Şimdi Ara

SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
2
Favori
44.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı

    Sn. Danışman hoşgeldiniz... Aldığınız araç tekrar hayırlı olsun... güle güle kullanın...

    Karşılaştırdığımız, üç araçtan birisini kullanan biri olarak, tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız çok önemli, su sebepten ilginize teşekkür ederim.

    Benim SW araclar konusunda aklıma takılan birkaç nokta var. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Birincisi;
    Sw aracınız viraja girdiğinşizde savrulma hissi veriyormu ?
    İkincisi: Sw lerin bağaj kısmından çok ses aldığı, arka koltukata yolculuk edenler rahatsız edecek seviyede olabiliyordu (Eski tip SW lerde), halen böyle bir durum varmı acaba,
    Üçüncüsü; klimayı açtığınızda aracın SW olmasından dolayı ortamın daha geç soğuması, arka kapı camının buğulanması vb. (gerçi genelde kışın olur bugu ama) söz konusu oldu mu? bunlarla ilgili ve kullandığınız arcla ilgili diğer deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ederiz...


    Merhaba Sn. uskudarlı,
    Hatırlatma kısmını tiklemediğim için mesajınızı yeni farkettim. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, sorularınıza yanıt vermeye çalışayım.

    1. Araç hiç bir şekilde savrulma hissi vermiyor. Önceki aracım corolladan yol tutuş konusunda fersah fersah üstün olduğunu söyleyebilirim. Virajlara daha cesaretli girebiliyorum. Ayrıca otoyolda gidişi de çok iyi. Oldukça rüzgarlı bir havada 140 km hızlarla çok rahat bir şekilde yol alabildim (Diğer araçlar hep hız kesmek zorunda kaldılar).
    2. Ses konusunda herhangi bir rahatsızlığım yok. Bu konu beni de tedirgin etmişti. Ama aracı kullanınca kaygılarımın yersiz olduğunu anladım. Ancak şu var ki SW wagon araçlarda bagaj bağımsız bir bölüm değil. O yüzden bagaja koyduğunuz eşyaların ses yapmaması için özenli yerşetirmeniz gerekiyor.
    3. Aracın otomatik kliması gayet verimli soğutuyor. Hiç bir şekilde acizliğini hissetmedim. Hatta renk farklılığından dolayı (önceki aracım siyahtı, Ceed SW beyaz) araç güneş altında çok daha az ısınıyor, bu sayede aracın içi çok daha erken soğuyor. Ayrıca klima dış ortam ısısına göre ısıtma mı soğutma mı yapılacağına çok güzel karar verebiliyor. Benim hoşuma giden diğer bir detay da şu; klima çift bölgeli ancak istersem sol taraftaki kumanda ile her iki bölgenin ısısını aynı anda kotrol edebiliyorum. Bu olay diğer araçlarda nasıl tam bilmiyorum ama arkadaşımın 307'sinde ayrı ayrıydı ve her klimayı ayarlayışında fesuphanallah çekiyordu. Buğulanma falan görmedim hiç.

    Ben aracı alırken kriterlerimi alt alta sıralayınca bu araç çıktı. Kriterlerim: Motor 1.6 dizel, bagaj 500 litreden büyük, otomatik vites, hız sabitleyici, tam otomatik klima. Böyle bir arama yaparsanız karşınıza üç araç çıkıyor, Fiat Bravo, Citroen C4 Picasso MCP ve Ceed SW. Fiat'ı bagaj dezavantajından dolayı, Citroen'i de pahalı olması ve güven vermeyişinden (çok fazla gizmo var) dolayı eledim. Megane'ın bildiğim kadarıyla otomatik vitesi yok. 308 SW'da otomatik vites var mı bilmiyorum ama hatchbak bile benim aldığım arabadan pahalı olduğuna göre sw da pahalıdır herhalde.


    Düzeltme: imla ve anlam bütünlüğü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 7 Eylül 2009; 17:02:47 >




  • Megane almak isteyen arkadaşlar şu konuyu incelesin :http://forum.donanimhaber.com/m_34292467/tm.htm

    Megane 3'ler henüz yeni üretime girmiş araçlar ve ilk partiler ve özellikle makyajlanana kadar gelen araçlarda genelde kronik sorunlar olur. Hele ki bu marka Renault olunca insanın sinirlerini zorlar bu sorunlar.

