Şimdi Ara

Tahliye Taahhütnamesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen yıldan beri ev sahibi evi kendi rızamla boşaltmam için tahliye taahhütnamesi imzalatmaya çalışıyordu.Hemen hemen her ay arayarak bu tacize devam etti.Kontrat Haziran ayında dolmasına rağmen,kendisine kontratı yenilemediğine dair bir ihtarname çekmesini söylememe rağmen ihtarname çekmek yerine bana bunu imzalatmakta diretti.Muhtemelen notere para ödemek istemedi.Dahası laftan anlayan birisi de değil.Yaşı ileri seviyede olduğu için birşey de konuşulmuyor.Ya dediklerimi anlamıyor ya da anlamamazlığa geliyor.En nihayetinde kendisinin eve geleceğini ve evi bundan dolayı boşaltmak istediğini söyledi.Neyse gel zaman git zaman ben kendime uygun bir daire buldum.Planlarımıza göre Haziran'a doğru bu yeni tutacağım dairedeki ev sahibi başka bir semtte taşınacağı için kendi evini kiraya verecekti.Beni de tanıdığı için benle anlaştı.Bu nedenle Şubatın ortalarında artık ev sahibinin ısrarlı 'taciz'lerinden de bıkarak 20 Haziran 2020'de evi boşaltacağıma dair tahliye taahhütnamesi imzaladım.Lakin imzayı atarken alt tarafa kendi el yazımla 'ev sahibinin kendisinin gelip yerleşeceği yönündeki beyanından dolayı bu tahliye taahhütnamesini imzalıyorum' diyerekte not düştüm öyle imzamı attım.

    Şimdi taşınmak konusunda bir sıkıntım yok.Bir aksilik çıkmazsa 20 Hazirandan önce evi çoktan boşaltacaktım lakin gündemi biliyorsunuz.Korona yüzünden yeni tutacağım dairedeki ev sahibi tereddüt içinde.Kendi dairesini boşaltmak konusunda kararsız kalmış durumda.Ben de ne olur ne olmaz diye ondan başka daire arayışına başladım fakat yaşadığım yere uygun başka bir daire bulamıyorum.Haziran'a daha iki ay var fakat içime kurt düştü.Bu korona durumu daha devam ederse ve ben 20 Haziranda bulunduğum daireyi boşaltamazsam ev sahibi imzaladığım bu tahliye taahhütnamesi yüzünden beni zor duruma sokabilir mi?

    Zira kendisi anlayışsız birisi.Şimdi bu tahliye taahhütnamesini bahane ederek 20 Haziranda evi boşaltamazsam beni icraya verebilir mi?Kendisi tahminimce 65 yaş üstü ve buraya da gelmeye pek niyeti yok.Beni çıkartmak için yalan söylediğini düşünüyorum.Şimdi korona yüzünden ben evi boşaltamazsam hukuki açıdan ne durumda olurum?

    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...







  • Taahhüt geçerlidir
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    İyi de benden kaynaklanmayan nedenlerden ötürü evi belirtilen tarihte tahliye edemezsem ne olacak?

    Ayrıca tahliye taahhütnamesine arz ettiğim notu yazarak öyle imzaladım.Ev sahibinin buraya geleceği de yok.Kendisi o belirtilen şartı yerine getirmeden benden evi nasıl boşaltmamı ister?Zira o da bu eve gelip yerleşeceğini kayıt altına almış oldu ve ben bu şart nedeniyle bunu imzaladığımı belirttim.Ayrıca onunda imzası var.

    Son olarak ben bu evden zaten çıkmak istiyorum.Bunun içinde planlarımı hazırladım lakin şu lanet hastalık planlarıma çomak sokuyor.Korkarım ilerleyen zamanlarda sokağa çıkma yasağı bile gelebilir.Hali hazırda 30 büyük şehre giriş çıkışlarda durduruldu.Bu durumda eğer taşınamazsam yine de sorumlu olacak mıyım yani?
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Tahliye edemezseniz icraya verir, icra yoluyla tahliyeyi sağlar
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Beyfendi bunları ben de biliyorum siz sorumu anladığınıza emin misiniz?

    Ben taahhütnameyi ev sahibinin kendi evine geleceğine beyan etmesi üzerine imzaladım ve bunu da taahhütname de belirttim.Adamın geleceği de yok.Kendisi gelmeden taahhütnamede kendisin ileri sürdüğü şartı sağlamadan nereye nasıl icraya veriyor?

    Kaldı ki sokağa çıkma yasağı ilan edilirse evi nasıl boşaltacağım?

