Şimdi Ara

Talihsiz Kaza

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bugün ışıklarda durmuşken arkadan biri geldi çaat diye vurdu. Tampon ve stop lambası kırıldı. Bir de bagaj kapağında minik bir çizik oluştu. Şimdi size bir sorum olacak.

    Benim aracımın kaskosu yok. Karşıdaki aracın başak sigortadan hem kaskosu hem de trafik sigortası var. Rapor tutturdum ve yarın aracı yaptırmaya götüreceğim. Karşı tarafın kaskosu masrafı karşılıyor mu?

    Saygılar..



  • geçmiş olsun arkadaşım,

    trafik sigortası zaten bu durumlarda maduriyet olmasın diye zorunlu tutuluyor diye biliyorum. yani araçların kaskosu olmasa da bu tarz kazalarda trafik sigortası belirli limitlerde hasarı ödüyor. trafik sigortası karşı aracın hasarını öder zaten yani sana çarpan aracın da hasarı varsa onu ancak kaskodan yaptırabilir o adam. trafik sigortası varken senin arabanı kaskodan yaptırırlar mı veya buna ne gerek var bilmiyorum. sonuçta senin için aracının yaptırılması önemliyse sorun olmamalı. böyle durumlarda rapor tutturup karşı tarafın policesinin fotokopisini ve her ihtimale karşı ruhsatının fotokopisini almak yeterli diye biliyorum.

    tekrar geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin boşver üzülme.
  • Teşekkürler @cagduygu.

    Evet karşı tarafın trafik sigortası karşılayacakmış raporda karşı taraf suçlu ise (normal de öyle ama umarım yarın raporu alınca farklı bir şey yazmamışlardır polisler rapora.) önce ben tamir bedelini ödüyormuşum. sonra faturası ile sigortadan geri alıyormuşum. 7-10 gün içinde paramı alabilirmişim.

    Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu? sigorta olunca önce bedeli ödemek mi gerekiyor gerçekten. 1100-1200 civarı bir hasar varmış. Acaba başak sigortadan parayı alabilir miyiz. Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu hiç?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dutku

    Teşekkürler @cagduygu.

    Evet karşı tarafın trafik sigortası karşılayacakmış raporda karşı taraf suçlu ise (normal de öyle ama umarım yarın raporu alınca farklı bir şey yazmamışlardır polisler rapora.) önce ben tamir bedelini ödüyormuşum. sonra faturası ile sigortadan geri alıyormuşum. 7-10 gün içinde paramı alabilirmişim.

    Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu? sigorta olunca önce bedeli ödemek mi gerekiyor gerçekten. 1100-1200 civarı bir hasar varmış. Acaba başak sigortadan parayı alabilir miyiz. Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu hiç?



    öncelikle geçmiş olsun. prosedür genellikle böyle işliyor. fakat şunuda teklif edebilirsiniz. siz herhangi bir ödeme yapmazsınız serviste ilgili miktar kadar senet imzalarsınız daha sonra servis yada siz başak sigortadan hasarın bedelini tahsil edebilirsiniz. sonrada senedi alırsınız. bence bu alternatifide size teklif etmeleri gerekirdi. belki işlerine gelmemiştir. siz bence bir teklif edin. başak sigortada ziraat bankasının. yani ödemede problem çıkacağını zannetmiyorum. eğer kaskonuz olsaydı sizin kaskonuz bedeli öder karşı tarafın sigortasına rücu ederdi. böylece hasarsızlığınızda bozulmamış olurdu. boşa kafanızı takmayın bir problem olmaz karşı tarafın kaskosu sizin hasarı karşılamaz. sizin hasarı trafik sigortası karşılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desevigne -- 11 Nisan 2007; 18:12:51 >




