Şimdi Ara

Tarikatçıların, '5816 kalkınca göreceğiz' demesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarikatçılar, "5816 kalkınca göreceğiz" diyor. Bu yasanın kaldırılmasını dört gözle bekliyorlar. Peki, bu yasa kalkarsa ve Atatürk’e hakaret ederlerse, bu yanlarına karmı kalacak? Milyonlarca Atatürkçü buna sessiz mi kalacak, bunlara hadlerini bildirmeyecekler mi? Gerçekten bunu mu düşünüyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 30 Nisan 2025; 10:53:58 >

• Tarikatları suçlamak nasıl yanlış oluyor anlamadım. Tarikatın kendisi zaten yanlış. Tarikat diye birşey yoktur.

Tarikatlar, elinden hiçbir iş gelmeyen, beceriksiz ve kolay para peşindeki şahıslar tarafından kurulmuş yapılardır. Fettullah en güzel örneği. İlkokul 3 ten terk birisi, rüyasında göremeyeceği Amerikadaki devasa arsalı villasında, yanlış hatırlamıyorsam 30 kadar hizmetçiyle, gününü gün ederek yaşadı. Aynı şekilde Menzil tarikatının ölen gavsı seyyid abdülbaki el hüseyni denilen şahıs da, herhangi bir okuldan mezun olmamıştır. Böyle bir kayda rastlamadım. Bildiğin cahilin tekiydi. Ama peygamberin 30. nesilden torunu olduğu rivayetleri var. Bunu kullanıp, krallar gibi yaşadı.

Kısacası bu tarikat işinde iyi para var.... Ve lakin..... Gerçekten imanlı biri, tarikat kurup da, öbür dünyasını tehlikeye atmaz. Akıl ve mantığa ters. Çünkü her bir tarikat, İslam dininin parçalara ayrılması demektir.

Peygamberin son veda hutbesi kayıtlıdır ve bize 2 emanet bıraktığını, birinin sünnet, diğerinin Kuran olduğunu söylemiştir. Sünnete göre abdest alınır, namaz kılınır, hac yapılır. Bunun dışında birşeye ihtiyacımız yoktur.

Bazı tarikatlar, hadisleri ve peygamberin bazı alışkanlıklarını da sünnet diye halka dayatmıştır. Orucu hurmayla açmak, yok abdestte kol yıkanırken bilmem ne duası okumak, eve sağ ayakla girmek, tuvalete girerken bilmem ne duası okumak.... vs gibi. Bunlar sünnet değildir. Aynı her başı sarıklı ve cübbelinin pislik içinde salkım salkım sakalları gibi.

Şimdi ön bilgiyi verdikten sonra, gelelim konuya.... Bugün, Türkiyede yaşayan bütün tarikatların, Atatürkle sorunu vardır. Ortak noktaları da Atatürk düşmanlığıdır. Çünkü Atatürk, Kuranı Kerimi, halk okuyup anlayabilsin diye Türkçeye çevirtmiştir. Bu da hacı hocaların ekmeğine mal olmuştur. Nasıl olmuştura gelirsek.... Mezarlıklarda Yasin okuyan, cenazeye hatim indirtip, ruhuna gönderenlerin hükmü yoktur. Bu hocaların para kazanma safsatasıdır. Kuran da ayet vardır..... "Öldükten sonra onlara ne işittirebilirsiniz, ne de faydanız dokunur. Onlar başka bir alemdedir artık". Allahın gönderdiklerine karşı gelen hocalar...... Kısacası ucu paraya bakıyor. İşte Atatürkün Kuranı Türkçeye çevirtmesi, bunlara mal olmuştur.

Tabi şu da var.... Müslüman olduklarını iddia edip, Kuranı kendi dilinde okumayan milyarlarca da insan var. Hani diyorlar ya, Atatürk bir gecede bizi cahil bıraktı. Bu ülkenin %95 i hala cahil. Tarikatlar da bunu kullanmaya devam ediyor. Benim işyerimde bile müslümanlıktan dem vurup duran birkaç kişi var. Hatta biri tarikatta sanırım, en çok konuşan da o. Gavsı ne derse ertesi gün tebliğ ediyor. Diyorum Kuran da tam tersi veya böyle bir ayet yok.... Adam elinin altında internet, açıp bakmıyor da, bana düşman olmayı yeğliyor.

