Şimdi Ara

Takımın Taktik Sorunu Ve Çözümü Bu Kadar Açıkken Bunu Denemeyen Hain Veya Ahmaktır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ciddiyim dilimizde tüy bitti. Spor programları bas bas bağırmaktan öldüler.

    Ligimiz de 4-5-1 oynayan takımlar orta sahanın ofans sorununu şöyle çözüyor. defansif ortasaha da topla oyunda olabilen souza gibi defansif oyuncular(atiba, mahmut, onazi, hatta selçuk) , merkez ortasahada eski gole uzak 10 numara(oğuzhan, okay yokuşklu, emre,josue bakmayın emre bizde olsa şu an 10 numarada oynatırlardı) ve on numara da da gole yakın(talisca, yusuf yazıcı,mossoro,podolski,sneijder) on numara kullanarak çözdüler. Hatta topal bjk de olsaydı adamlar stoper oynatırdı. Bizde nasıl bir korku varsa.

    Biz geçen sene dahil kimi oynatıyoruz ;

    Souza = spor hayatında en baştan beri defansif orta saha oynadı
    Ozan = Bursada ve öncesinde josue gibi ofansif bir adamın yanında defansif ortasahaydı 10 numara oynattık biz bu adamı .
    Topal = defans oynayabilecek bir defansif orta saha

    Ve hala biz bunda ısrar ediyoruz. aptal gibi ısrarla souza topalda ısrar ediyoruz. Ve bizim elimizde ;

    Alper = Hayatı boyunca fener dışında merkez ortasaha oynamış ve burada ünlenmiş ersun döneminde de burada başarıyla görev yapmış bir adam var. Ve biz bu adamı sırf hızlı diye kanat denedik bitirici özelliği olmamasına rağmen 10 numara oynattık .

    Aatıf = Bu adam kötü değil biz kullanamıyoruz. Sivas gibi bir takımda on numara da etkili oynayarak 3 sezonda 48 gol 20 civarı asist yapmış bir adam sivasta birde. 10 numara bu adam işte ki bir iki maçta zorunluluktan oynattı hoca persie ile fena anlaştılar.

    Ya şu souza-alper-aatıf'ı sezon başında denesek emin olun şimdi ilk ikideydik ;

    Takımın Taktik Sorunu Ve Çözümü Bu Kadar Açıkken Bunu Denemeyen Hain Veya Ahmaktır



    Tamam elimizde alexler vs yok ama eldekiyle buda oynanabilir iyide oynanabilir. Salih bile iş yapardı salihi souza ve topalın önüne koyarsan defansın tamamen çökeceği tek atak ortasaha salih olursa salih tabi top yapamaz.


    Kaç senedir şu iki defli göbekten dolayı yılları heba ettik.

    Şunu denemeyene yazıklar olsun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawkerx -- 9 Nisan 2017; 0:44:28 >







  • Hocam ben en az sırf bu yazdığın kadro üzerine 3 konu açmışımdır.Benimde futbol mantığım aynı bu.Ön libero önünde 2 yönlü ve önünde forvet arkası.Tüm dünya 4-2-3-1'i böyle oynuyor.Hatta bir konum vardı Advocaat kendi ön libero korkaklığının üstünü kadro kötü diye örtmeye çalştı dedim.Hatta televizyonda İlker Yağcıoğlu bağırdı resmen Fenerbahçe'nin en büyük sorunu 2 senedir korkak antrenörlerle çalışması dedi.Bende Aykut Kocaman mesela gelsin istemiyorum.Mesela şuan maç var Topal - Souza yüzünden izleyip izlemememe ikileminde kaldım.Baksana hocam bende baya dolmuşum
  • Yazarken çok güzel arkadaşlar.



    Kurduğunuz ortasahada alanını kontrol edebilecek fiziksel kapasiteye sahip toplam iki futbolcu var. Sayıyla da yazayım: 5'te 2. Beş ortasaha oyuncunuzun üçünü savruk futbolculardan seçiyorsanız en azından ortada bir yaratıcılık faktörü olması gerekiyor. Örnek verdiğiniz futbolcular Sneijder, Talisca, Özyakup, Emre. Oğuzhan'ın vasat bir oyuncu olduğunu bir kenara koyarsak kalanları üst düzey yaratıcılığa sahip, tabela yapan-yaptıran ortasaha oyuncuları.Yahu zaten Emre dediğiniz adam Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi box to box ortasahası. Ötesi gelmedi ve yüksek ihtimalle gelmeyecek.