    Megane almak isteteyenler bir de megane 2 konusuna baksınlar, 3 mesajdan 2'si arabamın şurası şöyle,burası bozuldu vs gibi arıza mesajlarıydı.Benim görevim sadece uyarmak, yine isteyen istediğini alsın ama sonra kimse de bana bunun böyle oldugunu söylememişti demesin.

    Ceed SW bence otomatik vites,dizel arayanlar için biçilmiş kaftan ki şimdi makyajlıları geldi, gerçekten çok kaliteli araçlar.Size önerim internetten bakmayla kalmayıp plazalarda inceleyin aracı.Ön konsolda kullanılan malzeme kalitesine bakın,test sürüşüne çıkın,performansına ve sessizliğine bakıp ondan sonra tekrar düşünün.




  • sn. danışmana ve. yaptıkları katkı için teşekkür ederim. malesesef hiçbir markada 4 güzelliği bir arada bulamıyorsunuz. önemli olan dengeli bir duzey yakalayabilmek. Aslına bakarsanız sırf bagaj buyuklugu ıcın bu aracları tercıh edıyorum. ornegın ford fokusun bagajı 500 uzerınde olsaydı (SW modelı ıcın) hıç dusunmeden alırdım. ama megane 3 SW kasa olarak hoşuma gıttı. ondan on tercıhım gıbı. zaten o ilanı inceledıkten ıcım urperdı, mazallah besıma boyle bısı gelse heralde arabayla bırlıkte kopruden atlardık. ıcım bıra sundanrahat megane 3 sw dışarıda uretılıyor. turkıyede satısa baslamadan 6-7 oncesınden ılk ureetılen aracları avrupaya satıyor. yanı turkıyede satısa basladıgında yapılan hatalar anlasılmış olur.bize pek yansımaz dıye dusunuyorum. ancak avrupa ile aynı anda turkıyede piyasaya sürülen modellerde dıkkat etmek lazım tabii, yinde uyarınız için sagulun. o ne ibretlik bi uyarı oyle. nerden buldun vaal tebrıkler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı

    sn. danışmana ve. yaptıkları katkı için teşekkür ederim. malesesef hiçbir markada 4 güzelliği bir arada bulamıyorsunuz. önemli olan dengeli bir duzey yakalayabilmek. Aslına bakarsanız sırf bagaj buyuklugu ıcın bu aracları tercıh edıyorum. ornegın ford fokusun bagajı 500 uzerınde olsaydı (SW modelı ıcın) hıç dusunmeden alırdım. ama megane 3 SW kasa olarak hoşuma gıttı. ondan on tercıhım gıbı. zaten o ilanı inceledıkten ıcım urperdı, mazallah besıma boyle bısı gelse heralde arabayla bırlıkte kopruden atlardık. ıcım bıra sundanrahat megane 3 sw dışarıda uretılıyor. turkıyede satısa baslamadan 6-7 oncesınden ılk ureetılen aracları avrupaya satıyor. yanı turkıyede satısa basladıgında yapılan hatalar anlasılmış olur.bize pek yansımaz dıye dusunuyorum. ancak avrupa ile aynı anda turkıyede piyasaya sürülen modellerde dıkkat etmek lazım tabii, yinde uyarınız için sagulun. o ne ibretlik bi uyarı oyle. nerden buldun vaal tebrıkler...


    Sayın uskudarlı,

    Araba seçmek çok zor iş. Ben bir senedir bakınıyorum. Arabamdan çok memnun olmama rağmen LPGli olması nedeniyle kapalı otoparklara alınmaması fitili ateşledi. Eskiden bu benim için sorun değildi, kapalı otopark olmasa da iki sokak öteye parkedip yürüyordum, ancak şimdi bir bebeğimiz var ve herşeyden önce onun güvenliğini ve sağlığını düşünmek zorundayım. Kış vakti gittiğim alış veriş merkezinin kapalı otoparkına alınmama nedeniyle bebeğimi hasta etme hakkım yok. Sırf bu yüzden onlarca bin lira para harcayıp yeni araba aldım.

    Herkesin bir arabayı alırken belirli kıstasları vardır. Kimi benim gibi bütün özellikleri didik didik eder, ihtiyacı olan özellikleri ortaya koyup tarafsızca seçim yapmaya çalışır. Kimi belirli bir markanın hayranıdır, belki o markanın falanca servisi tanıdığıdır, belki o markanın dizaynlarını beğeniyordur, gider alır. Kiminin cebinde parası azdır, gidip parasının yettiği en iyi arabayı almaya çalışır.