Kaldı ki, birçok şeriatla yönetildiği iddia edilen ülkeler de cahillikten ölüyor. Sadece Türkiye değil. Sudan da kadınların sünnet olayı vardır. Mısır da kısmi olarak...... Zina işleyen kadınlar taşlanarak öldürülür.... Halbuki Kuran da erkeğe ve kadına 100 sopadır bunun cezası. Ama bilmeyen bir halk için yaşasın zulüm..... İşte bunlar da tarikatların halt etmesidir. Tarikatlar bu yüzden tehlikelidir ve kapatılmalıdır.

Kaldı ki, 5816 da Adnan Menderes hükümeti tarafından çıkarılmış bir kanundur. Kendisi de dini kullanarak iktidar olmuştur ama bu kanunu neden ve niye çıkarmıştır, bunu ben de bilmiyorum.

• Onlar ne bilsin yasaları. Troller paylaşıyor, onlarda heyecan yapıyor. En son heyecanlandıklarında Lozan'dan sonra her yerden yer altı zenginliği fışkıracaktı şeklindeydi. Başka şeyler fışkırdığını anladılar. O konuyu hiç biri açmıyor artık kandırılıp rezil oldukları için :)

• bu yasa varda atatürke hakaret edilmiyormu. alenen her şey yapılıyor. bir kişiyi zorla sevdiremezsiniz.

atatürk ü sevmeyenlerin, saygı duymayanların kendilerince haklı nedenleri var. o nedenleri iyi anlayabilirseniz o kişileri asla ciddiye almamanız gerektiğini anlarsınız.

• Asıl mesele hakaret değil,onlara göre Atatürk ülkeyi ingilize vs. satmış(!) ve sözde hocaları da şapka takmadığı için vs saçma sapan sebeplerle astırmış,bunların belgeleri de bu kanunla korunduğu için gerçekleri bilmiyormuşuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt

medya veya bunların yurt dışı destekli haber aldıkları artık tarikatmıdır gazetemidir onlar ne deerse bunlarda onu pelesenk yapıyorlar dillerine kendileri birşey fikir edip düşünecek zihniyette değil bunların, tamamı bizim ülkeyi bunca sene bölmeye uğraşan ülkelerin uşakları bunlara samimiyet besleyenlerde öyle

• öyle bir şey tabi ki olmaz. neden olmaz? çünkü ayet var. kimin bakış açısı nasıldır bilemeyiz sevaplarının ve günahlarının da detayını bilemeyiz. kimin cennete kimin de cehenneme gideceğini (peygamberler hariç) kimse bilemez, anca kendince hüsnü zan edebilir. hatasız kul olmaz diye bir söz var. hatalar olacak ki ibadet yapılıp af dileyelim değil mi? sizin dualarınız olmasa ben sizi neyleyim diyor mevlamız. zamanın şartlarına göre gerçekleşen olayları sonradan değerlendirmek kolay olur. hatta iyi mi yapıldı kötü mü yapıldı mı şeklinde değerlendirmek de kolay olur. elin oğlu birbirini kırdı geçirdi, şimdi yanyana yaşıyorlar. rahmetlinin dediği gibi biz hala horoz dövüşü yapmaya devam ediyoruz. hiç bir faydası yok, olamaz da. ben kimsenin söveceğini sanmıyorum. yapan olmuyor mu oluyor tabi de herkesin yaptığı, ettiği kendine. bir örnek vereceğim. mesela, bugüne kadar erdoğan'a yönelik olarak en ağır hitap da bulunan kişi sizce kim olmuştur? bence sadece bir kişi ve o da şu anda hapiste. tasvip etmek ya da etmemek kişiye göre değişir. ama bazı şeylerin bir sınırı olmalı. olmazsa eğer bunun kimseye bir faydası olmaz. kabaca 1600 sene evvel bildirilen kuran ayetine bakın. bu şimdi bir kişi için mi söylenmiş oluyor? tabi ki değil. tamamen tüm insanların tutum ve davranışlarına istinaden uyarı. buradaki tapmak kelimesi, insan manasına da gelebilir, yönetim anlamına da gelir, bir sistem anlamına da gelebilir. artık kim neye, nasıl benzetir se ona da bir anlam verebilir. hadi bir örnek daha vereyim geçen instagramda denk geldi. bir ilahiyatçı hocalara kızıyordu. videoda şunu diyordu: peygamber din koymaz. Allah dini koyar, peygamber de dini tatbik eder. sonra haka 44,45,46 ayetlerini belirterek, eğer ki O benim vahyime, kendisi 1 harf bile ilave ederse eğer, biz onu kuvvetle yakalar, şah damarını koparırdık diyor. yani tamamını tenzih ederim, bazı hocalara istinaden diyor. haşa bak şimdi diyor Allah'a sen bize vahyettin, biz sünnete baktık, sonra hadislere baktık, sonra ictihadfa baktık, baktık ta baktık şimdi de biz sana vahiy ediyoruz benzetmesi yaparak hocaların düştüğü yanlışa vurgu yapıyor. kısaca sünnet (hakka suresindeki ayetlere göre) zaten kran'ın içinde var diyor. (konu da şu aslında kuran tek başına yeter mi...) velhasıl bu kadar bilgi varken, yasa kalkmış ya da kalkmamış, tarikatları bu şekilde suçlayacak olmak yanlış düşünceye kapılmak olur. yasa olsun ya da olmasın, adalet (varsa tabi  ) sadece bir kişiyi değil bütün insanları korur. bir kişi için çıkarılmış özel yasa var ise bu herkes için özellikle de yasanın çıkarıldığı kişi için hoş bir şey değildir. daha iyi yasalar ile koruma altına alınabilir.

