Şimdi Ara

Tam Otomatik Vitesler Arasindaki Fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar beyler. Yine ben. Yine bir soruyla karşınızdayım

Malum test edip deneme sansim yok. Eski tip tam otomatik vitesler arasindan en iyisi hangisidir?

Soyle ornek vereyim. Yenisine param yetmiyor. Eski tip bakiyorum. Eski tip sanzimanlarda da gecikme var. Ve bu hosuma gitmiyor. Az once onumde bir tir ve otomobil vardi. Kaptirdim agirlik rahatca gectim. Iste bu yuzden duz tercih ediyorum.

Soruma gelecek olursak eski nesillerden (mesela 2000-2010arasi) tam otomatiklerin en iyileri hangileridir? En az gecikmeyle ivmelenen vites hangisinde mevcut. Mesela bmw de su sanziman iyi veya su markadaki su otomatik soyle tepkiler veriyor. Tevrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 30 Mart 2016; 0:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam otomatik adam gibi adamdır. Şanzıman yağını zamanında değiştir. Başka bir bakım istemez. Şık şık atar vitesleri. Yarı yolda bırakmaz. Yokuşta kaydırmaz. Sadece biraz çok yaktırır. O da 1-2 litre civarı. Yarı otomatikler Bülent Ersoy gibidir. Adı otomatiktir sadece. Hayır gelmez. Adamı perişan eder.

Pejo nun tam otomatiği iyidir. Honda nın tam otomatiği iyidir . 4 ileri tam otomatikler biraz fazla bağırır. O kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı arıza lambası -- 30 Mart 2016; 0:50:00 >

https://forum.donanimhaber.com/m_120313202/links_1/tm.htm
  • Zf
    Powershift
    Bu iki otomatik en rahat ve güvendiklerim
    Şanzıman tamam da motor da önemli bence focus için gözlemlerime göre 1.5 dizel motor powershift için biçilmiş kaftanken 1.6tdci için biraz yakıyor

• Tam otomatiklerin hep saglamligi uzerine yorumlar var. O konuda sorun yok. Saglamligi kabul goruyor milletce. Peki ya performans olarak degerlendirme yaparsak? Gucu en az gecikmeyle veren sanziman hangisi?

Onun disinda zf ust markada favorim.

7g-tronic kucuk motorda performansi iyice baltaliyor, bu sanzimanin hakki en kotu 2.0 motor bence. Sorunsuz ona lafim yok.

Yari otomatik sanzimanlardan ozellikle ikinci elde uzak dururum, riske girmenin anlami yok. Ayrica performansi cok baltaliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 30 Mart 2016; 0:57:54 >
  • Selamlar abi
    2010 Üzeri olsa tam otm olduğu halde çok iyi şanzımanlar var(Aisin,Zf8,zf9 vs)2010'a kadar olunca Bmw'nin E90'larda vs olan Zf6'da yine oldukça başarılıdır.Diğerlerine göre Performans'tan az törpüler.Yine mercedes'in W204'teki 7 İleri fena değildir.Onun haricinde toyota'nın Eski corolla'daki 4 İler'si diğerlerinin aksine performans'tan pek törpülemiyor.Kick down'lara çok iyi tepki veriyor ve tüketimi çok az miktarda arttırıyor hatta otopark testinde oldukça şaşırtıcı bulmuşlardı.Honda'nın,Hyundai'nin,Mıtsubishi'nin otm'tikleri yüksek hacimli alt devirleri dolu motor istiyor 1.5-1.6 Atmosferiklerin canı çıkıyor şanzıman yüzünden.

Ford'un vs'de aynı şekilde oldukça hantal Mondeo 2.0 Tdci'da kullanılan 5 İleri Jatco iyi diyorlar ama oda muhtemelen kamyon torklu 2.0 Tdci'dan dolayı öyle hissettiriyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 30 Mart 2016; 1:11:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S tronic vites tam otomatik mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yenisine param yetmiyor demis konu sahibi

Ama Zf8 ler 7-Gtronicler porsche nin pdk lar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 30 Mart 2016; 1:12:48 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Yeni 308ler guzel. Eminim sanzimani da guzeldir. Ama param yetmez onlara maalesef.

@redbul_540 A.s. Kardesim. E90 falan demissin. Onlara cikamam. Guzel arac ama yine duzgunu epey para. 1.6 otomatiklere gelince. Duzu ancak yetiyor evet. Otomatik hic tat vermez. Toyotalar epey para. E46larda hangi sanziman var? Gecikmesiz olarak ivmeleniyor mu acaba?

@TheCaliph_ Bir sen anlamissin beni

• Abi 1.6 otm toyota corolla 35-40 arası bulunur.
    E46'lar 5 ileri yine yanilmiyorsam zf var ama tepkileri iyi sayilmaz.Oldukçaagirkanli deniliyor youtube daki videolardan bileanlasiliyor zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Çünkü verdiğiniz yıl aralığında istediginiz paraya alacağınız tam otomatik size performans için bisey vadetmez. Tabii 1600 cc için konuşuyorum.

