Şimdi Ara

Tarihte gelmiş geçmiş en akıllı en stratejik ve en büyük komutan hangi komutan? (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
6
Favori
58.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • halid bin velid seyfullah (Allahın kılıcı) tabiki tek başına koca orduyu yenmedi mesela mute savaşı 629 komutan vur kaç taktiği ile 100 bin kişilik orduyu bozguna uğratmıştır tabiki Allahın yardımı ile.ve abdülhamit döneminde teknoloji şimdiki gibi gelişmediğinden ve önceden bir suikast olayı olduğundan ordu ile namaza giderdi.mustafa kemal tabiki zeki bir komutandı ama tarihe bakarsak bana göre ilk 10da olmamalı.bana göre ilk 10-
    10-napolyon-
    9- jül sezar-taktik ve stratejileri ile önde gelen roma imparatoru
    8-atilla-büyük hun imparatorluğu ile dünyanın büyük bölümünü ele geçirmiştir
    7-hannibal-romanın düşmanı kartacalı komutan
    6-selahaddin eyyubi-kudüsü hristayanlardan almıştır.
    5-cengiz han-Dünyanın en büyük imparatorluğunu kurmuştur
    4-yavuz sultan selim-doğuyu ele geçirmiştir.
    3-timur-Sıfırdan oluşturduğu ordusuyla dönemin büyük imparatorluklarını yenilgiye uğratmıştır.
    2-Fatih sultan mehmet-Peygamber efendimizin övgüsüne mahar olmuştur,yeni çağı açmıştır,
    1-Halid bin velid-girdiği 100'ü aşkın muharbede hiç yenilgi yüzü görmemiştir.
  • tabiki fatih sultan mehmet istanbulu fethi ile bunu göstermiştir..
  • MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o hataları herkes yapıyor.stalinde savaş dehası sayılabilir.general jukova dökemez ama döktüğü vardır demi.
  • MAĞLUBİYET YÜZÜ GÖRMEMİŞ EN YETENEKLİ EN STRATEJİST KOMUTAN TİMURDUR
  • Yabancıları bilmemde türklerden attila veya timurdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metehan
    Cengizhan
    Halid bin Velid
  • Themistokles

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Themistokles

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seninle aynı fikirde değilim ilk önce şu konuda anlaşalım Jukov Erich von manstein hatta ve hatta pattonun eline dahi su dökemez jukov kesinlikle idam edilmeseydi tuhaçevski çok daha önemli bir mevkii de yer alırdı sovyetlerde ikinci olarak ise adolf hitleri bitiren kendisine karşı çıkan komutanları görevinden almasıydı ben adolf hitlerin zeki olduğunu düşünüyorum yarma harekatları ingiltere ve fransayı başta savaşa sokamadı ülkeler cılız bir şekilde kınadılar her neyse adol hitleri bitiren kendisine stalingradda karşı çıkan von manstein bu kadar büyük kayıpların verildiği muharebede von manstein inanılmaz yara kapadı alman ordusu fazla geri çıkmadı hatta karşı taaruzlar dahi yaptı fransadaki planıyla meşhurdur manstein üçüncü olarak stalin gerçekten zeki bir adamdı nazi sovyet paktını imzalayarak bunu zaten anlamış olman gerekirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lakin T-34 ve KV serilerinin iki eli geçmeyecek kadar az üretilmesi almanlar için avantajdı ben rommelin ,von mansteinin ,tuhaçevskinin daha zeki olduğunu düşünüyorum manstein eğer stalingradda olsaydı orduyu geri çekecektiki zaten bu yüzden adolf hitlere sen salaksın demiştir(doğruysa eğer)ama o kadar çok kayoptan sonra almanlar fazla geri çekilmedi abi şaka maka en büyük galibiyet(tüm savaşlar dahil)tannenberg muharebesi ve mohaç meydan muharebesidir hele tannenberg abi o nedir ya o askerlerde nasıl bir yürek var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O koskoca topraklardan bu kadarını alabilmiş olmasına dua et. Sevr e göre Ankara kadar yerde yaşayacaktık. elimizde hiçbir şey yokken kurtuluş savaşını başlattı ve alabildiğini aldı. Şimdi neden bu kadar az aldı diyebilirsin onu da söyleyeyim elimizde silahımız yok cephanemiz yok asker yok sen sefere mi çıkabilceğini sanıyorsun elimizdeki son güçle bu kadarını aldık daha ne? 2. olarak sen büyük ihtimalle Musul Kerkükten bahsediyorsundur. Onlar da Misak-ı Milli sınırları içindeydi ve Atatürk de oraları istiyordu ama işin ucunda İngiltere de var. Şeyh Sait isyanını çıkararak ülkeyi karıştırdılar bu sırada da o yerler İngiltereye kaldı. Sormak istediğin bir şey varsa sor elimden geldiğince cevaplayayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanto

    1 cengizhan'ın yaptıklarını hiç biri yapamaz. adam kölelikten geldiği noktaya bak o yeter.

