Şimdi Ara

taban puanlar, obp etkisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sınav yaklaşıyor, eğerki hedefimi tutturursam baya baya tasarruf edicem, dua edin bana. bir de yorumlarınızı bekliyorum, üstünkörü bir analiz yaptım, siz de değerlendirirseniz sevinirim.

    1-aobp ve obp konusunda benim gözlemlediğm , bazı iyi özel okullarda bir çok başarısız öğrenci, başarılıların başarısından faydalanıp iyi aobp alıyorlardı. bu da onları 30-70k da yığılmaya itiyordu.

    2- ben şu an bilkent işletmedeyim. 2 sınıfa geçtim. eğer puanını tutturursam %50 ye geçebiliyorum ( c nin altı dersleri saymıyorlar) kaldığım yerden devam ediyorum. yani senelik 11.500 tasarruf yapıcam. bu benim için çok önemli tahmin ettiğiniz üzere.

    3- işletme genelde 30-40 bin arası alıyor. tam yığılmanın olduğu yer umarım oradakiler bu okul puanı sayesinde ilerleyenlerdir. ( ulan umutlara bak ya resmen yazdım)

    4- baya baya salladığım ygs den 115 bin yaptım, çok kstıgım yıl bile 150 bin yapmıştım dfdg.

    5- okul puanı, işte burası dananın kuyruğu kopuyor. 37 geliyor. okula girdiğimde de 41 geliyordu ve 69k dan 99k ya atmıştı beni. ( genel kültür diye bir bölüm bitirmişim tm, mf alakası yok. baktım hep turizm ve din alarak bitirmişim.)

    6- okulda burs kazan demeyin, okulda kazanmak daha zor. not ortalaması işi seçtiğin hocaya bakıyor direk ve ilk sene bunu bilmediğimden dolayı 2.7 ancak yapabildim.

    7- son olarak, devamsızlık yapanların burslarını kesiyorlar diye bir mevzu cıktı gidiyor, okul eskiye göre de baya zamlandı daha da devam edicek gibi .( son 2 yıldır tüfe aynen uygulanıyor, önceki yıllarda uygulanmamış) bunun da tercihleri düşüreceğini tahmin ediyorum. ( yoksa öyle mi istiyorum, neydi ya psikoloji de görmüştük bunu birşey diyorlar buna)

    ayrıca bu başlık altından okul hakkında sorularınız varsa da cevaplayabilirim.







  • bir cümle ile ne demek istediğini özetler misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 41 puan 30 k mi atti ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen aobp varken ama. net 30k
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.