Şimdi Ara

Tamamen Ev yapımı Sıvı soğutma(Masraf İçermez)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce Q8300 takılı bilgisayarımıza Xeon X5460 işlemci aldık. Çok az da overclok yaptım fakat tabii ki biraz ısı sorunu başladı. Tabi aslında tam olarak sorun değil ama daha iyi soğutulabilir. Bende düşün taşın elimde biraz hurda malzeme de var tabi, en baştan sıvı soğutma sistemi yapayım dedim.
    Bu konuyu buraya açmamın sebebi benzer bir şey düşünen veya yapmış olan arkadaşımız varsa fikir alıp kullanabilmesi. Ve biraz el beceriniz varsa çöp gözüyle bakılan işe yaramaz denilen malzemeler ile nasıl güzel işler yapılır bunu göstermek istiyorum. Bugün pompayı tamamladım. Keşke en baştan Resimlerini çekseydim daha iyi olurdu.Test sonucuna bakarak güç olarak yeterli görüyorum. Şu an ses olarakda el yapımı bir pompa için başarılı bitince videolar ve resimleri paylaşacağım.
    Amacım sıfır derece görmek değil tabii ki 15-20 derece düşürsem kafidir. Şu an 3,48 Ghz de tam yükte 79-81 derece arası görüyorum. Dediğim gibi sistemi tamamlayınca tüm testlerini yapıp paylaşacağım.
    Belirtmek isterim bu yaptığımın benzerlerinden yani el yapımı sistemlerden farkı tamamen çöp veya hurda diyebileceğimiz malzemelerden yapılıyor olması. Bir kaç malzeme dışında fazla bir para harcamıyorsunuz. Olayımız bu. Tamamladığımda bütün resimleri buraya atmış olacağım. Ve tüm aşamaları ayrıntısı ile anlatıp tarifini de yapacağım. İster istemez bir heyecanım var bir sistemi tamamen el emeği beyin nuru üretmek gerçekten benim için heyecan verici. Görsel benim için önemli değil ben F/P ye bakarım diyenlerdenseniz buyrun takipte kalın

    EDIT: Resimsiz olmaz dedim resim ekledim bir kaç tane. Umarım bitince daha heybetli resimler atarım.

    Tamamen Ev yapımı Sıvı soğutma(Masraf İçermez) Tamamen Ev yapımı Sıvı soğutma(Masraf İçermez)Tamamen Ev yapımı Sıvı soğutma(Masraf İçermez)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEAD1453 -- 6 Mart 2018; 23:52:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bir arkadaşım soğutucu olarak kasayı yan yatırıp işlemcinin üstüne dondurucudan çıkardığı su şişesini koyuyordu başlığı görünce aklıma ilk o geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Yok öyle değil normal bir sistemi tamamen el yapımı olmasına gayret ederek yapmaya çalışıyorum. Bende başka bir konu görmüştüm el yapımı diye adamlar CNC den bahsediyordu :D CNC? El yapımı? gülmüştüm baya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEAD1453 -- 7 Mart 2018; 17:23:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kolay gelsin güzel bir çalışma çıkarırsınız inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El emeği sonuçta kolay gelsin. Takip
  • Daha önce aynısını Q6600 3.7 GHz için ben de yapmıştım. akvaryumculardan bir tane pompa alırsan daha verimli devir/daim olur. Pompayı cam kavanozun içine yerleştirebilirsin. Böylece rezervuar işini de halledebilirsin. Kafana takılan bir durum olursa seve seve yardımcı olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel çalışma. Video çekerseniz daha güzel olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip, youtubedakiler baya zahmetliydi izlediklerim
    kolay bişey olucaksa eski bi kasada deneyecegim
  • Testleri gerçekleştirdin mi? Sonuçları görmek isterdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.