Şimdi Ara

Tanrı neden Sadist ve Egoist ?? (Ruh Hastası) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
2.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 24 Mayıs 2017; 4:0:35 >
  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    mantiğini anlamadim. şuanki nüfüsa oranla teknoloji de o kadar gelişmiş durumda ki bu teknoloji ve dogal kaynak kullanimi ile tüm dünyanin çok rahat ihtiyaçlarini karşilayabilecek durumda.O bölgede tairm yapilmiyorsa tanrinin suçu demek ne kadar dogru? Dubai , las vegas da çölün ortasinda ama su problemleri oldugunu sanmiyorum
    Ayrica Africanin doğal kaynaklari avrupadan kat kat fazla. Fakat zamanindaki yaşadiklari tembellik ve geçinememe (bilmiyorum başka nedenleri var mi) bu zamana kadar öyle
  • aklıma aniden geldi ne bileyin din muhabbeti yapmadım hiç. Tanrıyı egoist yapan insandır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateist dediğin adam zaten yazdığın 'dünya ekonomisi ve enerji kaynakları tüm insanlara tamamen yettiğini ??Günümüzde dünya nüfüsunun %1 i dünya ekonomisinin %99 una sahip olduğunu biliyormuydun?' bu bilgiyi çocukken öğrenmiştir, okuyup araştıran adamdır. Çöp bir konu daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 24 Mayıs 2017; 8:10:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın tek resmi ateist devleti kuzey kore. çok zeki olmalılar çünkü hepimizin sonunu getirecekler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selowan

    mantiğini anlamadim. şuanki nüfüsa oranla teknoloji de o kadar gelişmiş durumda ki bu teknoloji ve dogal kaynak kullanimi ile tüm dünyanin çok rahat ihtiyaçlarini karşilayabilecek durumda.O bölgede tairm yapilmiyorsa tanrinin suçu demek ne kadar dogru? Dubai , las vegas da çölün ortasinda ama su problemleri oldugunu sanmiyorum
    Ayrica Africanin doğal kaynaklari avrupadan kat kat fazla. Fakat zamanindaki yaşadiklari tembellik ve geçinememe (bilmiyorum başka nedenleri var mi) bu zamana kadar öyle

    Su bidonları boş, su gelecek gibi de görünmüyor. Etiyopya'da aylardır yağmur yağmadı. İnsanlar son 30 yılın en kötü kuraklığını yaşıyor. BM'nin verilerine göre 10 milyondan fazla insan acil gıda yardımı bekliyor. Bu rakam çok kısa süre içinde iki katına çıkabilir. Afrika'nın diğer ülkelerinde de durum parlak değil.
    Etiyopyalıların büyük bölümü tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Hayvanlar bazen bütün ailenin hayatta kalmasını sağlayabiliyor. Afar bölgesinden bir çiftçi, 'Son yağmur damlasını Ramazan ayında gördüm. O zamandan beri hiç yağmur yağmadı. Su yok, ot yok, hayvanlarımız ölüyor' diye konuşuyor. Ramazan ayı geçen yıl temmuz ayındaydı.

    En temel gereksinim,su ve yiyecektir.Bunlara ulaşmakta zorluk çekiyorsan,gökten yağış düşmüyorsa,temiz suya ulaşmakta sıkıntı çekiyorsan,ürün yetiştiremiyorsan,toprak susuzluktan kırılıyorsa,hayvanlar açlıktan susuzluktan,otsuzluktan ölüyorsa elmas mı yiyeceksin,altın mı yiyeceksin,hayvanlarına bunları mı yedireceksin.Afrikayı sömürüyorlarmış,eeee.Sömüren kişi altını,elması alır da,gökten yağış düşmüyorsa,toprak susuzluktan kırılıyorsa,bu da sömürenlerin suçu değil ya.Yeryüzünde sahra çölü gibi bir yerin olmasını,yağmurun yağmamasını,toprağın susuzluktan kırılmasını,kuraklığı bile sömürenlere bağlayacaksınız neredeyse.
    Asıl demek istediğim ise şu.Dünya öyle bir mükemmel yer değil.Bir Tanrı tarafından özel olarak yaratılıp,Güneşin yaşanabilir bölgesine yerleştiren bir gezegen de değil.Bu gezegenin bazı yerleri insan yaşamı için uygun da değil.Yağmur yağmıyor,su yok,ürün yetiştiremiyorsun,hayvanlar ölüyor,dolayısıyla insanlar ölüyor.