    Alper ve Aatif gibi iki savruk futbolcuyu koyuyorsanız arkaya Souza tipi yumuşak bir ön libero değil Topal gibi bir çapa koymanız gerekiyor. Aksi takdirde bu ortasaha açık net söylüyorum delik deşik olur. Souza, Melo ya da Topal gibi atak halindeyken stoperi üçleyecek bir ön libero değil. Hadi bir de Souza yerine Topal yazdığımızı farzedelim -ki bu kurguyu değiştirip half bekli 4-1-2-3'e çevirecektir- Bunun da pratik olarak sahadaki karşılığı şudur:



    Defans dörtlüsünün ortasına gömülen ve buradan ortasaha kurgusunu desteklemeye çalışan bir Topal, rakip ortasahayı kısıtlı fizik gücü ve dribling özelliğiyle yarmaya çalışan bir Alper ve serbest oyuncu rolünde rahatlıkla marke edilebilen bir Aatif.


    Diyeceksiniz, o kadar yazmışsın sen ne öneriyorsun? Ekici gibi kesin transferleri dahi hesaba katmadan bu seneki kadro üzerinden düşünecek olursak hata sene başında yapıldı bu aleni şekilde ortada. Avrupa'da 4-3-3, 4-1-2-3 ya da 4-1-4-1 formasyonlarını başarılı şekilde ortaya koyan takımlara bakarsanız ortasaha merkez üçlüsünde şu kurguyu görürsünüz:


    1- Defans dörtlüsünün önünde kesici, kısa pas oyununa katılabilecek tekniğe sahip bir ön libero. (Örnek: Matic, Khedira, Emre Can, ekstrem örnek olarak Busquets, basit örnek olarak Leverkusenli Bender verilebilir.)


    2- Bu ön liberonun önünde bir adet çift yönlü, oyunun her alanında ortalama düzeyde verim verebilecek fakat ofansif yaratıcılığa sahip box to box ortasaha. (Örnek: Modric, Marchisio, Henderson, ekstrem örnek olarak Kante ve Xavi, yakın örnek olarak Felipe Melo -ki GS o dönem 4-4-2 oynardı-)



    3- Üçlünün son üyesi olarak fizik katkısı diğer oyunculara kıyasla daha kısıtlı fakat yaratıcılığıyla takımı öne çıkarma potansiyeline sahip bir merkez ortasaha ya da oyun kurucu kullanılır. (Örnek: Pjanic, Iniesta, Arsenal'de MC oynadığı dönem Nasri, sizin 8,5 numara dediğiniz tipte bir örnek olarak Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu, Galatasaray'da Selçuk İnan, ofansif oyun kurucu örneği olarak Talisca ya da Alex -bu ikisi formasyon 4-2-3-1 ise geçerlidir-)


    Yazarken ofsayta düştüğünüz kısım şu, eğer defansif oyuncu rolüne Souza yazacaksanız onun önündeki ikiliden biri defansif destek vermek zorundadır. Bu role koyabileceğiniz tek futbolcu Fenerbahçe kadrosunda Ozan Tufan oluyor. Fenerbahçe teknik heyetinin ilk hatası, puan kayıplarının telafisi olan dönemde Souza ve Ozan ikilisini oynatıp Topal'ı kulübeye çekmemektir. Bu ikili ile ortasahayı üçlemek için koyacağınız, yaratıcılık beklenen futbolcu bana kalırsa formda bir Salih Uçan olsa da form grafiği nedeniyle o bölgeye idare etme amaçlı Alper Potuk yazılmalı.


    İdeal ortasaha kurgusu Fenerbahçe'de -kurgu uygulanmaya sene başında başladığı takdirde-, Souza-Ozan-Alper olmalı. Fakat şunu anlayamıyorsunuz, Ozan'ın sakatlığı halinde yerine konabilecek bir futbolcu yok. Evet Fenerbahçe'de şu an yarım yamalak da olsa çift yönlü oynayacak futbolcu YOK.



    Sonuç olarak Fenerbahçe ortasahası tam anlamıyla sakat kurgu ürünüdür. Yığınla ofansif özellikli ortasaha ve yığınla defansif özellikli ortasaha ile kurulan kurguda zinciri birbirine bağlayacak tek futbolcu kısıtlı yeteneği ve rezalet oyun zekası ile Ozan Tufan. Sonuç ise ikinciliğe sevinir duruma gelmemiz.



