Şimdi Ara

Tahmin Ediyoruz YÜZDE KAÇ Evet/Hayır olacak? 16 Nisan (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
794
Cevap
1
Favori
29.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: to let myself go


    quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    quote:

    Orijinalden alıntı: to let myself go


    quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist


    quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    Teolog kardeş kusura bakma, enerji bakanı mı kesiyor elektriği adamın elinde şalter mı var dediğinden beri bloklusun mesajlarını görmüyorum.

    Şimdi yazmamın sebebi cemsinan kardeşimin alıntı yapınca yedinci maddeyi sormuş olmanı görmem.

    7.madde Erdoğanın vatandaşa dövizini bozdurup zarar ettirmesi ;)

    Bizim en büyük şansımız senin Erdoğan'a muhalif olman galiba, acaba bir de yandaş olsan halimiz nice olurdu. Can hıraç öyle bir savunuyorsun ki bazen acaba Bilal ile mi konuşuyorum diyorum.

    Madde madde sıralamıyorsun ki. Ayrıca en başında bu yana ne etiketliyor en alıntı yapıyorsun ama nedense tam olarak bana cevap veriyorsun. Bu nasıl bloklamak anlamış değilim.

    Öyle bir madde görmedim yazdıkların arasında, muhtemelen yine kendi kendine bir şey sayıyorsun.

    Ben savunmuyorum sadece gerekçeler getiriyorum, onlara cevap vermiyorsunuz. Şimdi kendiliğinden madde yazıyorsun ama blokladığın için karşılıklı konuşamıyoruz bile. Ben senin şimdiye kadar tüm maddelerinin geçersiz olduğunu dayanakları ile saydım, iki gündür sadece 8 madde çıkarabilmiş olmana rağmen.

    Elektrik gitti diye istifa eden bir hükümet örneği göstermeni rica ediyorum dünya tarihinde.

    Beni yanlış anlama ama boş zamanın çok mu fazla?
    O kadar madddeyi yazmaya üşenirim ben, zamanım da yok. Üstelik sen günlerdir onlarca mesaj atıyorsun burada.

    Önümde 6 ekran var...

    Ana ekranımda Tell Me More var, İngilizce üstünden Almanca eğitim.
    Diğer ekranda Rosetta Stone var onda da Almanca eğitim, genel eğitim bitti yazı kaldı sadece,
    Sol ekranda Youtube var çoğu zaman Ünsal Ünlü açık, ayrıca Bluestacks ve Memu'da açık, onlardan da sosyal iletişim aktif,
    Diğer ekranda Coucsurfing ve Donanımhaber aktif, sürekli interaktif.
    Bir diğer ekranda VisualBasic aktif, aklıma geldikçe projeye devam ediyorum
    En son ekranda ise Teamviewer ekranı var onda da müşterilerin bilgisayarına erişiyorum. Ayrıca akademik tez için de araştırmalar açık.

    Sürekli yazmıyorum foruma ama yazmadığım zaman başka bir iş mutlaka oluyor. Hava çok kapalı şimdilik, dışarıda pek kimse yok.

    O maddeler dün bir oturuşta aklıma geldi, emin olun üstünde düşünülürse yüzlercesi çıkar.

    Benim de zamanım olsa o maddelerin çoğu hakkında halkın tam tersi düşündüğünü ifade etmek isterdim ama dediğim gibi o kadar vaktim olmuyor.

    Eğer hayır çıkarsa ne düşünürsün?

    Halkın tam tersini düşündüğünü iddia ediyorsanız argümanlarınızı beklerim. Mutlaka bulursunuz düşününce, mesela şimdi bu konuşma sırasında bile 10 madde sıralayabilirdiniz.

    Hayır çıkarsa ki bence olasılığı neredeyse hiç yok, hükümetin meşruiyetinin artık kalmadığını düşünürüm. İstifa etmeli, tıpkı İngiltere hükümeti gibi, Brexit olayı gibi.

    Bu durumda yani AKP gidince yerine kim gelir hiç bir fikrim yok, sanırım 7 Haziran gibi bir fetret dönemi olur ama bu sefer uzun süreli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tosbaa

    Theo ,

    Almanya da yaşadığını belirtmistin daha önce , ne kadar zamandır gurbette yaşıyorsun .