    Bir bellemişler sömürenler de,sömürenler,iki sözlerinden biri sömürenler,Afrikanın adı geçti mi,orada hemen bunlar belirir orada.İşte Allahımız nimeti,rızkı veriyor da,açgözlü kişiler,sömürenler yüzünden Afrikalılar ölüyor diye.Tamam yeryüzünde gerçekten açgözlü,sömüren kişiler var.Ama gökten yağmur düşmüyor,toprak susuzluktan kırılıyor,ne sömürmesinden söz ediyorsun la sen,diyesi geliyor insanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 24 Mayıs 2017; 14:37:38 >




  • sanki dolu bir içerikmiş gibi görünen son derece boş bir konu.
  • Tanrının olmadığını düşünün bi
    Hayatınız da ne değişecek sizce?
    Kötü bir insan mı olacaksınız? Kötü şeyler mi yapacaksınız? Ya da korku aracı olmayınca azıtmaktan mı korkuyorsunuz?
    Nedir yani Tanrı isteği, yaşamınızda çektiğiniz acıların, fedakarlıkların değerlendirilip, hak ettiğinizin verilmesini mi istiyorsunuz?
    Bu olmazsa yaşamanın bir manası yok mu sizce?
    Nedir yani bu kadar tabulaştırılan Tanrı kavramı?
    Tanrı var ya da yok hayatınız da değişen hiçbirşey olmayacak.
    Tanrı istedi diye birşeyleri yapıyorsan ve yoksa yapmaya gerek duymuyorsan zaten yapma arkadaşım, senin için fesat.
    Bırakın artık şu ateistler böyle ateistler şöyle lafını.
    Ben ihtiyaç duymuyorum.Ve bu beni kötü insan yapmıyor, kendi etik olgularım doğrultusun da kimsenin hakkını yemeden yaşamaya çalışıyorum.Bir sıra varsa ona kaynak yapmaktan çekinirim en basitinden.Ama inandığını düşündüğünüz insanlar terettüt etmeden o sıraya kaynak yapar.
    Tanrı inancınız sizi ben üstün yapmaz, ben de sizden üstün değilim.
    Hepimizin düşünceleri, yaşadıkları ile şekilleniyor.
    Ve ben bir yerden sonra bu şekilde yaşayarak huzura kavuştum.
    Yaptıklarım ya da yapacaklarım asla üst biri için olmayacak, ya da sevap kavramından ötürü birşeyler yapmayacağım.
    Sen öyle yapıyorsun demiyorum.Ama yapanlar var ve bana bu insanlar samimi gelmiyor.
    Bunun da tartışmasına burada girmeyeceğim.
    Kısaca özetlemek gerekirse, dini inanç ya da tanrı inancı kişiseldir.Ben seni irdelemem.Müslümanlar şöyle böyle demem.Çünkü beni alakadar etmiyorsun arkadaşım.
    Sen sokakta dilenci görünce yazıktır 1 lira vereyim sevaptır dersin haline şükreder 1 lira atarsın, ben o kişi ben olabilirdim, 1 lira beni fakir yapmaz ama onun mutlaka bir ihtiyacını görür diyerek para veririm.
    Dinsiz, tanrısız olmam beni kötü fikirli bir insan yapmıyor ya da depresif yapmıyor.
    Senin nasıl ya nasıl olur da inanmaz diye düşündüğün şeyleri, hakkımda yürüttüğün fikirleri 10sene önce kendime sora sora aştım zaten.
    Ben kendimi yeterince irdeledim ve buna karar verdim.
    Benim hakkım da bir de senin yorum yapman, benim düşüncelerime saygısızlıktır.

