Şimdi Ara

TAI, yeni insansız hava aracı ANKA-S için etkileyici bir tanıtım videosu yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), uydudan kontrol kabiliyeti gibi pek çok kayda değer özelliğe sahip olarak geliştirdiği ANKA-S için yeni bir tanıtım videosunu yayınladı. Geçtiğimiz aylarda kabul testleri başarıyla tamamlanan ve THK’ya teslim edilen ANKA-S, 30.000 feet irtifaya kadar yükselebiliyor.
     

    TAI tarafından yayınlanan videoya göre ANKA-S, gece ve gündüz her türlü hava koşulunda 18 saat kesintisiz görev kabiliyetine sahip. 3 kişi ile 45 dakikada göreve hazır hale getirilebilen ANKA-S’in görüntüleme sisteminde ASELSAN üretimi yüksek çözünürlüklü FLIR (Forward Looking InfraRED) olan CATS kullanılıyor.

     
     

    Link kaybı durumunda tanımlı meydanlara otonom iniş yapabilme gibi otonom özelliklere sahip olan ANKA-S, sahip olduğu sistem sayesinde 6 km uzaktan insan teşhisi yapabiliyor. 17.5 metre kanat açıklığına ve 200 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olan ANKA-S, taşıdığı telsiz rölesi ile farklı alanlarda görev yapmakta olan kara birliklerinin birbirleri ile iletişimine de destek sağlıyor.

     
    İşte TAI tarafından ANKA-S için hazırlanan etkileyici tanıtım videosu:
     







  • En son yerli motor işi halloldu ,yerli motor ile uçuyor deniyordu.Oldu değil mi bu iş ? Eğer böyleyse çok güzel.
  • TAI dünya çapında bir marka olma yolunda ilerliyor , gurur duyuyorum kendileriyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temel Kotil e güveniyorum.

    Umarım şöyle çok güzel tasarımlı yerli A350 boyutlarında yolcu uçağımız olur. Kritik ve pahalı parçaları biz üretelim, nihai satışı biz yapalım yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla ANKA'dan envarterde pek yok. Sürekli sorunlar yaşıyordu. Bir kaç defa düşüş yaşadı. ANKA-S'te sadece üretilmiş oldu.

  • Anka S i ve Tai yi tabi ki destekliyoruz, ancak video etkileyici değil malesef. Keşke işi bilen uzmanına bu tip videolar yaptırılsa. Gram etkilemedi beni...

  • strong mind strong body S kullanıcısına yanıt
    Yerli diye tabir edilen ANKA motoru Mercedes A170'in modifikasyonu ile elde edilecek. Motor gövdesi yurtdışından temin ediliyor.
  • interwap kullanıcısına yanıt
    İlk versiyonlar için bu geçerli idi sonra PD-170 adı ile motor geliştirildi.
  • Yalnız videodaki logo muazzam olmuş.
  • "Kuyruk ucundaki boyayı süren fırçanın Çin üretimi olduğu belli oluyor. Demek ki yerli ve Milli değil. Banane ya indirip kırın bunu, istemezük" diyen biri çıkmadı mı ? Çok şaşırdım :)))
  • Bunun neresi Milli, Proje daha hazırlık aşamasında Latin alfabesi ile hazırlanmış. CHP iktidarında Milli Alfabe ile %100 milli uçak üretilecek :)

  • Tai hernekadar devlet elinde sayılsada tarafsız kalmaya devam etmeli , bayraktar gibi olmamalı

  • 1Teknik kullanıcısına yanıt
    Bunlar gururumuz bizim. Ama bazen de tam tersi oluyor, bir tek boyayı süren fırça yerli oluyor ama %100 yerli diye tanıtılıyor, ona da millet tepki göstermekte haklı yani. Örneğin şu yerli arama motoru fiyaskolarında fırça bile yerli değilken bir milli sömürüsü denendi durdu.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Bu urunu gelistirenler yedikleri et sebze meyve satin aldiklari urunler hepsi ithal. Yedikleri etin samani ithal yedikleri etin hayvanin samani ithal. Yedilerini hayvan ithal. Yedikleirn hayvanlarin cobanlari ithal ...


    Yerli ozgun araklanmamis uydu konumlandirma sistemi zaten yok. O yuzden yerli olmasinin hicbir espirisi de yok ki bu ucagin her bir parcasi yerli olduugnu varsayiyorum... Yazilimi da kodlamasina kadar yerli baskalarin sahip olmadigini varsayiyorum ( acik kaynak kodlari sadece Turkcelestirme ile yerli olunmaz ama ... )


    Kusatma altinda bir Turkiye ... GIDA Teroru mevcut uydu sistemleri GPS gibi Turkiye in kendi uydu altyapisi yokki ...


    Uydu firlatma rampasi olacak... Kaynak kodlari hazir yabacidan alinmadan yerli muhendisler kodlari hazirlanacak... Yerli parcalar ile uretilecek ... Personeli arac bakimi teknikeri ariza tspit ve onarim vs yerli olacak ... Yoneticileri yerli olacak ....





    Yani bu tur sozde yerli derim cunku orman ornegi vermek isterim. Orman bir sistemdir buyuktur hepsi yabanci ama sen bunun icine sadece bir fidan yetistirdin topraga ektin ama bu fidanin velevki yerli tohum ama orman sistemi yabanci ise o fidan agac olacakise bulundugu orman yani sistemce yerli arac denilemez ormana aittir denilir ....