    Siz gerçekten sorumu anladığınıza emin misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 4 Nisan 2020; 19:31:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Beyfendi bunları ben de biliyorum siz sorumu anladığınıza emin misiniz?

    Ben taahhütnameyi ev sahibinin kendi evine geleceğine beyan etmesi üzerine imzaladım ve bunu da taahhütname de belirttim.Adamın geleceği de yok.Kendisi gelmeden taahhütnamede kendisin ileri sürdüğü şartı sağlamadan nereye nasıl icraya veriyor?

    Kaldı ki sokağa çıkma yasağı ilan edilirse evi nasıl boşaltacağım?

    Siz gerçekten sorumu anladığınıza emin misiniz?
    Siz sorduğunuz sorunun saçmalığının farkında değilsiniz bence. Sokağa çıkma yasağı olursa zaten hukuken her şey durur, siz evi tahliye edemeseniz de ev sahibi zaten işlem yapamaz o şartlarda. Ev sahibi gelmeden nasıl tahliye edeyim diyorsunuz, ne yapması gerekiyor, eşyalarını kamyona yükleyip ben geldim hadi çık mı diyecek. En iyi ihtimalle bir hafta-on gün önce taahhüt tarihinde evi boşalt ben taşınacağım diye ihtarname gönderir.




  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim hala daha anlamamakta ısrar ediyorsun.Herhalde eşyaları kamyona doldurup kapıma gelmeyecek lakin taahhütnamede belirttiği şarta rağmen ben çıktıktan sonra gelip eve yerleşmez aksine bir de kiraya verirse hukuki açıdan ne olur onu soruyorum anlamıyor musun?

    Dahası ana yorumumda ev sahibine kontrat süresinin Haziran ayında dolacağını,kontrat süresi dolmadan bir iki ay önce şahsıma kira sözleşmesini uzatmayacağına dair ihtarname çekebileceğini ve böylece bu meselenin kapanacağını söylememe rağmen adam sırf notere para vermemek için taahhütname imzalatmak için bir yıl boyunca başımın etini yiyip durdu.Yani kısacası adam her açıdan sıkıntılı birisi.Mesela sokağa çıkma yasağı ilan edilse ve bu esnada dava edemese bile sokağa çıkma yasağı sona erdiği gibi gidip mahkemeye ''Bu kişi belirttiği tarihte tahliye taahhütnamesini yerine getirmedi'' diyerek dava açabilecek kafada birisi.Bu nedenle zaten bir sıkıntı olur mu diye soruyorum.




  • “ aksine bir de kiraya verirse hukuki açıdan ne olur onu soruyorum” bu soruyu hangi mesajda sordun bir söyler misin?
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    ''Lakin imzayı atarken alt tarafa kendi el yazımla 'ev sahibinin kendisinin gelip yerleşeceği yönündeki beyanından dolayı bu tahliye taahhütnamesini imzalıyorum' diyerekte not düştüm öyle imzamı attım.''

    Siz bunu nasıl yorumladınız acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 4 Nisan 2020; 20:54:30 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    “Ya gelmezse” olarak yorumladım. Başkasına kiraya verirse manası çıkmasını nasıl bekliyorsunuz o cümleden?? Şimdi aynı şey olduğunu da iddia edersiniz siz, hukuken aynı olmadığını anlatmakla uğraşmayacağım. Sormadığınız şeylere cevap verilmesini bekliyorsunuz.
    Kaldı ki yazdığınız şey sizin tahliyenizi etkilemez, vakti gelince tahliye edeceksiniz. Ondan sonra kiracıya verirse bir avukata gider hukuki yardım alırsınız
  • Tahliye taahhündeki tarih ile kira sözleşmesindeki tarih aynı mı ?

    Öte yandan, koronavirüs yüzünden icra takipleri durduruldu. Ortalık karışık, bu ortamda evinizden çıkmaya sizi mecbur bırakacak fiilin odağında kimse olmak istemez.
  • Tarihler aynı hocam.Ayrıca noter huzurunda da bu tahliye taahhütnamesi hazırlanmadı.Adam yaşlı birisi ve laftan anlayan biri değil.Hatta akrabaları bile şaşkın bu durum karşısında.Yıllardır bu evde oturuyorum bir kere bile olsun ne kira geciktirdim ne de ödememezlik yaptım.Adamın geleceği de yok kendisi zaten başka bir şehirde yaşıyor orada kendi evi var.Tüm düzeni orada.Neden çıkartmak için bu kadar uğraşıyor kendi akrabaları dahil kimse anlam veremiyor.

