Şimdi Ara

[Tamamlandı] DARK SOULS:PtDE TÜRKÇE ÇEVİRİ YAMASI (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
681
Cevap
32
Favori
76.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yakın zamanda bir güncelleme bekliyoruz hocam konudan bayadır ses çıkmıyor :)
  • Perseus4EveR kullanıcısına yanıt
    Bence hızlı bile gidiyor adam tek başına uğraşıyor
  • Perseus4EveR kullanıcısına yanıt
    Hocam sınavlarim nerdeyse üç haftadır devam ediyor ve ancak bir hafta sonra bitiyor, çeviriye ancak o zaman devam edebilirim yani. Ama çeviriye ek bazı şeyler de yapmayı düşünüyorum o yüzden bir iki gün içinde konuda bir güncelleme olacak. Şimdilik bu kadar söyleyeyim, yarin büyük ihtimalle detaylı olarak anlatırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Napoleonfd kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam. Sıkıntı yok bekleriz. Ben sadece ilerlemeyi merak etmiştim
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba. Önceden de söylediğim gibi sınavlar dolayısıyla yaklaşık bir aydır çeviriye devam edemiyordum. Bilenler vardır belki, Ankara Hukuk'ta sınavlar böyle uzun sürüyor malesef. Diğer çeviriler gibi bırakıp gideceğim konusunda aklınızda soru işaretleri oluşmaması için ilk mesajı güncelliyorum. Önümüzdeki hafta gireceğim sınavlardan sonra sınavlarım bitiyor ve çeviriye tam hız devam etmeye başlayacağım. Bu bir aylık boşlukta çeviride ilerleyemesem de teknik bazı konularda ilerleme sağlayabildim:
    - Durum %40 oldu. İtemlerde az da olsa ilerleme sağladım.
    - Yamada kullanışlı bazı modları kullanmayı düşünüyorum. Örneğin oyunun playstation üzerinden gösterdiği tuşları bilgisayarda oynadığı için bir türlü ezberleyemeyenler için bir mod var. Onu da yamayla beraber paketlemeyi düşünüyorum.
    - Grafik dosyaları arasında olduğundan ulaşamadığım bölge isimlerine de ulaştım. Böylece mekan isimleri de tamamen Türkçe olacak.
    [Tamamlandı] DARK SOULS:PtDE TÜRKÇE ÇEVİRİ YAMASI

    - You Died, Humanity Restored gibi kısımları da araştırıyorum, onları da çevireceğim umarım.
    + İlk mesajda da belirttim bir rehber video serisi yapmayı düşünüyorum. Türkçe rehber yapan arkadaşları izledim biraz. Güzel yönleri olsa da kendimce eksik bulduğum yönleri de var. Eğer ilgilenirseniz FırtınaDH kanalının videoları başlayanlar için güzel olmuş bence. Öğretici ve sakin bir seri olmuş. Ama videoyu hazırlayan arkadaş teknik konulardan fazla bahsetmemiş, hikayeyi de atlamış biraz. Artı olarak oyunu da türkçeleştirdiğimizde eşya isimleri ve bölgeler de Türkçe olacağından kaynak bulmakta zorlanabilir yeni başlayanlar. Bir de wiki sayfalarında çok zaman geçirmiş birisi olarak ekleyebileceğim yerler var. O yüzden sizden ricam altta alıntıldağım ilk mesajdaki editi okuyarak bana yol göstermeniz. Her türlü yoruma açığım. Herkese iyi günler.
    quote:

    Arkadaşlar konuda fark ettiğim üzere Dark Souls'la alakalı türkçe rehber olacak pek fazla kaynak yok. Rehber yayınlayan iki türkçe video serisi bulabildim. Ancak oyun Türkçe olduğunda yine nedir,nereye gitmeli gibi sorular oluşabilir. Eğer ilgilenen olursa çeviriyi tamamladıktan sonra oyunda nasıl ilerlenir, nelere dikkat edilmeli bölgeler nasıl daha kolay temizlenir gibi konuları anlatan bir rehber video serisi yapmayı düşünüyorum. Ancak oyun çıkalı 4 seneden fazla olduğundan her şeyi sıfırdan mı anlatayım, sadece bosslar nasıl yenilir şeklinde bir seri mi olsun yoksa biraz hikaye biraz teknik bilgi eğlenerek öğrenelim tadında ortaya karışık bir şey mi olsun bilemedim. Duruma göre hangi item nerede bulunur gibi kısa videolar da olabilir. O yüzden sizlerden ricam nasıl bir rehber istersiniz, ya da böyle bir video serisine gerek var mı düşüncelerinizi belirtirseniz ona göre bir çalışma yapmış olurum. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin




