Şimdi Ara

Tarım ve Hayvancılık üzerine gelin muhabbet edelim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • önce şu değerli topraklara sanayi,toki ucubeleri,yapılaşmaya son vermek lazım. tertemiz araziye tek başına gelip fabrika çöküyor.toprak sınıflandırması yapılmalı, suyu olan,toprağı verimli alana ne olursa olsun bina izni vermeyecek. devlet özel şirketlere yetki verecek, çiftçilik yapamayan kişilerin toprağını şirket kiralayıp,çiftçiye vereceği diğer hizmetlerle kiralayacak. icar için kimse koşturmayacak. şu her etkinlikte tarımı gereksiz gösteren ticaret odası başkanları, sanayicilerin telefon alıyoz bu kadar ton buğday,nohut,fasülye veriyoruz diyenlerin ağzına kürekle vurulacak. şimdi de nohut,fasülye filan ithal eder haldeyiz. çok mu iyi bir şey. aracılara dokunacaklarını sanmıyorum. kooperatifleşme olayında ise kaç tane örnek gördüm yönetime geçenler kaymağını bol kepçe yiyiyor. sonuç hezimet.benim hayalim köyler birleşip kimi taşımacılık,kimi halde aracı, eğitim alan çocuklardan kimi toprak analizi, ürün planlaması, pazar araştırması,teşvik ve ihracat konularında danışmanlık verecek.parayı birbirlerine hizmet vererek kazanacaklar.




  • Salvatuon kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediğiniz şeylerin tamamına yakını çks sisteminde zaten var. Mesele şu ki Türkiye de tarım ilkel yapılıyor. Zaten konyada , çukurovada , barak ovasında , harran ovasındaki çiftçilerin hepsi bu şekilde üretim yapıyorlar. Ben Arazi toplulaştırma projelerinde çalışıyorum ; temel mantık olarak küçük ve parçalı arazilerin bir araya gelerek büyük ve düzgün araziler oluşturacak şekilde planlanması , yeni yollar , sulama kanalları , tahliye kanalları yapılması olarak tanımlanabilir. Bizim çiftçilerimizde (insanımızda) öyle bir kafa yapısı varki tarlaları birleşmesin mevcut yerinde kalsın istiyor ondan sonra hem araziyi düzgün sulayamıyor hemde küçük alanlı tarlalarda tarım yapıyor. Hollanda gibi ülkelerin tarımda gelişmiş olmasının temel sebebi bu söylediğim işlemi neredeyse 100 yıl önce yapmalarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liltics -- 20 Şubat 2018; 9:36:46 >
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Hocam GAP kağıt üzerinde evet mükemmel bir proje. Ama bu ülkede uygulanabilirliği bence yok. Hem devlet olarak hem millet olarak yeterli eğitimde değiliz. Çalıştığım projeler tarıma yönelik Arazi toplulaştırma projeleri ; Gap projesi kapsamında yer alıyor. Devlet projeye yeterince bütçe ayırmıyor sırf yapıyoruz demek için yapıyor (hatta ve hatta bana kalırsa kamulaştırma parasına toplulaştırma yapıyor ; hem sulamayı aradan çıkarıyor hem toplulaştırmayı). Arazide tesfiye ve ıslah yapmıyor , düzgün sulama ağı yaptırmıyor , düzgün yol yaptırmıyor , düzgün denetlemiyor saymakla bitmez. Vatandaş ise bunun yanında tamamen yeniliğe kapalı ; en ufak bir arazisinin yer değiştirmesini birleşmesini istemiyor , miras ve hisse problemlerini çözmüyor , bizim projelerimizi kadastro projesi olarak (ifraz , tevhid ) görüyor vs vs.
  • Bende katkı yapmak isterim,konu çok güzel.



    Öncelikle şuan ki tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirmek bir yana izlenen bir yol,bir hedef dahi olmadığını görüyoruz hepimiz.Maalesef sözde üretimi artırmak,fiyatları düşürmek için ithalat gibi saçma bir çözüme başvuruyor mevcut zeka küpü hükümetimiz.Bu sorunun bir çok çözümü olabilir ama ithalat asla..bende kendimce şöyle düşünüyorum;



    Herzaman çağın gerektirdiği şekilde yaşamalı ve düşünmeliyiz,şuan için ulaşabiliyor olsak organik tarım hepimizin tercihi olurdu.Bence ülke olarak sıradan üretimden çıkıp hem hayvansal ürünlerde hemde tarımda organik üretime geçip faydayı 2-3 kat artırmalıyız.misal normal bir sebze 2 liraysa organik olduğunda 5-6 liraları bulabiliyor fiyatları.Hollanda nasıl tarım ülkesiyse bizde organik tarım ve hayvancılık ülkesi olarak isim yapabiliriz bu konuda. Hem ülke ekonomisi karlı çıkar bundırımda hem de sağlıklı beslenebilmek üreten ülke için lüks olmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    Önce israilden aldığın hibrit tohumu kes sonra üreticinin şirketlerle değil kendi aralarında oluşturdukları organizasyonla pazara açılmalarını sağla



    3 liraya alıp 7 liraya satıyorlar kan emiciler

    ziraat mühendisimisiniz?
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-363FE96BC -- 20 Şubat 2018; 20:10:9 >
  • eşek olursan semer vuran çok olur
  • tavukçular grevde
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.