Şimdi Ara

SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
2
Favori
44.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperella

    Birincisi Otomatik vites hiçbir hafif ticaride şuan mevcut değil.
    Olacağı ile alakalıda herhangi bir bilgi yok.



    hafif ticari gurubundaki caddy'de otomatik vites var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 9 Ekim 2009; 13:57:57 >
  • Carens güzel bir aile otomobili. 1.6 dizel motor da çok yerinde bir seçim olacaktır. Fiyatını 40-45 bin aralığında tutarlarsa iyi bir seçenek olabilir...

    quote:

    Orijinalden alıntı: dbdanisman
    Bu arada Kia Carens'in 1.6 dizel otomatik versiyonu ay sonuna kadar bayilere gelecekmiş. Fiyatı da 45-50 arasında olacakmış. Ben araba aradığım zamanlarda Carens'i fiyatının yüksekliğinden ve motorunun 2.0 litre olmasından dolayı elemiştim. Aynı şekilde Altea XL'in otomatiğini de 2.0 litre olduğu için elemiştim. Gün oldu devran döndü, hepsinin 1.6 motorlusu geliyor.
  • @karenin

    yukarıda açıkladım. Fiyatından ötürü Caddy yi söylemedim.

    Hafif ticari söylerken zaten 10-15000 TL aşağılarda olduğu için söylemiştim.
    Caddy DSG yi söylesen fiyatı malum
  • Caddy yi öneren arkadaşlar. Ben vw nin kedisine hiç binmem. transporter ve caddy yi kullanan çok yakınlarım var. hiç biri memnun değil. arıza arıza üstüne. para yetiştiremiyorlar tamirine.. ancak vw nin tek güvendiğim ve hoşuma giden aracı passattır. (kullananları çok memnun) bilmem gördünüzmü , özellikle SW olanı bile bi harika. bunu 1.6 dizeli yok diye ilgilenmedim.(e birazda pahalı diye) 1.6 motor dizeli olsa alırdım. dediğim gibi Caddy ler rahat olabilir ama benim gibi bayır-bacak, anadolu-anadolu gezen, araziye çıkan birine hiç gelmez. Elimde kalır valla. Ben reno SW'yi arazi aracı gibi kulllanacağım diye seçtim... görünce dikkat edin alt yüksekliği neredeyse jip kadar var.... şimdi bana demeyin araziye çıkıyorsan niye jip almıyosun diye.. hemen jiplerin yakıt tüketinimi ve vergi kazığını hatırlatırım size... ayrıca yılın çoğu şehir içinde olacağımdan hep söylediğim gibi şehir içinde kullanırkende rahat etmeliyim... ve de ticarilerle ilgili bişi daha hatırlatayım size; ticarilerin hız sınırlamasını hemen unutuyorsunuz şehirler arasında azami hız sınırı 70 km, bineklerin 90 km biliyorsunuz!!!! (1.köprüden geçmediğini söylememe gerek yok herhalde) yinede hoş öneriyedi doğrusu teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 9 Ekim 2009; 17:49:39 >




  • bakın güncel bir başka konuda Toyota VW karşılaştırmasında Vw ile ilgili aşağıdaki yorum yapılmış. (hemde daha bugün)


    Sakin VW alma! Ben aldım...!!! Bak VW alırsan da foruma gelme veya forumda VW aldığını söyleme. VW demek bela demek, VW'yi herkes almaz, ama TOYOTA'yı herkes alır, hatta 1994 model bir 1.6 XEI ya da 1.6 GLI aradan geçen 15 yıldan sonra bilr 14.000 veya 16.000 TL eder, toplumdur arabaya değer veren, arabanın kendisinin maddi meblağının hiçbir önemi yok.