    Selametle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celal de Souza -- 29 Nisan 2017; 0:20:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O orta saha duman olur. Advocaat bunu düşünemeyecek biri değil. Adam keyfinden ozan-topal-josef oynatmıyor. Önceden eleştiriyordum fakat anlıyorum artık. Amed maçında bile duman oldu alternatif oyunculardan kurulu orta saha.
  • + Sol taraf komple yok
    + Türkiye ligi gibi bir takımda fizik gücü düşük bir orta saha ile iş yapamazsın. O orta sahayı delik deşik ederler.
  • Taraftara da empoze oldu artık çift DMC. İki DMC olmayınca orta saha düşecek diye düşünüyoruz. Bu takım Appiah,Aurelio, Alex ile oynamadı. Bu üçlü ile şu anki üçlü arası kalite uçurum var tabii. Ama profil olarak benzer tipteler. Aatif hiç beğenmiyorum. Onun yerine Salih olabilir. Ama genel olarak görüşüne katılıyorum. 1-0'dan geldiğimiz Rize maçını hatırlayın. Sow,Aatif,RVP,Lens Aynı anda sahadaydi yanılmıyorsam. 442 benzeri bir şeyler oynadık ve takım çok iyiydi. Orta daha düşer ya o yüzden çift DMC çıkalım çok hatalı bir mantık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sözde güzel özde berbat taktik. alper 40dk çıkaramaz o mevkide. zaten pas kabiliyeti de yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jersey Devil

    sözde güzel özde berbat taktik. alper 40dk çıkaramaz o mevkide. zaten pas kabiliyeti de yok

    Alper senelerce eskişehirde orda oynadı ersun yanal zamanında da büyük oranda orda oynadı . Pas özelliğide takımdaki bütün ortasahalardan iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sauron

    + Sol taraf komple yok
    + Türkiye ligi gibi bir takımda fizik gücü düşük bir orta saha ile iş yapamazsın. O orta sahayı delik deşik ederler.


    İşte bu zihniyet bizi bitiren zihniyet. Şu halde olmamıza neden olan zihniyet.

    Ulan o anadolu takımları bile bize karşı 4-4-2 oynuyor haberin varmı .

    Bjk de oğuzhanla talisca çokmu fizikli omuz koysan çimlerde otlanırlar.

    Bu ortasahadan oluşabilecek tehditi biraz ofans yaparak birazda defansa yük bindirerek azaltırız ama adam gibi oynarız.


    Size maldonado-josico

    cristian-topal

    souza-topal

    müstehak kanser olun
  • Son 2 maçımız Galatasaray ve Başakşehir maçında oynadığımız oyun tek kelimeyle : Korkak.

    Gs'de defans diye bir şey yok ama üstlerine gitmiyoruz,kendi alanımızda bekliyoruz.Neyden korkuyoruz anlamıyorum ki.

    Başakşehir maçı da aynı,ne bu korkaklık,gol yeriz atarız ama böyle oyun anlayışı mı olur?

    Yazıklar olsun.
  • Fenerbahçenin yapması gereken çift forvet ile maça çıkması.4-4-2 yap uzun top oyna savunmayı ileri koy dönenleri al.Yetenek fakiri takımın yapacağı şey ya şuanki gibi korkak oyun ya da dediğim gibi kaos futbolu.Sene başında Salih/Ozan/Topal denedik 3-5 maç delik deşik olduk.Kusura bakmayın Ozan ve Salih de suçsuz değil.Biri yetenekli ama fiziği sınırlı diğeri hala kilo problemi falan uğraşıyor.Çalışmadan sadece yetenekle büyük kulüpte oynayamazsın.



    Zaten sene bitti ve bu oyuncularla istediğin formasyon dizilişi dene yine şampiyon olamayacağımız 2+2=4'tü.Çok fazla takılmayalım ve dua edelim hücum futbolu oynatan Josef/Topal ikilisini bozacak bir hocamız olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hawkerx kullanıcısına yanıt
    Ya ne anlatıyorsun sen ?. Talisca yı en son sene başında izledin galiba. Adam kendini her gün geliştiriyor ve şu anda çok sağlam. Kaldı ki fizikli olmasa bile arkasında atiba gibi gelen atakları kesen bir adam var. Senin takımında topal dışında atak kesecek adam yok. Buna rağmen hem topal ı oynatmayıp hem de yumuşak orta saha kurarsan. Her top defansına gelir.
    Neymiş topal kanser ediyormuş. sanki takımda ramos varda yedek otuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sauron

    Ya ne anlatıyorsun sen ?. Talisca yı en son sene başında izledin galiba. Adam kendini her gün geliştiriyor ve şu anda çok sağlam. Kaldı ki fizikli olmasa bile arkasında atiba gibi gelen atakları kesen bir adam var. Senin takımında topal dışında atak kesecek adam yok. Buna rağmen hem topal ı oynatmayıp hem de yumuşak orta saha kurarsan. Her top defansına gelir.
    Neymiş topal kanser ediyormuş. sanki takımda ramos varda yedek otuyor.