  • arkadaşım geçmiş olsun öncelikle. şimdi adamın ruhsat ve ehliyet fotokopisini aldıysan gerisi kolay sen hiç merak etme bildiğim kadarı ile karşı tarafın trafik sigortası suçluluk oranı dahilinde 5000 YTL ye kadar karşılıyor. yani adam % kaç suçlu ise o kadarını ödüyor. mesela masraf diyelimki 10.000 YTL ve adam %80 suçlu ise trafik sigortası 8.000 YTL karşılaması lazımken en fazla 5.000 YTL karşıladığı için 5.000 YTL alırsın. gerisi sana ait. yabii ki bunlar bildiğin kadarı ile. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN
  • AMA SEN EN GARANTİ OLARAK BİR KASKO ACENTESİNE SOR.
  • Çok sağolun. Evet kasko acentesine sordum. Aynen sizin anlattığınız gibi. Yarın Sonkar'a götüreceğim bakalım ne olacak. Saygılar..
  • Geçmiş olsun, Allah başka kaza ve aksiliklerden korusun..
  • geçmiş olsun.Allah başka kaza bela vermesin.
    sen acenteyle görüş her işin kolay olur.kasko işi halleder. benimkine evin önünde vurdular trafik sigortası halletti...
  • Geçmiş olsun . Trafik sigortası karşılar hasarını eğer sende suç yoksa. Ayrıca aracın 2006 model bence sen her ihtimale karşı bir kasko yaptır aracı malum araç sayısı her geçen gün artıyor kaza riski de tabi
  • Geçmiş olsun dutku arkadaşım. Allah daha kötüsünü göstermesin...
  • Geçmiş olsun Dutku Allah başka kaza bela göstermesin.
  • arkadaşlar trafik sigortasının karşılamadığı rakamın üzerini arkadaşın değil suçlu tarafın yani arkadan vuran kişinin karşılaması gerekmezmi?
    yani diyelim 10 bin ytl masraf çıktı.sigorta 5 bin ytl sini karşıladıysa geri kalan 5 bin ytl yi arkadan vuran (normal şartlarde tüm kusur o sürücüye yazılır) kişinin kendi cebinden karşılaması gerekmezmi?
    ayrıca bir sorum daha var.
    kasko sigortalarını sizin kusurlu olduğunuz bir durumda bu şekilde trafik sigortasının karşılamadığı miktarları sizin adınıza karşılayacak şekilde yaptırmak mümkünmü?çünkü bir arkadaşın başına bir kaza gelmişti ve arkadaş trafik sigorta kapsamı dışında kalan 13-14 milyar ı kendi cebinden verdi.kaskosu olsaydı ve kasko da böyle bir hüküm olsaydı kasko sayesinde kurtulabilirdi diye düşünüyorum.
    saygılar.
  • BU YAZIYI BİRYERDEN (HATIRLAMIYORUM) KOPYALAMIŞTIM LAZIM OLUR DİYE YAZAN ARKADAŞA TEŞEKKÜR EDERİM

    ÖNCELİKLE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

    yapmanız gereken işlem basamaklarını aşağıda sıraladım.

    1. öncelikle;
    a. alkol muayene raporu (hem sizin hemde karşı tarafın)
    b. kaza yeri tesbit tutanağı
    c. karşı tarafın trafik sigorta poliçesi
    d. ruhsat fotokopileri
    e. varsa hastane masraflarını içeren fatura
    f. ehliyet fotokopileri
    g. zarar karşılığı size yapacakları ödeme için paranın yatırılacağı banka hesap numarasını
    h. şu an aklıma gelmeyen ama sizin buda olsun diyeceğiniz diğer belgeler.

    başlığı karşı tarafın sigorta şirketi olacak şekilde kazanın nasıl meydana geldiğini basitçe belirten ve hasarınızın karşılanmasını istediğinizi belirttiğiniz bir dilekçe (iki suret) yazın ve dilekçenize yukarıda saydığım belgeleri ekleyin.( bu belgeleri aynen yukarıdaki şekilde dilekçenizede yazın.) ve dilekçeyi karşı tarafın sigorta şirketine ait en yakın bayii veya acentasına teslim edin.dilekçenin her iki suretinide bayi veya acentaya kaşeletip imzalatın.(bunu mutlaka yapın ama.)bir sureti onlarda kalsın diğer suretini siz alın

    2. aracınızı bildiğiniz veya güvenebileceğiniz bir servis veya tamirhaneye götürün. ama sakın olaki karşı tarafın istediği bir yere götürmeyin.Buranın adresinide sigorta şirketine bildirin ve exper görevlendirmelerini isteyin.

