur SEDAN NEXT olarak getirilirse ancak tutulma şansı var hepsi o kadar.

@ Bu aracın 1.5 olma şansı yok avrupa'da 44binEU yahu :)

Aracın tasarımı birçok model'den esinlenerek yapılmış güzel de olmuş :)))

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

O ekran dönebiliyor

dönebiliyor olması güzel olabilir ama yine de tasarım olarak facia bence...Tasarım ödüllü BYD Seal, 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelecek ilk yorumumu resimdeki görsele göre yapmıştım. şimdi videoyu izleyince yatay-dikey dönebiliyormuş. yatay pozisyonda bir tık daha iyi ama ben "dönebiliyor" denince sürücüye doğru dönebiliyor anlamıştım açıkçası...aracın dışı muhteşem ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 7 Ekim 2023; 19:25:59 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Gerçekten 700 KM bir elektrikli otomobil için şu an çok güzel.Lakin bu değerler ülkemizde yakalanır mı bilmiyorum.

Eğer bu olabilirse peynir ekmek gibi olmasada baya bir alıcı kitlesi oluşur.

Uzun seneler ülkemizde ( istedikleri donanı getirip yada boş donanımları yüksek fiyata satan ) at koşturan markalar düşünsün bundan sonra.Çinlliler Avrupa ve dünyada ki otomobil piyasasının %50 ve daha fazla pazar payı yakalamaya başladı.Akın akın Çin istilası başladı...

• arabanın gücü 530 beygir. son hızı Han'da olduğu gibi 180 le sınırlamasalar bari. Çok rahat 250'yi görür bu Seal. Tasarım ödüllü BYD Seal, 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelecek 

• BYD dünya otomobil piyasasında Tesla'yı geride bırakmıştı. BYD ülkemizde de Tesla'yı geride bırakabilir. Geely'nin de yeniden ülkemize gelmesi süpriz olmaz Chery, Tesla ve BYD'den sonra ben Geely'e de bekliyorum

• Bu tabletlerde hediyesimi?

Tasarım ödüllü BYD Seal, 2024'ün ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TORU-NAGA -- 9 Ekim 2023; 13:10:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.