    Bence siz SW bir araca yönelmekle isabetli bir karar vermişsiniz. Çünkü SW kasalar, sedan ve hatchbacklerin iyi özelliklerini bir arada barındırıyor. Bagaj büyük ve kullanışlı. Kabin ferah. Arka koltuk geniş ve rahat. Ama hangi SW?

    Öncelikle siz ne istediğinizi iyi analiz edin;

    Güçlü bir dizel motor: Bütün modellerde rüştünü ispat etmiş motorlar var.
    Şanzıman: Otomatik isterseniz seçenekler biranda azalır, düz viteste çok seçenek var.
    Güvenlik: ABS, airbag sayısı, ESP, yıldız sayısı. En iyisi hangisi kolaylıkla bulabilirsiniz.
    Donanım: olmazsa olmazlarınızı ortaya koyun; benimkiler otomatik klima ve hız sabitleyici.,
    Dizayn: Tamamen size kalmış...

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 9 Eylül 2009; 11:24:58 >




  • güncel
  • Sonunda Çelik motor un yapamadığını Hyundai-Assan yapmış ve Ceed Sw nin kardeşi I30 Cw yi 2 donanım, 2 motor ve 2 şanzuman seçeneğiyle geniş bir ürün gamında getirmiş.

    http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=modeller&model_id=1

    Burada da broşürü var.

    http://www.hyundai.com.tr/uploads/i30CW_brs.pdf






  • Arkadaşlar ilginize tekrar tekrar teşekkür ederim..

    Öncelikle Sn.Danışmanın kriterlerden bahsedersek. Alacağım araçtaki kreterlerimi listeliyorum.

    SW model olacak,
    Bağajı en az 500 lt olmalı,Motoru en fazla 1600 cc , 100 Bg den az olmamalı ve dizel olmalı
    Şnazıman manuel olacak (tercihen 6 ileri),
    Güvenli olması önemli (ABS ve ESP mutlaka olacak, sürücü ve yolcu hava yastıkları olacak)
    Dizayni güçlü ve sportif olmalı (Megane 3 SW spor görüntüsü beni etkiledi)
    Ses sistemi iyi olmalı,
    Rengi Gri tonlarında olmalı (Gümüş gri, Köpekbalığı grisi, Kum giri, Füme veya Bej vb. yakın tonları)
    ikinci eli çok kötü olmamalı...

    şimdilik öncelikli kritelerim bunlar...

    Gelelim Sn. Tergener beyin önerisine, Tergener bey hyundai i 30 SW önermeişsiniz. Valla i 30 un Sw si oldugunu sayenizde öğrendim. zahmet edip linkinide koymuşsunuz hemen heyecenla inceledim. fakat bağajının 415 lt oldugunu görünce diğer özelliklerine bakmadım bile. yukarıdaki kriterlere bakarsanız 500 lt altında kaldığını göreceksiniz. yindede dikkatimize sunduğunuz için samimi teşekkirlerimi sunarım...


    Teşekkür ederim arkadaşlar...

    benim kararım bu vergi indirimi dönemine yetişmeyecek çünkü incelediğim araçlardan biri (megane 3 SW) halen türkiyeye gelmedi. ekimde gelecek . Acaba şimdi almamakla çok fırsatmı kaçırmış olacağım ne dersiniz???




  • Bence çok şey kaybetmessiniz.Belkide şimdiki fiyatlardan daha aşağı alınabilir yıl sonu veya ocak-şubat gibi.(Hurda indirimide olabilir)Tabii araba şimdi olsa alırdınız ama daha gelmedi tabii
  • arkadaşlar bugün tem yolunda yanımdan füme frenginde Passat Sw geçti. tasarımı harikaydı. göründüğü kadarıyla bagajda olaganustu. bu passatlara 1,6 yeni dizelleren koysalar valla ona dogru donerdım...
  • SW lerden birini tercih edecek olsam Megane ve 308 den biri elbette

    Ama kafama mekanik di dayanıklılıkdı takılıp kalacaksa alırım Meganı gider.
    Ama 308 de tabiki güzel.

