Şimdi Ara

Tank Fabrikasındaki 605 Çalışan, Kritik Bilgileri Katar İle Paylaşmak İstemediği İçin Tayin İstedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
6.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tank Fabrikasındaki 605 Çalışan, Kritik Bilgileri Katar İle Paylaşmak İstemediği İçin Tayin İstedi


    Özelleştirmeye açılan Tank Palet Fabrikası’nda çalışan işçilerden tayin dilekçesi geldi. Fabrikanın Katar ortaklı şirkete devredilmesine tepki gösteren işçiler, kritik askeri bilgileri Katarlı şirketle paylaşmak istemediklerini belirterek tayin dilekçesi verdi.

    Harb-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz, “Biz ordu malının Katarlılara verilmesinin vebalini alamayız” dedi.

    Özelleştirilmesi için alay statüsünden çıkarılıp askeri fabrikaya dönüştürülen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nda çalışan yüzlerce işçi, fabrikanın Katar ortaklı bir şirkete devredilmesinin ülke güvenliğini tehlikeye düşüreceği yolundaki uyarılarının dikkate alınmaması üzerine fabrikadan ayrılma kararı aldı.

    Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre fabrikada çalışan 695 işçiden 605’inin, Katar ortaklı şirkete devredilecek fabrikada çalışamayacaklarını belirterek devletin elindeki başka fabrikalara tayin talebinde bulundukları öğrenildi.

    İşçilerin büyük bölümünün tayin dilekçelerine, “Burada edinmiş olduğum bilgi birikimimi Katar ortaklı özel bir şirketle paylaşmak istemediğim için Milli Savunma Bakanlığ’ının başka bir fabrikasına tayinimi talep ediyorum,” yazdıkları ifade edildi.

    VEBALİNİ ALAMAYIZ

    Harb-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz, Katar ortaklı firmaya devredilmiş bir askeri fabrikada çalışmamak için tayin isteyen işçilerin, tayin gerekçelerini iş sözleşmenin, olağanüstü durumdan kaynaklı tayin hakkını düzenleyen 37’nci maddesine dayandırdıklarını bildirdi.

    Yavuz, tayin dilekçesi vermeyen yaklaşık 90 işçinin ise genelde emekliliği dolan ya da emekliliğine kısa süre kalan personelden oluştuğuna dikkat çekti. Bugüne kadar Türk ordusuna hizmet vermiş işçiler olarak ülke güvenliğinin Katarlıların eline bırakılmasına katkı veremeyeceklerini belirten Yaşar Yavuz, “Daha ihale şartnamesi hazırlanmadan, ilan verilmeden, ihalesi yapılmadan fabrikamızı Katarlı şirkete devrettiklerini söylüyorlar. Bu anlayışa karşı haklarımızı nasıl koruyacağız? Türk ordusunun malını Katar’a satıyorlar. Ordu malı, vatan meselesidir. Bunun parçası olamayız. Bu işin vebalini alamayız. Bu nedenle tayinlerimizi istedik” dedi.

    Tamamı tank ve diğer zırhlı araçlar konusunda deneyimli olan işçilerin ayrılmasının, fabrikayı mevcut teknik personelle işletmeyi planlayan BMC firmasını da zora düşürebileceği ifade edildi.