    Ayrıca inandığınız tanrı kavramına insana ait, egoist v.s gibi özellikler ekleyemezsiniz.
    Tanrı dediğiniz olgu zaman, mekan ve gerçeklikten uzaktır.
    Onu insanlarla kıyaslamanız çok saçma zaten.
    Ama bu çok doğal, insan uydurduğu birşey de kendinden birşeyler görmek ister, daha doğrusu bu olay bu şekilde biçimlenir.
    O sebeple hiçbir tanrı insandan bağımsız olamıyor.Bu yüzden insan tanrı yaratıp duruyor, bu insanlığın başından beri olan birşey ve bunu göremiyor oluşunuz aslında komik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 24 Mayıs 2017; 14:53:4 >




  • Afrikadaki çocukları aç bırakanda insan, düşene tekme adanda insan.

    ADALETİ İNSANLAR SAĞLAMALI.

    bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla hareket edersen olmaz.

    Tanrı insana akıl ve bilinç verdi. Ölünce de yaptığı kötülüklerin cezasını çekecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 24 Mayıs 2017; 14:57:10 >
  • Bir adet kendini felsefenin babası kabul eden bir varlık içeren konu. Big Bang'i tek argüman olmadan yok diyerek bilim yoktur tek akıl benim der gibi işin içinden sıyrıldığını sanıyor. Onca evrenin genişlemesine dair kanıtları yok sayarak kendi felsefesinin tek mutlak doğru olduğunu sanıyor. Millete ingilizce cevap verip kendini bir nebze üstün sayıyor fakat daha türkçe konuşamıyor. Sanarsın kendisi big bang'ten önce vardı...
  • insanlarda inanç denen nesnede ortaya çıkış anlarına bakarsanız ona bi rasulu aleyhisselam önermek mantıklı olmayabilir veya gerekmeyebilir. bu yüzden dinin zorunlu olduğunu düşünmek çok fazla olmadığı halde annecan babacan takılmaktır.

    o kişilerin de bi kısım hakikatleri ve doğruları olacaktır. tek sorun o doğruların kendisi ve sonuçlarını ilaha izafe etmeleri zaten.

    ilah burada inanılacak veya inanamazsanız sizi yakacak bi varlık değil.

    o teala siz bi gece bi odada veya bi sahrada çölün dinginliği ile veya bi buzulda mahsur kalmışken veya binlerce insanın arasında gerçekten yapayalnız olduğunuz gerçeğini anlarken yanınızda olan varlıktır.

    o hakikat herkesin hiç olduğu yerde bi şey olmasını istediğiniz bi şeydir. bu varlığı sevmek kendini sevmek gibi kutsaldır. bu kutsala başka bi anlayışın doğrularını katmak varsa itiraz bunadır. yoksa isteyen zorunlu haline isteyen o zorunluluğun olasılık dışına çıkarılması gereken haline isteyen de gerçekten yapayalnız olduğu gerçeğine inanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 24 Mayıs 2017; 16:13:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kevin De Bruyne

    Bir adet kendini felsefenin babası kabul eden bir varlık içeren konu. Big Bang'i tek argüman olmadan yok diyerek bilim yoktur tek akıl benim der gibi işin içinden sıyrıldığını sanıyor. Onca evrenin genişlemesine dair kanıtları yok sayarak kendi felsefesinin tek mutlak doğru olduğunu sanıyor. Millete ingilizce cevap verip kendini bir nebze üstün sayıyor fakat daha türkçe konuşamıyor. Sanarsın kendisi big bang'ten önce vardı...