    3. sigorta şirketinden experin ne zaman geleceğini öğrenmeye çalışın. aynı şekilde tamirhane yetkililerinede exper geldiğinde size haber vermelerini tembihleyin ve exper geldiğinde sizde aracınızın başında olmaya özen gösterin.

    4. exper hasar tesbiti yaparken;
    a. aracınıza takılacak yeni parçalara ait tutardan daha sonra sigorta şirketince yıpranma payı adı altında kesinti yapılacağını unutmayın
    b. exper raporunda; aracınızın eski haline gelmesi için yapılması gereken her türlü parça değişimi, işçilik, boya vb. giderlerininde dahil edilmiş olmasını kontrol edin.
    c. Bu parça düzeltilir veya tamir edilir zihniyetine mümkün olduğunca karşı çıkın ve sözkonusu parçanın bizzat yenisinin ve orjinal karşılığının fiyatının belirtilmesini isteyin.(tamirciniz güvenilir ise kendisi zaten bu hususları göz önünde bulundurur.)

    5. bilirkişi tesbiti yaptıktan sonra mutlaka telefon numarasını alın ve hazırladığı raporu sigorta şirketinin hasar tesbit merkezine gönderdiği ve raporun sigorta şirketinin eline geçtiği tarihi öğrenin.

    6. kısa bir süra sonra ya şirket hasar tesbit merkezi yada ilgili bayi ve acentası sizi arayarak "hasarınızı karşılayacaklarını ancak kendilerine gelip bir belge imzalamanız gerektiğini söyleyeceklerdir. size hasar karşılığı ödeme yapmak için muhtemelen en az 3 ay sonrasına gün verdiklerini ve uzatacakları belgeyi ( veya ödeme tarihinin bulunduğu başka bir belge) imzalamanız karşılığında bu sürecin başlayacağını söyleyeceklerdir.AMAN HA DİKKAT!

    7. imzalamanızı istedikleri belgeye bir bakın. muhtemelen hasar karşılığı parayı aldığınıza dair bir metin vardır. tarihine bakın göreceğiniz tarih bulunduğunuz aya ait ancak size yapacakları ödeme ise enaz 3 ay sonrası. yani paranızı almadan almış gibi peşinen imza atacaksınız, Şirket resmi kayıtlarında size kanuni süre içerisinde ödeme yapmış gibi görünecek ama parayı size vermeden aylar sonrasına kadar çatır çatır kayıtdışı işletecek.Bu arada sizde aracınızı cebinizden yaptırıp sigorta şirketinden gelecek parayı bekleyip duracaksınız.AMA KAZIN AYAĞI ÖYLE DEĞİL . SAKIN OLAKİ PARANIZI ALMADAN ALDIĞINIZA DAİR HİÇBİR BELGE İMZALAMAYIN.


    8. 2918 sayılı KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU nun KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI (TRAFİK SİGORTASI) GENEL ŞARTLARI bölümünün 12. MADDESİ derki;
    MADDE 12. sigortacı zarar ve ziyan talebinde bulunan üçüncü kişilerle (bu sizsiniz) doğrudan doğruya temasa geçerek anlaşma hakkına haizdir.
    sigortacı; talep edilen tazminat ve giderleri hak sahibinin,kaza ve zararına ilişkin tesbit tutanağını veya bilirkişi raporunu ve gerekli belgeleri sigortacının merkez veya kuruluşlarından birine ilettiği tarihten itibaren (not: bu tarih; experin raporunu yazdıktan sonra raporu sigorta şirketine göndermesi sonrasında raporun sigorta şirketinin eline geçtiği tarihtir.) 8 işgünü içerisinde sigorta teminat limitleri dahilinde öder.

    9.bunun anlamı şudur. exper raporu şirketin eline geçtiği tarihten itibaren 8 iş günü içerisinde ödeme yapmak zorundadır. Ben demiyorum kanun diyor.

