Şimdi Ara

Taahhüt iptali için alınan ücret hakkında(1200TL+)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi günler

    Bundan 8 ay önce Superonline'ın yaza özel tablet kampanyasından yararlanarak öğrenci evine 104'TLlik fiber internet taahhütü imzalamış bulunduk. Daha önce yine superonline'den başka bi taahhütlü fiber net kullanıyorduk. Birkaç hafta önce olası bi durumda interneti iptal edersek ne kadar ücret öderiz diye merak edip superonline'ı aradım. Taahhüt iptali için 1300TL'ye yakın bi ücret ödemem gerektiğini söylediler. Tabi insan bu miktarı duyunca şok geçiriyor. Ben kalan 16 ay internet kullanmaya devam edersem ödeyeceğim miktar 1664TL ama olur da bi sorun yüzünden iptal ettirirsem Turkcell benden 1200 küsür TL para istiyor. Ve muhtemelen bu ücrete Modem dahil değil, çünkü modem benim eski taahhütümden kalma. Modem dahil olsa muhtemelen 1500 TL para alıcaklar bizden iptal için.


    Sizlere sormak istediğim şey şu. Sizce Turkcell'in bu politikası haklı mıdır ? Biz bu ülkede gönül rahatlığıyla hiçbir hizmeti kullanamayacak mıyız ? Yarın öbür gün tayin gerektiren bir işte çalışıyor olsak, sırf bu taahhüt kazığı yüzünden internet kullanmaya korkacak duruma geleceğiz. Diğer kampanyalarda iptal için kaç lira ücret aldıklarını bilmiyorum. Ama kıçı kırık 250'tllik tablet verdiler diye müşteriye köle muamelesi yapmaları insanın asabını bozuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 17 Mart 2016; 20:26:08 >







  • bi aralar devlet buna engel olmak için yasa çıkartacaktı. Sanırım birileri engel oldu,gündemden düştü.

    Buna benzer bi olay benimde başıma gelmişti. Uydunet aboneliğim vardı, taşındım. Taşındığım yere hizmet veremediler. Abonelik iptali yaptım. Ceza ödedim.

    İlave olarak ; İnternet Açma kapama ücreti diye birşey alınıyor bu ülkede. Bunu da anlamış değilim, adamın internetini kapatıyorsun zaten kullanamıyor bi de 19TL açma kapama parası alıyorsun.

    Bunları engelleyecek şeyler yapılmalı..
  • ghost_41 G kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama kanuni düzenlemelerden önce tüketicilerin tepki göstermesi lazım. Bu konu başkalarının canını da sıkıyor mu öğrenmek istedim.


    Ek olarak ses ücretleri diye bir ücret de yansıyor faturalara. Bu durumla ilgili bi kaç kez görüştüm. Turkcell superonline kampanyalarından yararlanmak için bu ücreti ödemek zorundaymışız. 3.5 yıldır bir ev telefon numaram var ancak bir ev telefonum yok. Muhtemelen Turkcell beni ev telefonu kullanıcısı olarak gösterip istatistiklerine ekliyordur. Her yönüyle tek taraflı bi kazanç söz konusu. Ve malesef biz kabul edilebilir bir internet deneyimi için bu şirketlere mecburuz.


    Belki çoğunuz S.online Fiber netten memnunsunuzdur ancak ben şahsen eleştirecek çok yanını görüyorum. 104 TL ödeyip kendilerinin ışık hızında internetine sahip oluyorum az bi miktar değil. Ancak 50 GB upload gibi komik bi AKK sınırı var. Ve her ay nasıl başarıyorum bilmiyorum AKK'yı ilk 15 günde upload yüzünden dolduruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 16 Mart 2016; 16:18:32 >




  • 104 tl verip niye akklı internet aldığınızı merak ettim.. Ben 99 tlye akksız internet kullanıyorum. Verdikleri tablet 2 yıl boyunca gitmez.(yani en fazla 3-5 ay. sonra yavaşlamalar kasılmalar olacak).

    Vodafoneda red tarifesi kullanıyorum. Taahütlü 79 taahhütsüz 89tl. atıyorum ben 10. ayda taahhütü bozarsam. benden sadece bana verdikleri indirimi alacaklar.(ekstradan). yani 10 tl indirim x 10 ay=100TL. Bence taahhüt dediğin bu şekilde olmalı. Ben taahhütü bozarsam bana verdiğin indirimi alman lazım. Kullanmadığım interneti neden kesiyorsun?. Bununla ilgili bir yasanın olduğunuda sanmıyorum. Ama insanların sessizliğinden faydalanıyorlar.

    Bende de internette taahütü bozarsam 2000tl civarı çıkar heralde.(Belki fazlası). Çıkarsa ben kesinlikle dava açarım. SOL'a verene kadar parayı avukata veririm. o yesin o parayı.
  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    Malesef o dönemde AKK'siz internet olduğunu bilmiyordum.
  • tabletin piyasa fiyatı ne kadarmış
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Reeder A8i Quad Tablet

    399TL olarak hesaplıyorlar. Piyasada 300-350TL arasına satılıyor. Dediğim gibi modem de onların olsa herhalde bizden çıkmazsak ödeyeceğimizden fazlasını alacaklar.
  • ghost_41 G kullanıcısına yanıt
    Uydunet taşındığınız yerde Alt yapı yoksa sözleşmeyi iptal ediyor ceza ödemiyorsunuz
    Sizden ne cezası talep ettiler ?
    Modem ve uydu cihazı aldıysanız onun ücretini alırlar sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.