    Kaynak







  • Benim babam Sümer Holdingde torpil olmadan gelinebilecek en üst düzeyde çalışıp yıllarını verdi. Çok şükür kursağımızda haram lokma geçmedi. Bu gün ben de memurum, devletin 1 kağıdını kullanacak olsam yarın yerine 2 tane koyarım, babam öyle yetiştirdi. Bir kurumdaki insanları direkt yaftalamadan önce ben de bu özelleştirme olaylarının içinde büyümüş biri olarak birkaç satır yazmak istiyorum.
    Bu gün avrupanın en liberal ülkesi Almanyanın bile kamu fabrika kurum vb oranı yüzde 45lerdedir. En az liberal ülkelerde yüzde 70e kadar çıkar. Kamulaşmada bir denge olması çok önemlidir. Bizde yüzde 10 15 bandında.
    2.si bizde ben gerçekten yapılmış özelleştirme neredeyse hiç görmedim. Tek tük örnekleri illaki vardır ama kaideyi bozmayacak kadar. Önce kumaş fabrikası peşkeş çekilir, alan adamlar devlet kredisi ile cebinden 5 kuruş para çıkmadan eserinin 10da birine kurumu alır. Sonra fabrikalar bir güzel yıkılır konut avm projeleri yapılıp vurgun vurulur, cepler şişirilir. Fabrika 100 yıl yatsaydı yattığı yerden para kazanacak işçilerin cebine girecek tüm parayı 1 adımda bir yandaşın cebine aktarırız. Çiftçi ürettiği pamuğu satacak yer bulamaz sonra bu durumdan tarım da etkilenir. Keşke bu parayı yattığı yerden işçi kazansaydı, en azından gelir adaleti bozulmazdı. Daha sonra bir yabancı şirket gelir senin memleketinde kurar fabrikasını zaten beli bükülmüş çiftçiden istediği fiyattan pamuğu tütünü alır. Sen bu süreçte her geçen gün daha da dışa bağımlı daha da fakir hale gelirsin. Gençlerine tek seçenek üniversite okumak kalır ama okusa ne fayda iş bulamaz. Ülkedeki özelleştirmenin ekseriye si böyle yapıldı. Hem de 50 senedir.
    Babamın işe başladığı 70li yıllarda bu gün yatan işçiler evine gitmeden başımızın gözümüzün sadakası olsun, devletimize faydamız dokunsun diye ücretsiz fazla mesaiye kalırlarmış. Sonrasında kurum içlerinde (nedense hemen her kurumda Bi anda böyle bir huy başlamış) başlayan adaletsizlikler ve akort ücret ile yönetim anlayışı insanların işine sahiplenme duygusunu ve devlete inancını sarsmış, kişiyi imballamadan çalışmaz hale getirmiş. Sonrasında yattığı yerden mayış alıyor cümlesini de vatandaşın ağzına sakız olarak vermişler. Geleceği satılan vatandaş bu şekilde yapılan özelleştirmeyi şakşaklar hale gelmiş.
    Evet kanserleşmiş ve hastalıklı devlet kurumları vardı. Bunları tedavi etmek mümkünken kesip attık. Halbuki tedavi edilebilirdi. Zarar eden Sümer holding fabrikalarında birsürü yolsuzluk döndü. Biz tüm çalışanları yaftalarken yolsuzluk yapan kesim küçük bir azınlıktı. Toplum gariban işçiyi yaftaladığı aşağıladığı kadar siyasilerin yolsuzluk yapan yeğenlerini, akrabalarını aşağılayamadı, siyasilere tepki koyamadı.
    Peki devlet kumaş sigara alkol vb mi üretsin? Bu kurumlar özel sermayenin olmadığı dönemde daha sonra özelleştirmek ve özel sermayenin gücünün yetmediği bir ağır sanayi gibi başka alana yelken açmak amacı ile kurulmuş. Bu gün için bu tür basit işlere devlet kaynak ve güç harcamasın diyeceğim ama devlet elini çekince piyasanın işsizliğini de görüyoruz. Bence sağlıklı olan devletin mekanizmayı kurup özele mekanizmayı çalıştırma hakkını devretmesi, çalıştırmadığı istihdam sağlamadığı noktada elinden alırım gözdağı vermesi durumudur. Yoksa al fabrikayı yap konutu ile bir yere varamayız. Devler her kuruma denetmen olma rolünü çok iyi oynamalı, gereken yerlerde destek olmaktan çekinmemelidir. Bakz otomobil fabrikaları batma eşiğine geldiği zaman bağlı olduğu devlet hep omuz vermiştir.
    Bahsi geçen fabrika işçilerine çıkışırken biraz insaflı olmak lazım görüşündeyim. Belki de içinde işini düzgünce yapan ciddi bir çoğunluk var siz hepsini hemen yaftalıyorsunuz. Tank üretmeye cüret eden, TSK envanterini elinden geçirip çağın şartlarına ayak uydurmasında kritik önemi olan bir fabrikanın ekonomik kriz nedeniyle özelleştirilmesi benim içimi yaraladı. En son telekom özelleşirken böyle bir acı hissetmiştim. Tevekkeli değilmiş telekom 50 milyar borç 50 milyara yakında taşınmazı satılmış halde benim finanse ettiğim bankalara devredildi, bakın acısı sonradan çıktı.
    Edit imla
    Neyin kafasını yaşıyorsun ne yiyip içiyorsun bu neyin yalakaligi.