    Şişli ile Bağcılar arasında bile Türkiye gerçekleri farklı algılanmakta.



    Tahminin benim tahminim ile aynı olmasına rağmen senin 40 maddelik gerekçelerin bir çoğu yandaş medya söylemlerinden ibaret olan ve AKP seçmenini ikna eden söylem ve düşünceler.

    Eeee bu seçmenin genel profili belli , kayıtsız şartsız itaat etmek , " ben bilmem beyim bilir" anlayışı. Şike davasının dikkatini çekerim " usulden bozulduğu" akabinde Fetö tezgahına dayandığı , Reza ve ayakkabı kutuları şüphe götürmez bir şekilde tezgah olduğu , ak pak tertemiz olduklarınını düşünen bir seçmen kitlesi var . Bu kitleden bir birey seçip ticarette borç istesen senetsiz ve vade farkını koymadan borç vermez , işini sağlama alır , dönüş olmayacağından şüphe duyar hemen. Fakat oy verdiği adam dan asla şüphe duymaz.



    Mevcut siyasi iktidar seçmeni üzerinde bu bam telini yakalamış ve aynı notayı çalıyor , fareli köyün kavalcisi gibi.



    Sonuç olarak aynı tahminleri yapıyoruz , sadece gerekcelerde ayrılıyoruz. Keşke diğer senin açtığın başlık silinmeseydi de bu başlıkta konular iç içe girmemiş olsaydı.

    Silinmiş olması ile ilgili olarak , tek adam ile çoklu yönetici durumu ile ilgili cevap hakkım saklı , savunman 40 madde yazacak kadar akıllı biri için çok zayıftı.





    Benim Türkiye'den çıkışım 2009 yılı ama git gel yaptım sürekli.

    Yandaş medya söylemlerini barındırdığı bir gerçek ama yandaş medya var olanı söylüyor değil mi? Yani halkın algısını halka satıyor sadece. Ama bu bir şey değiştirmez, halkın algısı bu.

    Seçmenin algısını aslında pek doğru tespit ettiğini söyleyemem çünkü seçmen kendine göre "Büyük resmi" çözmüştür, o aslında "Ben bilmem, beyim bilir" değil "Ben her şeyi bilirim, dış güçler vs." kafasında.

    Maalesef kaç defa açtım ve hep açtığım başlık silindi. Sebebini de bir türlü anlayamıyorum. Gerekçelerle "Evet" çıkacak diyorum ve sorgusuz sualsiz siliniyor, "Hayır" dersem yine silinecek mi acaba?

    Hangi savunmam çok zayıf, rica etsem açar mısın?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • %54 Hayır %46 Evet çıkacaktır . AKP'e Tayyip'e ölümüne bağlı kişi yüzdesi %30 . %10 kendini cebini düşünen zenginlerden kesimden oluşur , %6'da MHP 'den kayma olur . Kısaca her türlü Hayır çıkacak , bunun AKP kanadıda farkında bu yüzden Hayır verenlere kötü göstermek hayırcılar PKK , Fetö vs bunları yaparak insanları korkutarak ve kandırma peşindeler . Ama bu sonucu değiştiremeyecekler . Türkiye için HAYIRLISI olsun .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MambaVino

    %54 Hayır %46 Evet çıkacaktır . AKP'e Tayyip'e ölümüne bağlı kişi yüzdesi %30 . %10 kendini cebini düşünen zenginlerden kesimden oluşur , %6'da MHP 'den kayma olur . Kısaca her türlü Hayır çıkacak , bunun AKP kanadıda farkında bu yüzden Hayır verenlere kötü göstermek hayırcılar PKK , Fetö vs bunları yaparak insanları korkutarak ve kandırma peşindeler . Ama bu sonucu değiştiremeyecekler . Türkiye için HAYIRLISI olsun .