    10. bu kanunun bu maddesini sigorta şirketi yetkilisine söyleyin ve kanuni süre içerisinde ödeme yapmalarını beklediğinizi belirtin kendilerine. (toplam süreç kazanın oluş tarihinden itibaren ; exper gelmesi raporunu yazması, göndermesi, şirketin eline geçmesi ve şirketin dosyayı inceleyip ödeme yapması na kadar yaklaşık 1 aylık bir zamana denk gelir yaklaşık olarak.)

    11. şirket tarafından bu isteğiniz büyük olasılıkla dikkate alınmayacak hatta gidip mahkemeye başvurmanız dahi söylenebilecektir.

    12. bu şekilde hiçbir belge imzalamadan (ve size aylar sonrası ödeme yapılacağını belirten belge, imzalatmaya çalıştıkları almadığınız paranızı almış gibi görünen belge vs ) ve zize verilen belgeleride çok iyi saklayarak exper raporunun şirketin eline geçtiği tarihten itibaren bir ay kadar bekleyin veeee

    13. TC.BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI bünyesindeki SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ BİRLİĞİ ni arayarak veya giderek durumu anlatın. veya bir dilekçe yazıp aşağıda belirtilenleri dilekçenize ekleyin.yazacağınız bu dilekçede en ince detayları dahi açıkça belirtin ( kimle ne konuştunuz ve size ne söyledi siz ona ne dediniz vb)
    a. belgelerinizi şigorta şirketine teslim ettiğinize dair imzalattırdığınız dilekçenizi
    b. size vermiş oldukları her türlü belge ve dökümanı

    PEKİ YA SONRA ? OTURUN VE KEYİFLE SEYREDİN. O ANA KADAR SİZİN PEŞİNDE KOŞTUĞUNUZ ŞİRKET SİZİN PEŞİNİZDE KOŞMAYA BAŞLAYACAKTIR.

    size aylar sonrasına verilen ödeme tarihi biranda birkaç gün sonrasına alınacaktır. şunlara çok dikkat edin.
    size hemen ödeme yapacaklarını ancak ( veya yaptıktan sonra ) parayı teslim aldığınıza dair belge imzalatmak isteyeceklerdir. parayı almadan kesinlikle imzalamayın, parayı almış iseniz belge üzerindeki teslim alma tarihini çok iyi kontrol edin ve parayı aldığınız tarih ile belge üzerindeki tarih (parayı aldığınız tarihten önceki bir tarih veya yaklaşık olarak exper raporunun sigorta şirketinin eline geçmesinden itibaren 8 iş günü sonrasına ait bir tarih )aynı değilse gene kesinlikle imzalamayın.( aksi taktirde paranızı yasal sürede almış olduğunuz halde haksız yere sigorta şirketini şikayet ederek karalamak istediğiniz bahanesi ile size karşı tazminat davası açabilirler)

    ne olursa olsun paranızı aldığınız tarih ile belge tarihi mutlaka aynı olsun.

    ilk başta şirkete belgeleri verirken dilekçe ile müracat edip teslim ettiğiniz belgeleri teslim aldıklarına dair dilekçenizi kaşeleyip imzalattırmaz iseniz işte bu aşamada evrak eksikliğini bahane edip o yüzden ödemenin kanuni süreç içerisinde yapılamadığını söylerler (hazine müsteşarlığına) ve gene haksız durumda olan siz olursunuz.

    bu belirttiğim hususlar tarafımdan uygulanmış olup yaklaşık 4 ay sonrasına gün veren sigorta şirketinden kazanın oluş tarihinden yaklaşık 1 ay 10 gün kadar sonra paramı aldım.

    not : şirket tarafından aracınıza takılacak yeni parçalardan yıpranma payı düşülecektir. bu aşırı bir oranda olmamak şartı ile normaldir. birde takılacak parçaların kdv sinide sizden kesmeye kalkarlar. bunu kesinlikle kabul etmeyin. yıpranma payından başka hiçbir şekilde hiçbir kesinti yapamazlar.

    kolay gelsin ve tekrar geçmiş olsun




  • Tekrar çok teşekkürler. Allah kimseye kaza bela vermesin. Hiçbir suçumuz yok, uğraşıp duruyoruz. Sonkar'a aracımı teslim ettim. Eksper gelmiş. Sadece kaza tutanağını verdim. Bir de benim ehliyetve ruhsat fotokopilerini.