    Toyota alırsın, paşa paşa binersin. Herkes sana gıpta ile bakar. Wow derler Toyota almış, tanımadığın insanlar seni tebrik eder. Kırmızı ışıkta duran başka bir Toyota'cı sana göz kırpar, hele genç ve uzun düz saçlı bir kız ise iki defa göz kırpar. Camı indirir, sen de indirirsin, "Starbuck's giaiyorum dabbe (kahve) içmeye, bana eşlik eder misin?" der, sen de gentleman edası ile "hay hay..." dersin.

    Ama VW alırsan... Kafanı devenin kuyruğunun altına saklamak zorunda kalırsın. % 30 pahalı satılan bir araç aldığın için sanki çevrene "para bende" veya "bu araba sizin bindiğiniz şeylerden kaliteli ve o nedenle hak ediyor, ben de bastım pankınotları, çektim altıma bir Jetta, Golf veya Passat, ....naaaber!" mesajı veriyorsun gibi olur. Otopazarına çekersin, kimse gelip bakmaz. Ancak VW mikrobu kanına işleyen 2-3 zavallı gelecek de senin koyduğun 34.000 TL'lik fiyatı 30.000 TL'ye düşürmeye çalışacak.




  • arkadaşlar bu SW konusu saptırmayın.
    sw alacaklara satmayıp 7,8 yıl bineceksen, ister inan ister inanma
    ceed sw hepsini sollar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı

    tekrar meraba sn. danışman... İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim...

    Renault megane sport tour aşağı yukarı tüm bayilerde var. (en azından kavacık bayiinde ve ümraniye günerlerde gördüm) dün kavacık bayinde blut gri olan full versiyonunu inceledim... renault ilk defa beni yanıltmadı. yani avrupadan aracı türk tüketicisine sunarken pek özellik kırpmamış, aynı şekilde satışa sunmuşlar. şaşırdım tabii. bu iyiye işaret.. artık türk tüketicisine ikinci sınıf muamelesini azaltmaya başladılar... avrupa ile aynı anda satışa girmemesi dışında.... ha bi de fiyatı bizde katmerli oluyo her nedense...

    Neyse. tüm bunlara rağmen aracı çok beğendim. Dış görünüşü, motoru, iç hacmi ve bağajı, yeni nesil dijital kadranı olsun beni cezbetti. bu araç ailem olduğu için zaten bim için ideal olduğu gibi. inanın bana, bekar olsam yine de almayı düşünürdüm. çünkü aracın diğer özellikleri görmezden gelsek bile herşeyden önce üst düzey bir spor görüntüsü var. yalnız tüm bunlar benim şahsi görüşüm bu yüzden bir süre bekleyip kullanıcıların veya görenlerin yorumlarını alcağım .ayrıca arac vergi indirimine yetişmedi bu yuzden satın alma içini aralık ayına erteledim. fiyat balonu sönsün bide yıl sonu cazip kampanyalar olabiliyor diye. zaten bu yılkı sehirdışı gezilerimi tamamladım. kurban bayramında istanbulda olacağımdan şimdiki araçla 1-2 ay daha idare edeceğim... bu yüzden ben en iyisi aralıkta alayım diyorum..

    Danışman arakadaşım sizden bir ricam olacak aramızdaki tek SW deneyimlisi olarak şu megane spor tour bir görsen diyorum. ne bileyim hafta sonu yakın bir bayii varsa 10 dajkianı almaz be arkadaşım.. gözümden kaçan bişiler varmı diye merak ediyorum... aldığım zaman size boğaz turu attırırım (SÖZ DEĞİL AMA)


    Merhaba Sayın Üsküdarlı,

    Zaman bulduğum zaman zevkle gidip megane spor tourer'ı inceleyeceğim. Ancak bu haftasonu için söz veremiyorum. Eşimle arabayı paylaştığımız için de sadece cuma günleri araba bende kalıyor. O yüzden ancak önümüzdeki hafta cuma günü Atatürk oto sanayideki ya da İstinye'deki Renault'a uğrayabileceğim.