    HDP bitti, Kayyum'lar baştan yapıyor Güneydoğu'yu... Sence %10'luk HDP kesiminden kimse geçmez mi Akp tarafına?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Hiç sanmıyorum yapılan herşey ortada yakın zamanda ülkedeki bu olayları insanlar kolayla unutturamazlar . Geçen olsa dahi en fazla geçeceği %2'dir oda Evet için yeterli olmuyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MambaVino

    Hiç sanmıyorum yapılan herşey ortada yakın zamanda ülkedeki bu olayları insanlar kolayla unutturamazlar . Geçen olsa dahi en fazla geçeceği %2'dir oda Evet için yeterli olmuyor .

    Pkk yüzünden olaylı bölgelerdeki %100 halk yerini değiştirmek zorunda kaldı. Kimse kalmadı operasyonlar sırasında. Sence hala PKK diyebilir mi hala bu kadar perişan olmuşken? Olay dediğiniz 15 Temmuz darbe girişimi mi? Bence bu Evet tarafına yarayan bir olay...

    Mesela ne gibi gerekçelerle "Hayır" oyu çıkacak diyorsunuz?

    Ekonomi mi? Halk 15 Temmuz askeri darbesinin bir de ekonomik versiyonu olarak görüyor şimdiki krizi... Yani başka ne gibi bir gerekçeniz var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 21 Şubat 2017; 3:38:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • %57 Hayır
    %43 Evet
  • %51,7 hayır

    %48,3 evet



    Kılpayı evet ya da kılpayı hayır düşüncem ama madem tahmin oyunu oynuyoruz böyle diyelim.



    Peki Hayır çıkınca ne olacak? Her türlü hukuksuzluk, rezillik kaldığı yerden devam.

    Bu memleketten bir yol olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parti seçimi olmadıgından en az %60 evet çıkar gibi... Aşşagı olacagını istatisklik bilgiler ışıgında düşünemiyorum... Ak parti, mhp siz bile en az %50 dir...
  • %50 evet - %50 hayır
  • mhpnin buyuk cogunulugu hayir diyecek. %70den fazlasi. akp icinden de hayircilar cikicak ama oranini bilemiyorum tahmini zor. hdpnin eyalet sistemi isine yarar bu sayede toprak bolerler ben onlardan evet bekliyorum buda akpnin verdigi fireleri karsilar. chpyi gec. yani kisaca mhpnin ne kadarinin hayir oyu kullanacagina katilim oranina ve akpnin verecegi fireye bagli olacak bir referandum bekliyor ulkeyi.

    hdp evet demeseydi %55-60 arasi hayir cikardi su tabloda tam tersi cikar gibi. akpdeki fireler %30 - 40i gecerse is degisir.
  • Geçenlerde Beyaz Tv Dinamit programında Ahmet Sarı Ocak ayı anketinde %42 evet %40 hayır çıkıyor. Geriye kalan kararsız seçmeni ikna eden kazanır dedi. Şu aşamada anketler fazla bir gösterge olmaz bence. Şahsen çok fark beklemiyorum ben. Evet veya hayır yakın bir yarışta olacak gibi. Programı izleyin fikir sahibi olursunuz bence...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 21 Şubat 2017; 7:42:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 1Teknik


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    yandık bunu habire kesip yapıştıracaksan.


    Maddelerde çok büyük yanlışlar var.

    Ekonomik yangın her zaman çok önemlidir. Şu anda piyasalarda yangın var. Dolar düşmüyor- standard bir düzeltme hareketi yapıyor- ve çok kişiyi batıran, refahı mahveden ölçüde yüksek döviz kurları.

    Gençlerde işsizlik yüzde 22.6 sadece açıklanan üstelik düzeltilmiş rakamlar.

    Borsada yatırımcı genelde dolar bazlı kazanca bakar. Dolar bazında karda olan kimse yok gibi bir şey. Zaten yükselen hisseler, yabancıların pozisyon aldığı hisseler. Oradan halka ekmek pek çıkmıyor.

    Velhasıl tahmininin çok üzerinde bu hayatımızın içinde değilsin. İşyerinde olmasam güzel güzel tane tane daha da anlatırdım. Yine anlatırım merak ediyorsan.

    Chp henüz hayır kampanyasını açıklamadı bu arada. Hoş chp hiç bir kampanya yapmasın bence. Milli serveti işe yarar bir şeylere harcasın daha iyi.