    Ha ben zaten zorla oturacakta değilim.Nitekim yeni bir dairede buldum lakin şu korona olayı çıktığından beri yeni taşınmayı planladığım dairedeki ev sahibi de kararsız kalmaya başladı.Dahası nakliyat işi nasıl olacak onu da bilemiyorum.Bu nedenle belirtilen tarihte çıkamazsam bir sıkıntı olur mu diye merak ediyorum doğrusu.İcra takibi başlatsa bile icra davasında bu hususlar dikkate alınır mı?
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Bende aynı soruyu soracaktım.

    iki evrak aynı tarihi taşıyorsa geçersiz sayılır. zaten kontrat ile aynı tarihte bir taahhütnameye ev sahibi gelip oturacak şeklinde yazdırmaya izin vermesi tam bir gerizekalı olduğunu gösterir.
  • sioux kullanıcısına yanıt
    Umarım dediğiniz gibidir.Diyorum ya adam anlayışsız birisinin teki.Ne yaptığının kendisinin de farkında olduğunu düşünmüyorum.

    Ha ben zaten böyle birisinin evinde oturmak niyetinde değilim.Kendime uygun bir evde buldum lakin şu korona yüzünden bir sıkıntı çıkar taşınamam diye çekiniyorum.Zaten bir aksilik olmazsa 20 Hazirandan çok önce (Mayıs gibi) taşınmayı planlıyorum.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    elindeki kağıdı işleme koysa bile sen son gün itiraz edeceksin. davaya dönecek ohoo falan filan ekimi kasımı bulur rahat ol
  • Üstat, yaşlı insanlarla uğraşmak çok zor oluyor. İstisnalar hariç çoğu geçimsiz oluyor. Benim eski ev sahibim de geçimsiz birisiydi. Depotizomu vermedi, hoş sonra o depozitoyu kiraya koyup 3 misli ile aldım.

    Kira sözleşmesi ile tahliye taahhütnamesinin tarihleri aynı olursa, bu Yargıtay'dan döner. Zaten sizin iş yargıya intikal ederse, o işin sonuçlanması çok zaman alır.

    Şuanda Yargıtay'ın o kararına ulaşamadım;ama arama motorlarından arama yapıldığında ulaşılabileceğini düşünüyorum.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Ne yaptiniz tasindinizmi?ev sahibi kira kontrati ile tahliye taatnamesini ayni gun olarak mi duzenledi?
  • Kira ve tahliye taahhütnamesi tarihleri aynıydı hocam.İki hafta önce taşındım.Yani tahliye taahhütnamesinde belirttiğimiz tarihten çok sonra taşınabildik.Ev sahibi ise birşey demedi.Zaten o taahhütnamesinde kendisinin gelip yerleşeceği yönde yazı yazdığımız için üstelemedi veya sıkıştırmadı.Hala geleceğine inanmıyorum.Daha iyi bir daireye ve siteye taşındık.Yeni taşındığımız yerde önceki daireden bir sokak altında kalıyor.Yani öyle pek çevremizde değişmedi.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Ev sahibi eve taşınmadıysa dava açabilirsiniz ve taşınma masrafı + emlak ücretini eski ev sahibinizden alabilirsiniz , bir avukatla görüşün .
  • Yargıtay'ın ilgili kararında bahsedilen husus sizlerin anladığınız şekilde değil. Örneğin; 10.01.2020'de hem kira sözleşmesi hem taahhüt yapılırsa geçersiz olur. Yani kiraya verirken en baştan taahhütname de alınırsa geçersiz olur. Siz kirada yıllarca oturduktan sonra taahhütname vermişsiniz.

    Taahhütname geçerli. Koyduğunuz çekince sizin bakımınızdan hukuki bir sonuç doğurmaz. Siz kendi mantığınıza göre geçersiz olduğunu vs düşünüyorsunuz ama hukuk ve vatandaşın mantığı genelde uyuşmaz zaten. Sizin o şekilde bir çekince koymakta herhangi bir hukuki yararınız olmadığı gibi böyle bir hakkınız da yok.

    Ayrıca covid mart 2019'dan beri bilinen bir durum, taahhütnameyi imzalarken bu durumu da öngörmeniz gerekiyordu. Sokağa çıkma yasağı, covid vs vs şeklindeki itirazlarınız da dinlenmez.

    Ev sahibi belli ki hukuki yardım alarak taahhütname imzalatmış. :) İhtarname göndermek onun bakımından avantajlı olmadığı için göndermemiş. Siz de imzalamadan önce hukuki yardım alsaydınız keşke...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.