Şimdi Ara

Tanrı İle Bağlantımı Kopardım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkes dnasal yapı gereği anne baba evlat kardeş eş denen şeyin kapanmış kodu hükmünde olup kodu açılınca ademsi denen şeydir zaten. kitabın evrenselliği adem denen yapının an itibari ile mevcudiyeti üzre kuruludur.

    ........................

    buradaki sorun ise teknik bir kısım hususlardan müteşekkil.

    eğer ben ademsem ilahi kudretin katındaki melek isyan şeytan falan felan daha kurulmadı veya an ve an kuruluyor demektir. daha zamanın başı oluşmadığı gibi ben isyankar fedoyu oynadığım sürece benim için kurulmuş zaman ve mekan da yok zaten. ilginçtir ki zamandan mekandan münezzeh olan ilah değil benmişim. yaratıcı bana zamanın an denen biriminden zırnık vermemiş kendimce ilah olmuşum der bakıp dururum.

    islam alimlerine bundan sonra islam alametleri dersek daha iyi olur.

    .........................

    ben adem olup isyankarım buba dedikçe de muhammed denen algı değişmeden kalıyor.

    mesela kişi mealen (adem algısı ile) kitapta rasulun aile hayatı yazıyor zannediyor.

    ..............................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 2 Ekim 2018; 22:57:17 >




  • ben olaya biraz farkli bakiyorum benim dusuncem şu Allah herkesi esit yaratti guzel,cirkin,kor,dilsiz gibi.

    bu imtihanindir ama para konusuna gelince herkese yetecek kadar nimet var ama insanoğlu acgozlulugu yuzunden zengin oldu ve fakire yardım etmedi.buda günümüzün emperyalizmi malesef.he suda var zenginler istese yardim etse dünyada aclik fakirlik olmaz.iste böyle başa döndük açgözlülük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    kuran insan yazmasi olamaz ve insan yazmasi değildir nedeni ise ozamanlar bilimden eser yok iken bilimle ilgili bilgiler mecvuttur



    Kur’an-ı Kerim tam 1.400 sene önce evrenin genişlediğinden haber vermektedir. Zariyat suresinin 47. ayet-i kerimesinde şöyle buyrulmaktadır: “Biz göğü kudretimizle bina ettik ve şüphesiz biz onu genişletiyoruz.”Türkçeye “Şüphesiz biz genişletiyoruz.” 

    aslinda kuran insanogluna bilim de ogretir ama din adamlarimiz bunlari aciklamak istemiyolar nedeni ise çıkarları yuzunden.bir insani zeki yaparsan kandirman zor olur.

    eski hristiyan zamanında zenginler rahiplere gidip şöyle derlermis ben icki ictim zina yaptim ama incilde gunah diyor ve rahip para karşılığı ayetleri degistiriyor yada kendi isine nasıl geliyosa onu söylüyor.

    ARKADAŞLAR DİNDE BİR SORUN YOK.PEYGAMBER EFENDİMİZ ZORLAYTİRMAYİNİZ KOLAYLASTİRİNİZ DİYOR.BİZ NE YAPİYORSAK İSİMİZE GELDİGİ GİBİ YAPİYORUZ.KURALLARİ BİZ BELİRLİYORUZ VE İNSANLARİ SOĞUTUYORUZ.

    İSLAM DİNİ ARAŞTIR MAYİ DÜŞÜNMEYİ OKUMAYİ BENİMSER BEN BUNA İNANIYORUM.

    VE SON OLARAK İSLAM DİNİ ASLA BİLİME KARŞI DEĞİL DİR.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tavşan dağa küsmüş...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun



    Alıntıları Göster
    Adam verdigi cevaplarla bizi dinden daha cok soğutuyor ve günaha giriyor ama haberi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    Aha biri daha sıfır bilgiyle aramızda

    Oooo

    İşimiz var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorularla dindar birinin karşısına çıkarırsan senin aklını yine çelecektir, örneğin neden fakirlere, yetimlere yardım etmiyor diyorsun herkesi eşit yaratacağım diye vaadi yok ki bilakis hepinizi farklı statüde yaratacağım biri diğerinden üstün hatta köle olacak bu şekilde sınanacak diyor.

    Bence çok daha basit ve işi can damarından vuracak misaller mevcut, örneğin geçen sene tam Cuma namazı sırasında cami cemaatinin camiyi haftanın en kalabalık şekilde doldurduğu saatte kafalarına caminin avizesi düştü. Cemaatten dinden dönen olmuş mudur bilemem ama benim şahsen ateist olmama bu yeterdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hani kızacaksın biliyorum ama bu sorduklarının hepsinin cevabı Kuran'da anlatılıyor ,yani bir defa dahi Kuran okumadığın ve aileden gelen bir inancın olduğu anlaşılıyor

    özetle :olmayan bir şeyden kopman da mümkün olamaz :)

    sorgulamak doğrudur ama dediğim gibi aslından hiç sorgulamamışsın (hep başkalarının anlattıklarından ,basında çıkan haberlerden etkilendiğin belli oluyor)
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    pardon ama sifir bilgi derken neye dayandırdın bu düşünceni?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    Yazının başında bilimden eser yok dedin

    Bu senin arastirmadigini gösterir.