    Nasıl Topal dışında atak kesen adamımız yok ?



    Josef korkuluk mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Joker. kullanıcısına yanıt
    Josef' i ortaya koyuyor adam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sauron

    Ya ne anlatıyorsun sen ?. Talisca yı en son sene başında izledin galiba. Adam kendini her gün geliştiriyor ve şu anda çok sağlam. Kaldı ki fizikli olmasa bile arkasında atiba gibi gelen atakları kesen bir adam var. Senin takımında topal dışında atak kesecek adam yok. Buna rağmen hem topal ı oynatmayıp hem de yumuşak orta saha kurarsan. Her top defansına gelir.
    Neymiş topal kanser ediyormuş. sanki takımda ramos varda yedek otuyor.


    Nasıl Topal dışında atak kesen adamımız yok ?



    Josef korkuluk mu ?

    Topal çapa, Josef değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nizari


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sauron

    Ya ne anlatıyorsun sen ?. Talisca yı en son sene başında izledin galiba. Adam kendini her gün geliştiriyor ve şu anda çok sağlam. Kaldı ki fizikli olmasa bile arkasında atiba gibi gelen atakları kesen bir adam var. Senin takımında topal dışında atak kesecek adam yok. Buna rağmen hem topal ı oynatmayıp hem de yumuşak orta saha kurarsan. Her top defansına gelir.
    Neymiş topal kanser ediyormuş. sanki takımda ramos varda yedek otuyor.


    Nasıl Topal dışında atak kesen adamımız yok ?



    Josef korkuluk mu ?

    Topal çapa, Josef değil.





    Olsun Josef yine de defansif sorumluluklarını yerine getiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nizari


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sauron

    Ya ne anlatıyorsun sen ?. Talisca yı en son sene başında izledin galiba. Adam kendini her gün geliştiriyor ve şu anda çok sağlam. Kaldı ki fizikli olmasa bile arkasında atiba gibi gelen atakları kesen bir adam var. Senin takımında topal dışında atak kesecek adam yok. Buna rağmen hem topal ı oynatmayıp hem de yumuşak orta saha kurarsan. Her top defansına gelir.
    Neymiş topal kanser ediyormuş. sanki takımda ramos varda yedek otuyor.


    Nasıl Topal dışında atak kesen adamımız yok ?



    Josef korkuluk mu ?

    Topal çapa, Josef değil.





    Olsun Josef yine de defansif sorumluluklarını yerine getiriyor

    Yukarıda yazdığım gibi Josef'i defans dörtlüsünün önüne koyarsan onun önündeki ikilinin biri Ozan Tufan olmak zorunda. Josef-Ozan-Alper/Salih şeklinde kuracaksın ya da Josef yerine Topal oynayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nizari


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nizari


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sauron

    Ya ne anlatıyorsun sen ?. Talisca yı en son sene başında izledin galiba. Adam kendini her gün geliştiriyor ve şu anda çok sağlam. Kaldı ki fizikli olmasa bile arkasında atiba gibi gelen atakları kesen bir adam var. Senin takımında topal dışında atak kesecek adam yok. Buna rağmen hem topal ı oynatmayıp hem de yumuşak orta saha kurarsan. Her top defansına gelir.
    Neymiş topal kanser ediyormuş. sanki takımda ramos varda yedek otuyor.


    Nasıl Topal dışında atak kesen adamımız yok ?



    Josef korkuluk mu ?

    Topal çapa, Josef değil.





    Olsun Josef yine de defansif sorumluluklarını yerine getiriyor

    Yukarıda yazdığım gibi Josef'i defans dörtlüsünün önüne koyarsan onun önündeki ikilinin biri Ozan Tufan olmak zorunda. Josef-Ozan-Alper/Salih şeklinde kuracaksın ya da Josef yerine Topal oynayacak.