    Evrenin genişlemesi Tanrıyı kanıtlıyor.Evrendeki tüm maddeler kendinden daha büyük olan bir maddenin kütle çekim kuvvetinin altına girer yok olur veya yörüngede kendi ve central merkezdeki kütle etrafında ki turunu alır.Merkezi aldığı kütlede yani yıldızda karadelik etrafında döner spiral şeklide bunların hepsi gerçekleşirken galaksiler birbirinden uzaklaşır.Maddeler uzaklaşır bu diyalektik kaos ortasında 46 krozomlu sıcak kanlı akciğer solunumu yapan,milyonlarca molekül amino asit,protein,organel,dna,,hücre,hücre zarı,organ,iskelet ve göz uzuvlar eklem ve bağlar rahim olmadan denizde veya karada ortaya çıkamaz.Tanrının evrenine hoşgeldin.Bu konuda birçok hayalperest içeriyor senin gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 24 Mayıs 2017; 21:56:31 >




  • O anlattiklarinin belgesellerini ortaokulda izlerdim. Evrimi nerde reddettim? Ortada sadece müslümanlik ve ateistlik mi var başka seçiminiz yok mu? Çok basit bir düşünce tarzi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü


    quote:

    Orijinalden alıntı: selowan

    mantiğini anlamadim. şuanki nüfüsa oranla teknoloji de o kadar gelişmiş durumda ki bu teknoloji ve dogal kaynak kullanimi ile tüm dünyanin çok rahat ihtiyaçlarini karşilayabilecek durumda.O bölgede tairm yapilmiyorsa tanrinin suçu demek ne kadar dogru? Dubai , las vegas da çölün ortasinda ama su problemleri oldugunu sanmiyorum
    Ayrica Africanin doğal kaynaklari avrupadan kat kat fazla. Fakat zamanindaki yaşadiklari tembellik ve geçinememe (bilmiyorum başka nedenleri var mi) bu zamana kadar öyle

    Su bidonları boş, su gelecek gibi de görünmüyor. Etiyopya'da aylardır yağmur yağmadı. İnsanlar son 30 yılın en kötü kuraklığını yaşıyor. BM'nin verilerine göre 10 milyondan fazla insan acil gıda yardımı bekliyor. Bu rakam çok kısa süre içinde iki katına çıkabilir. Afrika'nın diğer ülkelerinde de durum parlak değil.
    Etiyopyalıların büyük bölümü tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Hayvanlar bazen bütün ailenin hayatta kalmasını sağlayabiliyor. Afar bölgesinden bir çiftçi, 'Son yağmur damlasını Ramazan ayında gördüm. O zamandan beri hiç yağmur yağmadı. Su yok, ot yok, hayvanlarımız ölüyor' diye konuşuyor. Ramazan ayı geçen yıl temmuz ayındaydı.

    En temel gereksinim,su ve yiyecektir.Bunlara ulaşmakta zorluk çekiyorsan,gökten yağış düşmüyorsa,temiz suya ulaşmakta sıkıntı çekiyorsan,ürün yetiştiremiyorsan,toprak susuzluktan kırılıyorsa,hayvanlar açlıktan susuzluktan,otsuzluktan ölüyorsa elmas mı yiyeceksin,altın mı yiyeceksin,hayvanlarına bunları mı yedireceksin.Afrikayı sömürüyorlarmış,eeee.Sömüren kişi altını,elması alır da,gökten yağış düşmüyorsa,toprak susuzluktan kırılıyorsa,bu da sömürenlerin suçu değil ya.Yeryüzünde sahra çölü gibi bir yerin olmasını,yağmurun yağmamasını,toprağın susuzluktan kırılmasını,kuraklığı bile sömürenlere bağlayacaksınız neredeyse.
    Asıl demek istediğim ise şu.Dünya öyle bir mükemmel yer değil.Bir Tanrı tarafından özel olarak yaratılıp,Güneşin yaşanabilir bölgesine yerleştiren bir gezegen de değil.Bu gezegenin bazı yerleri insan yaşamı için uygun da değil.Yağmur yağmıyor,su yok,ürün yetiştiremiyorsun,hayvanlar ölüyor,dolayısıyla insanlar ölüyor.

