Şimdi Ara

Tarım İzni Belgesi (ACİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben yurtdışından , ülkemizde olmayan bir bitki olan Yarasa Çiçeği'nin tohumlarını sipariş ettim. Kargoyuda sürekli takip ettim ve Türkiye'ye geldiğinde UKİM'de takıldı ve evime PTT'den kağıt geldi. Kağıtta kargonuzda tohum bulunduğu ve kargonuzu almak için 1 hafta içinde gümrüğe Tarım izni belgesini fakslayınız yada mailleyiniz. Aksi takdirde göndericiye geri gönderilecektir diye. Sorum şu ; Nedir bu tarım izni belgesi? Neden gümrüğe takıldı şimdi bu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.



  • Hocam bildiğim kadarıyla yurtdışından izinsiz tohum yada bitki getirilmesi karantina önlemleri açısından yasak, bir izin belgesi alınması gerekiyor o da tarım bakanlığından alınıyordu sanırım. Yasaktaki gaye ülkede olmayan bir türün burada ne amaçla kullanılacak olması, diğer bitkiler için hastalık yönünden tehdit oluşturma ihtimali, kısaca doğal dengeye nasıl bir etkide bulunacağı bilinmemesi diye biliyorum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam biz ağaç kavunu papya tohumunu affedersiniz kadın pedi içinde kaçak getirtip ektik ilk meyvesinden tohumlarını alarak çoğaltıp fidanlarını yakınlara sattık , kaçak olmasına kaçak ve illagel ama bütün nevşehirde vürüs gibi hızlıca çovalıp yaygınlaştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanılmaz , özellikle bunu başarmanız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlleyesOnMenow -- 2 Haziran 2018; 14:54:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.