Şimdi Ara

Tarife tavsiyesi :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Halihazırda Avea abonesiyim, mobil öğrenci. Kuruş olayından önce 10 dk/2 kontör idi, şimdi 50 Kr olarak %25 zamlandı ve artık Avea kullanmak benim işime hiç mi hiç gelmiyor. Bilenler bilir, "5'ten 5'e" olayı vardı bir de, o da zamlandı. Arkadaşımla birlikte değişik kampanyalardan karşılıklı faydalanarak tarifeleri kendimize uyarlıyorduk, hesaplı görünüyordu (örneğin o beni gündüz 5'ten 5'e ile ararken, ben akşamları 10 dk/2 kntr olayını kullanıyordum. Ücretsiz mesaj vs aynı şekilde). Yalnız artık hiç de öyle değil gibi...

Şimdi araştırıyorum faturalıya mı geçsek diye, belki daha hesaplı olur diye düşünüyordum. Ancak o kadar çok tarife ve seçenek mevcut ki, kafam allak bullak oldu resmen. Aslında Turkcell'in numara taşıyanlara sunduğu imkanlar ilk olarak beni de cezbetmişti (sanırım Alo kampanyası), ama 3-5 ay sonra güzel günler bitince BizBize Tarifesi ile çileli günler başlayacak gibi gözüküyor. Hele forumdaki başlıkları görünce direkt olarak vazgeçtim.

Ben lafı uzatmadan sadede geleyim. Benim istediğim toplamda aylık 300 ila 500 dk arasında bir konuşma süresi (ki bunun çok az bir kısmı başka operatör olacak, genelde şebeke içi konuşurum) ve mümkünse 100-200 civarı bir sms imkanı. Faturalı, faturasız, sabit ücret, şu bu demeden bana maliyeti 25 TL civarı olsa tadından yenmez.

Bu şartlara en yakın Vodafone Cep Avantaj Midi tarifesini kestirdim gözüme. Ancak mübarekler öyle bir fiyatlandırma yapmışlar ki ortasını bulamamışlar. Kullananlar bilir, 150 dk her yöne (mini) ve 400 dk her yöne (midi) tarifesi var. Ancak midiye 35TL+6 TL sms bana tuzlu geliyor. Ötekinin de fiyatı makul, ama konuşma süresi az... Ortasını bulamamışlar 25 TL/250 dk şeklinde maalesef. Tam bu tarzda bildiğiniz bir tarife var mıdır arkadaşlar?

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz. Belki çok saçma gelebilir böyle bir başlık açıyor olmam, ancak gerçekten işin içinden çıkamadım. Herkesin vakti kıymetlidir pek tabi ama bu olay üzerinde çok vakit harcadım ve bir türlü sonuca ulaşamadım. Beni Avea'da kalmaya ikna ederseniz ya da güzel bir tavsiyede bulunursanız müteşekkir olurum. Tavsiyeler ışığında konuşma süresi, ücret, mesaj vs. üzerinde esnemeler pek tabi ki olabilir. En azından tarife ismi verirseniz ben kendim bakar, araştırırım. Öylesi de kafi.

• ortasını bulmuşlar.

vodafone cep fly senin yeni tarifen.
  • 240 dk 25 lira..

Vodafone Cep Fly

http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/cep-fly-faturali.php

+500 sms sadece 6 tl..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.volkan -- 3 Mayıs 2010; 13:03:26 >
  • Hızlı cevaplar için teşekkür ederim. Evet, gerçekten ortası buymuş. Ben nasıl da görmemişim?..

Peki başka öneride bulunacak olan arkadaşlar var mı buna benzer? Tek kısıtlamam kamu, öğrenci, yaş gibi ayrım yapmayacak, kısacası beni birileriyle muhatap etmeyecek tarifeler olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom36 -- 3 Mayıs 2010; 13:17:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Hızlı cevaplar için teşekkür ederim. Evet, gerçekten ortası buymuş. Ben nasıl da görmemişim?..

Peki başka öneride bulunacak olan arkadaşlar var mı buna benzer? Tek kısıtlamam kamu, öğrenci, yaş gibi ayrım yapmayacak, kısacası beni birileriyle muhatap etmeyecek tarifeler olması.

cep fly da herhangi bir kısıtlama yok. faturanı zamanında ödemen yeterli
    numaranı taşırsan, ilk hat vergilerinden de yırtarsın

• quote:

Hızlı cevaplar için teşekkür ederim. Evet, gerçekten ortası buymuş. Ben nasıl da görmemişim?..

Eğer kız arkadaşınıda faturalı yapabilirsen Cep Aile Reisine geçebilirsin..

Aylık 20 tl ile 100 dk görüşebilir

Kız arkadaşında aynı tarifede ise aranızda bedava görüşebilirsiniz..

Kız arkadaşınız kontörlü ise, ona 10 tl göndererek yine aranızda bedava görüşebilirsiniz..

100-200 dk değil, LİMİTSİZ BEDAVA..

