Şimdi Ara

SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
4
Favori
31.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DhAk

    hocam ben aldığımda fiyatı 315TL idi, hala da aynıdır büyük ihtimalle ama green modeli ilk defa duyuyorum. varsa büyük ihtimalle o da 315TL'dir.

    teşekkürler. halen memnunmusunuz saatten
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    Kinetic saat hastasiysaniz fiyat performans urunudur. Mavisi hem takim elbiseyle hem de spor kiyafetle uyuyor. Ben 6-7 aydir kullaniyorum. Bi ara 2-3 haftada cep saatini 3-4 dakika geciyordu. Onu da 1-2 dakika geri kurarak hallettim. Bu sekilde 40-50 gun elle duzeltmeye gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben memnunum, tavsiye ederim.
    kajukaku arkadaşın dediği gibi hem spor hem takım elbiseyle de uyuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DhAk

    hocam ben aldığımda fiyatı 315TL idi, hala da aynıdır büyük ihtimalle ama green modeli ilk defa duyuyorum. varsa büyük ihtimalle o da 315TL'dir.

    Ilk 4 modelden sonra yeni yeni epey model cikarmislar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevenpounds

    benim için pek genç işi kalır , ama fena görünmüyor .....

    bir orient mako otomatik değil

    Mako candir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DhAk

    quote:

    Orijinalden alıntı: realredbull

    Tüm yazılanları okudum güzel incelemiş, sapma değerine kadar hesaplamışsınız fakat bu tür görselliği ağır basan stil saatlerde en önemli özelliği atlamışsınız kimse ne merak etmiş ne de yazmış. Bu saatin ekranı cam mı plastik mi malzemesi nedir çizilmeye karşı ne kadar dayanıklı, normal plastik ise kolunuza taktığınız anda tozdan ceketinizin montunuzunkol düğmesinin sürtmesine kadar nedenlerden dolayı kılcal çizikler olacaktır ve eninde sonunda ufacık dikkatsizliğinizde kolunuzu bir yere çarpıp daha büyük derin çizik olmasına sebep olacak ve daha sonra 3 de 1 fiyatı ile ekranını değiştireceksiniz. Bence kaliteli bir saatte birde hiç bir özelliği olmayan sadece markası için 300 TL üzeri fiyatı olan bir saatte ekran kısmının çizilmez olması gerek.

    hocam ben yukarıda bir yerlerde yazılmıştı diye hatırlıyorum ama yazılmadıysa da haklısın. ekranın cam olmaması çok büyük bir eksi. ben çok şükür dikkatlı kullanıyorum, ona rağmen çok ufak bir çizik oluştu bile.
    bir arkadaşım da geçtiğimiz ay almıştı saati, üzerini çizmiş bir şekilde. temizleteceğinden bahsediyordu ki bu da pek sağlıklı bir işlem değil bildiğim kadarı ile. mekanizma, görüntüsü vs. çok iyi de olsa cam olmaması gerçekten büyük bir kayıp.

    Ben ilk sayfadaki incelememde caminin mika/plastik oldugunu yazmistim. Arkadaslar zahmet edip okumamislar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 29 Nisan 2015; 21:18:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank

    quote:

    Orijinalden alıntı: falcon86

    Arkadaşlar ben de mavisini almayı düşünüyorum.Fakat camı mika diyorsunuz.Benim kullanımımda epey çizilir camı.Ne yapacağız o zaman?

    Bu maalesef Swatch'ın handikaplarından biri. Ama şöyle bir kolaylığı var. Malzemenin özelliğinden dolayı çizikler Swatch bayilerinde ücretsiz siliniyor. Ancak bu işlemde camı zamanla incelteceğinden her ufacık çizikte gitmemenizi, rahatsızlık verecek kadar çizik oluştuğunda toptan sildirmenizi öneririm.

