Şimdi Ara

Tartışırken dürüst müsünüz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir konuyu tartışırken, maksat tartışmadan galip çıkmak olsun da ne olursa olsun diyenlerden misiniz? Yoksa haklı olduğu yerde haklıya hakkını verir misiniz?

Not: Bu konuya geniş bir katılım beklemiyorum. Çünkü doğru yanıt vermek çoğu kimsenin işine gelmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 19 Ağustos 2025; 16:7:57 >

Ama benim gibi düşünen %1 falandır toplumda. Bizde herkes haklı her tartışmasında veya eyleminde.

Adam öldüren bile kendini haklı gösterecek bahaneler buluyor. Vicdanı kalmamış zira bu toplumun.

Güneşin doğuşunu yakalayamazsınız. Yağmuru durduramazsınız. Suları durgunlaştıramazsınız. Havayı temizleyemezsiniz.
    Hayatta kalma arzusunu hafifletemezsiniz. Şartlar için pazarlık yapamazsınız. Çağrıyı göz ardı edemezsiniz. Neden isteyesiniz ki?
    Doğa evcilleştirilemez. Onu böyle kabul edin!

Gelen yanıtlara cevap yazmıyorsam üşendiğim içindir.
  • Tartismiyorum. Bir konu hakkinda fikrimi soylerim, karsimdakinin fikrini dinlerim . Bu onu tanimami saglar, ama ne insanlara fikrimi empoze etmeye calisirim ne de onun fikrini degistirmeye.

Ben boyle yaptim diye anlatirim ben boyle dusunuyorum derim. Onu dinlerim okasar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dürüst olduğumu düşünürüm; ama bu konuyu okuyunca, “Acaba öyle miyim?” diye de düşündüm. Hepimizin görüşlerinin önyargılarla şekillendiği bir gerçek. O yüzden bir konuya dair verdiğimiz hüküm, aslında peşin hüküm gibi bir şey oluyor. Kaç kişi belirli bir fikir üzerine iki dakikadan fazla düşünmüştür? Ağzımızdan bir konuya ilişkin argümanlar çıkmadan önce, kaçımız bu argümanların sağlam ve test edilmiş olduğuna kani olmuştur? İçinde yaşadığımız kültürün bir cenahında yer alıp diğer cenahları yanlış, kendimizi doğru varsaymışızdır. Bunun örneklerini çoğaltmak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbey617 -- 19 Ağustos 2025; 22:47:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.