Bence siz 2000 cc uzeri motorlarda tam otomatik ararsanız daha iyi. Zira tork dayanimlari ve atiklikleri 2000 cc ve üzerinde ise yarıyor. Yeni nesil bu yarı otomatik dedikleri vites ise zaten düşük hacimler için çoğunlukla düşünülmüş.

Misal eat sanzimana gecmeden evvel psa grubu araclarin 1.6 lari yari otomatik 2.0 lar tam otomatik.
    Misal latitude 1.5 ler edc 2.0 bva tam otomatik.

Bunlar gibi çok ornek var. Butceniz düşük ise düşük model 2.0 ve uzeri motorlar işinizi görür.

Bence bu konuda en iyisi 2.5 accordlar.

Bir kullanamadim ki. Etrafimdaki kimi kisiler abartmayi seviyor. Off araba. Ne gidiyor. Soyle boyle tipler. Dolayisiyla kullanan var ama dogru fikir verecek kimse yok. Demin arastirdim bir. Gm sanziman varmis e46larda. Onlarin da bir dolu sorunu vardi konuda.. Toyota da honda gibi pahali. Yine bana her kapi duze cikiyor saniyorum

40a kadar bakabilirim saniyorum. Otomatik sart degil. Bir ihtimal baktim fikir olmasi acisindan. 1600 cok dusunmuyorum aslinda. 2000 motorda hersey var bana gore. Hem guc hem dusuk yakit tuketimi. Lpgde tabi Turboyu da eledim. Cunku kullanim gereklerini yerine getiremem diye dusunuyorum. 2.4 accord aklimin bir kosesinde duruyor.

Orijinalden alıntı: redbul_540

Selamlar abi
    2010 Üzeri olsa tam otm olduğu halde çok iyi şanzımanlar var(Aisin,Zf8,zf9 vs)2010'a kadar olunca Bmw'nin E90'larda vs olan Zf6'da yine oldukça başarılıdır.Diğerlerine göre Performans'tan az törpüler.Yine mercedes'in W204'teki 7 İleri fena değildir.Onun haricinde toyota'nın Eski corolla'daki 4 İler'si diğerlerinin aksine performans'tan pek törpülemiyor.Kick down'lara çok iyi tepki veriyor ve tüketimi çok az miktarda arttırıyor hatta otopark testinde oldukça şaşırtıcı bulmuşlardı.Honda'nın,Hyundai'nin,Mıtsubishi'nin otm'tikleri yüksek hacimli alt devirleri dolu motor istiyor 1.5-1.6 Atmosferiklerin canı çıkıyor şanzıman yüzünden.

Ford'un vs'de aynı şekilde oldukça hantal Mondeo 2.0 Tdci'da kullanılan 5 İleri Jatco iyi diyorlar ama oda muhtemelen kamyon torklu 2.0 Tdci'dan dolayı öyle hissettiriyordur

Düzeltme yapalım.E90'da ZF şanzıman yok,6 ileri tam otomatik şanzıman var.F serisiyle birlikte ZF8'e geçildi.

• 2.4 Accord al geç hocam ben de bakınıyorum bu aralar

• Önceki başlıklara bakarsanız genel kanaat tam otomatikler sorunsuzdur, performansı iyidir ama çok yakar şeklinde. Az yakanı bmw mercedes o da pahalı deniyordu. Son 1-2 senedir 308'in eat6, honda ve 500x'in falan zf9 kullanmaya başlamasıyla kısıtlı modelde de olsa sıfır km 1.6 dizel otomatikte sorunsuzluk + performans + sürüş keyfi + düşük yakıt 100.000 tl altı için de konuşulmaya başlandı. Ama yarı otomatiklerin gerek tek kavrama gerekse çift kavramada ciddi sıkıntı yaşadığını söyleyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok o yüzden 2.elde -özellikle tam otomatik değilse- dikkatli olun. 1-2 lt fazla yakabilir, performans aman aman önemli değil başıma iş açmasın yeter ki diyorsanız honda'yı genelde övüyorlar 165-175 binlere kadar hiç sıkıntı yaşamadığını söyleyenler var. Son olarak da insanlar ne derse desin ülkemizde en çok dsg satıyor hem sıfırda hem de 2.elde bunu da göz önünde bulundurun...

• Eskilerin çoğu 4 ileridir

Honda Civic'lerde 5 ileri tam otomatik var. 2007-10 modellere bütçeniz yetebilir.

Bir de Cruze'lar uygun fiyatlı. 6 ileri tam otomatik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 30 Mart 2016; 9:15:08 >
  • OnurD7 kullanıcısına yanıt
    Dusunuyorum usta. Ama soyle bir durum da var. 3.20 duz vites alinabiliyor ayni paraya. Bir tarafta 190lik otomatik makine. Diger tarafta ondan altta kalmayacak bmw.

Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.