En’âm Suresi 108. Ayet

Onların Allah'tan başka taptıkları hakkında kötü konuşmayın ki, onlar da haddi aşarak bilgisizce Allah hakkında kötü sözler söylemeye kalkışmasınlar. Biz her ümmete yaptıkları işleri böyle süslü gösterdik.

• Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt

Zaga da,

osuruğa gülenin, osuruk kadar aklı yoktur

derlerdi :)

ne zaman bu mevzular açılsa, aklıma bu laf geliyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Tarikatları suçlamak nasıl yanlış oluyor anlamadım. Tarikatın kendisi zaten yanlış. Tarikat diye birşey yoktur.

Tarikatlar, elinden hiçbir iş gelmeyen, beceriksiz ve kolay para peşindeki şahıslar tarafından kurulmuş yapılardır. Fettullah en güzel örneği. İlkokul 3 ten terk birisi, rüyasında göremeyeceği Amerikadaki devasa arsalı villasında, yanlış hatırlamıyorsam 30 kadar hizmetçiyle, gününü gün ederek yaşadı. Aynı şekilde Menzil tarikatının ölen gavsı seyyid abdülbaki el hüseyni denilen şahıs da, herhangi bir okuldan mezun olmamıştır. Böyle bir kayda rastlamadım. Bildiğin cahilin tekiydi. Ama peygamberin 30. nesilden torunu olduğu rivayetleri var. Bunu kullanıp, krallar gibi yaşadı.

Kısacası bu tarikat işinde iyi para var.... Ve lakin..... Gerçekten imanlı biri, tarikat kurup da, öbür dünyasını tehlikeye atmaz. Akıl ve mantığa ters. Çünkü her bir tarikat, İslam dininin parçalara ayrılması demektir.

Peygamberin son veda hutbesi kayıtlıdır ve bize 2 emanet bıraktığını, birinin sünnet, diğerinin Kuran olduğunu söylemiştir. Sünnete göre abdest alınır, namaz kılınır, hac yapılır. Bunun dışında birşeye ihtiyacımız yoktur.

Bazı tarikatlar, hadisleri ve peygamberin bazı alışkanlıklarını da sünnet diye halka dayatmıştır. Orucu hurmayla açmak, yok abdestte kol yıkanırken bilmem ne duası okumak, eve sağ ayakla girmek, tuvalete girerken bilmem ne duası okumak.... vs gibi. Bunlar sünnet değildir. Aynı her başı sarıklı ve cübbelinin pislik içinde salkım salkım sakalları gibi.