    Ayriyeten burada da konuyla ilgili bilgiler yer almis daha once.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler
  • DhAk kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayattaki kendi aldıklarım olarak 2. saatim ve saatler konusunda doğrusu çok da bilgili değilim, ilk saatimi üniversite yıllarında almışım swatch skin serisinden, yaklaşık 17 yıl oldu kullanalı ancak 2-3 ay önce geri kalmaya başlayınca pil değişimi yapsam da, birkaç ilgili ustaya sorup göndersem de kısaca tamirinin mümkün olmadığını öğrendim, her ne kadar gram çizik olmayacak şekilde gayet temiz kullansam da, bu pil olayı beni kıllandırıp da, pilsiz seçeneklere bakayım dediğimde, her ne kadar önce seiko kinetik serisine baksam da, nihayet olarak 90 saat rezerv süresi ile system 51'i internet üzerinden almaya karar verdim, ammaa gel gör ki; sabah mesaiye giderken genelde saat 08:30'da takıp da mesai dönüşünde (yaklaşık 16:30) evde çıkarıp da masaya bıraktığımda istisnasız neredeyse her sabah kalktığımda saatin durduğunu görüyorum. Dolayısıyla
    1) Acaba saatin yeteri kadar rezerv yapmasına fırsat mı vermiyorum; yani 90 saatlik rezerv oluşabilmesi için sallıyorum kolda en az ... saat kadar kolda kalmalı, ya da sizde durumlar nasıl -kullanım, rezerv ilişkisi açısından-?
    2) Geri kalması nedeniyle neredeyse her sabah saati ayarlamaya kalktığımda kurma kolunu dışarı çekip de saati ayarlayıp da kurma kolunu içeri doğru iteklemeye kalktığımda neredeyse güç kullanarak içeri/yerine itiyorum; acaba bu konuda yanlış birşey mi var ya da normal olan bir durum mu; yani saat kadranını hafif(kurma adımları, bir tık ileri ya da geri gibi) ileri ya da geri alarak tam ilgili dişli/yuvaya oturması gibi bir püf nokta mı var yoksa?
    3) Dolayısı ile tarih de geri kalmakta ve tarihi de düzeltsem de dikkat ediyorum bazen denemek için saati koluma taksam bile sallıyorum gündüz 10:00 gibi değiştirdiğim tarih sallıyorum sahurda kalktığımda halen aynı günde duruyor; yani saat kadranı her ne kadar 24:00'ü geçse ve saat düzgün şekilde çalışsa da tarih değişmiyor, acaba saatteki gün değişimi 24 saatlik tur bindirme sonrası mı oluyor? Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 1 Temmuz 2015; 21:10:51 >




  • hocam merhaba,
    yanıtları madde madde aşağıda iletiyorum;

    1. saati ben de sürekli kolumda taşımıyorum, ancak genellikle gece yatmadan çıkarıp sabah kalktığımda taktığım için herhangi bir gerileme olmuyor. ilettiğiniz gibi sorun rezerv yapmamasından kaynaklanabilir. benimkinde de örneğin saati 1 gün takmazsam ertesi gün taktığımda gerilemeler olmuştu. durum çok sinirmi bozduğu için swatch ile iletişime geçtim. 90 saatlik pil ömründen bahsederken 24 saat içinde geri kalması saçma gelmişti. buna çözüm olarak manuel olarak kurmamı önerdiler.
    2. kurma kolu ile sürekli saati ayarlamak ileride problem yaratabilir. önceki soruya da aslında bu biraz yanıt gibi olacak, rezerv oluşması için kolunuzu hareket ettirmek ile uğraşmayın. kurma kolunu yerinden hiç çıkartmadan ters yöne doğru çevirirseniz saat kendi kendine kurulacaktır. rezervi bu şekilde oluşturabilirsiniz. ben swatch'a saatin geri kaldığını ilettiğimde bana 80defa kolu çevirin dediler. kolu hiç çıkarmadan bir yöne çevirdiğinizde boşa döndüğünü hissedebilirsiniz, diğer yöne biraz daha zor dönecek ve farklı bir ses çıkacaktır. bu şekilde 50 defa falan kurmak yeterli oluyor. akşamları kolunuzdan çıkardığınızda bu şekilde kurup bırakırsanız pil bitmez, sabaha taktığınızda saat güncel olur.
    3. saatteki gün değişimi 24 saatlik gün değişimi sonrasında oluyor. büyük ihtimalle siz sahurda saati 3'e aldığınızda sabah 3 yerine öğleden sonra 3'e almış oluyorsunuz. bu yüzden tarih aynı gün öğlen 12'de değişiyordur. bunun çözümü de şu şekilde, saati 3'e getirseniz bile o şekilde bırakmayın. tarih kendisini otomatik olarak bir sonraki güne atana kadar tam tur döndürün.

