Şimdi Ara

Syma X5C Quadcopter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
16
Favori
28.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir Quadcopter almak istiyorum. Ancak alınabilecek Quadcopterlerin fiyatları çok yüksek, örnek vermek gerekirse DJI Phantom1-2 veya o kadar iyi olmasa da Walkera gibi ürünler hala pahalı, çinden bile getirtmek isteseniz rakamlar maalesef yüksek.

    Araştırmalarım sonucunda sektöre çok yabancı olmayan Syma üreticisi ile karşılaştım. X5C ürününü araştırdım. Hem boyut, hem performans hem görünüm ve kontrol açısından muadilleri arasından çok hızlıca sıyrılmış yeni bir ürün, DJI replikası gibi de gözüküyor. Elbette bir DJI Phantom olmayacaktır ama ürün f/p olarak müthiş gözüküyor.

    Araştırdıktan sonra bugün Banggood.com 'dan bugün sipariş verdim. Geldiğinde yine inceleme yaparım. Merakı olan arkadaşlar aşağıdaki adresten hem satın alabilir hem de inceleyebilirler.

    Not: Ürünün 2 modeli var. Biri X5 diğeri de X5C ikisinin arasındaki fark video kaydı yapıp, fotoğraf çekebilen model olması. X5C kameralıdır. Fiyatı 65$ diğeri 45-50$ arasında bulunabiliyor.

    Ben ürünü indirim koduyla birlikte 62$'a satın aldım.

     Syma X5C Quadcopter


     Syma X5C Quadcopter


     Syma X5C Quadcopter


     Syma X5C Quadcopter


     Syma X5C Quadcopter


     Syma X5C Quadcopter


     Syma X5C Quadcopter



    Teknik Özellikleri:
    Frekans: 2.4G
    Kanal: 4CH with 6 Axis Gyro
    Kamera Çözünürlüğü: 2 million
    Video Süresi: Ortalama 30 dk (allow video and camera at the same time)
    Fotograf: Ortalama 800 kare fotograf
    Hafıza Kartı: 2 GB
    Uzaktan Kumanda: 4 adet AA pil (kutu içerisinden çıkmaz)
    Quadcopter için pil: 3.7V 500mAh Li-poly
    Şarj süresi: Ortalama 90 Dk
    Uçuş süresi: Ortalama 7 Dk
    Kontrol mesafesi: Ortalama 50 Metre
    Ölçüler: 31*31*8cm
    Ağırlık: 916g



    Özellikleri:
    With HD Camera,high revolution 2 million pixels. The 6-axis system allows the quad to be hand launched. 6-Axis gyro quad-rotorcraft flight, strong stability,can easily implement various flight movements, stronger wind resistance, easier to control. 2.4 technology adopted for anti-interference.even more than one quadcopter is flying at the same time they will not interfere with each other. The quadcopter can fly both indoor and outdoor.Including 4CH digital proportional RC system. Rechargeable high performance battery. Function:up/down,left/right sideward fight,forward/backward,turn left/right,with gyro/flash lights,A 360-degree 3D and special functions(continuous rolling)


    Paket içeriği:
    1 x SYMA X5C Quadcopter
    1 x Uzaktan Kumanda
    1 x 3.7V 500mAh Li-poly Batarya
    4 x Pervane
    1 x SD Kart (2GB)
    1 x USB Pil Şarj kablosu (Li-Poly batarya için)

    Banggood :http://www.banggood.com/Syma-X5C-2_4G-4-Channel-Remote-Control-RC-Quadcopter-p-913827.html

    İnceleme :http://droneflyers.wordpress.com/2014/04/19/symax5c-explorers-quadcopter/

    Video :www.youtube.com/embed/18JwYuoiyt4

    @addisababa incelemesi içinhttp://istensonra.blogspot.com.tr/2014/06/syma-x5c-quadcopter-incelemesi-kutudan.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Eğer sipariş veren başka arkadaşalr varsa sorularını yine bu başlık altından sorabilir.

    Benim sipariş durumum:

     Syma X5C Quadcopter


    Merakla bekleyişim sürüyor

    Güncel Ürün elime 26 Haziran 2014 tarihinde ulaştı.