    Eğer Bursa'da ki Ozan'dan bahsediyorsak evet sorun olmaz ama şu anki Ozan sorun yaratır. Ne defansif olarak ne de ofansif olarak pek katkı sağlayamıyor Ozan. Sezon başında gayet iyiydi ama son sakatlıktan sonra kendine gelemedi yine



    Ben de orta sahanın Çapa(6 numara)-Çift yönlü 8 numara-10 numara şeklinde kurulmasından yanayım ama Vitor gibi çift ön libero ile oynayıp yine pozisyona girebildikten sonra 2 ön liberoya da ses çıkarmam



    Şu anda zaten ligi, avrupayı kaybettik. Ben bu saatten sonra Souza-Salih-Alper şeklinde oynanmasından yanayım, en azından denemiş oluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nizari


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nizari


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sauron

    Ya ne anlatıyorsun sen ?. Talisca yı en son sene başında izledin galiba. Adam kendini her gün geliştiriyor ve şu anda çok sağlam. Kaldı ki fizikli olmasa bile arkasında atiba gibi gelen atakları kesen bir adam var. Senin takımında topal dışında atak kesecek adam yok. Buna rağmen hem topal ı oynatmayıp hem de yumuşak orta saha kurarsan. Her top defansına gelir.
    Neymiş topal kanser ediyormuş. sanki takımda ramos varda yedek otuyor.


    Nasıl Topal dışında atak kesen adamımız yok ?



    Josef korkuluk mu ?

    Topal çapa, Josef değil.





    Olsun Josef yine de defansif sorumluluklarını yerine getiriyor

    Yukarıda yazdığım gibi Josef'i defans dörtlüsünün önüne koyarsan onun önündeki ikilinin biri Ozan Tufan olmak zorunda. Josef-Ozan-Alper/Salih şeklinde kuracaksın ya da Josef yerine Topal oynayacak.

    Eğer Bursa'da ki Ozan'dan bahsediyorsak evet sorun olmaz ama şu anki Ozan sorun yaratır. Ne defansif olarak ne de ofansif olarak pek katkı sağlayamıyor Ozan. Sezon başında gayet iyiydi ama son sakatlıktan sonra kendine gelemedi yine



    Ben de orta sahanın Çapa(6 numara)-Çift yönlü 8 numara-10 numara şeklinde kurulmasından yanayım ama Vitor gibi çift ön libero ile oynayıp yine pozisyona girebildikten sonra 2 ön liberoya da ses çıkarmam



    Şu anda zaten ligi, avrupayı kaybettik. Ben bu saatten sonra Souza-Salih-Alper şeklinde oynanmasından yanayım, en azından denemiş oluruz

    Souza -Ozan-Salih olmalı Monaco maçlarındaki gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nizari


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nizari


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Joker.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sauron

    Ya ne anlatıyorsun sen ?. Talisca yı en son sene başında izledin galiba. Adam kendini her gün geliştiriyor ve şu anda çok sağlam. Kaldı ki fizikli olmasa bile arkasında atiba gibi gelen atakları kesen bir adam var. Senin takımında topal dışında atak kesecek adam yok. Buna rağmen hem topal ı oynatmayıp hem de yumuşak orta saha kurarsan. Her top defansına gelir.
    Neymiş topal kanser ediyormuş. sanki takımda ramos varda yedek otuyor.


    Nasıl Topal dışında atak kesen adamımız yok ?



    Josef korkuluk mu ?

    Topal çapa, Josef değil.





    Olsun Josef yine de defansif sorumluluklarını yerine getiriyor

    Yukarıda yazdığım gibi Josef'i defans dörtlüsünün önüne koyarsan onun önündeki ikilinin biri Ozan Tufan olmak zorunda. Josef-Ozan-Alper/Salih şeklinde kuracaksın ya da Josef yerine Topal oynayacak.

    Eğer Bursa'da ki Ozan'dan bahsediyorsak evet sorun olmaz ama şu anki Ozan sorun yaratır. Ne defansif olarak ne de ofansif olarak pek katkı sağlayamıyor Ozan. Sezon başında gayet iyiydi ama son sakatlıktan sonra kendine gelemedi yine



    Ben de orta sahanın Çapa(6 numara)-Çift yönlü 8 numara-10 numara şeklinde kurulmasından yanayım ama Vitor gibi çift ön libero ile oynayıp yine pozisyona girebildikten sonra 2 ön liberoya da ses çıkarmam



    Şu anda zaten ligi, avrupayı kaybettik. Ben bu saatten sonra Souza-Salih-Alper şeklinde oynanmasından yanayım, en azından denemiş oluruz

    Ne Vitor ne de Advocaat pozisyona giremiyor, "ceza sahasına atılan top" gibi istatistiklerle kanıtlanacak bir durum değil bu iki senedir maç kaçırmadım, gözlerimden daha net bir istatistik tanımıyorum. Ayrıca Başakşehir'in puan kaybında hala şansımız var, deneme yapabilecek durumda değiliz.

    Bunun dışında bahsettiğin ortasaha üçlüsünde formayı güvenle verebileceğin tek futbolcu Josef, ne Alper ne Salih belirli bir seviyenin futbolcusu değiller.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.