    Yalnız ben bu araçların en donanımlısına 45000 TL ye yakın paralar vereceğime
    Az daha kasar Picasso , Yeni gelecek Scenic , Yeni gelecek C Max i beklerdim.

    Tabi alacak kişi buna karar verecek.

    Birde şu SW ler genç işi yaşlı işi takılmaya gerek yok.

    Ben 26 yaşındayım ve ilk arabam Yeni Kangoo :) Aynı paraya biraz daha ekleyip rahatlıkla binekde alabilirdim.

    Zevk işin içine girerse bunun bineği , SW si ticarisi olmaz. Kim ne beğeniyorsa en iyisi odur.
  • 3 ARABADA YARAMAZ

    DÜZGÜN Bİ ALMAN arabası bakmaya çalışın.
    Bütün araçlar plazada güzel gelir ama Arabanın güzelliği 2-3 yıl kullandıktan sonra ortaya çıkar.

    Sıfırı pahalıysa 2. el Passat sw (variant)

    10 yaşındaki megana 307 ye bakın bide Passat a
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pikacu-06

    3 ARABADA YARAMAZ

    DÜZGÜN Bİ ALMAN arabası bakmaya çalışın.
    Bütün araçlar plazada güzel gelir ama Arabanın güzelliği 2-3 yıl kullandıktan sonra ortaya çıkar.

    Sıfırı pahalıysa 2. el Passat sw (variant)

    10 yaşındaki megana 307 ye bakın bide Passat a


    Passat ile Megane/307 gibi araçların aynı sınıf olmadığını da biliyorsunuzdur herhalde bu kadar kesin yargılı yorumlar yaptığınıza göre. Almanların da teknikte ileri olduğu doğrudur ama tutup da Volkswagen i Mercedes seviyesine yüceltmenize de gerek yok, her araç mümkün olduğunca kendisine biçilen değeri hak etmeye çalışır ki bunu başarabilen araçlar tutulur. Mahalledeki sütçününki de at ama Veli efendidekiler ile arasında bırakın da fark olsun, değil mi...

    Passat D sınıfı bir araç olup Megane ise C sınıfı bir araçtır

    Megane'ın VW muadili (güncel olarak) JETTA (99 yılındaki örneğinizde ise BORA) dır. 99 Passat ile 99 Laguna yada 99 Bora ile 99 Megane karşılaştırırsanız daha sağlıklı bir mukayese olacaktır.

    Tabi ki olanak varsa üst sınıf almak daha konforlu bir araç almanızı sağlar ancak sadece sınıfa değil aynı zamanda donanıma da dikkat etmek gerekir görüşündeyim. Passat Variant gerçekten hoş bir araç ancak fiyatı da bir hayli yüksek. Bildiğim kadarı ile sn.uskudarlı sıfır bir araç almak istiyor o yüzden daha önceleri passat variant olabilir diye önermemize rağmen fiyatının yüksek olduğundan da söz etmiştik.

    Tabi ki son karar satın alacak kişinindir. Megane III SW henüz Türkiye'ye gelmediği için hakkında iyi yada kötü konuşmak da doğru değil. Çok iyi bir araba da çıkabilir yada problemli bir araç da olabilir. Bir ihtimal yabancı forum sitelerinden fikir alınabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _panzerschreck_


    quote:

    Orijinalden alıntı: pikacu-06

    3 ARABADA YARAMAZ

    DÜZGÜN Bİ ALMAN arabası bakmaya çalışın.
    Bütün araçlar plazada güzel gelir ama Arabanın güzelliği 2-3 yıl kullandıktan sonra ortaya çıkar.

    Sıfırı pahalıysa 2. el Passat sw (variant)

    10 yaşındaki megana 307 ye bakın bide Passat a


    Passat ile Megane/307 gibi araçların aynı sınıf olmadığını da biliyorsunuzdur herhalde bu kadar kesin yargılı yorumlar yaptığınıza göre. Almanların da teknikte ileri olduğu doğrudur ama tutup da Volkswagen i Mercedes seviyesine yüceltmenize de gerek yok, her araç mümkün olduğunca kendisine biçilen değeri hak etmeye çalışır ki bunu başarabilen araçlar tutulur. Mahalledeki sütçününki de at ama Veli efendidekiler ile arasında bırakın da fark olsun, değil mi...