    Ancak arabanın ilk izlenimi gerçekten etkileyici. Reklamı da çok vurucu olmuş. Ben eski megane sw u da beğenirdim aslında. Ama bu yenisi gerçekten çok güzel görünüyor. İç dizaynda Fransızların sınır tanımadığını zaten kabul ediyorum. Hemen hemen hepsi ilk çıktığında uzay çağı arabasıymış gibi izlenimler yaratıyor.

    Dediğim gibi ilk fırsatta inceleyip görüşlerimi yazmaya çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 9 Ekim 2009; 21:35:49 >




  • megane'ın da tipi bir station için iyi hoş ama SW diyince şu güzelliğinde resimleri olsun istedim

     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)


     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)


     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnvarol -- 9 Ekim 2009; 21:40:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tergener

    Carens güzel bir aile otomobili. 1.6 dizel motor da çok yerinde bir seçim olacaktır. Fiyatını 40-45 bin aralığında tutarlarsa iyi bir seçenek olabilir...

    quote:

    Orijinalden alıntı: dbdanisman
    Bu arada Kia Carens'in 1.6 dizel otomatik versiyonu ay sonuna kadar bayilere gelecekmiş. Fiyatı da 45-50 arasında olacakmış. Ben araba aradığım zamanlarda Carens'i fiyatının yüksekliğinden ve motorunun 2.0 litre olmasından dolayı elemiştim. Aynı şekilde Altea XL'in otomatiğini de 2.0 litre olduğu için elemiştim. Gün oldu devran döndü, hepsinin 1.6 motorlusu geliyor.




    Carens'in fiyatının 40-45 arasında olması çok zor, zira Ceed SW concept'in şu anki fiyatı zaten 45800. Benim iyimser tahminim Carens 1.6'nın düşük aksesuarlı modeli Ceed'den biraz pahalı olacak 47bin gibi. Aksi taktirde firma kendi arabaları arasında rekabet yaratmış olur.




  • Sn. Tergener Carens önermiş sağolsun. sanırım o bahsettiği MTV sınıfı araç oluyor, yani gereğinden fazla büyük. Bence sadece şehir dışı kullanıma hitap ediyor. şehir içi kullanım için pek de ideal olmaz diye düşünüyorum. Arkadaşlar unutmalım ki biz SW araçları karşılaştırıyoruz. Ben avrupalı turistler gibi ömrümü uzun yolda geçirecek değilim. böyle olsa renoultun secenici de konusurduk. onun klasmanı secenic veya verso, yada dacia lagon vs. yani boyutu sanırsam SW ötesi o aracın... ancak yakından de görmedim doğrusu... Yanılıyorsam tergener beye ozurlerimizi peşinen yolluyorum.....

    Bu arada bugün bana Renault SW nin tanıtım katoloğu ulaştı. Katolokta bağaj hacmi 484 lt yazıyor. halbuki 3 aydır tüm yazılarında 526 lt idi. mubarek türkiyeye gelene kadar bayağı zayıflamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 9 Ekim 2009; 23:39:06 >




  • Sn. varol da öyle bişi önermişki canı sağolasıca (alfa 159. O arabaya ben binemem varol kardeş o bana biner. Ayrıca bizim çukur yollara gelmez abim. Arabanın kalbi kırılır. sonrada bu duruma benim cüzdanım çok üzülür. üstelik o çok yemek yer. doyuraman. Allah bilsin motoruda 1600 cc den fazladır da maliyeci bakanda benden yılda iki defa katmerli kira alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı

    Sn. Tergener Carens önermiş sağolsun. sanırım o bahsettiği MTV sınıfı araç oluyor, yani gereğinden fazla büyük. Bence sadece şehir dışı kullanıma hitap ediyor. şehir içi kullanım için pek de ideal olmaz diye düşünüyorum. Arkadaşlar unutmalım ki biz SW araçları karşılaştırıyoruz. Ben avrupalı turistler gibi ömrümü uzun yolda geçirecek değilim. böyle olsa renoultun secenici de konusurduk. onun klasmanı secenic veya verso, yada dacia lagon vs. yani boyutu sanırsam SW ötesi o aracın... ancak yakından de görmedim doğrusu... Yanılıyorsam tergener beye ozurlerimizi peşinen yolluyorum.....