    Secim odakli secim arefesinde bu tur icraatler ne kisa ne de uzun vadede bir anlami yoktur.


    Vatandas is AS gecinme derdindeki ne yapsin !

    Yerli oto dediler cizimi herseyi Avrupali bir markanin tutulmayan eskimis bir modelini satin aldiigi aciga cikmasi gibi ... Yerli arama moturu diye yabanci arama motorlarin API lerini kullanmalari ki bunu yapmak icin ciddi yairim gerekmiyor sadece Turkcell gibi ulke capinda bir marka adi altinda duyurunca SANKI bir icraat gercektir yalan olmaz hadi canim diyesi geliyor insanin ama zamanla da aci gercekler anlasiliyor....


    Radyasyonlu caylar yumurtalar yedirildi utanmadan zamanin devlet yetkileri medya basina gecip ben de cay iciyorum deyip aslinda radyasyonlu olmayan cayi ictigi yillar sonra anlasilmasi gibi .... Suan KAradeniz de yerlesik kalanlar ve kaza baska bir hastalik ile olmemisler Cernobil Radyasyon Sizintisi Kazasi sonucu ortalama her Karadenizdeki aile de kanser vakalari artmistir bu tur bilgiler medyada bahsedilmez!

    Ayrica dogru duzgun saklanilmamis toprak hafif goctu diye radyasyonlu cylar toprak altinda olan Karadeniz deki bazi yerler toprak kaymasi ile aciga cikmisti yillar once haberlerde pek bahsedilmedi uzunca sure ...



    Yani Turkiye de bir YALANLAR ve bu YALANLARIN bedelleri uzerine kuurlu bir DUZEN var !!! BU durum malesef partiler ustu bir mesele ! Kim gelse kendi pisliklari vardir ve ortmesini de beceremiyorlar...


    Onemli olan zamaninda adaletin saglanmasi ve iktidar olmanin gucu hicbir donem boyle birdurum coklu siyasi partiler doneminde gorulmemistir ....


    Nereden nereye geldi ama hersey bir biri ile baglantil sorunlar aci gerceklerdir....




  • @Smart1978 Bu yerli takıntısı nerden geliyor bilmiyorum ama global dünyada bu kadar yerli yerli diye tutturmanın manasız olduğunu düşünüyorum. Yeterki dünyadaki iha lardan daha üstün bir iha üretelim neresi ne kadar yerli önemsiz. Mühim olan kesintisiz ve Türkiyede üretim. Yazılım da yeni baştan bir yazılım yazma programı icat edilmediği sürece tabiki de yazılım çeviri olmaya devam edecek. Boş konuşmak yerine iha nın camını bile silecek micro fiber bez üretin ondan sonra konuşun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Bunlar gururumuz bizim. Ama bazen de tam tersi oluyor, bir tek boyayı süren fırça yerli oluyor ama %100 yerli diye tanıtılıyor, ona da millet tepki göstermekte haklı yani. Örneğin şu yerli arama motoru fiyaskolarında fırça bile yerli değilken bir milli sömürüsü denendi durdu.
    Her şeyin İLK'i böyle başlar.

    Siz bir otomobil üretecek olsanız tekerleği için de tekerlek fabrikası da mı üreteceksiniz ?
    Koltuğu için koltuk fabrikası mı kuracaksınız ? Cam, ayna, direksiyon, vites kolu, dişliler vs vs.

    Standart bir otomobil 30.000 parçanın birleşiminden oluşuyor. Yani sizin mantığınızla gidersek, biri otomobil üretmek istiyorsa yaklaşık 10.000 farklı fabrika kurması gerekiyor. OTOMOBİL ÜRETİM BANDI; parçaların birleştiği son noktadır.

    Ben İHA üretsem ÇİN üretimi kamera kullanırım. Hem daha ucuz hem de üretim maliyetim yok.

    Daha önce konuşulan konulara girmek istemiyorum ama iPhone'un Çin'de üretildiğini , Audi'nın motorunun Türkiye'de üretildiğini, F35 uçağının bazı parçalarının ülkemizde üretildiğini biliyoruz. Ama tüm bunlar o ürünleri üreten ülkenin YERLİ ve MİLLİ markası olmasını engellemiyor.

    Lütfen herhangi bir şey üretenlere az bir şey destek olalım. Sizden bir şey eksiltmez.
    Atalarımız "Marifet takdire tabidir" demiş. Sana "alkışla" demiyorum. "Engelleme" diyorum.




  • Biz buna; YERLİ montaj ve YERLİ yazılım tercümesi diyelim. Ama MİLLİ diyemeyiz. Yerli üretim bir İHA mı daha ucuz, yoksa dışarıdan komplesini almak mı? bunun muhasebesini yapmalıyız.
    Öte yandan; Savaşarak, kan dökülerek kazanılan bu toprakların kurumlarını satmak da MİLLİyetçilik derecesinin gerçek bir göstergesi.

  • lvlono L kullanıcısına yanıt
    bunların da karın ağrısı bitmedi bir türlü. yapıyorlar işte, çatlasanız da yapıyorlar, patlsanız da.
  • Çin üretimi bir fırçayla göz boyamak.

  • Niye yerli diyenler olmuş. Tek cümle: " Yerli olarak yapmadığın, dışarıdan aldığın her şey aslında senin değildir. "

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.