    Kritik öneme sahip firmayı yurtdışına peşkeş çekiyorlar kalkıp utanmadan yüzsüz yüzsüz çalışanların rahatlığı gidecek diye yapıyor diyorsun.

    Ya hayatında hiç çalışmadın yada öyle önemsiz basit işlerde çalıştın ki böyle olayları anlama kapasiten yok.
    tank paleti fabrikası değil.

    tank ve palet fabrikası. yani fırtına obüsü gibi araçlar üretiliyor. ve genel olarak panel üretim yapılıyor.
    burada çalışan subay mühendisler atış ve yönetim sistemlerinin güvenliğinden endişe ediyor.
    siz buradan daha adını bilmeden maaş üzerinden eleştiriyorsunuz.
    bu adamlar sonra yurt dışına gidince de arkalarından hain dersiniz.

    duanızı bu adamların iyiliği ve güvenliği için kullanmanızı öneririm. zira dua ile tank üretilmez. fakat dua ile tank üreten insanlara allahtan sağlık dileyebiliriz.
    hocam sözde katar 50 milyon dolar yatırım yapacakmış fabrikaya. koskoca devletin 50 milyon doları yok mu ? demirören doğan medyayı satın alsın diye ziraat bankası 600 milyon dolar para verdi, yine ziraat bankası kulüpler borçlarını kapatsın diye 10 milyar dolar ödeme yapacak ama iş askeri fabrikaya gelince para yok.

    katarlılara ve ethem sancağa yapılan peşkeşten başka bir şey değil, yeni fabrikalar yeni aselsanlar türk telekomlar açacağımıza olanları araplara satıyoruz.
    Kimse beni akpli olarak görmedi ki?
    Bana özelleştirme sürecini anlatmayın. Bana göre özelleştirme her alanda olmaz. Otomobil fabrikası stratejik birşey değil ama palet fabrikası devlette kalmalı. Volvonun zaten işi bitmişti çinliler diriltip marka yapacak. Fransızlarda reno, italyanlardan fiatı alamazsın satmazlar.
    O resmi bana atan arkadaşın ne yaptığını anlamadım. Eğer dediğin gibiyse salaktır. Ben o kamu tesislerinin nasıl girdiğini, ne kadar vasıfsız olduklarını, kaç para maaş aldıklarını ve özel sektörde asgari ücreti zor alacaklarını bilirim. Tekel işçileri de böyleydi adam tekele işçi olarak girer yetmez karısı da girer bunlar tekelden emekli olur nasıl oluyorsa çocukları tekelde çalışır.
    Bugün ecevit zaten ölmüş olurdu. Kriz olmasaydı da üçlü koalisyon yönetiyordu sadece dsp değil bir sonraki seçimde farklı koalisyon olurdu. 2002'de koalisyonu yıkıp erken seçime götüren bahçeli zaten.
    En doğal hakkı değil mi devlette kalmak istemeleri?

    Önceki özelleştirmeden babamda vakti zamanında nasibini aldı 45 yaşından sonra adama çay dağıttırıp temizlik yaptırttılar şerefsizliğe gerek yok atmci diyerek ustabaşı olan adamla çay dağıttırdı emeğiyle maaşını aldı ki sözleşmeyle öldüm para verdiler.