    2 atatürk benim sevdiğim bir komutan yaptıklarını halyal bile edemez çoğu komutan. onu yerine belki zamanında bol bol eş yapsaydı çoluk çocuk sahibi bir emekli subay olmayı isteyebilirdi, o idealleri uğruna gençliğini verdi hayatını verdi. ben şahsen genç yaşta ölnmesini normal ölüm olarak görmüyorum. genelde liderler genç ölüyorsa altında başka şeyler yatıyordur. aslında iyi incelense tonla lider çok genç yaşta ölmüştür bunların tesadüf olduğuna inanmıyorum. tabii burda beğenmediğim bir vecizesini de belirtmeden geçmeyeyim. ben sizden savaşmanızı değil ölmenizi istiyorum sözü bnence çok yanlış .

    3 amiral yamamoto, imparator abd ye savaş açacak ve sen ona sadede 6 ay diyeceksin. 6 ay sonra bunlar bizi perşan eder diyeceksin. bence çok önemli bir komutandı.

    4. emrindeki birlikle düşman kuvvetlere ölümüne hucuma giden her komutan benim için 4. sırayı alabilir.

    Hocam listenize katılıyorum ama "Ben size savaşmayı değil,ölmeyi emrediyorum!" sözünü anlamamışsınız galiba onu bildiğim kadarıyla açıklamak isterim. Çanakkele Cephesi ndeki savaş öyle bir savaştır ki analar oğullarını kınalı kuzu olarak göndermiştir buna bu açıdan bakın lütfen. O sözün söylendiği durum şudur: İtilaf Devletleri son hızla Çanakkeleyi geçmeye çalışıyor ve siz elinizde mermi kalmamış halde onları bekliyorsunuz. O sözü söylerken niyet şu: Hatırladığım kadarıyla o an Mustafa Kemal in birlikleri son savunma hattıdır. Eğer korkup kaçacak olurlarsa cephenin düşmesi olasıdır. Atatürk ve askerler bunun farkındadırlar ve mermileri de kalmamıştır. Resmen ölmeyi bekliyorlardır ve gelecek yeni birlik için zaman kazandırmak. Bir de bu açıdan bakınız. Yanlışım varsa söyleyin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Cengizhan adam en büyük hükümdarlık toprağını kurmayı başaran adam.
  • 1 cengizhan
    2 büyük iskender
    3 subutay
    4 scipio
    5 hannibal
    6 jul sezar
    7 Atilla
    8 timur
    9 halid bin velid
    10 lee shimin
    11 pargalı ibrâhim paşa(kanuninin muhtesemligini borçlu olduğu kişi)
    10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: David Attenborough

    quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099

    quote:

    Orijinalden alıntı: KingofEvil

    600 yıllık bir imparatorluğun temelini atmış olan Gazi Osman Paşa.
    Alınması neredeyse imkansız olan İstanbul'u alan Fatih Sultan Mehmet.
    Ve tabii ki de inanılmaz politik zekasıyla II. Abdülhamid.

    Mustafa Kemal bana göre o kadar da büyük bir lider değildi.Nedeni ise koskocaman Osmanlı topraklarının çok azını alabilmiş olmasıdır
    ve de önemli petrol kaynaklarımızı yabancılara kaptırmasıdır.


    saygı duyalım hadi bakalım

    komutan diyoruz, komutan! 2. Abüdlhamid gibi askerlikte 0 olan birini komutanlar arasında gösterip, Mustafa Kemal'i büyük bir komutan olarak görmemek!
    1. dünya savaşı sırasında Mustafa Kemal, orduda sadece bir subaydır.
    osmanlı topraklarını kurtaramamaktan bahsetmişsin, doğu anadolu'nun büyük kısmını kurtaran, mondros öncesinde bugünün güney sınırlarında düşmanı durduran, çanakkale'nin düşmesini aldığı riskli inisiyatifle engelleyerek başkenti kurtaran hep Mustafa Kemal'dir.
    dünyanın en güçlü devletlerine karşı memleketin 4 yanında başarı almak ve hiç savaş kaybetmemek, bununla beraber ülkeyi yoktan var etmek, dünyanın en saygın devleti haline getirip vefat etmek...

    çok daha fazla sayılabilir, ama senin liderlik anlayışını gözden geçirmen lazım.