    Banggood ortalama 16 gün içerisinde ürünü bana yollamış oldu. Bu gerçekten fena sayılmayacak bir süre..

    Kesinlikle fiyat/performans ürünü, hafif ama kolay kolay rüzgardan etkilenmiyor. Motor gücü fena değil. Piyasada satılan Quadlardan boyut olarak gerçekten büyük, ayrıca 4 CH ve 6 Axis Gyro 65$ çok iyi rakam.. Kumandası için bile alınır :)

    Klasik çin kutulama tekniği koli bandı :) Gayet iyi bantlanmış ve kutu etrafını da sünger ile kaplamışlar. Kutu hasarsız ve çöküklük, ezik vs olmadan geldi.

     Syma X5C Quadcopter

    Ürün gümrüğe takılacak bir fiyatta olmamasına rağmen 1x Quadcopter - 16,90$ yazmışlar Aslında bu tarz büyük kutulu ürünleri fiyatı düşük gösterilse bile açıyorlar. Zaten gümrük memuru boyuta ve fiyata bakıp bunlar ne ayak deyip, kutuyu açabiliyorlar. Anlamadım, açmamışlar. Keşke DJI Phantom 2 Vision+ mı alsaydım diye içimden geçirmedim değil

     Syma X5C Quadcopter


    Ürün kutusunda da herhangi bir zarar yoktu. Gerçekten büyük bir kutuya sahip.

     Syma X5C Quadcopter


    İçerik de aşağıdaki gibi, adamlar 2 GB Micro SD hafıza kartından, kart okuyucusuna, tornavidasından, yedek pervanelere kadar her şeyi eklemişler.

     Syma X5C Quadcopter


    Açıkçası henüz ev dışında uçurmayı denemedim. Ancak ev için kullanımın çok doğru olduğu söylemek mümkün değil (Yüksek tavanlı eve sahipseniz biraz daha uygun olabilir.) zira daha önce RC kumandalı bir helikopter, quad vs uçumadıysanız kontrol aşamasında zorluk çekeceğiniz aşikar.

    Ancak ev içerisinde dar alanda bile kısmi olarak uçurmak mümkün oluyor. İstanbul'da son 3-4 gündür inanılmaz bir rüzgar var. Bu yüzden Syma X5C'yi uçurup, poyraza kapılıp kendi kaderine terketmeye kıyamadım. Ancak ürünü fiyatına oranaldığımızda kesinlikle tavsiye ediyorum. Alacak olanlar sorularını bu başlık altından sorabilirler.

    Belki bakarsınız bir gün klubünü bile oluşturabiliriz :)

    Ben elimden gelen desteği vermeye hazırım. Bir kaç gün içerisinde hem Quad kamerası ile uçuş performansını hem de uçuş anını dış kamera ile çekip eklemeye çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi momentmc -- 30 Haziran 2014; 10:50:44 >







  • Fiyatı bu kadar ise fvp sistemi yoktur herhalde ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet_ilbey

    Fiyatı bu kadar ise fvp sistemi yoktur herhalde ?


    Maalesef şuan için anlık FPV sözkonusu değil. Ancak SD kart ile kayıt sonrası PC üzerinden gelişmeler izlenebilir. Kesinlike F/P ürünü, 65 $ ile ortalaması 400 - 900 $ arası gelen bir ürünü aynı kefeye koyamayız, başlangıç için kullanıcıları tatmin edecek bir ürün gibi gözüküyor. Tabii gelince detaylı incelemesini yapacağım.
  • Fvp için Hubsan X4 önerilebilir. Fiyatı biraz daha yüksek ama yaptığı işlere bakılırsa uygun. Banggood da 138$ a satılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_ilbey -- 8 Haziran 2014; 8:20:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyata böyle bi ürün gerçekten şaşırtıcı benim bile alasım geldi :)
    Ama fpv derseniz micro quadlar tadından yenmez :)
  • berkay0035 kullanıcısına yanıt
    Hubsan x4 boyut bakımından bence çok küçük. Daha büyük olsa tam alınacak fvp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii burada amac onemli, ben basta olayin tamamen zevkini almaya hevesliyim. İstanbul'da ucurmak icin de uygun alan bulmak kolay degil. Urun gelmeden net bir sey soylemek mumkun degil. Ama benim icin biraz da boyutu onemli, microlar gercekten micro :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Syma X5C Quadcopter
    böyle bir şey tadından yenmez takıcan fpv gözlüğü action action uçucan :)
    Tabi fiyatı boyutuyla baya ters orantılı :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay0035 -- 8 Haziran 2014; 17:01:27 >
  • Syma X5C Explorer elime ulaştı. İnceleme yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Genel olarak kopter tam bir fiyat/performans ürünü. Diğer kuadkopterlere göre boyutları daha büyük olduğundan çok daha keyifli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: addisababa

