Şimdi Ara

Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.939
Cevap
62
Favori
746.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alpara,


    aracınızın garantisi devam ediyor mu? eğer ediyorsa işi garanti kapsamında çözün.. şanzımanda üretim hatası olabilir...


    erkanarin,

    S ve kar işareti demek arıza kaydı var demektir.arıza kaydı kodunu okutup ne olduğunu anlamanız gerekir.muhtemelen sizin de şanzıman yağınız hiç değişmemiştir.. ilk olarak arıza kodunu okutun ve yağı değiştirtin..

    ramadan,


    katkının adı nedir? yazarmısın buraya..
  • MOC
    premium
    automatic transmission
    fluid supplement
    help extend A.T.F. life
    enhances transmission performance
    keeps seals soft and pliable

    on etikette bunlar yaziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramadan 89 -- 3 Haziran 2011; 0:17:35 >
  • ramadan,

    bu katkıyı istersen kullan ama eğer bu katkıyı sorunlu bir şanzıman için kullanacaksan çok tavsiye etmem.. koruyucu olarak kullanmak istersen olabilir..
  • hatirlarsaniz gecen ay $anzimanin karter kismini acip selonoidleri temizleyip yeni yag koymu$tum.bunu yaptiktan sonra iki uc gun gecti ve kalki$tan itibaren 1 2 3 4 yani tum viteslere sorunsuz gecmeye basladi yani duzeldi.bir tek coook hafif hiz azalip birinci vitesi sececegi zaman kasiyor araba yani herkesin hissedemeyecegi kadar az bir sarsiyor araba ses gurultu yok.gecmiste yanlis yag konmustu.ustune dogru yag ile 3. degisim oldu byagi temizlenmistir bence.cok asiri soru sormustum ve bu kadarina cevap vermem saatlerimi alir demistiniz haliyle :) yani siz koy derseniz koyacagim.koyma derseniz birakacagim.
  • bence şanzımanın düzelmişken yağ haricinde bir katkı koyma.. unutma katkılar sonuçta kimyasal maddeler içerir ve normalde kaliteli bir yağ zaten kaliteli katkılar içerir.. sen katkı koyduğunda yağın özelliklerini bozar.. bu yüzden şanzımanın düzelmişken ve memnunken bence maceraya girme.. benim fikrim budur..


    bu arada şanzımanın düzeldiğine çok sevindim. sen de öğrenmiş oldun yağın ve solenoidlerin sağlığı ne kadar önemli..
  • senin sayende ogrendim hepsini.bu konuyu acmami$ olsaydin yagini degistirmeyi degil cubuguna bile bakamzdim :) yalniz ben bir soru soracagim umarim iyi bir yorum alabilirim.$anzimani soktum filtesini temizledim ama bir miktar demir parcacikalri cikti.bunun olmasi normalmi deiglmi ? ve bu filtre biriken metal parcasi 10 yilin birikimi.yani filtre ilk defa temizlendi.ve filtreden cikan parcalari resme cektim.
     Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar

     Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar




  • ramadan,


    10 sene sonunda elbette tüm bunlar normaldir.. aklına olsun normal olmayan tek şey şanzımandan anormal bir ses duyulmasıdır.. bu olmadıkça korkma..
  • Arkadaşlar merhabalar benim sorunum otomatik şanzumanla ilgili ve epeydir arıza lambası yanıyor.arıza tork convarter kayması ben bir kaç yere sordum 1000tl-2000tl arası yapılıyor tabi servis ayrı bir dert 4000tl yapıyor.kimi tornaya gönderecegiz diyor kimide yenisiyle degiştirecegiz diyo napayım yaptırsam servis hariç randuman verirmi?
    tekrar tekrar arıza verirse aynı problemden yaptırayımmı? görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
  • meteg bey arıza kodu kaydını okutun demişsiniz.yerkili servis dışında şanzıman ustasına göstersem işimi görür mü?ankarada peugeot otomatik şanzımandan iyi anlayan önerebileceğiniz birisi varmı. simdiden bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
  • erkanarin,


    Ankara'da şanzıman ile ilgili bilgim yok.. çünkü ben Ankarada ikamet etmiyorum ve çevrem de yok.. ama forumdaki Ankaralı arkadaşlar sana yardımcı olabilir.. illa ki yetkili servise gitmen tabii ki gerekmez ama aracın obd sistemine bağlanacak bir cihazı olan yere gitmen gerekir.. boch car serviceler olabilir mesela.. kodu öğrenince bana yaz..

    kmuro,

    tork konvertörü tornalanabilir bu mümkün.. yenisi de takılabilir ama burada belirleyici olan sizin ekonomik bütçenizdir.. açıkçası imkanınız varsa bence tornalatmayın.. yenisi takılırsa bir daha kolay kolay arızalanmaz..