    Passat D sınıfı bir araç olup Megane ise C sınıfı bir araçtır

    Megane'ın VW muadili (güncel olarak) JETTA (99 yılındaki örneğinizde ise BORA) dır. 99 Passat ile 99 Laguna yada 99 Bora ile 99 Megane karşılaştırırsanız daha sağlıklı bir mukayese olacaktır.

    Tabi ki olanak varsa üst sınıf almak daha konforlu bir araç almanızı sağlar ancak sadece sınıfa değil aynı zamanda donanıma da dikkat etmek gerekir görüşündeyim. Passat Variant gerçekten hoş bir araç ancak fiyatı da bir hayli yüksek. Bildiğim kadarı ile sn.uskudarlı sıfır bir araç almak istiyor o yüzden daha önceleri passat variant olabilir diye önermemize rağmen fiyatının yüksek olduğundan da söz etmiştik.

    Tabi ki son karar satın alacak kişinindir. Megane III SW henüz Türkiye'ye gelmediği için hakkında iyi yada kötü konuşmak da doğru değil. Çok iyi bir araba da çıkabilir yada problemli bir araç da olabilir. Bir ihtimal yabancı forum sitelerinden fikir alınabilir.


    Aynı sınıfta olmadığını bildiğim için bu yorumu yaptım.
    Mahalledeki sütçünün atı kaliteli bi at olmadığı için sütçünün beygiri olmuştur.Asil atların yeri sütçünün yanı değildir.
    BİZDE ARKADAŞA YARDIMCI OLMAK İÇİN SIFIR KM BİR SÜTÇÜ BEYGİRİni tercih etmemesini önerdik.1-2 yaşındaki passat ,sıfır megane 3 ten,407 sw( d segment olsada ) çok daha iyidir.

    99 bora ile 99 meganı karşılaştıralım.(ilk çıktıklarında ikiside hemen hemen aynı fiyattılar)(şimdi boralar hala tertemiz yollarda,meganların 2.elde yüzüne bakan yok)
    Aynı şekilde 99 laguna ve 99 passatta öyle.




  • Pikacu size katılıyorum.Ancak İşin sonu hep bütçeye bakıyor.Benimde o kadar param olsam hiç düşünmeden tereddütsüz Pasaat Variant alırım.Şimdilik hayalini kuruyorum:)
    quote:

    Orijinalden alıntı: pikacu-06


    quote:

    Orijinalden alıntı: _panzerschreck_


    quote:

    Orijinalden alıntı: pikacu-06

    3 ARABADA YARAMAZ

    DÜZGÜN Bİ ALMAN arabası bakmaya çalışın.
    Bütün araçlar plazada güzel gelir ama Arabanın güzelliği 2-3 yıl kullandıktan sonra ortaya çıkar.

    Sıfırı pahalıysa 2. el Passat sw (variant)

    10 yaşındaki megana 307 ye bakın bide Passat a


    Passat ile Megane/307 gibi araçların aynı sınıf olmadığını da biliyorsunuzdur herhalde bu kadar kesin yargılı yorumlar yaptığınıza göre. Almanların da teknikte ileri olduğu doğrudur ama tutup da Volkswagen i Mercedes seviyesine yüceltmenize de gerek yok, her araç mümkün olduğunca kendisine biçilen değeri hak etmeye çalışır ki bunu başarabilen araçlar tutulur. Mahalledeki sütçününki de at ama Veli efendidekiler ile arasında bırakın da fark olsun, değil mi...

    Passat D sınıfı bir araç olup Megane ise C sınıfı bir araçtır

    Megane'ın VW muadili (güncel olarak) JETTA (99 yılındaki örneğinizde ise BORA) dır. 99 Passat ile 99 Laguna yada 99 Bora ile 99 Megane karşılaştırırsanız daha sağlıklı bir mukayese olacaktır.

    Tabi ki olanak varsa üst sınıf almak daha konforlu bir araç almanızı sağlar ancak sadece sınıfa değil aynı zamanda donanıma da dikkat etmek gerekir görüşündeyim. Passat Variant gerçekten hoş bir araç ancak fiyatı da bir hayli yüksek. Bildiğim kadarı ile sn.uskudarlı sıfır bir araç almak istiyor o yüzden daha önceleri passat variant olabilir diye önermemize rağmen fiyatının yüksek olduğundan da söz etmiştik.