    Bir bellemişler sömürenler de,sömürenler,iki sözlerinden biri sömürenler,Afrikanın adı geçti mi,orada hemen bunlar belirir orada.İşte Allahımız nimeti,rızkı veriyor da,açgözlü kişiler,sömürenler yüzünden Afrikalılar ölüyor diye.Tamam yeryüzünde gerçekten açgözlü,sömüren kişiler var.Ama gökten yağmur düşmüyor,toprak susuzluktan kırılıyor,ne sömürmesinden söz ediyorsun la sen,diyesi geliyor insanın.



    O zaman git kutuplarsa yasamaya calis burda nie ot yetismio de yaratana suc bul. Ya da okyanusun ortasinda yasamaya calis suc bul. Yetismiosa aklin var cik git baska yere.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Baba ve anne denen bireyler var.



    Bunlar evladımsı yapmış.



    Evladımsı baba anne evlat ben ve kardeş denen dnasal bağa haiz. Bu şey ancak tureyebilir.



    Şimdi baba ve anne denen bireyler bu evladımsıya biz dediklerinde evladımsı baba anne evlat ben kardeş denen şeyleri aktarmış. Yani evladımsıya aktarılan şey bakımından ve tureme olgusu uremeye donuşmediği anlaşıldığından ebeveynler butun hususiyetleri ile evladımsı olmuşlar.



    Ebeveynler yeniden bi çocuk yapabilir ancak bu boşa bi çabadır salt turemeye yoneliktir. Bu konuyu açalım.



    Evladımsının tureme faaliyetine bakarsak bunun biz denen kavramı aşması halinde aşma anına bakarsak aslında anne babasının da bi evladımsı olduğunu anlamış olması gerekliliği mevcut. Yani evladımsı aslında baba ve anne gibi iki ayrı bireyin bizatihi kendisi gibi olduğunu bilir.



    Bu evladımsının baba olan yonu bakımından anne olan yonune bi eğilim mevcut ise baba denen birey bakımından eril evladın baba olma yonu geri alınır ya da baba birey evladımsının anne denen yapısından boşanır.



    Şimdi olayın tureme boyutu bakımından ebeveynin baba olan yonunun eril evlattan alındığı ve artık kopyalar dunyasında yaşadığımız düşünülürse eril evladın baba olma hakkının olmadığı gorulur.



    İlk bireysen itibaren anlaşıldığı kadarıyla bir anne baba ve kopyalar vardır. Erilin ureyemediği duşunulur.



    Kız evladımsı açısından baba denen bireye bi yonelim varsa bunun anne denen yonu alınır veya baba birey kız evladımsının anne denen yonunden boşanır.



    Eşeyli uremede aslında bi boşanma sureci de mevcut.



    Eril oğe baba denen dişil oğe anne denen yapıdan ayrıştırılıyor.



    Bu utopya doğru mu? Ureme yok tureme varsa doğru. Gerçekten de tureme var.





    Demekki evladımsı eril ise baba dişilae anne olamayacak şekilde gen aktarılıyor.



    Eril evladımsının baba olabilmesi için yani turemeye katılabilmesi için içresinde anne evlat ve ben kavramları dişil oğenin baba evlat ve ben oğeleri mevcut.



    Eril oğe ne yapmalı ki baba oğesi de kendisine katılsın? Bu oğeyi tamamalamadı için dişil bireye yonelirse yani ondaki baba ben ve evlat oğesi ile birleşirse bu kere baba oğesini de taşırken karşıdaki dişil surette erilden anne duşuncesini alıyor.



    Tureme denen şeyde dişilin baba erilin anne denen kavramları birleşiyor.



    Alt soy bakımından yapılan evlilik aslında dişilin annesi ve erilin babası arasında oluyor.