    Servisin söylemesi. Her işlemi onlar halledeceklermiş. Ben masrafı ödeyeceğim. Fatura ile birlikte kuruşu kuruşuna paramı Başak Sigortadan en geç 10 gün içinde alabilirmişim. Ayrıca aracımın tamponun ve lambasının değişmesi kesnilikle orjinalliğni bozmaz dedi. Sonuçta yeni takılacak olan da orjinal dedi. Bakalım ne olacak.?

    Yarın aracımı teslim tarihimi öğreneceğim. Yukarıdaki yazıyı okuyunca gözüm korktu. Sigorta şirketinden bakalım servisin dediği kadar kolay bir şekilde paramızı alabilecek miyiz. Toyota servisi Sonkar umarım bir yamuk yapmaz.

    Saygılar...
  • çok geçmiş olsun her şey yoluna girer meraklanma.arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar bende onlardan farklı bir şey bilmiyorum ama sen sen ol sigortasız ve mümkünse kaskosuz arabaya binme.allah yolunu açık etsin
  • vuran adama ödet parayı o gitsin alsın kendi trafik sigortasından.bi sorun çıkarsa o uğraşsın bide kesinlikle şikayetci ol karşı taraftan şikayetci olursan kazaya karışan araclara trafiğin kestiği bi ceza var onu yemezsin.
    5 yıl önce abimin torosa sol taraftan tam kapıların orta yerinden bi pikap vurdu.vurmanın etkisiyle bizim arabada sağ tarftan başka bi kamyonete vurdu.bizim araba iki taraftan iki kamyonetin arasında kaldı.4 kapıda gitti.direkleri gitti tavanın bir kısmı ezildi.o zaman arabanın ederi 3 milyar tamir masrafı 1600 lira tuttu.trafik sigortası ödeyecek diye benim biraderde karşı tarftan şikayetci olmadı.karşı tarfın sigortası akdeniz sigorta diye bi şirketti.şirket batmış biz para bekliyoruz.2 sene mahkemeyle uğraşıp arabanın masrafı kadar para harcadıktan sonra vuran adamdan aldık parayı.oda duyduğumuza göre 2 sene falan uğraşıp sigortadan almış.senin anlıcan 4 sene mahkeme masrafın iki katı para harcayıp herkes parasını alabildi.kaza günü şikayetci olsak hiç masrafsız en geç bir ay içinde gerekirse icra yoluyla alabiliyorduk adamda parayı şikayetci olmadığımız için mahkeme sonuçlanmadan hiç bi şey yapamadık.sahte sigorta poliçesi bile düzenliyorlar.karşı tarafın sigortası sağlam bilinen bi şirketse ve sana vuran adamın elindeki sigorta poliçesi geçerli ise alabilirsin paranı.kendi takipcine kontrol ettir karşı tarafın sigortasını plaka ve motor numarası gerekiyor sanırım kontrol için.netten kendin de kontrol edilebilirsin diyorlar ama ben hiç denemedim bi dene istersen.




  • gecmis olsun.

    olaya bakılırsa sen haklı gozukuyosun. masraf olarakta karsı tarafın trafık sıgortası karsılaması gerekmektedır.
  • açıklamalar için teşekkür ediyorum. 4'te dört karşı taraf suçlu olduğu için ben ceza yemedim. karşı ataraf 52 ytl ceza yedi. her türlü bilgi zaten kaza tutanağında yazıyor. Başak Sigorta'dan alacağım paramı inşallah. Toyota Sonkar işlemleri yapacakmış. 21 nisan aracımı alım tarihim. Bakalım ne olacak?..
  • ya ne aptalca kanunlarımız var adam benim hiç bi kabahatim yokken gelecek arkadan vuracak arabayı ben yaptırıp sigortadan para beklicem.suçluyu trafik raporu belli etmiyormu oda kazadan hemen sonra tutuluyor.suçlunun kesin belli olduğu bu gibi durumlarda suçlu yaptırsın.sigortasından alsın sonra.param yoksa o ay para gelene kadar arabayı yaptırmayacakmıyım.eski parçaları ve faturayı vermeden parada vermiyor şerrefsizler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.