    Başınıza gelmeyen boku sallayıp durmayın yeter
  • Alıntı yaptığım arkadaşlar yanlış anlamasın sadece bu konu hakkındaki yorumlarını merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 22 Mart 2019; 16:41:43 >
  • bu kritik bilgiler he çalışanda olmaz ki. olsa olsa üst düzey mühendis veya yöneticilerde olur.bir yanlışlık ya da yanlış anlama var gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    bu kritik bilgiler he çalışanda olmaz ki. olsa olsa üst düzey mühendis veya yöneticilerde olur.bir yanlışlık ya da yanlış anlama var gibi.
    Sadece müh. ve yöneticiler değil oradaki ustanın bildikleri bile bile kritik öneme sahip.
  • Helal olsun en azından ülkesini önemseyen insanlar var hâla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Bu kişiler gerçek vatanseverler dir helal olsun.
  • Devlette kalmak istemişlerdir. Özel sektör onlara şu an aldıkları maaşı ve rahat iş ortamını vermez. Suyunu çıkarır ve işine yaramıyorsan kapının önüne koyar bu kadar basit. Olayın teknik bilgiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Şimdi bunlar işsiz kalan ama memurluğu devam eden bankamatik memuru olacaklar. Her ay bankadan maaşını çekecek ama mesaisi olmayacak. Öyle olmak istedikleri ortada.
    Önceki özelleştirmeler zamanı çok vardı bunlardan. Katarın bu arkadaşlardan özel bilgiler alıp tank üreteceğini kim düşünüyor? Onlar basar parayı abd tankı verir.
  • İyi güldürdüler, Bunların derdi işsiz kalmamak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Devlette kalmak istemişlerdir. Özel sektör onlara şu an aldıkları maaşı ve rahat iş ortamını vermez. Suyunu çıkarır ve işine yaramıyorsan kapının önüne koyar bu kadar basit. Olayın teknik bilgiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Şimdi bunlar işsiz kalan ama memurluğu devam eden bankamatik memuru olacaklar. Her ay bankadan maaşını çekecek ama mesaisi olmayacak. Öyle olmak istedikleri ortada.
    Önceki özelleştirmeler zamanı çok vardı bunlardan. Katarın bu arkadaşlardan özel bilgiler alıp tank üreteceğini kim düşünüyor? Onlar basar parayı abd tankı verir.
    https://tse2.mm.bing.net/th?id=OGC.13d7540a456cfedbab957ba4ab65c033&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia.giphy.com%2fmedia%2fNGALQBUgvmVTa%2fgiphy.gif&ehk=wsmXqu2b4G0eC8oB1mEDLg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Devlette kalmak istemişlerdir. Özel sektör onlara şu an aldıkları maaşı ve rahat iş ortamını vermez. Suyunu çıkarır ve işine yaramıyorsan kapının önüne koyar bu kadar basit. Olayın teknik bilgiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Şimdi bunlar işsiz kalan ama memurluğu devam eden bankamatik memuru olacaklar. Her ay bankadan maaşını çekecek ama mesaisi olmayacak. Öyle olmak istedikleri ortada.
    Önceki özelleştirmeler zamanı çok vardı bunlardan. Katarın bu arkadaşlardan özel bilgiler alıp tank üreteceğini kim düşünüyor? Onlar basar parayı abd tankı verir.
    Seni alıntılayan var yaaaa seni bile akp li olarak görüyorsa işte muhalefetin kalitesini sende görmüş oluyorsun. Vanish hakkını verdim bastım artını ne kadar aynı yol da olmasakta bu düşünce de aynı yoldayız. AB ve ABD ve Dünya 'da birçok örneği var özelleştirmelerin ki akp gelmeden önce kriz olmasa dsp hala devletin başında ve ecevit yönetiyor olsa idi bugün ecevit bile özelleştiriyor olurdu Türkiye için çünkü bu bir gereklilik Dünya yapıyor bunu adı üstünde Dünya şimdi Volvo Çin 'e satılıyor ya da özelleştiriliyor deyin adını siz koyun ne oldu Volvo Çin 'in mi oldu gün gelecek İsveç 'miydi unuttum İsviçre de olabilir gün gelecek belki geri alacak Volvo 'yu amaaaaa anlatamazsın işte bir kesime. Misal seni alıntılayan bir üyecik seni yalayan olarak tarif etmeye çalışmış yaaa ha işte o üye gibilerine anlatamazsın. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Seni alıntılayan var yaaaa seni bile akp li olarak görüyorsa işte muhalefetin kalitesini sende görmüş oluyorsun. Vanish hakkını verdim bastım artını ne kadar aynı yol da olmasakta bu düşünce de aynı yoldayız. AB ve ABD ve Dünya 'da birçok örneği var özelleştirmelerin ki akp gelmeden önce kriz olmasa dsp hala devletin başında ve ecevit yönetiyor olsa idi bugün ecevit bile özelleştiriyor olurdu Türkiye için çünkü bu bir gereklilik Dünya yapıyor bunu adı üstünde Dünya şimdi Volvo Çin 'e satılıyor ya da özelleştiriliyor deyin adını siz koyun ne oldu Volvo Çin 'in mi oldu gün gelecek İsveç 'miydi unuttum İsviçre de olabilir gün gelecek belki geri alacak Volvo 'yu amaaaaa anlatamazsın işte bir kesime. Misal seni alıntılayan bir üyecik seni yalayan olarak tarif etmeye çalışmış yaaa ha işte o üye gibilerine anlatamazsın. :)