Şimdi ön bilgiyi verdikten sonra, gelelim konuya.... Bugün, Türkiyede yaşayan bütün tarikatların, Atatürkle sorunu vardır. Ortak noktaları da Atatürk düşmanlığıdır. Çünkü Atatürk, Kuranı Kerimi, halk okuyup anlayabilsin diye Türkçeye çevirtmiştir. Bu da hacı hocaların ekmeğine mal olmuştur. Nasıl olmuştura gelirsek.... Mezarlıklarda Yasin okuyan, cenazeye hatim indirtip, ruhuna gönderenlerin hükmü yoktur. Bu hocaların para kazanma safsatasıdır. Kuran da ayet vardır..... "Öldükten sonra onlara ne işittirebilirsiniz, ne de faydanız dokunur. Onlar başka bir alemdedir artık". Allahın gönderdiklerine karşı gelen hocalar...... Kısacası ucu paraya bakıyor. İşte Atatürkün Kuranı Türkçeye çevirtmesi, bunlara mal olmuştur.

Tabi şu da var.... Müslüman olduklarını iddia edip, Kuranı kendi dilinde okumayan milyarlarca da insan var. Hani diyorlar ya, Atatürk bir gecede bizi cahil bıraktı. Bu ülkenin %95 i hala cahil. Tarikatlar da bunu kullanmaya devam ediyor. Benim işyerimde bile müslümanlıktan dem vurup duran birkaç kişi var. Hatta biri tarikatta sanırım, en çok konuşan da o. Gavsı ne derse ertesi gün tebliğ ediyor. Diyorum Kuran da tam tersi veya böyle bir ayet yok.... Adam elinin altında internet, açıp bakmıyor da, bana düşman olmayı yeğliyor.

Kaldı ki, birçok şeriatla yönetildiği iddia edilen ülkeler de cahillikten ölüyor. Sadece Türkiye değil. Sudan da kadınların sünnet olayı vardır. Mısır da kısmi olarak...... Zina işleyen kadınlar taşlanarak öldürülür.... Halbuki Kuran da erkeğe ve kadına 100 sopadır bunun cezası. Ama bilmeyen bir halk için yaşasın zulüm..... İşte bunlar da tarikatların halt etmesidir. Tarikatlar bu yüzden tehlikelidir ve kapatılmalıdır.

Kaldı ki, 5816 da Adnan Menderes hükümeti tarafından çıkarılmış bir kanundur. Kendisi de dini kullanarak iktidar olmuştur ama bu kanunu neden ve niye çıkarmıştır, bunu ben de bilmiyorum.

• Bu tarikatların hepsinin ipi Amerika’nın elinde.FETÖ Adnan Oktar.Süleymancı menzili vs hepsi aynı.Son yıllarda Mülakat ile Memur olanlar incelensin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne tarikatı ne cemaati herkes istediği şekilde yaşayabilir ama kimse kimseye hakaret edemez.Ama şunu hiç bir zaman unutmayın bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk'tür kurucu babamızdır.Adamı mezarda bile rahat bırakmıyorlar eğer o olmasaydı bizim dedemiz Yunan ve ingilizdi..Her yönetimin hataları olabilir kimi suçlu kim suçsuz ama ne olursa olsun bir harekette bulunan kişiler bunun sonuçlarına razı gelip yapanlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedeleri aslılanların acıları hala geçmemiş demek ki. Onlar kıvrana dursun, it ürür kervan yürür.  

• AB ve israil güdümünde fonlanan cemaatleri tarikat sanmayın...tarikatler halen yasak..cemaatler tarikat değildir

• hepsi ismet'in halt yemesi olarak kaldı. amerika'ya yanlıycam diye ilk iş Atatürk'ün kitaplarını kaldırttı. bunlara dokunamadı. sonrasında olanlar oldu.

nasyo sosyalist yapıda fevzi çakmak aslında Paşa'nın yerine geçecekti ama işte ismet bir yerde efendilerine dietini ödedi. Oysa 1950 seçimi sonra orduyu hedef aldıklarında, Fevzi Çakmak "chp'ye dokunurlarsa ordum ilkeleri korumak için gerekeni yapmaya hazırdır" diyecek kadar da Atatürk'e bağlıydı.

aslında Fevzi Çakmak, islamcıların istemediği Atatürkçü tipinin en saf örneğidir. Türkçü, Tanrı'sını bilen, örfünü koruyan bir adamdır. rakı içileceği zaman mesela dolmabahçe'ye gitmezmiş. Atatürk eğer çok önemli konular konuşulacaksa o gün Fevzi çakmak için herşeyi iptal edermiş.

Fevzi çakmak bir tek ramazan aylarında çat kapı paşa'yı ziyarete gidermiş. anlaşılmıştır umarım ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.