    Tabi ki son karar satın alacak kişinindir. Megane III SW henüz Türkiye'ye gelmediği için hakkında iyi yada kötü konuşmak da doğru değil. Çok iyi bir araba da çıkabilir yada problemli bir araç da olabilir. Bir ihtimal yabancı forum sitelerinden fikir alınabilir.


    Aynı sınıfta olmadığını bildiğim için bu yorumu yaptım.
    Mahalledeki sütçünün atı kaliteli bi at olmadığı için sütçünün beygiri olmuştur.Asil atların yeri sütçünün yanı değildir.
    BİZDE ARKADAŞA YARDIMCI OLMAK İÇİN SIFIR KM BİR SÜTÇÜ BEYGİRİni tercih etmemesini önerdik.1-2 yaşındaki passat ,sıfır megane 3 ten,407 sw( d segment olsada ) çok daha iyidir.

    99 bora ile 99 meganı karşılaştıralım.(ilk çıktıklarında ikiside hemen hemen aynı fiyattılar)(şimdi boralar hala tertemiz yollarda,meganların 2.elde yüzüne bakan yok)
    Aynı şekilde 99 laguna ve 99 passatta öyle.






  • Arkadaşlar hepinize iyi bayramlar...

    Yukarıda VW araçlar için küçük çağlı bir irdeleme yapmışsınız. Ben VW passat wariantı beğenmiştim. ancak sıfırının gereğiden çok pahalı olması nedeniyle (benim çıkabileceğim en üst rakam 45-46.000 TL )
    bu aracı listeme alamıyorum.
    birde bu araç D sınıfı ben C sınıfı araçta kalmayı düşünüyorum. Nedenine gelince %90 şehir içi kullanacağım. D sınıfı araçları şehir içinde ekullanmakta zorlanıyorum. Ayrıca variant D sınıfı olmasına rağmen bağajı 514 LT. yani Megane 3 sw den ve 308 sw çok daha az. ne gerek var bu durumda D sınıfına zıplamaya diye düşünüyorum.

    bayramınızı tekrar kutla rkonuya katkılarınızın devamını bekliyorum... hoşçakalın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı



    Arkadaşlar ilginize tekrar tekrar teşekkür ederim..

    Öncelikle Sn.Danışmanın kriterlerden bahsedersek. Alacağım araçtaki kreterlerimi listeliyorum.

    SW model olacak,
    Bağajı en az 500 lt olmalı,Motoru en fazla 1600 cc , 100 Bg den az olmamalı ve dizel olmalı
    Şnazıman manuel olacak (tercihen 6 ileri),
    Güvenli olması önemli (ABS ve ESP mutlaka olacak, sürücü ve yolcu hava yastıkları olacak)
    Dizayni güçlü ve sportif olmalı (Megane 3 SW spor görüntüsü beni etkiledi)
    Ses sistemi iyi olmalı,
    Rengi Gri tonlarında olmalı (Gümüş gri, Köpekbalığı grisi, Kum giri, Füme veya Bej vb. yakın tonları)
    ikinci eli çok kötü olmamalı...

    şimdilik öncelikli kritelerim bunlar...

    Gelelim Sn. Tergener beyin önerisine, Tergener bey hyundai i 30 SW önermeişsiniz. Valla i 30 un Sw si oldugunu sayenizde öğrendim. zahmet edip linkinide koymuşsunuz hemen heyecenla inceledim. fakat bağajının 415 lt oldugunu görünce diğer özelliklerine bakmadım bile. yukarıdaki kriterlere bakarsanız 500 lt altında kaldığını göreceksiniz. yindede dikkatimize sunduğunuz için samimi teşekkirlerimi sunarım...


    Teşekkür ederim arkadaşlar...

    benim kararım bu vergi indirimi dönemine yetişmeyecek çünkü incelediğim araçlardan biri (megane 3 SW) halen türkiyeye gelmedi. ekimde gelecek . Acaba şimdi almamakla çok fırsatmı kaçırmış olacağım ne dersiniz???


    Yeniden merhaba sayın üsküdarlı,

    Bence sizin kafanızda aşağı yukarı hangi aracı alacağınız şekillenmiş durumda.