    Devamında anlattığım mavallarda ,sohbetlerde anlatilanlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 3 Ekim 2018; 11:7:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    -"Her şeyin bir yaratıcısı varsa Allah nasıl oluştu"; her şeyi yaratan olduğu için ona tanrı/ilah diyoruz, Allah da oluşsaydı ona ilah/tanrı der miydik ...

    -"Neden herkesi eşit yaratmadı, "; neden herkesi eşit yaratsın, bu kadar varlık çeşitliliğinin içinde eşitlik ne demek, tarih boyunca yaşadığı düşünülen 100 milyardan fazla insan nasıl eşit olacak ?..

    -"Allah neden fakirlere, yetimlere yardım etmiyor"; fakirlere, yetimlere yardım etmek Allah'ın görevi mi, insanlar niçin var ?..

    Cevap diye sunduğunuz şu cümleler, hiçbir vasfı olmayan, felsefe süzgecinden geçmemiş, sıradan ilkokul cümleleri. Kendinizle gurur duyuyorsanız, kendinize haksızlık ediyorsunuz.




  • paardon kullanıcısına yanıt
    anaokulu sorularına gayet makul cevaplar verdim, çocukların dilinden iyi anlarım ...
  • bana kalırsa sorunlarımızın kökenindeki meselenin özü kadın denen nesnenin konumu ile alakalı.

    kadın denen nesneye bir kısım teklifler sunulmuşa benziyor. esasen bizim eril diye tabir ettiğimiz ve sonradan kız çocuğuna evrilecek nesneye bir kısım teklifler sunulmuş.

    benim eşim zaten cimaya alışkın ondan kız yapsam ve eşime bu kıza eş alacam desem yadsımaz.

    ancak o kız artık benim canımdan bir parça. yani kızı babadan istemek durumundayım.

    baba denen nesnenin kendi eşiyle yaptığı ailevi hayatı kendi canından olan kızı için de hoş karşılaması mümkün ancak bu mümkünlük aynı zamanda kendisinin kadın olarak artık başkasına da eş olduğu gerçeğini de göz önüne seriyor. yani adam bir şekilde kadın olmayı yadsımamış olması onun mutlak olmayan yapısı ile alakalı. yani bu şey mutlak doğru değil ben cevapları bunda arayamayabilirim.

    o yüzden kişiye tanım çerçevesinde bir şey soruyoruz.

    ................................

    şimdi ilahi kudretin kadın denen şeye bazı hususlarda ihtarı mevcutmuş ancak bir kısım insan bu ihtarları ağız burun büküp kıyısından köşesinden anlatınca olay netleşmiyor.

    geçenlerde bu konuyu netleştirmek amaçlı bir kişi ile konuştum. genç bir arkadaştı.

    ...................................

    dedim ki sen türeyince eşim dediğin şeyin esasen annen olduğunu kabul ediyor musun? ( konuyu burada anlattığım gibi uzun uzadıya anlatmıştım gereksiz tekrar olmasın) yalan yok evet dedi annemmiş dedi.

    beni emziren ve bana aile hayatı sunan şey tanım gereği annemdir dedi.

    .....................................

    şimdi kadının bu durumda evlat denen şeyle olan münasebetini daha başında anlatmazsanız anlamı kalmıyor. ben kadınlarla da konuşuyorum. kadınlar kendisi ile cimasal hayat yaşayacak olanın kabul ettiğini dürüst bir şekilde kabul etmekte zorlanıyorlar.

    yani erilin kabul ettiğini ne akla hizmetse kabul etmekte zorlanıyor, kabul edemiyor, doğru gibi diyor ancak anne yüreği falan filana sığınıyorlar.

    ....................................

    bu işin özü şu. firavun, adolf, radovan, pol pot şimdi güncel tecavüzcü rodrigo puerte tarzı insanlar var, ey kadın bu adamlar hem tecavüzü hoş görüyor hem de senin aslında anneleri olduğunu bildiklerini söylüyorlar. senin yerine düşünüp çözüm üretiyoruz kikirdeyip adamın canını sıkma.

    evladım diyip onunla birlikte olursan ikinizi de duman ederim. siz kafası hiç çalışmayan bir kavimsiniz.

    şimdi eril insan bunu daha kolay kabul ederken annemiz olacak rahmet sahibi kadın kabul etmeyerek evladı ile birlikte olup ölümün onlara her yerden gelmesine isyan ediyor.