• Sanırım 1 numarayla devamlı konusuyorsunuz. Avea taraftar hatlarını tavsiye ederim. Ornegım Gsmobıle 1905 tarıfesıne gecersenız 1905dk gsmobile numaralarıyla ucretsız konusabılırsınız. Dıger operator ve gsmobıle dısı dıger avea numaralarını aramanın dakıkası 20kurus. Zaten 20tl yukledıgınızde bu bakıyeden hıc dusum olmadan bedava 1905 dk gelıyor.20tl hatta kalır ve bu bakıyeyle mesaj paketlerı satın alır veya dıger operatorlerle konusabılırsınız.
    Yada yıne gsmobıle 10numara kaptan tarifesıne gecerseniz tum Gsmobile,gencavea ve aveamobıl ogrencı tarıfesındekılerle 10dksı 20kr veya 30kurusa konusabılırsınız.
  • Hmm eğer anladığım şekilde ise bu daha akılcı gibi gözüküyor benim açımdan. Şöyle ki; şimdi ben aynı tarifeye sahip faturalı veya faturasız hattı olan arkadaşım ile sınırsız görüşeceğim ve bu kesinlikle ücrete tabi değil, yani limitsiz? Ama bunun dışında kalan her şey tarifede belirlenen ücrete tabi, örneğin diğer tüm operatörlerle konuşmak 20 kr/dk, sms 23 kr ve tüm bunların toplamı 20 TL'nin altında olsa da 20 TL minimum, üzerine çıkarsa da o kadar fatura ödeyeceğim. Doğru anlamışım değil mi?

Peki bedava sms paketi satın alma imkanım halen olacak değil mi?

Ha bir de 2 türlü mü oluyor bu; yani ya ikimiz de min. 20 TL faturayı kabul edeceğiz yahut ben 20 TL min. - arkadaşıma 10 TL yükleme taahhütünde bulunacağım öyle mi?

Sizi de yoruyorum ancak sanırım son durak aile reisi olacak gibi.

• Evet dedikleriniz doğru ancak,

BEDAVA sms olayı yok..

Onun yerine ücretle FATURALI HATLAR İÇİN OLAN SMS paketlerinden almak durumundasınız..

CepFly da seçseniz o smsleri almak zorundasınız zaten..

Açık konuşamk gerekirse şebeke içi konuşacak birisi için, cep fly ihtiyaçlara yanıt veren bir tarife olmaz.
  • quote:

Hmm eğer anladığım şekilde ise bu daha akılcı gibi gözüküyor benim açımdan. Şöyle ki; şimdi ben aynı tarifeye sahip faturalı veya faturasız hattı olan arkadaşım ile sınırsız görüşeceğim ve bu kesinlikle ücrete tabi değil, yani limitsiz? Ama bunun dışında kalan her şey tarifede belirlenen ücrete tabi, örneğin diğer tüm operatörlerle konuşmak 20 kr/dk, sms 23 kr ve tüm bunların toplamı 20 TL'nin altında olsa da 20 TL minimum, üzerine çıkarsa da o kadar fatura ödeyeceğim. Doğru anlamışım değil mi?

Peki bedava sms paketi satın alma imkanım halen olacak değil mi?

Ha bir de 2 türlü mü oluyor bu; yani ya ikimiz de min. 20 TL faturayı kabul edeceğiz yahut ben 20 TL min. - arkadaşıma 10 TL yükleme taahhütünde bulunacağım öyle mi?

Sizi de yoruyorum ancak sanırım son durak aile reisi olacak gibi.

Doğru anlamışsınız herşeyi yanlız sms paketide alacağınızı düşünürsek heryöne 500 sms var misal size uyar 6 tl onuda 20 tl üstüne ekleyeceksiniz.26-27 tl gibi faturanız olur tek kişi için diğer tarafta faturalı olursa aynı bu şekilde o da 26-27 tl öder ama aranızda ücretsiz limitsiz konuşma hakkınız olur ayrıca o 20 tl lik kullanıma karşılık heryöne 100 dk konuşma hakkınız olur arkadaşınızdan hariç tüm konuşma ihtiyacınızıda görürsünüz böylece sms ihtiyacınızı da sms paketiyle karşılıyorsunuz zaten herşey 27 tl ye hallolmuş olacak kişi başı tabi.karşı taraf o hattı aktif kullanmasada olur diyorsanız o tarafı kontörlü yaparsınız 10 tl transfer talimatı verirsiniz o 10tl ile sms paketi alır zaten aranızda ücretsiz konuşacaksınız ozaman 2 kişiyi 37 tl ye halletmiş olursunuz bu tamamen sizin kullanımlarınıza bağlı.

• Başlarda taraftar hattı sanki zararına gibiydi diye hatırlıyorum ama baya geliştirmişler olayı gerçekten. Şimdi daha da bir aydınlandım.