    Syma X5C Explorer elime ulaştı. İnceleme yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Genel olarak kopter tam bir fiyat/performans ürünü. Diğer kuadkopterlere göre boyutları daha büyük olduğundan çok daha keyifli.

    Merhaba,

    İncelemeniz için çok teşekkürler. Benzer incelemeyi ben de buradan geldiğinde paylaşacağım. 7 Haziran tarihinde sipariş verdim ancak henüz isviçre'de gözüküyor. Banggood üzerinden satın almışsınız. 18 gün ortalama bir süre hatta gayet iyi denilebilir.

    Fiyatı sebebiyle gümrüğe takılmaması gerekiyor. Şayet takılmadığını da belirtmişsiniz. Ancak biraz da şans işi bazen 100$ altındaki alışverişlerin gümrüğe takıldığını etrafımızda da forum içerisinde diğer konularda da görebiliyoruz.

    Yine konuyu takip eden arkadaşlara da yardımcı olabilecek bir kaç soru sormak istiyorum. Ayrıca benim için de elzem bir durum bu..

    1- Hangi bataryayı sipariş ettiniz? Link paylaşabilir misiniz? (Kendi bataryası 3.7 LiPo 500 mAh) ancak 600 - 750 mAh uçuş süresinin uzaması adına daha iyi olacaktır.
    2- Çoklu şarj için (mesela aynı anda 4-5 batarya şarjı) hangi şarj cihazını almalı.
    3- Mevcut kamerası mount durumda mı? Yani altına gimbal ile hero 3 bağlanabilir mi? (Tabii maksimum kalkış ağırlığıda önemli)

    Ben de kargo durumunu hem buraya ekledim hem de konu başında güncelledim.

    İyi günlerde kullanın, tecrübelerinizi yine bu konu altından da paylaşırsanız sevinirim.

     Syma X5C Quadcopter




  • Hayırlı olsun kopteriniz :) Yakında elinize ulaşır inş.

    Benim aldığım yedek pil şu, ayrı kargolandığı için henüz gelmedi hala bekliyorum. Pil gerçekten önemli imkanınız varsa şu 5li paketi alın derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: addisababa

    Hayırlı olsun kopteriniz :) Yakında elinize ulaşır inş.

    Benim aldığım yedek pil şu, ayrı kargolandığı için henüz gelmedi hala bekliyorum. Pil gerçekten önemli imkanınız varsa şu 5li paketi alın derim.

    Teşekkürler, merakla bekliyorum bana ulaşmasını :) + / - yönlerini siz de kullandıkça paylaşırsanız sevinirim.

    Batarya için önerdiğiniz ürüne daha önce de bakmıştım. 5'li paket alınması bence de anlamlı olacak. Ancak 600 mAh yine çok ciddi birşey farkettirmeyecektir. 700 - 1000 mAh alınması uçuş süresini arttracağı için motorların ve pervanelerin daha fazla yorulmasına sebebiyet verecektir. Acaba riskli bir durum oluşturur mu? 3.7 1000 mAh göz attım ancak banggood'da bulamadım.

    600 mAh olanlarını alsam bile bunları aynı anda şarj edebilecek bir şarj cihazı lazım. Siz baktınız mı bu tarz bir ürün?