    ......................................

    bu kadın ile bu iş olamaz. yani bu kadın denen varlıkla hayat kurabilirsin işte evrimciyim dersin, ilaha inanabilirsin ruh var dersin, iş yeri kurabilirsin falan felan da akledip akıl karı iş yapamazsın.

    aynı akıl yaradanı da bulabilirken kadın denen nesne ile yaratıcıyı aramak mümkün değildir.

    erilin ılımlı olmasının nedeni x ve y kromozomu nedeni ile zaten hem dişil hem erkek olması hali. yani esasen biz zaten kadınız ve kadına ihtiyacımız esasen yok. ancak kadın denen şey mallessef eksiği olan bir hususta değişik bir tamamlama gayretlisi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    anaokulu sorularına gayet makul cevaplar verdim, çocukların dilinden iyi anlarım ...
    O halde sizin seviyenize yükselteyim ilgili fikirleri:

    - Her şeyin yaratıcısı olan tanrı, yaratmış olduğu evrenden önce nerede, ne yapmaktaydı? Bulunduğu pozisyon yine kendi tarafından mı yaratılmıştı, yoksa farklı bir evrendeki farklı bir üst akıl tarafından mı?

    - Kendisinin sonsuz merhamet sahibi olduğunu iddia eden ulu yaratıcı dahi eşitlik konusunda bu denli felsefi sorunlar yaşıyorken, oldukça kısıtlı olan insan aklından, eşitlik, merhamet, vicdan gibi konularda katı kurallar eşliğinde maksimum bir fayda istemek ne denli vicdanidir? Kimse tanrıdan %100 eşitlik ve merhamet beklemedi. Bu iddiada bulunan kendisidir ancak görünen köy kılavuz istemiyor.

    - Kıt insan aklı ve vicdanı bile açlıktan ölen bir çocuk görünce, hangi milletten, devletten olduğuna bakmadan yanıp tutuşabiliyor ve o anda diğer tüm her şey önemsiz oluyor ise; sonsuz yücelikte olan yaratıcı aklı ve vicdanı, nasıl oluyor da ''denge'' gibi kavramların arkasında, kendi koyduğu kuralların kelepçelediği ellerini serbestçe bekletmeye devam edebiliyor?




  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    bilimden eser yok ozamanlardan yani peygamberimiz döneminde bilim mi vardi?matematikmi vardi?fizikmi?kimyami?ben şimdiki zamani kast etmedim peygamberimiz donemini kast ettim.yorumu okumadan ÇAT önyargı vallahi bravo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    Alıntı

    kuran insan yazmasi olamaz ve insan yazmasi değildir nedeni ise ozamanlar bilimden eser yok iken bilimle ilgili bilgiler mecvuttur



    Yukarıdaki yazı ne saçmalıyor.



    Senin dediğine gelirsek, peygamber in olduğu bölge ticaret erbabının geli geçtiği nokta.



    Lütfen ne demek istediğimi anla,lafın tamamını söyletme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    sorulara dikkat ederseniz aslında hepsinin cevabı Kuran'da var ama hiç okumadıkları belli oluyor
    lakin bunu bile kabullenmiyorlar

    işin ilginç tarafı sanki yaratıcı da insanmış gibi kafalarında tuhaf bir algı var (doğmamış,doğurulmamış,yaratılmamış olabileceğini kabullenemiyorlar)
    diğer konu ise niye herkes eşit yaratılmıyor ,neden kötüleri bu dünyada cezalandırmıyor ,gibisinden sınava aykırı sorular soruyorlar

    yahu bu dedikleriniz olsa o zaman insanların dünyada işi ne ? ,sınav olayı olmasa herkes cennette olurdu ve işte o zaman o dedikleri olurdu

    bizimkiler yaratıcıyı ,yaratıcı olarak değil adeta hizmetçi gibi görüyorlar (haşa)
    dünyada her şeye müdahale edecek ,suçluları hemen cezalandıracak ,fakirlere havadan para atacak yada herkesi zengin yaratacak vs.

    ee o zaman dünyada sınavın ne anlamı kalır ?

    üstelik bunlar zengin doğulduğunda hiç sorunsuz olunduğunu falan zannediyorlar ,misal Sabancı'nın sakat çocuğu var ve dünyada hastalığının tedavisi yok ,ayrıca zenginlerin dertlerinin daha çok olduğunu da bilmiyorlar

    özetle : din demek ,bu dünyada çoğu şeyden feda etmek demektir (haklı olduğunda hakkını tabi ki diğer insanlardan isteyeceksin ,bu ayrı bir konu)
    inançlı kişiler bu dünyadan çok şeyler istemez ,beklemez
    asıl ahiret için ister ama bu dünya içinde yaşamını sürdürecek şeyleri de ister (lüks vs. olmadıkça)




  • Zeus seni ıslah etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    İslam dininde bir tane bile bilimle ilgili birşey yoktur bir tane bile mucize yoktur hepsi evrilip çevrilip ömer çelakıl gibi adamların yutturmalarıdır. Git efe aydal kırmızı hap 1. Bölüm izle, ben bu saçma yazına cevap vermek istemiyorum o adam veriyor hepsine git lütfen izle normal bir bakış açısıyla ve sonra yine gel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.