    Bu arada bugün bana Renault SW nin tanıtım katoloğu ulaştı. Katolokta bağaj hacmi 484 lt yazıyor. halbuki 3 aydır tüm yazılarında 526 lt idi. mubarek türkiyeye gelene kadar bayağı zayıflamış.



    Cerato,doblo,şahin,doğan,fabia yakında kullanmış olduğum binek araçlar.Sadece şunu söyleyebilirim,ş.içinde carens çok daha rahattı bana göre.Tamam biraz büyük ama,görüş mesafesi çok iyi.Aynalar çok büyük,zaten direksiyon başına geçtiğinizde aracın her yerini rahatlıkla görebilirsin(ata binmiş gibi hissetmiyorsunuz tabi,ama bir e sınıfı araç gibi görüşünüz kısıtlı ve sıkıcı değil).Bence gözden geçirmenizde fayda var.1.6 motor 115 hp olursa pek tad vermez,performans can sıkabilir.Gerçi konuşmak için daha çok erken,henüz gelmedi araç.Bende ilk defa burada 1.6 motorun geleceğini duydum...Umarım 128 hp ile getirirler-ki sanmıyorum...




  • Aslına Megane Sw 4.55 mt iken türkiye ye henüz gelmemiş olan Scenic 4.34 mt. Tasarım olarak Megane Sw çok hoş duruyor. Ama benim için düz arka zemin, yüksekliğinden dolayı daha ferah iç hacim, arka koltuklardaki fonksiyonellik daha önemli. Grand Scenic çok hantal duruyor ama diğer düz Scenic göze hoş gelebilir. Diğer taraftan eğer hükümet güzel bir teşvik veya hurda indirimini devreye almazsa kimse bu fiyatlarla araç almaz, bence acele etmeyin 1-2 ay içinde bayiler ağlamaya başlayınca mutlaka yeni bir uygulama gelecektir.
  • Haklısın tergener bey... Ben aralık ayından ümitliğim hükümet bişi yapmasa dahi bayiler yıl sonu kampanyaları yapacaktır. bu yuzden 2 ay erteledik gibi gözüküyor. Ancak araç tercihim kesinlikle Reno SW diyebilirim. Tabii bu bekleme süresinde bu fikrimi değiştirecek çok önemli bir gelişme-süpriz olmazsa...


    Tergener bey sizden ricam bu reno Sw nin teknik özelliklerini yorumlamanız. Mesela açılır tavanlı opsiyonuda var (2.000TL fark vererek). Sizce açılır tavanın araca eksisi ve artısı nelerdir.? Aynı şekilde ben aracı satarken açılır tavanlı olması alıcıyı ürküdürmü hoşunamı gider? ne dersiniz? Yorumlarınızı rica ediyorum....

    Bu arada alacağım araç 105 BG dizel Privilege modeli. (içi bej renginde olanı) Buna ilave olarak 2.100 TL değerinde "PREMİUM PAKETİ" ekletmeyi düşünüyorum. + 1.080 TL degerindeki Nevigasyonu da (Tom Tom) ekleteceğim. Yani açılır tavan haricinde herşeyi almış olcağım inşallah. açılır tavanda sizlerin önerisine görer karar vereceğim.