    Padisah olarak II. Abdulhamid'i kastettmistim.
    Bana gore M.Kemal kitaplarda olagandan fazla abartilmis.
    Kurtarsaydı ya Abdülhamid? Mustafa Kemal asil soyu olmayan basit bir köylü çocuğu iken kendine yer yapıp, bir ulusu tüm dahili ve harici (osmanlının ingiliz kulluğuna rağmen) ipten alan bir adam. İngilizce, Fransızca, Yunanca, Bulgarca, Almanca konuşabilen, bir kütüphane kitap bitirmiş birisinden bahsediyoruz. Abdülhamid ne yaptı? Ne başarmış? Oturduğu koltuğu kaybetmekten başka bir iş yapamamış. Tek savunulabilecek yanı bir Vahdettin değildi yani bir hain değildi belki ülkesini kurtarmakta istedi, ama kifayetsizdi. Yetenekleri olmayan biriydi.

    Komutan doğulmaz, komutan olunur. Bunun en güzel örneğide bu adamdır.

    Dünya tarihinin en büyük komutanı sorusu anlamsızdır, birbirleriyle karşılaştırma şansımız yok. Ancak ismini tarihe kazıyanların tamamını tek bir kümede ele alabiliriz bu onlar için gelecek adına en büyük şereftir zaten. 3000 yıl önce trakyadan hindistana kadar toprak kazanmakla, bir türkiyeyi kurmaktan ne daha küçüktür ne de daha büyüktür. Herne kadar kendi gordion düğümünü de kesse, çift başlı zülkarneynde olsa iskender iskenderdir. Kemal kemaldir.

    Diğerleri diğerleridir.

    Bir başbakan olmasına rağmen Churchill çok kıdemli bir komutan sayılabilir. Üstün zekalı biriydi. Nitekim yunanlar sözünü dinleseydi onun bugün anadolu yunanlarındı. Mustafa Kemal bile kurtaramayacaktı anadoluyu.
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    O zamanki yorumum, şimdiki yorumun gibi eksik bilgiyle yapılmıştı. Olaylara tek taraflı değil diğer açılardan da bakılıp dönemin şartları göz önünde bulundurularak tarih yorumlanmalı.

    Benim bu soruya şimdilik verecek bir cevabım yok, çünkü dünya tarihi konusunda henüz yeterli bilgiye sahip biri olarak kendimi görmüyorum. Üstün körü bilgilerle herkes yorum yapabilir tabii ki ama insanları yanlış yönde bilgilendirmeyi doğru bulmuyorum. Yalnızca geçen yüzyıla bakılarak insanlığın geri kalan binlerce yıllık tarihi yok sayılamaz ve bu sorunun kesin bir cevabı olduğunu da düşünmüyorum. Mesela senin yazdığından yola çıkarak Cengiz Han'ın M. Kemal'den daha büyük bir lider olduğu ortaya atılabilir veya başkası gelip Sun Wu, Spartacus, Claudius veya Henry V diyebilir. Pek bir şey değişmez, cevapların hepsi eksiktır. Tüm insanlık tarihi tek bir kişiye indirgenilemeyecek kadar geniştir.
  • https://m.ranker.com/list/most-important-military-leaders-in-the-world/mike-rothschild
    Burada oylamalı bir sıralama verilmiş. Canı isteyen oylasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: David Attenborough

    O zamanki yorumum, şimdiki yorumun gibi eksik bilgiyle yapılmıştı. Olaylara tek taraflı değil diğer açılardan da bakılıp dönemin şartları göz önünde bulundurularak tarih yorumlanmalı.

    Benim bu soruya şimdilik verecek bir cevabım yok, çünkü dünya tarihi konusunda henüz yeterli bilgiye sahip biri olarak kendimi görmüyorum. Üstün körü bilgilerle herkes yorum yapabilir tabii ki ama insanları yanlış yönde bilgilendirmeyi doğru bulmuyorum. Yalnızca geçen yüzyıla bakılarak insanlığın geri kalan binlerce yıllık tarihi yok sayılamaz ve bu sorunun kesin bir cevabı olduğunu da düşünmüyorum. Mesela senin yazdığından yola çıkarak Cengiz Han'ın M. Kemal'den daha büyük bir lider olduğu ortaya atılabilir veya başkası gelip Sun Wu, Spartacus, Claudius veya Henry V diyebilir. Pek bir şey değişmez, cevapların hepsi eksiktır. Tüm insanlık tarihi tek bir kişiye indirgenilemeyecek kadar geniştir.
    Buna katılabilirim. CengizHan'ın ya da Lazar Hrebelyanovic'in(tanıdığını sanmıyorum) Atatürk'ten daha büyük bir lider olmadığı söylenemez. Ancak aynı dönemde yaşamış insanlar karşılaştırılabilir. Bu sebeple Abdülhamidle Atatürk aynı dönemlerin ürünleri sayılabilir. Aralarında 30-40 yaş fark var. İkisininde neleri yapabildikleri neleri yapamadıkları belli. Duyun-i Umumiye'yi kurduran biri öteki ise Lozan mağlubiyettir diyen (uzun adamın) söylemlerine rağmen Lozan'da duyun-i Umumiye'yi kaldırttıran biridir.
  • Halid Bİn VElid

    ve

    Attila
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.