Şimdi Ara

Tarih Tarih sitesinde yazılan İlber Ortaylı makalesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne diyeceğimi şaşırdım, daha önce bir videosuna denk gelmiştim ama çok takmamıştım.
    Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
    https://tarihtarih.com/2020/05/10/ilber-ortayli-ve-fethullah-gulen/



  • Akıl tutulması kesinlikle. Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Barış Manço, Cem Karaca, Hayrettin Karaca, Müjdat Gezen, Yaşar Nuri Öztürk gibi isimlerin zamanında kurdukları ilişkiler nasıl dehşete düşürüyorsa bu da aynı şekilde dehşete düşürüyor. Halil İnalcık'ın öğrencisi olan bir tarihçi nasıl böyle bir hataya düşer diyecekken Halil Hoca'nın da zamanında bu tuzağa düştüğünü öğrenerek şok oldum az önce.

    Tabii bu isimlerin Gülen'le ilişkileri AKP'lilerin milyonda biri bile değildir ama yine de böyle bir şeyi yapmalarına akıl sır ermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İrfan Galip Bey

    Akıl tutulması kesinlikle. Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Barış Manço, Cem Karaca, Hayrettin Karaca, Müjdat Gezen, Yaşar Nuri Öztürk gibi isimlerin zamanında kurdukları ilişkiler nasıl dehşete düşürüyorsa bu da aynı şekilde dehşete düşürüyor. Halil İnalcık'ın öğrencisi olan bir tarihçi nasıl böyle bir hataya düşer diyecekken Halil Hoca'nın da zamanında bu tuzağa düştüğünü öğrenerek şok oldum az önce.

    Tabii bu isimlerin Gülen'le ilişkileri AKP'lilerin milyonda biri bile değildir ama yine de böyle bir şeyi yapmalarına akıl sır ermiyor.
    Bir tek Celal Şengör'ün herhalde bir ilişkisi yok, zaten diyordu, Ecevit akıllı olsaydı fetö ile kol kola girmezdi diye.
  • adam nerden bilsin fetönün "EVRİM" geçirip köpeğe döneceğini.
  • Ahmet Özgür Türen açıklama yapmış bu makale hakkında:
    "İlber Ortayli tarafindan tarafima mahkeme karari gonderilmis olup, iceriklerin kaldirilmasi talep edilmistir. Kaldirilmamasi durumunda linkleri kaldirma konusunda yetkili olan BTK bir karar verecektir."
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kendomen

    Ahmet Özgür Türen açıklama yapmış bu makale hakkında:
    "İlber Ortayli tarafindan tarafima mahkeme karari gonderilmis olup, iceriklerin kaldirilmasi talep edilmistir. Kaldirilmamasi durumunda linkleri kaldirma konusunda yetkili olan BTK bir karar verecektir."
    Şark kafası değil mi şimdi bu?
    Şuna benziyor bu.

    https://www.youtube.com/watch?v=43E5ekJF0V0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 14 Mayıs 2020; 16:33:5 >




  • Hayırsever, duyarlı, dayanışmacı görünerek davrandığı, oldukça güçlü bir ajitasyon ve manipülasyon kabiliyetiyle kendisi için iş görecek uşaklar devşirmesini ve onları yeteneklerle donatmasını sanki olağanüstü bir hizmet veriyormuş, insanlara hayırlı bir işte bulunuyormuş gibi başarıyla pazarladığı için Gülen'e bu kadar fazla bir sempati ile bakıldı. Bir başka sorun da Türkiye'de nispeten geleneksel kültür ve görgüden gelen insanların tarikat kültürünü anormal algılamamaları, genişleyen tarikatların giderek büyüyen sosyal ağlar oluşturup herkesi sarıp sarmalaması, haliyle insanları tarikat önderleriyle ilişki kurmaya itmesi. Gülen'in sıradan bir tarikat lideri olmadığı, sağ veya muhafazakar kuvvetlerden tut Amerikan kaynaklarına kadar birçok bağlantı ve ilişkiye sahip olduğu, ayrıca sağla ilişkili, ajitatif propagandalara, masumiyet / kardeşlik imajına ve kuvvetli sosyal etkilere son derece açık Ecevit gibi merkez sol bağlantılara kendini kolaylıkla yerleştirdiği açık. Gülen ve türevlerine Türkiye Cumhuriyeti bir dervişler, şeyhler, müritler ülkesi değildir tek hakiki tarikat medeniyet tarikatidir diyen Atatürk sonuna kadar karşıydı ve hep haklı kalacaktır. Tarikatlara yüz vermeyin. Tarikatları biraz kurcalarsanız kimisinin genelev olduğunu - Harun Yahya Tarikatı -, kimisinin siyah Mercedeslerle gezen mafya olduğunu - Menzil Tarikatı - görebilirsiniz. İtalyan organize suçu Mafya da İncil üstünde yemin ederdi. Dini kişisel menfaat ve kudret kaynağı yapmak, dinle göz boyamak yeryüzünün en kolay işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haberi yapan kişi çok sığ bakış açısı ile olayları çarpıtıp İlber Ortaylı'yı Fetosporun bir şakirti ilan etmiş. Çok taraflı bir bakış açısı ile bence prim peşinde, habercilik değil.

    17-25 Aralık sonrası benim ateist ve CHP'li babamın en sevdiği kanal Samanyolu TV olmuştu. Hatta makara yapardım babamla. Bana derdi ki en güzel bunlar sövüyor Akp'ye ondan izliyorum

    Fetosporun bu ülkenin bir kanseri olduğunu ve zaman zaman herkesimden insana sempatik geldiğini herkes kabul eder.

    Şeriatçı olduğu iddia edilen Erbakan mesela dik durmuş ve ben senden daha hocayım sen alt tarafı cami imamısın diyerek Fetosporu beslememiş, buna rağmen Fetosporun Akp yönetiminde yüceldiğini biliyoruz. Bülent Ecevit epey desteklerdi hatta asker ile bile tartışmışlığı var diye hatırlıyorum.

    Benim lisedeki yurt arkadaşım Üni zamanında Beşiktaş abisi olmuştu sonrasında ise bir üniye araştırma görevlisi olarak gitmişti, darbe sonrası ise o ilin imamı olarak tutuklanmış ve şu an hapiste imiş. Öğrenince şaşırdığım tek şey genç yaşta o ilin abisi olması idi

    Şimdi benim Facebook'umda bu arkadaşla çekilmiş fotolarım duruyor, bu beni "Fetö" üyesi mi yapıyor? Bu adam sıradan birisi idi lisede iken. Fetonun yükselmesi ile o da epey yükselmiş. Kur'an meali okumamıştı ama Fetonun kitaplarını hatim etmişti. Onun gibi milyon tane insan var. Ben ucundan bulaştım ve yurt parasını bile ödemeden kaçmıştım üninin ilk yılında

    Benim tahminimce İlber Ortaylı ticareten yakın durmuş ve hem tanınırlığını hem de parasını artırmıştır. Her kesimle iyi geçinen bir kişi İlber Ortaylı. Sağcı olduğu da bilinen bir gerçektir zaten.

    Şunu da unutmamak lazım:Öyle ya da böyle bu cemaati en iyi yine RTE tanımladı bence. Alt tarafı ibadet, ortası ticaret üst tabaka ihanet diye.

    Yani üst tabakanın planlarını alttakiler pek bilmediği için milyonlarca insan kandırıldı bu ülkede. Üst tarafta ise kim bilir aslen hangi gizli örgütler var. Fetullah Gülen bir cami imamıdır. Bu işleri tasarlayacak bir zekaya sahip değildir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.