    Bu aracın teknik özelliklerini renaultun sayfasında var. tüketim değerleri gayet iyi gibi. motor hacmide (1.5) kasa ağırlığı için ideal... neyse dediğim gibi sizlerin değerli yorumlarına ihtiyacım var. Atalarımızın söylediği gibi "DANIŞAN DAĞLAR AŞMIŞ, DANIŞMAYAN YOLDAN ŞAŞMIŞ" .....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı

    Haklısın tergener bey... Ben aralık ayından ümitliğim hükümet bişi yapmasa dahi bayiler yıl sonu kampanyaları yapacaktır. bu yuzden 2 ay erteledik gibi gözüküyor. Ancak araç tercihim kesinlikle Reno SW diyebilirim. Tabii bu bekleme süresinde bu fikrimi değiştirecek çok önemli bir gelişme-süpriz olmazsa...


    Tergener bey sizden ricam bu reno Sw nin teknik özelliklerini yorumlamanız. Mesela açılır tavanlı opsiyonuda var (2.000TL fark vererek). Sizce açılır tavanın araca eksisi ve artısı nelerdir.? Aynı şekilde ben aracı satarken açılır tavanlı olması alıcıyı ürküdürmü hoşunamı gider? ne dersiniz? Yorumlarınızı rica ediyorum....

    Bu arada alacağım araç 105 BG dizel Privilege modeli. (içi bej renginde olanı) Buna ilave olarak 2.100 TL değerinde "PREMİUM PAKETİ" ekletmeyi düşünüyorum. + 1.080 TL degerindeki Nevigasyonu da (Tom Tom) ekleteceğim. Yani açılır tavan haricinde herşeyi almış olcağım inşallah. açılır tavanda sizlerin önerisine görer karar vereceğim.

    Bu aracın teknik özelliklerini renaultun sayfasında var. tüketim değerleri gayet iyi gibi. motor hacmide (1.5) kasa ağırlığı için ideal... neyse dediğim gibi sizlerin değerli yorumlarına ihtiyacım var. Atalarımızın söylediği gibi "DANIŞAN DAĞLAR AŞMIŞ, DANIŞMAYAN YOLDAN ŞAŞMIŞ" .....


    Renault web sitesi aracın teknik özellikleri hakkında detaylı bilgi vermiyor maalesef. 1.6 benzinli motorlu olanının kasa ağırlığı verilmiş ama 1.5 dizelin yok. En boy yükseklik hiç bir detay yok. Broşür için ise form doldurup bir sürü bilgi girmek gerekiyor. Sayın Üsküdarlı bize elindeki broşürü scan edip gönderebilirse daha rahat yorum yapabiliriz sanıyorum.




  • Megane Sport Tourer güzel araba, reklamı da güzel olmuş...http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=7
  • Sn.Danışman Renaultun sayfasında aracın teknik özellikleri var. Sanırsam dikkatinizden kaçmış. Teknik özellikler kısmına girdiğinizde önce benzinli olan aktiftir. bu kısımda dizel olanını secerseniz onun teknik özellikleri gelir.. birede versiyonlar kısmını goreceksizniz burdada 105 hp olanını secip donanım listesini görebilirsiniz.

    Ancak yinde ben bendeki borşürden tarayıp buraya yuklemeye calısacagım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzu -- 11 Ekim 2009; 1:37:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı

    Sn.Danışman Renaultun sayfasında aracın teknik özellikleri var. Sanırsam dikkatinizden kaçmış. Teknik özellikler kısmına girdiğinizde önce benzinli olan aktiftir. bu kısımda dizel olanını secerseniz onun teknik özellikleri gelir.. birede versiyonlar kısmını goreceksizniz burdada 105 hp olanını secip donanım listesini görebilirsiniz.

    Ancak yinde ben bendeki borşürden tarayıp buraya yuklemeye calısacagım...


    Ben de orada verilen teknik özelliklerin çok yetersiz olduğunu söylüyorum. Çünkü verilen listede ne aracın dış boyutları var ne iç boyutları var, bagaj hacmi yok, ağırlığı yok. Fren sistemi ve lastikler diye bir başlık var, altında lastik boyutları yok.