    Alıntıları Göster
    Kimse beni akpli olarak görmedi ki?
    Bana özelleştirme sürecini anlatmayın. Bana göre özelleştirme her alanda olmaz. Otomobil fabrikası stratejik birşey değil ama palet fabrikası devlette kalmalı. Volvonun zaten işi bitmişti çinliler diriltip marka yapacak. Fransızlarda reno, italyanlardan fiatı alamazsın satmazlar.
    O resmi bana atan arkadaşın ne yaptığını anlamadım. Eğer dediğin gibiyse salaktır. Ben o kamu tesislerinin nasıl girdiğini, ne kadar vasıfsız olduklarını, kaç para maaş aldıklarını ve özel sektörde asgari ücreti zor alacaklarını bilirim. Tekel işçileri de böyleydi adam tekele işçi olarak girer yetmez karısı da girer bunlar tekelden emekli olur nasıl oluyorsa çocukları tekelde çalışır.
    Bugün ecevit zaten ölmüş olurdu. Kriz olmasaydı da üçlü koalisyon yönetiyordu sadece dsp değil bir sonraki seçimde farklı koalisyon olurdu. 2002'de koalisyonu yıkıp erken seçime götüren bahçeli zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Kimse beni akpli olarak görmedi ki?
    Bana özelleştirme sürecini anlatmayın. Bana göre özelleştirme her alanda olmaz. Otomobil fabrikası stratejik birşey değil ama palet fabrikası devlette kalmalı. Volvonun zaten işi bitmişti çinliler diriltip marka yapacak. Fransızlarda reno, italyanlardan fiatı alamazsın satmazlar.
    O resmi bana atan arkadaşın ne yaptığını anlamadım. Eğer dediğin gibiyse salaktır. Ben o kamu tesislerinin nasıl girdiğini, ne kadar vasıfsız olduklarını, kaç para maaş aldıklarını ve özel sektörde asgari ücreti zor alacaklarını bilirim. Tekel işçileri de böyleydi adam tekele işçi olarak girer yetmez karısı da girer bunlar tekelden emekli olur nasıl oluyorsa çocukları tekelde çalışır.
    Bugün ecevit zaten ölmüş olurdu. Kriz olmasaydı da üçlü koalisyon yönetiyordu sadece dsp değil bir sonraki seçimde farklı koalisyon olurdu. 2002'de koalisyonu yıkıp erken seçime götüren bahçeli zaten.

    Alıntıları Göster
    Yazdıkların doğrudur, bende bilirim Tekel 'i Tekirdağ 'lıyım burada chp liler ağlarlar ama bugüne kadar yeyip yeyip yediklerine tutsunlar. Alpullu Şeker Fabrikasını 'da bilirim yata yata aldıkları 5 6 k 'ları. Vallahi ben bu sözcü oda tv ya da buna benzer olan medyaların algı haberi yaptıklarını düşünüyorum ki düşünmeye gerek yok öyle de. Çünkü savunma veya gizli firmalar fabrikalar özelleşiyor tamam ama özelleşirken bunun kanunu maddeleri yasası anlaşması devletler arasında firmalar arasında belli başlı kurallar çerçevesinde yapılıyor bu yüzden ben bu özelleştirmelerin al her şey senin eline veriyorum şöyle şöyle diye olduğunu düşünmüyorum.