    Evet CHP parayı daha iyi bir yere harcasın, size katılıyorum. Mesela CHP'li eski başkan vekilinin 2 milyon liralık telefon faturasını ödesin de o parayı milletin üzerine yük olmasın.

    Hatırlatma : O fatura Kılıçdaroğlu'nun mitingine adam toplamak için harcanmış (kendisi açıkladı). Dolayısı ile milletvekili kafasına göre harcamadığına göre suç partisinin liderindedir. Partinin o parayı ödemesi gerekir...



    O para meclisten çıkıp ptt'ye giriyor



    Yine devlete ait bir kuruma yani vatandaşa reel bir zararı yok



    Ama onaylamıyorum ben de ayrı



    Bu arada 700 milyondan 7 milyona inen yandaş firmanın vergi borcu için iki kelam edin de duyalım



    Ha bakın o işte direkt vatandaşa patlıyor

    Size hak vermiş olayım ve aynı kafadan gidelim. Diğer partilerin milletvekilleri APTAL o zaman, sadece CHP milletvekilleri akıllı. Ne de olsa vatandaşa yansıması yok, o zaman gerçekten sınırsızca, her bir milletvekili milyar dolarlık telefon, posta, mesaj harcamaları yapsınlar. "Vatandaşa reel bir zararı yok" diyorsanız bunu da onaylıyorsunuzdur herhalde.

    Hangi yandaş firmaymış bu ? Kaynak verirmisiniz ?




  • 1Teknik kullanıcısına yanıt
    Mesajımda onaylamıyorum yazdım okumadınız mı

    Ama maddi anlamda meclisten çıkıp yine devletin ptt kurumuna gitti- reel zarar yok.

    Tabii burada gereken düzenlemeyi yapmayan tüm hükümetler ve milletvekilleri hatalı- kendilerine olunca herşey sınırsız maşşala- sağlık harcamaları olarak yedi düvelini yurtdışına çıkarma hakkı dahil

    E chp iktidar değil ki düzenlemeyi o yapsın - umarım en kısa zamanda sınırlamalar getirilir


    Cengiz inşaat vergi borcu yazın google'a



    Ya da herhangibir yandaş inşaat adı yazıp vergi borcu yazın



    Ama bulduklarınızı burada paylaşın halk da bilsin lütfen

    Akfen ve Albayrak da yazın - neredeyse eminim ki bulduklarınızı burada paylaşamayacaksınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 21 Şubat 2017; 10:48:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sunstorms

    Akp nin elindeki tek argüman başörtüsü ki emin ol umurlarındada değil bunu dindar kesimin oylarını almak için kullandılar. Şimdi aynısını kendileri yapıyor yandaşları her işin kaymağını yiyor. Yaşım gereği 90 lı yılları gayet iyi bilirim ve o günleri MUMLA ARIYORUM!!! Ülke şimdiye kadar hiç bu kadar ayrıştırılmaya çalışılmadı. Şimdiye kadar hiç bu denli terör belasına maruz kalmadı. Farkındamısın seçim arefesi terörün esamesi okunmuyor demekki engel olunabiliyordu!!!! Milli kurumdan dem vurmuşsunda milli kurumların hepsi satıldı farkında mısın???

    Ne demek "tek argüman başörtüsü" ?

    Kılıçdaroğlu : Baş örtüsünü temizlikçiler takar videosu internette vardı. Video STV kanalına ait olduğu için ne hikmetse internetten silinmiş. Buyrun bir kaç boş link :
    https://www.youtube.com/watch?v=G7ISQPO_nYw
    https://eksisozluk.com/basortuyu-temizlikciler-takar--4185011
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=615885391780889&set=a.583029448399817.1073741828.583024735066955&type=1&relevant_count=1

    Bir kızımızda ona cevap vermiş ve "takım elbiseyi adamlar giyer, çıkar o elbiseyi" demiş :)

    Baş örtüsü senin gibi düşünenler için ÖNEMSİZ bir konu olabilir ama ülkemizin büyük kısmı için OLMAZSA OLMAZdır. Senin zihniyetindeki azınlık, bizim gibi çoğunluktaki insanların "ne giyeceğine" karar verme hakkını nereden buluyorsunuz ? Size ne ? Siz de baş örtüsünü din, millet, insanlık, halk düşmanlığı için argüman olarak kullanıyorsunuz. YAPMAYIN...

