Şimdi Ara

Tam Sol ya da Tam Sağ Giderken Gelen Tak Tak Tak Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, yaklaşık 2 ay önce ilk aracım olan 2016 model Dacia sandero stepway'i satın aldım. Aracı aldığımda 183 bin kilometredeydi. Ankara'da bir galericiden aldım. Tüv-süd d-expertiz'in en full paketine soktum ve elle tutulur bir sorun çıkmadı ben de satın aldım aracı.


    Ancak aracı birkaç hafta kullandıktan sonra tam sol ya da tam sağ giderken, u dönüşü vs. yaparken tekerlerden tak tak tak ses geldiğini fark ettim (durduğu yerde tam sağ sol yapınca ses yok, sadece giderken). Bulunduğum ilde rot-balansçı, tamirci vs. 3-4 ustaya gösterdim, çoğu usta arabada kürüme olduğu, tekerlerin ve jantların büyük geldiğini orijinallerini taktırınca sesin geçeceğini söyledi. Sorunu araştırdığımda rot başlarından olabileceğini de gördüm ama ustalar lifte kaldırıp baktı orada sorun yok dedi. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mıdır acaba?


    İlk aracım olduğu için nasıl bir yol izlemeliyim emin olamadım. 4 orijinal jant ve lastik nereden bulunur sizce ve değiştirmeye gerek var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim..








  • Aks kafası

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akslar kontrol edilmeli, birde direksiyonu çevirip elle kontrol edin sürtem yer var mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cadmium C kullanıcısına yanıt

    hocam arabaya binen ustalar aks kafasından değil dediler. tekerleri büyük ondan tak tak vuruyor dediler. kafam karıştı benim de

  • Donnie__Brasco__ D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı ugurlu olsun, güle güle kullan dostum.

    İlk olarak akslar ve körükler kontrol edilmeli. Tam sağ tam sollarda çünkü akslar acı olarak limitlerine gidiyor ve gelen Torku tekerlere verirken yüksek ihtimalle kaciriyordur, tak tak vuruyordur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cumadanpazara C kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim akslar kontrol edildi ancak ondan olmadığını söyledi ustalar. Sizce tekerlerin büyük olmasından dolayı olabilir mi?

  • Donnie__Brasco__ D kullanıcısına yanıt
    Lastik boyutu ile alakasız ki camurlukta damlumbazda sürten bir yer mi var ki ?

    Ne var aracın üstünde lastik olarak, çap nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumadanpazara -- 16 Şubat 2023; 22:51:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cumadanpazara C kullanıcısına yanıt

    205'lik lastik var hocam araçta genişiliği de epey fazla, orijinali 185 65 15'miş. jantları da orijinal değil karpuz jant takılmış.


    Tam Sol ya da Tam Sağ Giderken Gelen Tak Tak Tak Sesi
  • Akslardan olsa sadece tam sol tam sağ değil hafif sağlı veya sollu giderkende yapardı bence. Ama yinede akslara ben bi daha baktırırdım

    Sizin porya bilyalarına baktırmanızıda tavsiye ederim. Eski aracımda başıma gelmişti diye hatırlıyorum u çekerken tak tak vuruyordu sene 2014 arıza porya bilyasındandı diye hatırlıyorum.

    Jant lastikten tak tak vuracağını sanmıyorum. Ama 185 ebattan 205 ebatta kullanmanız sadece cebinizi yakar yakıt ve alt takım olarak. En fazla 195 e dönmenizi tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.