    Benzer bir özensizlik Toyota sitesinde de mevcut. Bir sürü jan janlı flash videolu tanıtımlar var, bunlar bana lafı güzaf geliyor. Ben liste halinde aracın teknik özelliklerini ve donanımını görmek istiyorum.

    Size zahmet broşürü yükleyebilirseniz belki biraz daha bilimsel konuşmuş oluruz.

    Bagaj konusunu da eğer aracı yakından görebilirsem sizin için açıklığa kavuşturacağım, en azından kendi aracımla bir karşılaştırma yapabilirim.




  • Detaylı teknik bilgilerhttp://www.renault.co.uk yani Renault İngiltere sitesinden ulaşabilirsiniz. Malesef yine oraya bakınca ESP nin standart olduğunu da göreceksiniz. 1 £ (pound) yaklaşık 2.35 dersek fiyatlar da hemen hemen Türkiye ile aynı zaten. Açılır tavan zevk meselesi tabiki ama navigasyona o kadar para vermeye değmez. EBay den 150 tl ye cama asılanlardan alırsınız olur biter. Sizin eklediğiniz opsiyonlarla fiyatı 50 bini aşıyor, çok pahalı gerçekten. Benim beğendiğim Scenic modeli Expression dCi 106 + Cruise control with speed limiter + Parking proximity sensors front and rear + Colour: Extreme Blue 18.040 pound yeni 42.400 TL gibi birşey yapıyor. Çok çalışırsak belki 2-3 sene sonra alırız
    quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı
    Mesela açılır tavanlı opsiyonuda var (2.000TL fark vererek). Sizce açılır tavanın araca eksisi ve artısı nelerdir.? Aynı şekilde ben aracı satarken açılır tavanlı olması alıcıyı ürküdürmü hoşunamı gider? ne dersiniz? Yorumlarınızı rica ediyorum....
    Bu arada alacağım araç 105 BG dizel Privilege modeli. (içi bej renginde olanı) Buna ilave olarak 2.100 TL değerinde "PREMİUM PAKETİ" ekletmeyi düşünüyorum. + 1.080 TL degerindeki Nevigasyonu da (Tom Tom) ekleteceğim. Yani açılır tavan haricinde herşeyi almış olcağım inşallah. açılır tavanda sizlerin önerisine görer karar vereceğim.
    Bu aracın teknik özelliklerini renaultun sayfasında var. tüketim değerleri gayet iyi gibi. motor hacmide (1.5) kasa ağırlığı için ideal... neyse dediğim gibi sizlerin değerli yorumlarına ihtiyacım var. Atalarımızın söylediği gibi "DANIŞAN DAĞLAR AŞMIŞ, DANIŞMAYAN YOLDAN ŞAŞMIŞ" .....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tergener

    Detaylı teknik bilgilerhttp://www.renault.co.uk yani Renault İngiltere sitesinden ulaşabilirsiniz. Malesef yine oraya bakınca ESP nin standart olduğunu da göreceksiniz. 1 £ (pound) yaklaşık 2.35 dersek fiyatlar da hemen hemen Türkiye ile aynı zaten. Açılır tavan zevk meselesi tabiki ama navigasyona o kadar para vermeye değmez. EBay den 150 tl ye cama asılanlardan alırsınız olur biter. Sizin eklediğiniz opsiyonlarla fiyatı 50 bini aşıyor, çok pahalı gerçekten. Benim beğendiğim Scenic modeli Expression dCi 106 + Cruise control with speed limiter + Parking proximity sensors front and rear + Colour: Extreme Blue 18.040 pound yeni 42.400 TL gibi birşey yapıyor. Çok çalışırsak belki 2-3 sene sonra alırız



    Ben zaten Türkiye sayfalarında aradğımı bulamayınca doğrudan İngiltere sayfalarına bakıyorum, hatırlatmanız için teşekkürler. Sizin de işaret ettiğiniz gibi Türkiye'ye gelen araçların donanım/motor/şanzıman seçeneklerinde farklılıklar olabiliyor.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.