    Ha olsa da sorun ne bunda onu da anlamıyorum bakınız Dünya 'da örnekleri var, ABD Apple maliyeti yüksek olmasından dolayı ne yaptı fabrikaları Çin 'e taşıdı yazılımı taşımadı çünkü yazılım hala kırılamıyor Abd 'nin elinde artı patentleri almış bir apple var, o yüzden Çin eskiden dalga geçtiğimiz hoparlörlü antenli tv li radyasyonun kralını yiyen telefonlar üretirken kopyalaya kopyalaya Apple 'i de kopyalaya kopyalaya ne öğrendiler bugün Xiaomi 'yi Huawei 'yi (kirin işlemci de üretiyor) Oppo 'yu OnePlus 'ı ve diğerlerini var etmediler mi ettiler, Katar 'da bizden öğrense ne olacak suç mu değil ne güzel insanlık paylaşarak öğreniyor. Ha diyeceksin apple ve savunma farklı şeyler ne alaka bugün apple dediğimiz şey ABD 'nin en güçlü para silahı olan bir yapı artı istihbaratta bile istediği gibi kullanabilir istese insanları tüketime yöneltebiliyor, ülkemizde reno honda toyota ford fabrika açtı kötü mü oldu biz de birikim bilgi sahibi olduk yan sanayi işini geliştirdik bir eksik ne kaldı araba yapıp markalaşatırıp söz sahibi olmak pazar da eee bunlar böyle paylaşa paylaşa çoğlaması iyi bir şey olduğu hal de neden palet fabrikasından rahatsız oluyoruz onu anlamıyorum. ABD apple 'i taşımasa idi bugün Çin 'in bu kadar hızlı yükselişine tanık olamayacaktık belki de ki biz de bir şey yapıyorsak bizimde paylaşma zamanımız gelmiştir demek ki, ki savunma sanayii 'nde artık ihracat yapıyoruz bunu bizden ürün alan ülkeler ödenen paralar gösteriyor. O yüzden ben paylaşım denilen şeyden rahatsız olmuyorum artı zaten elinde patentleri varsa sorunda olmaz bak abd apple 'in patentlerini alıyor takkk huawei bir telefon yapıyor patent ihlali yaptığı için abd hemen milyar dolarlık dava ile acısını çıkarıyor huawei ya da diğerlerinden o yüzden işi adam gibi kitabına kuralına uygun yaptığımız sürece ülkemizin kaybedeceği bir şey olmayacağını düşünüyorum.