    örneğin o gece ayın 5'ine girdiniz, takvim ise ayın 1'ini gösteriyor. bulunduğunuz saat ise gece 2. işlem şu şekilde olacak, tarih mekanizmasına hiç müdahele etmeden yalnızca saati tarih otomatik olarak kendisini ayın 2'sine atana kadar döndürün ve saat 2'ye geldiğinizde durun. tarih kendini otomatik olarak attığında sabah 2'ye almış olursunuz. sonrasında kurma kolunu takvim kademesine çekin ve tarihi ayın 5'ine getirin. bu durumda öğlen 12'de değil artık gece 12'de tarih otomatik olarak değişecektir.

    umarım işinize yarar




  • Büyük ihtimalle mekanik bir arızası vardır ya da montajı tam yapılmamış olabilir. Bazen bir vidanın gevşek olması bile sapmasına neden olabiliyor. Zaten Sistem51'in belirli bir kısmı el montajı olarak yapılıyor. En ufak kol hareketi veya içindeki rotorun hareketi rezerv olmasını artıracaktır. Ben gündelik hayatta Tissot LeLocle ve Omega Speedmaster kullanıyorum. Lelocle ortalama iki gün içinde duruyor. Ayrıca 90 saat ortalama bir rakam. Elektronik saatler gibi kesin sonuç vermez.

    Saati kolunuzdan çıkardığınızda düz bir zemine normal olarak koymanız gerekir. Yüzüstü koyarsanız ileri gitmesine neden olur. Sonuna kadar kurmak saatin zembereğinin çatlamasına neden olur. İleri geri yaparak çok olmamak kaydıyla kurmak gerekiyor. Zaten hareketle enerjisini depoluyor. Diğer bir şey ise sürekli saati sallamak balansının bozulmasına neden olur. Son şey ise bazı mekanik / otomatik saatler tam 24:00 olduğunda tarih değiştirirken bazı saatler 24:00 - 03:00 aralığında değiştirir. Bu sorun değil.




  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Kurma kolunu biraz ters cevirirseniz enerji depolar. Ben de eve gelir gelmez cikarip sabah takiyorum. Yaklasik 13 saat oyle kaliyor. Sadece iki kez durdu simdiye kadar onda da heralde 36 saat falan olmustu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saatin iç aksamından birkaç resim. ayrıca ingilizcesi iyi olamayanlar için açıklayayım. devamı linkte.

     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu

    saat yüzü yerdeyken +2saniye/günlük hata tutturuyor. diğer pozisyonlarda 10ar saniyeden fazla fark var günlük (sırasıyla 16, 19, 12, 11, 10 saniye.) resimlere bakarsınız linkteki.

     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu

    tüm bileşenleri tek vidanın tuttuğu yalan. o vida rotor'un vidası.

     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu

    onun dışında da hiç vida kullanılmamış, herşey gövdeye lehimlenmiş.

     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu

    ve en güzeli.

     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu

    maşa sistemi plastik.

     SWATCH Sistem51 İnceleme / AnaKonu

    çin malı saatlerde bile plastik kullanmıyorlar otomatik olanlarda. bir de bu isviçre şirketi.


    tüm resimler:http://watchguy.co.uk/cgi-bin/library?action=show_photos&wat_id=954
    inceleme ve yazı:http://watchguy.co.uk/review-a-trip-inside-the-swatch-sistem51-eta-c10111/

    bu plastik saate 350 lira bayılmayın allah aşkına.