  • bende bu ara bi tane de bundan alıp deneyeyim mi diye düşünüyorum güzel bir cihaza benziyor. tipik fırçalı motorlardan tasarım olarak farklı en azından. ağırlığı fazlaysa kötü. ne kadar ağırlığı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seckinsahin

    bende bu ara bi tane de bundan alıp deneyeyim mi diye düşünüyorum güzel bir cihaza benziyor. tipik fırçalı motorlardan tasarım olarak farklı en azından. ağırlığı fazlaysa kötü. ne kadar ağırlığı

    Henüz elime ulaşmadı (daha sipariş vereli 11 gün oldu) ama bence F/P ürünü.. Yabancı hobi forumlarında da Syma X5C'yi yakından takip ediyorum. En ufak olumsuz bir yorum yok. Kesinlikle Quad'a başlayacakların ilk tercih etmesi gereken fiyatı ve kullanımı açısından gayet tatminkar ürün olarak nitelendiriliyor. Ama bir DJI beklemek kesinlikle hüsrana uğranmasına sebebiyet verecektir.

    Ürün biraz ağır ama mini quadcopter olmadığını varsayar ise ve pervane korumaları, landing çubukları ayrıca kamerayı da işin içerisine katarsak ağırlık normal..

    Teknik özelliklerini aşağıya ekledim. Kısaca ağırlığı 916gr. ürün geldiğinde bir çok kullanıcının (lehim vs bilgisine gerek duymadan) bir takım modifikasyonu kolayca yapabileceği 1-2 tutorial eklemeyi düşünüyorum.

    750 mAh pil takılabiliyor. Uçuş süresini 6-7 dk'dan 10-11 dk arasına kadar çıkartıyor. Ayrıca farklı "Mobius Action Cam" çok kolay monte ediliyor. Default gelen kameradan daha iyi bir çözünürlüğe sahip en önemlisi de default gelen kameradan daha "hafif".. Ancak benim hedefim yine cihazı çok hırpalamadan, aerodinamiğini bozmadan SJ4000 action cam bağlamaya çalışmak olacak..

    Bakalım, zevkli bir yaz olacak gibi duruyor. Aerial fotoğrafçılık bence müthiş bir hobi.

    Frekans: 2.4G
    Kanal: 4CH with 6 Axis Gyro
    Kamera Çözünürlüğü: 2 million
    Video Süresi: Ortalama 30 dk (allow video and camera at the same time)
    Fotograf: Ortalama 800 kare fotograf
    Hafıza Kartı: 2 GB
    Uzaktan Kumanda: 4 adet AA pil (kutu içerisinden çıkmaz)
    Quadcopter için pil: 3.7V 500mAh Li-poly
    Şarj süresi: Ortalama 90 Dk
    Uçuş süresi: Ortalama 7 Dk
    Kontrol mesafesi: Ortalama 50 Metre
    Ölçüler: 31*31*8cm
    Ağırlık: 916g



    Özellikleri:
    With HD Camera,high revolution 2 million pixels.
    The 6-axis system allows the quad to be hand launched.
    6-Axis gyro quad-rotorcraft flight, strong stability,can easily implement various flight movements, stronger wind resistance, easier to control.
    2.4 technology adopted for anti-interference.even more than one quadcopter is flying at the same time they will not interfere with each other.
    The quadcopter can fly both indoor and outdoor.Including 4CH digital proportional RC system.
    Rechargeable high performance battery.
    Function:up/down,left/right sideward fight,forward/backward,turn left/right,with gyro/flash lights,A 360-degree 3D and special functions(continuous rolling)


    Paket içeriği:
    1 x SYMA X5C Quadcopter
    1 x Uzaktan Kumanda
    1 x 3.7V 500mAh Li-poly Batarya
    4 x Pervane
    1 x SD Kart (2GB)
    1 x USB Pil Şarj kablosu (Li-Poly batarya için)




  • Benim Quadcopter Türkiye'ye dün giriş yapmış. 14 gün hiç fena değil. Bakalım adresime kaç gün de ulaşacak
  • Ürün geçtiğimiz hafta Perşembe günü (26 Haziran 2014) elime ulaştı. Banggood ortalama 16 gün içerisinde ürünü bana yollamış oldu. Bu gerçekten fena sayılmayacak bir süre..

    Kesinlikle fiyat/performans ürünü, hafif ama kolay kolay rüzgardan etkilenmiyor. Motor gücü fena değil. Piyasada satılan Quadlardan boyut olarak gerçekten büyük, ayrıca 4 CH ve 6 Axis Gyro 65$ çok iyi rakam.. Kumandası için bile alınır :)

    Klasik çin kutulama tekniği koli bandı :) Gayet iyi bantlanmış ve kutu etrafını da sünger ile kaplamışlar. Kutu hasarsız ve çöküklük, ezik vs olmadan geldi.