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Benim babam Sümer Holdingde torpil olmadan gelinebilecek en üst düzeyde çalışıp yıllarını verdi. Çok şükür kursağımızda haram lokma geçmedi. Bu gün ben de memurum, devletin 1 kağıdını kullanacak olsam yarın yerine 2 tane koyarım, babam öyle yetiştirdi. Bir kurumdaki insanları direkt yaftalamadan önce ben de bu özelleştirme olaylarının içinde büyümüş biri olarak birkaç satır yazmak istiyorum.
    Bu gün avrupanın en liberal ülkesi Almanyanın bile kamu fabrika kurum vb oranı yüzde 45lerdedir. En az liberal ülkelerde yüzde 70e kadar çıkar. Kamulaşmada bir denge olması çok önemlidir. Bizde yüzde 10 15 bandında.
    2.si bizde ben gerçekten yapılmış özelleştirme neredeyse hiç görmedim. Tek tük örnekleri illaki vardır ama kaideyi bozmayacak kadar. Önce kumaş fabrikası peşkeş çekilir, alan adamlar devlet kredisi ile cebinden 5 kuruş para çıkmadan eserinin 10da birine kurumu alır. Sonra fabrikalar bir güzel yıkılır konut avm projeleri yapılıp vurgun vurulur, cepler şişirilir. Fabrika 100 yıl yatsaydı yattığı yerden para kazanacak işçilerin cebine girecek tüm parayı 1 adımda bir yandaşın cebine aktarırız. Çiftçi ürettiği pamuğu satacak yer bulamaz sonra bu durumdan tarım da etkilenir. Keşke bu parayı yattığı yerden işçi kazansaydı, en azından gelir adaleti bozulmazdı. Daha sonra bir yabancı şirket gelir senin memleketinde kurar fabrikasını zaten beli bükülmüş çiftçiden istediği fiyattan pamuğu tütünü alır. Sen bu süreçte her geçen gün daha da dışa bağımlı daha da fakir hale gelirsin. Gençlerine tek seçenek üniversite okumak kalır ama okusa ne fayda iş bulamaz. Ülkedeki özelleştirmenin ekseriye si böyle yapıldı. Hem de 50 senedir.
    Babamın işe başladığı 70li yıllarda bu gün yatan işçiler evine gitmeden başımızın gözümüzün sadakası olsun, devletimize faydamız dokunsun diye ücretsiz fazla mesaiye kalırlarmış. Sonrasında kurum içlerinde (nedense hemen her kurumda Bi anda böyle bir huy başlamış) başlayan adaletsizlikler ve akort ücret ile yönetim anlayışı insanların işine sahiplenme duygusunu ve devlete inancını sarsmış, kişiyi imballamadan çalışmaz hale getirmiş. Sonrasında yattığı yerden mayış alıyor cümlesini de vatandaşın ağzına sakız olarak vermişler. Geleceği satılan vatandaş bu şekilde yapılan özelleştirmeyi şakşaklar hale gelmiş.
    Evet kanserleşmiş ve hastalıklı devlet kurumları vardı. Bunları tedavi etmek mümkünken kesip attık. Halbuki tedavi edilebilirdi. Zarar eden Sümer holding fabrikalarında birsürü yolsuzluk döndü. Biz tüm çalışanları yaftalarken yolsuzluk yapan kesim küçük bir azınlıktı. Toplum gariban işçiyi yaftaladığı aşağıladığı kadar siyasilerin yolsuzluk yapan yeğenlerini, akrabalarını aşağılayamadı, siyasilere tepki koyamadı.
    Peki devlet kumaş sigara alkol vb mi üretsin? Bu kurumlar özel sermayenin olmadığı dönemde daha sonra özelleştirmek ve özel sermayenin gücünün yetmediği bir ağır sanayi gibi başka alana yelken açmak amacı ile kurulmuş. Bu gün için bu tür basit işlere devlet kaynak ve güç harcamasın diyeceğim ama devlet elini çekince piyasanın işsizliğini de görüyoruz. Bence sağlıklı olan devletin mekanizmayı kurup özele mekanizmayı çalıştırma hakkını devretmesi, çalıştırmadığı istihdam sağlamadığı noktada elinden alırım gözdağı vermesi durumudur. Yoksa al fabrikayı yap konutu ile bir yere varamayız. Devler her kuruma denetmen olma rolünü çok iyi oynamalı, gereken yerlerde destek olmaktan çekinmemelidir. Bakz otomobil fabrikaları batma eşiğine geldiği zaman bağlı olduğu devlet hep omuz vermiştir.
    Bahsi geçen fabrika işçilerine çıkışırken biraz insaflı olmak lazım görüşündeyim. Belki de içinde işini düzgünce yapan ciddi bir çoğunluk var siz hepsini hemen yaftalıyorsunuz. Tank üretmeye cüret eden, TSK envanterini elinden geçirip çağın şartlarına ayak uydurmasında kritik önemi olan bir fabrikanın ekonomik kriz nedeniyle özelleştirilmesi benim içimi yaraladı. En son telekom özelleşirken böyle bir acı hissetmiştim. Tevekkeli değilmiş telekom 50 milyar borç 50 milyara yakında taşınmazı satılmış halde benim finanse ettiğim bankalara devredildi, bakın acısı sonradan çıktı.
    Edit imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 23 Mart 2019; 8:45:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    bu kritik bilgiler he çalışanda olmaz ki. olsa olsa üst düzey mühendis veya yöneticilerde olur.bir yanlışlık ya da yanlış anlama var gibi.
    Ben normal düz Bir makina operatörüyum yaptığım işin üretim resmini fotosunu çekip başka firmaya yollayım calistigim firma bana dava açsın fabrika içi bilgi sirdirmaktan ceza alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 23 Mart 2019; 9:35:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Devlette kalmak istemişlerdir. Özel sektör onlara şu an aldıkları maaşı ve rahat iş ortamını vermez. Suyunu çıkarır ve işine yaramıyorsan kapının önüne koyar bu kadar basit. Olayın teknik bilgiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Şimdi bunlar işsiz kalan ama memurluğu devam eden bankamatik memuru olacaklar. Her ay bankadan maaşını çekecek ama mesaisi olmayacak. Öyle olmak istedikleri ortada.
    Önceki özelleştirmeler zamanı çok vardı bunlardan. Katarın bu arkadaşlardan özel bilgiler alıp tank üreteceğini kim düşünüyor? Onlar basar parayı abd tankı verir.
    Neyin kafasını yaşıyorsun ne yiyip içiyorsun bu neyin yalakaligi.