    Kısaca evladımsı suret tureme olgusunu üst soydan almakla aynı üst soyu diğer üst soyla birleştirerek devam ediyor.



    Evladımsı suret aslında hiç evlenemiyor.



    Baba ve anne de evladımsı ise bunlarında aslında evlenmemiş olduğunu anlıyor.



    Turemede evlilik bağı taraflar arasında kurulamaz hale gelirken ureme bir kere yapılabiliyor.



    Eril evladımsının dişil evladımsının babasıyla dişilinde erilin annesiyle kod bağı kurduğu anlaşılıyor. Bu homo sapiens veya erecktus denen tureme olmalı.





    Eril erile dişilde dişile varıyor.



    Tanriya insan dersek biraz kızabilir gibi gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Tanri evrim isevilik insanın ilahi duruşu gibi kavramlar bu esemede var.



    İnsanın hal bakımından yeniden tanımlanması mumkun mu? Aslında evet. Ancak bunun devamı denen surette oluşan şeyin zorlama ile olduğu anlaşılır ise.



    İki evladımsı kendi anne babalarının da aslında baba ve anne kavramlarının olmadığını anlarlarsa ortaya ben ve evlat yani salt evlat denen iki kavramın da ortaya çıkması olası.



    Ortak ata yonunden iki evlat birbirini alıyor.



    Kardeş kardeşe gibi oluyor.



    Bizi ortak ata bakımından cimaya zorlayan tanri ise zalimdi deniyor.



    Hayat bi tureme sonucu ise ve dna sal bağda bu zorunluluk varsa zalim bi inanç vardır denir.



    Kitabın içine eşeyi sokan yapının bu açıdan tanri insan ve Allahu inancı fark etmeksizin inse zulum yaptığını kabul ettiğini fark ediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan denen varlık anne dediği bireye sen benim eşim olamazsın esemesiyle yaklaştığında bu canlının içindeki ruh haleti onu oldurur.



    Bakın bu şeyi bi sozle bi kabule zorlamayla acıdan oldurebilirsiniz.



    İleriki esemelerde erilin dişilin babasına kendi annesini eş etmek zorunda kaldığını ve bunun alalade bi normalizasyon değil dna nın okunması suretiyle bi zorunluluk olduğunu anladığında turleşmeyi kesmesi ve olumu arzulaması halini duşunun.



    Bu şey olebilirken vefat eden babanın vefatı anında geride kalan evladımsıya bakıp olum bi son değil anla demesini hissedin.



    Bu şey olebilir ve olumden sonra da yaşayabilen bi yapı var derse bu kişi ilah tanri Allahu Teala gibi garip ifadelerle anılamaz.



    Ben yani ebevey olurken ben yani evladımsı denirken aynı kavram olurken olemediğini söyleyince artık anlayış ilah anlayışıdır. Buna anne diyelim. Anna eşin olumune engel olabildi mi hayır. Yani o da bu söze mahkum.



    İki aciz kadir olanı işaret edince dna nın emirleri denen şey bi dinse bile ilahın yani o artık değerin dini olamaz.



    Zulmeden insandır ancak bu tanri değildir.



    Ateizmin isevi kanadını böyle telafi edebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    sanki dolu bir içerikmiş gibi görünen son derece boş bir konu.

    Konunun doluluğu okuyanın beyni nöronlarının boş dolu olmasıyla doğru orantılı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan OZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    sanki dolu bir içerikmiş gibi görünen son derece boş bir konu.

    Konunun doluluğu okuyanın beyni nöronlarının boş dolu olmasıyla doğru orantılı

    Ooo kibir alırım bir dal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan OZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    sanki dolu bir içerikmiş gibi görünen son derece boş bir konu.

    Konunun doluluğu okuyanın beyni nöronlarının boş dolu olmasıyla doğru orantılı

    Ooo kibir alırım bir dal.

    estağfurullah secde eden adam kibirli olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 28 Mayıs 2017; 11:49:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.