    90'lı yılları mumla arıyorsan senin aile bireyin kıyafetinden dolayı merdiven altına kapatılmamıştır, kızın (veya kardeşin) kıyafetinden dolayı okulundan atılmamıştır. Okul birincisine kıyafetinden dolayı diploması bile verilmemiştir. Sen o dönemde ülkenin AYRICALIKLI VATANDAŞI olarak herkesi ezmiş, herkesi küçümsemiş, başarılı insanlara kıyafeti sebebiyle diploma verilmemesi ile diplomanı alabilmişsindir. Kendini EĞİTİMLİ, ÜSTÜN, AKILLI, AYDIN, ÇAĞDAŞ vs vs görmenizin tek sebebi bu değil mi ? Çünkü insanlara YAŞAMA HAKKI bile tanımadınız. O yüzden sen o günleri mumla arıyorsundur.

    90'lı yılları bilseydin terörün ne olduğunu da bilirdin. Böyle boş boş konuşmazdın. Hiç bir şey yapamıyorsan, internet elinin altında, gir arşivlere araştır biraz. Her söylenene inanma, biraz aklını çalıştır. KOYUN OLMA.

    Hangi seçim ? O cümleni anlamadım, açıklarsan sevinirim.

    Hangi milli kurum satıldı ? Biraz araştırsaydınız keşke.
    Milliyet Gazetesinden (blog sayfasından) 2009 yılında satılan kurumlar :
    http://blog.milliyet.com.tr/yabancilara-satilan-kurum-ve-kuruluslarimiz---/Blog/?BlogNo=163963

    Bir forum sitesinden hangi hükümet ne sattı :
    http://www.forumalv.com/seckin-forum/250780-ozellestirme-dosyasi-hangi-hukumet-hangi-kurumu-satti.html
    Altlarda "Ak Parti hükümeti satmayı planlıyor" başlığı var ki evlere şenlik :)))

    Bu arada sen Milli Eğitimin, Milli İstihbaratın, Milli savunmanın satıldığını mı söylüyorsun ? Çünkü ben bunlardan bahsetmiştim. İspat edermisin, link alayım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Gerçeğinde %54 hayır çıkar.



    Hileli %54 evet.

    2015 haziran seçimlerinde hile yapamadılarda mı sonuç öyle çıktı.İnsanın kalbinde ne varsa diline o vururmuş..
  • akp den %40 evet çıkar fireler düşülünce.Mhp'den %5 oy gelir geri kalan muamma..Tahminim %53 evet olacağı yönünde..
  • 1Teknik kullanıcısına yanıt
    Şimdi sana kurandan cevap verirdim de bunu anlayacağını sanmıyorum başörtüsü değil altındaki beyin Allah'ın bize bahşettiği en önemli zenginliktir. Başı kapatmakla dindar yada imanı bütün olunmaz onun için argüman dedim ama anlayamayacağını tahmin etmem gerekirdi...

    Kılıçdaroğlu kim yaa ülke mevzubahis kişiler gelip geçer ülkemizi düşünelim bu anlayış ülkeyi İran yada Suriye'den beter eder dilerim görebilirsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 21 Şubat 2017; 11:40:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SixSixSix

    AKP'nin %50'lik bir tabanı var. Tabii ki AKP'li olanların hepsi "Evet" demeyecektir. %5'lik bir kayıp olacağını düşünürsek, %45 buradan kesin olarak gelir.



    MHP seçmeninin yarısından fazlasının "Evet" diyeceğini düşünüyorum. Son seçimi de referans alırsak, %12'lik bir oy potansiyeli var MHP'nin. %8'i "Evet" der diye düşünüyorum.



    CHP seçmeni kayıpsız "Hayır" diyecektir. %25'i direkt olarak "Hayır" olarak düşünüyorum.



    Ben Doğu ve Güneydoğu'dan da hatırı sayılır bir "Evet" oyu bekliyorum.



    Benim düşüncelerimin sonucuna göre; %55 "Evet", %45 "Hayır" bekliyorum.

    yaptığın hesaba göre sonucu yalnış hesapladın




  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.