    aracınız neydi bu arada kmsi modeli ne? bunları da yazarsanız daha faydalı olur..
  • meteg bey çok sağolun. sanırım h.sonu baktırırım sizi haberdar edip sizden bilgi almadan işlem yaptırmayacağım. tekrar sağolun
  • 2001 megan 130000 binde
  • selam meteg usta. benim aracımla alakalı bir kaç sorum olacaktı. bende 2000 model 1.5 otomatik accent gls var 154 000km. aracı alalı 4, 5 ay olamak üzere. aracımda şöyle bir problem var usta. arac bazen R konumuna geçmiyor bazende geçiyor. araç gaz yiyor ama hareket etmiyor. sence bu problem neden olabilir. birde eskiden hızlanmalarda daha atik daha kuvettliydi artık yokuş yukarı falan hareket halinde olduğumuzda eger yavaşlamışsak tekrar hızlanmada bi çekiş düşüklüğü oluyor. istanbuldan sabahattin usta adında birini yazmısınız daha önceki konularda telefonla aradım. çok ilgilendi. sorunun beyinden kaynaklı olabileceğini söyledi. birde yine ara sıra vitesi D ve R konumuna geçerken bir vuruntu oluyor ondan. vites geçişlerinde falan herhangi bir problem yok. en kısa zamanda şanzıman yağını değiştirecem. onu belirtmek isterim. bulunduğum yerde atf 3 bulamadım. başka bir ilçeye gideceği gaziantep islahiyede yaşıyorum malesef yağ bulamadım. ısrarla atf 3 aradığımı söylüyorum satıcılara ama onlar ya 2 olsada sorun olmayacağını vurguluyorlar. ama ben senin öğrencinim artık:D başka bir sey kullanmam. servisi aradım 1500 ile 2000 tl masraf çıkar diyor. bakalım neler olacak. ben buradan yazacağım tekrar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeusferhat -- 3 Haziran 2011; 15:06:17 >




  • zeusferhat,

    kullanacağınız yağ atf3 yani dexron3 tür.bunu bir şekilde temin etmeniz gerekiyor.internetten sipariş yolu ile getirtebilirsin..

    D ve R konumuna geçerken oluşan vuruntu yağın ömürünü doldurmasından ve yeterince yağlama yapmamasından.. çekiş düşüklüğü de aynı şekilde yağdan...


    hep yazdım gene yazıyorum, yağ şanzımanın kanıdır canıdır.. yağ,yağ ve yağ... tüm bu sorunlar yağ değişimi sonrası biter.. dexron3 kullanman şart.. 1500 ile 2000 tl yerine 300 tl ile yağ değişimi ile kurtulmak daha iyi değil mi?
  • meteg usta merhaba bugün benim başıma bi iş geldi araçın motorunu yıkattım. vitese geçmiyo d,1 ve n ye geçmiyo motorun yıkanmasından kaynaklanabilirmi.sadece 2 ve r geçiyo. yıkama eve yakındı çektim eve duruyo.neden olabilir. 2001 megane 130000 binde yardımlarınızı bekliyorum. böyle sanayiye götürebilirmiyim.bir sorun yaratırmı?
  • Meteg usta bugun 2.5 lt yag koyduk sanzimana ve cikan yag zift gibi olmustu. Shell in yagini bulduk. Uzerinde shell donax Automatic transmission fluid yaziyor.arka tarafinda shell donax ta ( d- 21666)yaziyor. Ayrica aciklama kisminda bircok binek arabada, agir hizmet otomatik iletimde, hidrolik direksiyonda ve diger hidrolik uygulamalarda kullanima uygun, yuksek kaliteli agir hizmet otomatik sanziman sivisidir. Aciklamasi bulunuyor. atf veya dextron 3 yazmiyordu. Israrla 3alocak dedim ve sunlar yaziyor uzerinde eger yanlissa bana acil olarak geri done bilirmisiniz.
  • zeusferhat,


    ben sana gerekeni söyledim. bundan sonrası sana ait.. bak tekrar yazıyorum dexron3 yağ olmalı diyorum... dexron2 ve 1 farklı şeylerdir ve sana al dediğim yağ ile ilgisi yoktur.araca yanlış yağ koyarsanız sorun yaşarsınız.. artık anladığını sanıyorum..
  • Meteg Hocam Merhaba
    Aracım 99 Passat 1.8
    Problemim: Araç soğukken Geri vitese aldığımda problem yok,5 km gidince Geriye aldığımda sarsıntılı geçiyor,10 km gittiğimde geriye alınca boştaymış gibi çalışıyor ve hafif gaz verince vuruntu yapıp geçiyor.
    Yapılanlar : Yağı Değiştirildi : Düzelmedi - Selenoid valfleri kontrol edildi problem görülmedi ( Avni Usta İstanbul - Bostancı )

    Sizin öneriniz,tavsiyeleriniz nelerdir Yardımcı olursanız sevinirim

    Teşekkürler
  • Meteg usta nette tum aramalarima ragmen konulan yagin atf3 e denk gelip gelmedigini ogrenemedim. Ben de shell turkiye yi aradim pazartesi geri donecekler. Hafta sonu oldugundan cvb alamadim. Aldigim cvb buraya yazip sizlerle paylasacagim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeusferhat -- 5 Haziran 2011; 12:51:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeusferhat

    Meteg usta bugun 2.5 lt yag koyduk sanzimana ve cikan yag zift gibi olmustu. Shell in yagini bulduk. Uzerinde shell donax Automatic transmission fluid yaziyor.arka tarafinda shell donax ta ( d- 21666)yaziyor. Ayrica aciklama kisminda bircok binek arabada, agir hizmet otomatik iletimde, hidrolik direksiyonda ve diger hidrolik uygulamalarda kullanima uygun, yuksek kaliteli agir hizmet otomatik sanziman sivisidir. Aciklamasi bulunuyor. atf veya dextron 3 yazmiyordu. Israrla 3alocak dedim ve sunlar yaziyor uzerinde eger yanlissa bana acil olarak geri done bilirmisiniz.

    yaginiz uygun bir yag ford mercon ile dexron III ayni kalite standartlarinda yaglar
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.