     Syma X5C Quadcopter

    Ürün gümrüğe takılacak bir fiyatta olmamasına rağmen 1x Quadcopter - 16,90$ yazmışlar Aslında bu tarz büyük kutulu ürünleri fiyatı düşük gösterilse bile açıyorlar. Zaten gümrük memuru boyuta ve fiyata bakıp bunlar ne ayak deyip, kutuyu açabiliyorlar. Anlamadım, açmamışlar. Keşke DJI Phantom 2 Vision+ mı alsaydım diye içimden geçirmedim değil

     Syma X5C Quadcopter


    Ürün kutusunda da herhangi bir zarar yoktu. Gerçekten büyük bir kutuya sahip.

     Syma X5C Quadcopter


    İçerik de aşağıdaki gibi, adamlar 2 GB Micro SD hafıza kartından, kart okuyucusuna, tornavidasından, yedek pervanelere kadar her şeyi eklemişler.

     Syma X5C Quadcopter


    Açıkçası henüz ev dışında uçurmayı denemedim. Ancak ev için kullanımın çok doğru olduğu söylemek mümkün değil (Yüksek tavanlı eve sahipseniz biraz daha uygun olabilir.) zira daha önce RC kumandalı bir helikopter, quad vs uçumadıysanız kontrol aşamasında zorluk çekeceğiniz aşikar.

    Ancak ev içerisinde dar alanda bile kısmi olarak uçurmak mümkün oluyor. İstanbul'da son 3-4 gündür inanılmaz bir rüzgar var. Bu yüzden Syma X5C'yi uçurup, poyraza kapılıp kendi kaderine terketmeye kıyamadım. Ancak ürünü fiyatına oranaldığımızda kesinlikle tavsiye ediyorum. Alacak olanlar sorularını bu başlık altından sorabilirler.

    Belki bakarsınız bir gün klubünü bile oluşturabiliriz :)

    Ben elimden gelen desteği vermeye hazırım. Bir kaç gün içerisinde hem Quad kamerası ile uçuş performansını hem de uçuş anını dış kamera ile çekip eklemeye çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi momentmc -- 30 Haziran 2014; 10:56:34 >




  • Soru:
    Merhabalar Bayramda Bu Üründen Almayı Planlıyorumda Gümrükte Falan Herhangi Bir Sıkıntı Çıktımı Ürünü Alırken Bir Tavsiyeniz Varmı?


    Cevap:

    Selam,

    Gümrükte herhangi bir problem çıkmadı. Hatta ben 1 gün arayla 2 tane satın aldım. Diğerini de 15-20 gün beklemek istemeyen böyle gümrük olayları vs başıma gelirse diye endişelenen olursa ona satarım diye ikisinde de sorun çıkmadı, kutu boyut itibariyle büyük ama dediğim gibi bir problem çıkmadı.

    Açıkçası bataryasının çok yeterli olduğunu düşünmüyorum. Aslında standarttır bu tarz çok gelişmemiş hava araçlarında uçuş süresi maksimum 10 dakikadır. Bu ürünü de ortalama 8 dakika kadar (kamerası dahil) uçurabiliyorsunuz. Kamerayı çıkartıp denemedim ama sanırım 9-10 dakikaya kadar çıkabilir.

    600 mAh pil, yedek pervane ve çoklu şarj edici almanızı öneririm. Ben bunları da geçen hafta sipariş ettim. Sanırım 15-20 güne kadar gelir.

    Fiyat/Performans olarak güzel bir ürün, görüşlerini konu içerisine de yazarsan sevinirim. Maksat canlı kalsın, insanlar görüp, yararlansın.




  • En merak ettigim nokta kamera cok titriyormu hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

    En merak ettigim nokta kamera cok titriyormu hocam.

    Titreme yok, aslında stabil ama görüntü kalitesi müthiş değil. SJ4000 sipariş ettim, bir şekilde bağlamaya çalışacağım..
  • momentmc kullanıcısına yanıt
    Hocam test ettinizmi video vs ? ne kadar süre çalışıyor ? almayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.