Şimdi Ara

Tam Olarak Neresi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bu güne kadar kavgada hiç çeneye yumruk atmadım. Sanki elim gitmiyor işte. varsa yoksa itiş kakış. yani ya karşımdaki nakavt olmazsa, ya kalkıp ağzıma sıçarsa diye korkuyorum o yüzden atamıyorum. daha da sinirlenir diye. işte böylee. şimdi tecrübeli arkadaşlardan lütfen yardım etmelerini istiyorum. Çenenin tam olarak neresine ve yumruğumuzun tam olarak neresiyle vuracaz? Orta parmak tümsüğü ile yapılıyorsa nişanlayamama problemi olabilir mi? yani ya yumruk atarsam elimin yumşak yeri gelir ve rakibe zarar vermez diye korkuyorum.



  • bilediğin düz olacak şekilde vuracaksın. sen sadece vur birincisi kesinlikle işler ikincisi işlemese bile birinciyi vurmak sana ikinciyi vurma cesaretini verir. üçüncü daha da kolay olur.
    korkuyu yenebileceğinin garantisi yok. korkunu yenemesen bile korkmana rağmen vurman gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 27 Haziran 2017; 9:9:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam da hocam şimdi sorumun cevabını tam alamadım sanki? Resimle anlatayım:
    Tam Olarak Neresi?

    Yani illa kırmızı okla gösterdiğim kısımla mı vurmamız lazım? yoksa siyah okların olduğu kısımlarla vursak acı verir mi. Ben kendimde denedim ve tümsüğümle yaptığım vuruşlarda daha çok canım acıdı ama o bölge küçük olduğu için hedefe tutturmak zor oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.dicker

    tamam da hocam şimdi sorumun cevabını tam alamadım sanki? Resimle anlatayım:
    Tam Olarak Neresi?

    Yani illa kırmızı okla gösterdiğim kısımla mı vurmamız lazım? yoksa siyah okların olduğu kısımlarla vursak acı verir mi. Ben kendimde denedim ve tümsüğümle yaptığım vuruşlarda daha çok canım acıdı ama o bölge küçük olduğu için hedefe tutturmak zor oluyor.

    siyah okların gösterdiği yerlerle vurmalısın. kırmızı okun gösterdiği yer temas ettiği noktada sivri bir acı bırakıyor olabilir lakin ciddi bir hasar görürse iyileşmeyebilir. ya da ameliyatlık olabilir. çünki orası kıkırdaktır ve kıkırdağın kendini yenilemesi iyi değildir.

    bu arada siyah okların gösterdiği yerlerle(yani benim dediğim gibi) vuracaksan bileğini düz tut. ama ille de kırmızı okun gösterdiği yerle vuracaksan bileğini düz tutma ve elini hafifçe bükerek bileğine o vuruş için uygun olan yani destekli olan açıyı ver.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 27 Haziran 2017; 14:47:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım hocam. ben de sanırdım ki, o kırmızı yerle vurunca nakavt olursun ama ne yapayım gerçekten orası rakibin çenesini fena acıtabiliyor. bu arada sivri bir hasar dedin de, vuruş yapan kişiyi mi kastettin?
  • siyah okların gösterdiği yer ile de vurabilirsin sana zarar vermez ancak karşıya da zarar vermez hafif bir sarsıntı ve kuru bir acı ile kalır asıl vurman gereken yer kırmızı ile gösterilen yer orası ile vurursan acı verirsin rakibe daha doğrusu etkili olanı budur hangi dövüş sporu ile ilgilenirsen ilgilen sana öyle gösterirler zaten. Ayrıca boks vb eğitimi almadan çok sert yumruk atman doğru değil bileğin kuvvetsiz olduğu için çok zarar görürsün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rychte

    siyah okların gösterdiği yer ile de vurabilirsin sana zarar vermez ancak karşıya da zarar vermez hafif bir sarsıntı ve kuru bir acı ile kalır asıl vurman gereken yer kırmızı ile gösterilen yer orası ile vurursan acı verirsin rakibe daha doğrusu etkili olanı budur hangi dövüş sporu ile ilgilenirsen ilgilen sana öyle gösterirler zaten. Ayrıca boks vb eğitimi almadan çok sert yumruk atman doğru değil bileğin kuvvetsiz olduğu için çok zarar görürsün.

    3 aylık boks eğitimim var hocam ve o kırmızı gösterilen yerle tamam vurarız ama işte problem tutturma problemi. bazen hedefi tutturmamak gibi söz konusu. çünkü o nokta küçük olduğu için tek atış yapmalısın işte onu diyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.dicker

    anladım hocam. ben de sanırdım ki, o kırmızı yerle vurunca nakavt olursun ama ne yapayım gerçekten orası rakibin çenesini fena acıtabiliyor. bu arada sivri bir hasar dedin de, vuruş yapan kişiyi mi kastettin?

    sivri bir hasar değil darbe yiyen kişinin vurulan bölgesinde oluşan sivri bir acı. yani kırmızı okla işaret edilen yerle vurunca rakibin canı daha çok acısa da rakibin nakavt olmasına bir katkı sağlamaz. sadece çenesinde yüzeyde daha fazla acı olur.
    Sen normal siyah okla gösterilen yerle vur kırmızı okla gösterilen yer de ister istemez biraz temas eder zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 29 Haziran 2017; 1:56:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.