  • Arkadaşım, Allah kolaylık versin. Bende uzunca zamandır Dark Souls serisini oynamak istiyordum ama hiçbir yerde Türkçe yamasını göremedim ve hikayeleri anlamadığım zaman oyunu oynamak istemiyorum, Senin sayende oynayacağım Teşekkürler.
  • Hocam rehber hikaye odaklı olursa çok güzel olabilir. Çünkü darksouls 1 ve 2'yi bitirmeme rağmen emin olun hikaye hakkında neredeyse hiç bir fikrim yok. Bir lanet var ve onu kaldırmaya çalıştığımız o kadar yani :) Benim fikrim hikayeden de bahsedilirse çok güzel olur.
  • Perseus4EveR kullanıcısına yanıt
    Artorias ve Sif'in hikayesi için bile türkçe oynanır.
  • Perseus4EveR kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam. Benim aklımda olan, tabi yapabilirsem, ilk olarak baştan sona oyunu bitirirken boş zamanlarda hikayeden bahsederek, arada hangi silah ne için iyidir gibisinden konuşarak bir seri yapmak. Sonra da parça parça hikayeyi anlatmak. Mesela covenantlar nedir, ne için varlar, bu lanet nereden geldi, şu karakterin hikayesi nedir gibi. Bakalım daha çevirinin de bitmesine zaman var. Nasıl olacak zaman gösterir artık.
  • Muhteşem bir eser , İnanilmaz yeni Gördüm :)

    Rpg Dalinda Birtek İcimde kalan Oyundu. Kesinlikle ilk oyunu Serinin devamini Getirecek . Ellerine saglik.. Başarilarin devamini dilerim..
  • JackTim kullanıcısına yanıt
    Daha dlc kısmını oynayamadım hocam bi golemden kolye gibi bir şey çıkarıyorduk. en az 10 kere kesmeme rağmen düşmemişti. Sonraya bırakmıştım saveler uçtu felan derken artık türkçe yama çıkıncaya kalmıştı :)
  • Perseus4EveR kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk önce insan formuna geçeceksiniz sonra hydranın olduğu yerden merdivenin yanından ileride parlak renkli buz golemi var onu kesin içindeki npc çıkacak occila sonra konuşun onunla sonra duke archives girişinde sırtı dönük bir buz golemi var onuda kesin bu kadar eğer böyle yaparsan ilkte düşürürsün.
  • JackTim kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam artık türkçe yama çıkınca böyle yaparım şuan dark souls 2 oynuyorum ng+ olarak 2.defa bitirmek üzereyim. 1e türkçe yama çıkınca tekrardan başlayacağım save silindiği için :)
  • Oyun hakkında çok bilgim yok ve yapacağın video serisinde lütfen hikaye kadar teknik bilgiler de vermeye çalış. Hikaye olarak da yine oyun hakkında bilgim olmamasından kaynaklı önceki ve sonraki oyunlar olan, demons souls ve dark souls 2 oyunları hikayeleri ile bağlantısı var ise bunlardan da bir nebze bahsetmeni isterim.
  • Ben de bunu bekliyordum. Çevirinde başarılar dilerim. Yeniden başlamayı düşünüyordum. Artık sayende Türkçe oynarım.
  • Yarısına gelinmiş sayılır.

    1. oyunu hiç oynamamıştım ama çeviriyi gördükten sonra oyunu alıp beklemeye başladık.
    Umarım kısa zamanda biter de bizlerde hemen deneme fırsatı buluruz.
  • Allah razı olsun hocam eline ve zihnine sağlık çok teşekkürler
  • Mevcut durum %65 olarak güncellendi, ekran görüntüleri yenilendi.
  • kolay gelsin bayağı ilerleme olmuş.
  • Napoleonfd kullanıcısına yanıt
    Hocam naptınız siz böyle 3. oyun çıkana kadar çoktan bitmiş olacak heralde
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.