    Kritik öneme sahip firmayı yurtdışına peşkeş çekiyorlar kalkıp utanmadan yüzsüz yüzsüz çalışanların rahatlığı gidecek diye yapıyor diyorsun.

    Ya hayatında hiç çalışmadın yada öyle önemsiz basit işlerde çalıştın ki böyle olayları anlama kapasiten yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • Tank paletinin neresinde gizli bilgi varmış?
    Bizim sanayide Mahmut usta bilem yapar bunu.

    Özelleştirmeden rahatsız oldular,eskisi gibi salla başı al maaşı yapamayacaklar

    Dua ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.de



    Tank paletinin neresinde gizli bilgi varmış?
    Bizim sanayide Mahmut usta bilem yapar bunu.

    Özelleştirmeden rahatsız oldular,eskisi gibi salla başı al maaşı yapamayacaklar

    Dua ile
    tank paleti fabrikası değil.

    tank ve palet fabrikası. yani fırtına obüsü gibi araçlar üretiliyor. ve genel olarak panel üretim yapılıyor.
    burada çalışan subay mühendisler atış ve yönetim sistemlerinin güvenliğinden endişe ediyor.
    siz buradan daha adını bilmeden maaş üzerinden eleştiriyorsunuz.
    bu adamlar sonra yurt dışına gidince de arkalarından hain dersiniz.

    duanızı bu adamların iyiliği ve güvenliği için kullanmanızı öneririm. zira dua ile tank üretilmez. fakat dua ile tank üreten insanlara allahtan sağlık dileyebiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Devlette kalmak istemişlerdir. Özel sektör onlara şu an aldıkları maaşı ve rahat iş ortamını vermez. Suyunu çıkarır ve işine yaramıyorsan kapının önüne koyar bu kadar basit. Olayın teknik bilgiyle alakası olduğunu sanmıyorum. Şimdi bunlar işsiz kalan ama memurluğu devam eden bankamatik memuru olacaklar. Her ay bankadan maaşını çekecek ama mesaisi olmayacak. Öyle olmak istedikleri ortada.
    Önceki özelleştirmeler zamanı çok vardı bunlardan. Katarın bu arkadaşlardan özel bilgiler alıp tank üreteceğini kim düşünüyor? Onlar basar parayı abd tankı verir.
    + sonsuz.

    devlet memurluğu çok çok iyidir özel sektöre göre.genel olarak daha az çalışır çok daha fazla para kazanırsın özel sektöre göre.bunlar artık 'sır' değil şimdi bu 'sır'larını başka devlet fabrikasına geçip orada kullanmak istiyorlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    Alıntı yaptığım arkadaşlar yanlış anlamasın sadece bu konu hakkındaki yorumlarını merak ediyorum.
    Bana zorlama bir haber gibi geldi.

    Ne gibi kritik bilgi mesela ?

    İşçilerin büyük bölümünün tayin dilekçelerine, “Burada edinmiş olduğum bilgi birikimimi Katar ortaklı özel bir şirketle paylaşmak istemediğim için Milli Savunma Bakanlığ’ının başka bir fabrikasına tayinimi talep ediyorum,” yazdıkları ifade edildi.

    BMC kendi yatırımını yapıp Altay tankının üretimine başlamak yeni üretim hattı döşeyecek yeni makinalar gelecek zaten bu işçileri kendi eğitim programına sokacak.


    Altay tankının teknik paketi SSB mülkiyetinde . BMC'ye ait değil ki. BMC üretimi yapacak.

    Burası montaj sahası olacak. Tankın %80 i dışarıdan gelecek zaten. (Binlerce alt yüklenici var.)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.