Sanırım ben buldum tarifeyi: Fenercell 1907. (Özür dilerim mp3delisi, ezeli rakibiz.) Hemen hemen aynı ücrete geliyor Vodafone Aile Reisi ile. Üstelik 20 TL zorunlu bir masraf değil. Çünkü gün geliyor, yükleme yapmadığım ay söz konusu oluyor. Senede 1-2 ay böyle ama devir tasarruf devri. Hele ki mezun ve işsiz durumundayken...

s.volkan, Mp3DeLiSi ve fusem; üçünüze de çok teşekkür ediyorum ilginiz ve değerli bilgilerinizle yol gösterdiğiniz için.

• 1907 dakika ücretsiz görüşme için, tüm arkadaşlarınla fenercell 1907 ye geçmen gerektiğini biliyorsun değil mi ?
  • Evet, biliyorum. Karşılıklı ikimiz de geçeceğiz, kalanlar için 100 dk (20 TL) yeterli bir süre benim için. Üzerine de sms paketi almaya devam, aynen şu an yaptığım gibi.

Bir an CeSiN'in mesajı ile fikrimi değiştirir gibi olacaktım, ama arkadaşıma 10 TL yükleme yetmez. Yani hiçbir türlü ikimiz toplamda 50 TL'nin altına inemeyiz gibi gözüküyor. Para gidiyor, bari kulüp kazansın. Şaka bir yana, detayları bilmiyorum ama tarifeler içinde en hesaplısı benim bildiğim Kamu. Gün olur şu sınavlar geçer de işe girersem, herhalde adresim Kamu Tarifesi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Evet dedikleriniz doğru ancak,

BEDAVA sms olayı yok..

Onun yerine ücretle FATURALI HATLAR İÇİN OLAN SMS paketlerinden almak durumundasınız..

Açık konuşamk gerekirse şebeke içi konuşacak birisi için, cep fly ihtiyaçlara yanıt veren bir tarife olmaz.

30 TL yüklemeye 15 dakikası 40 kuruş. Neden şebeke için uygun değil ki?

Bence hem şebeke içi hem diğer operatörlerle çok güzel konuşturan bir tarife.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sucvceza

quote:

Evet dedikleriniz doğru ancak,

BEDAVA sms olayı yok..

30 TL yüklemeye 15 dakikası 40 kuruş. Neden şebeke için uygun değil ki?

Bence hem şebeke içi hem diğer operatörlerle çok güzel konuşturan bir tarife.

faturalı olandan bahsediyorlar 240 dk 25 tl ya uzun konuşmalara 240 dk dayanmaz diye öyle demiştir s.volkan hakikaten dayanmazda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

faturalı olandan bahsediyorlar 240 dk 25 tl ya uzun konuşmalara 240 dk dayanmaz diye öyle demiştir s.volkan hakikaten dayanmazda :)

Faturalıysa tamam o zaman. Ben yanlış anladım kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirKipi -- 3 Mayıs 2010; 16:16:47 >
  • Faturalı için demiştim evet ama sorun değil :D

Kontörlü hiç bir tarife ( CEP ÖZGÜR) dahil , kız arkadaş ile konuşmaay uygun değil bence.

Günde 3 kez arasam banko 1,2 kuruş gidiyor..
  • quote:

Faturalı için demiştim evet ama sorun değil :D

Kontörlü hiç bir tarife ( CEP ÖZGÜR) dahil , kız arkadaş ile konuşmaay uygun değil bence.

Ya çalışan birisi olsam neyse her ay düzenli öderiz faturayı. Ama öğrenci adamız ne zaman ne durumla karşılaşacağımızı bilmediğimizden ve sıkıntıya düştüğümüzde çağrı ile anlaşabileceğimizi düşünüp içimiz rahatlıyor. Bu sene bitiyor okul bakalım okuldan sonra geçmek isterim açıkçası faturalıya. Her ay sabit veriyoruz onda da. Kız arkadaşla doya doya konuşuruz ne güzel ama ya ayrılırsak?

• quote:

en büyük dert o zaten.düşün 10 kez arasam gün içinde 3 yada 4 tl gitmiş olacak :S kısa görüşmelerde olabilir hepside uzun olmuyor ki zaten uzundan ziyade kısa süreli çok sayıda görüşme taraftarıyım artık saat sayıyorum yaklaşık 24 saat sonra bu dertim bitecek cep aile paketi sayesinde ,hatunun hattı faturalıya geçirmesini bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

en büyük dert o zaten.düşün 10 kez arasam gün içinde 3 yada 4 tl gitmiş olacak :S kısa görüşmelerde olabilir hepside uzun olmuyor ki zaten uzundan ziyade kısa süreli çok sayıda görüşme taraftarıyım artık saat sayıyorum yaklaşık 24 saat sonra bu dertim bitecek cep aile paketi sayesinde ,hatunun hattı faturalıya geçirmesini bekliyorum

Açıkçası benim faturasız hattımla bir sorunum yok. Kız arkadaşımla günde 2-3 kere konuşuruz hiçbiri de 10 dakikanın altında olmaz. Yani pek bir zararımız olmuyor. Günün geri kalanında ise mesajlaşmaya devam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.