    İ30 güzel bir alternatif olabilir. Bagajının 415 litre olduğunu görünce ben de şaşırdım. Zira i30 cw ve Ceed Sw aynı kasaya sahipler. Ceed SW un broşürlerinde üstüne basa basa bagajının minimum 530 litre olduğu yazıyor. Ben de hemen gidip kendi aracımın boyutlarını ölçtüm. Bagajın derinliğini, yüksekliğini, ve enini ölçtüğümde hacminin 530 litre civarında olduğunu gördüm. i30da nasıl olmuş da 415 verilmiş anlamak bir hayli güç.

    Örnek olarak da ekte bayram tatilinde bagaja yüklediğim eşyaları ekliyorum. Resimde görülen eşyaların tamamı bagaja koltuk seviyesi altında kalacak şekilde sığmıştır. Bagaj yüklendiğinde bagaj örtüsü kapanabilmiştir.

    Yeri gelmişken aracımla ilgili güncel yorumlarımı da yazayım. Gitgide birbirimize alışıyoruz. Geçen haftasonu Ankara'ya gidip geldim. Hız sabitleyici ile 120 km/s hızlarda yol aldım, ancak Dilovası civarında yoğunlaşan kamyon trafiği ve sol şeridin çok hızlı akması nedeniyle yer yer 180e kadar çıkmak zorunda kaldım. Bu şekilde ortalama tüketimim 6.1 lt/100 km oldu.

    Ayrıca hepinizin bayramını da kutlarım, umarım sevdiklerinizle daha nice bayramlar kutlarsınız.









     SW ler çarpışıyor (Megane3 SW, Pegeout 308 SW, Kia Cee'd SW)




  • Arkadaşlar,

    O kadar fotoğraf koydum, bari bir yorum yapsaydınız.
  • Siz eşya kalabalık falan bahsediyosanız kafanızı hepten vede kökten rahatlatmak için

    Yeni Kangoo , Yeni Partner , Yeni Berlingoyu inceleyiniz 10-15 Bin TL de cebinize kalıversin.
  • renault artık dev bir marka oldu dizel motoru frenleri tasarımı ncap 5yıldızlarıyla tr deki bol yedek parça
    servisi ve üretilen bir araç olmasınıda göz önünde alırsak rakibi thy görünüyor kimse sorun yaşamak istemez
    renault kendini aştı tr renaultun tek rakibi yine renaulttur birde renault araçların kullanım rahatlığıda şaşırtıcı derecede iyileştirildi renaultun bütün araçları artık herkoşulda son derece güvenlikli megena3 hb efsane golftenbile ncap testlerinde yüksek puan alarak kendini kanıtlamış durumdadır ne biliim abi durumbu???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarlı
    Arkadaşlar hepinize iyi bayramlar...

    Yukarıda VW araçlar için küçük çağlı bir irdeleme yapmışsınız. Ben VW passat wariantı beğenmiştim. ancak sıfırının gereğiden çok pahalı olması nedeniyle (benim çıkabileceğim en üst rakam 45-46.000 TL )
    bu aracı listeme alamıyorum.
    birde bu araç D sınıfı ben C sınıfı araçta kalmayı düşünüyorum. Nedenine gelince %90 şehir içi kullanacağım. D sınıfı araçları şehir içinde ekullanmakta zorlanıyorum. Ayrıca variant D sınıfı olmasına rağmen bağajı 514 LT. yani Megane 3 sw den ve 308 sw çok daha az. ne gerek var bu durumda D sınıfına zıplamaya diye düşünüyorum.

    bayramınızı tekrar kutla rkonuya katkılarınızın devamını bekliyorum... hoşçakalın...


    Aslına bakarsanız passat variant çok hoş bir araba , gözümde de başlıkta geçen 3 araçtan daha iyidir. Ancak bazı durumlarda fiyat/performans olarak değerlendirmek gerekir diye düşündüğümden o şekilde yazdım. Sonuçta ne renault benim babamın şirketi ne de volkswagen hasmım düşmanım. Sonuçta hepsi otomobil, ben sadece aynı sınıftaki arabaları karşılaştırmanın daha doğru olabileceğini, fiyatına göre de değerlendirmek gerektiğini anlatmaya çalışmıştım oysa ki.

    Ekim ayı gelmek üzere ancak şu ana kadar herhangi bir megane sw görmüş değilim, ancak yollarda coupe ve hb modeller göze çarpıyor. Aynı şekilde passat sedan piyasada çok sayıda mevcutken, şu güne kadar hiç variant modelini göremedim (belki de station wagon araçların ülkemizde pek tutulmamasından dolayı olabilir bu)




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.