  • Cevap için teşekkürler öncelikle, saatler konusunda profesyoneller kadar bilgim olmasa da, kullandığım bu system51 sayesinde şunu öğrendim; elin gavurunda da ayar kalmamış, ulen 90 saatlik güç rezervi diyorsun da alta küçük bir not eklemek zahmetinde/karakterliğinde bulunmuyorsun; örn. süreler ve rezerv kişilerin günlük yaşam tarz ve aktivitelerine göre değişiklik göstermekle birlikte, 90 saatlik güç rezerv süresi, ofiste masabaşı çalışan bir kişinin ortalama 8 saatlik kullanımı esas olarak hesaplanmıştır gibi. Evet, içinden çıkan tüm yazıları okumama rağmen böyle bir uyarı görmedim. Ayrıca rezerv yedeklemesine yardımcı olmak için kurmaya kalktığımızda, toplam kaç tur kurmamız gerektiği ile ilgili açıklayıcı bir bilgi de yok. Yani swatch saatlere kıllanmadım desem yalan olur. Şahsi fikrim, meslek dolayısı ile araştırmaya çok vaktim olmaması nedeniyle çok bakamadım diğer alternatiflere de, ancak gerekirse 3-5 kuruşu daha fazla olsun der, diğer markaları da incelemenizi de öneririm; seiko vs...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 20 Ağustos 2015; 20:00:17 >




  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Seikoya gerek yok. 15 sene once seiko kinetic kullanmistim. Bu saat de guzel. 4-5saniye terscevirseniz yeter kurma kolunu. Oyle50-60 tura gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukardaki yazı güzel olmuş hocam ellerine sağlık, sürekli olumlu yorulmar yazarak insanları kandırmış olmayalım. her açıdan incelemek gerekli tabii ki. @tr-an©e

    @serdarcenk bahsettiğiniz konu beni de çok rahatsız etmişti, saat Türkiye'ye gelmeden aylar öncesinde takip etmeye başladım ve merakla bekledim. geldiği ilk gün gittim aldım. almadan önce de kaç yerde incelemesini okudum, araştırdım. gelin görün ki hiç bir inceleme kişinin kendi kullanımından öteye geçemiyor. ne swatch'ın sitesinde, ne de saat içinden çıkan kağıtlarda kurmamız gerektiği ile ilgili bilgi yazmıyor. 90 saat rezerv var diye aldığımız saat durup geri kaldıktan sonra, swatch mağazasına gittiğinizde; değerli swatch çalışanı arkadaşımız sanki çok normal bir durummuş ve gariplik bizdeymiş gibi "her taktığınızda kurma kolunu 80 defa çevirmeniz gerekiyor" diyor. böyle saçmalık olur mu?

    ben saati tanıdım, 90 saat boyunca durmadan çalıştığını kesinlikle söyleyemem. 24-36 saat arası verim alabiliyorum diyebilirim. söylediğim gibi çıkardıktan sonra kolu biraz çeviriyorum, taktığımda geri kalmamış oluyor, bu da bana yetiyor. ama 90 saat vs olayı inandırıcı olsa da benim kolumdaki için geçerli olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.




  • Canlandiralim konuyu uzun suredir kullananlar memnun mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baba03 kullanıcısına yanıt
    Benimki bozuldu. Seiko kinetic ve swatch otomatikten sonra bir daha pilsiz saat almayacağım.
  • benimki de berbat durumda. o kadar beklediğimize değmedi açıkcası.

    kolumda olsa bile geri kalıyor, durduğu yerde bile sürekli ses çıkarıyor. ilk götürdüğüm swatch bayisi manuel kurmanız gerekiyor bu saati bilmem kaç kez çevirin sorun olmaz demişti. o günden sonra daha da beter oldu saat.

    ben kesinlikle önermiyorum artık.
  • Obaa yarin gidip almayi dusunuyodum. Kimese memnun degilmis bide 395 lira saat suan. ee ne onerirsiniz o zaman?v

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.